מרכז העיר
פארק רטהאוס (Rathaus Park): בשנת 1863 הזמין הקיסר פראנץ יוזף השני גן גדול ונהדר בו יוכלו בני העיר להנעים את זמנם. Dr Rudolf Siebeck נרתם למלאכה, ויצר בפארק הדגשה על הניגוד בין מבני הציבור החשובים שבו- התאטרון הלאומי, האוניברסיטה, הפרלמנט ובנין העירייה, לבין הצומח. עשר שנים מאוחר יותר, נפתח הפארק, כאשר שני חלקים בו היו מושלמים- החלק הצפוני שסמוך לאוניברסיטה, והחלק הדרומי שקרוב לפרלמנט.
שני חלקי הפארק כמעט זהים, וסימטריה זו תורמת לאווירת ההרמוניה ושלווה שבפארק. ביניהם חוצה כיכר פתוחה את המרחב אל שדרה שמובילה אל בנין העירייה. הכיכר תמיד הומה אדם, בתקופה שמקדמת את חג המולד נערך כאן השוק המסורתי, וגם בימים אחרים לאורך השנה תמיד יש כאן מופעי רחוב, מסכי קולנוע ענקיים, וילדים משתעשעים על רולרבליידס והרבה שמחת חיים. שני חלקי הפארק רצופים שבילים מתפתלים, צמחיה ירוקה אקזוטית וגם אירופאית, והמון פינות חמד רוגעות.
- כתובת: בין Rathaus ל- Dr.-Karl-Lueger-Ring. ניתן להגיע אל הפארק באמצעות רכבות 1,2,D,J
סטאדטפארק (Stadtpark): הפארק המוניציפלי משלב בתוכו אזורים חשוכים מעט של חורשות ירוקות ואפלוליות וגם מרחבים מסודרים בקפידה. השילוב הזה בין סגנונות שונים של גננות ונוף מקנים לפארק את ייחודו. הפארק נחנך בשנות השישים של המאה התשע עשרה, והוצב בו הפביליון המפורסם. הפארק כלל כבר מאז חלקים שונים- חלק ליד הנהר, וחלק שכונה "פארק הילדים", על הגדה הנגדית של ה- Wien River. לבסוף, גם הוקם גשר שמחבר את שני חלקי הפארק, מעל הנהר, וכן טיילת בעלת חזות מרשימה.
הסגנון האמנותי ששלט דאז, הוא האר נובו, ניכר בכל פינה של הפארק. זני צמחים דקורטיביים שפורחים לאורך כל השנה, מבנים שמאופיינים בקו מסתלסל ועיטורים מרובים מוסיפים לפארק חן וקלילות. כיום, הפארק עדיין נחשב לחוליה שמחברת בין מרכז העיר לרובע השלישי, ורוחה הרומנטית של תנועת האר נובו עדיין מקיפה את הנכנסים אליו. בקצה שקרוב לרובע השלישי הוצב לא מזמן פסל קונטפוררי של דונלד ג`אד, ואילו הנכנסים מהכיוון ההפוך, מה-Ringstrasse, יימצא בסבך של שבילים צרים ומוצלים.
- כתובת: כניסה ממרכז העיר מרחוב Ringstrasse. ניתן להגיע אל הפארק באמצעות אוטובוס 74A, וקווי רכבת U3 ,U4, ,1 ,2
מחוץ למרכז
הפארק הטורקי (Turkenschanzpark): פארק זה ממוקם בשולי וינה, ויש לו חשיבות בוטנית מהמעלה הראשונה, וכן עיצוב מעניין ביותר. פארק זה הוא אחת הדוגמאות המוקדמות לבעלות שהיא גם פרטית וגם ציבורית על רכוש בשטחה של וינה. הפארק נבנה והשתייך בראשית דרכו לחבורת האזרחים שמתגוררים בסביבה, רק בשלב מאוחר יותר רכשה עירית וינה את הפארק מידיהם.
שמו של הפארק נובע בשל קירבתו לביצורים טורקיים שנמצאו עם תחילת העבודות בו. הפארק ידוע בצמחיה הנדירה שבו ובעניין הבוטני הרב שהוא מעורר. גבעות מתגלגלות, משטחים רחבי ידיים, ושבילים שמובילים אל הצמחייה העשירה, הייחודית מזמנים חוויה נעימה בפארק.
- כתובת: בין הרחובות Peter-Jordan-Straße, Gregor-Mendel-Straße, Hasenauerstraße, ו- Max-Emanuel-Straße. ניתן להגיע אל הפארק באמצעות רכבת מספר 41, או אוטובוסים 10Aו-40A.
בית הקברות של סאן מרקס (Cemetery Of St.-Marx): סאן מרקס נמצא בחלק הפריפריאלי של העיר, בעיקול הדרך הדרום מזרחית שמובילה אל וינה. בית הקברות של סאן מרקס נסגר בסוף המאה התשע עשרה, ומאז המצבות הישנות ושלל הצמחייה הירוקה שמעטרת את 60 הדונם בו, הם מקום אידיאלי לשיטוט חסר מטרה. השמועות מספרות שאפילו מוצארט קבור כאן, בקבר אחים גדול.
מפורסמים נוספים שנחים כאן לנצח הם המלחין יוזף שטראוס, והאדריכל יוזף קורנהאוזל. הגן של בית הקברות בנוי על ציר מרכזי, כאשר שיחי לילך ענפים ועצים עתיקי יומין מצלים על המצבות המקושטות.
- כתובת: Leberstrasse 6-8. ניתן להגיע לכאן באוטובוס 74A.
פארק פראטר (Prater Park): פארק פראטר משתרע על אזור נרחב מאוד. בעבר, שימש שטח זה את בני האצולה של וינה שחיבבו מאוד את הצייד בחיק הטבע, אך כיום "פשוטי העם" מרבים לנפוש כאן, ליהנות מהשקט והנוף המקסים. מים זורמים, עצים עצומי צמרת, שצמחו כאן עוד בימים שהיו מעין איים בדנובה. כל אלה יוצרים אווירה שלווה להפליא.
אחרי שנת 1875, עבר הנוף כאן שינויים קיצוניים, לאחר שהחליטו להוריד את מפלס הנהר, ולהוסיף סכר. כיום, הנוף עדיין מרשים וכדאי לטייל בשדרה המרכזית, באזור הירידים, Freudenau ו- Krieau, בפביליון , באגם Heustadel וניתן גם ליהנות מביקור במוזיאון הפארק, ומהפלנטריום שנמצאים ליד הגלגל הענק. רבים מגיעים אל הפארק גם כדי לחזות במרוצים שנערכים כאן באזור Krieau, וב- Freudenau.
- כתובת: בין Praterstern ל- Winterhafen. ניתן להגיע אל הפארק באמצעות קווי רכבת רבים- 5,18, 21,N,O,B, 10A, 4A, 11A, 75A.
הפארק השוויצרי (Schweizer Garten): הפארק נמצא סמוך לתחנת הרכבת הדרומית של וינה, ומשתרע על שטח של יותר ממאה דונמים. הפארק השוויצרי נקרא בראשית ימיו על שם מריה יוזפה. הוא נחנך בתחילת ה-20 ונופיו המרשימים נובעים גם מקרבתו אל ארמון Belvedere Palace הישן. הפארק מעוצב בסגנון הבריטי, עם שלל נחלים, ערוגות מטופחות, אגמים ואפילו גן ורדים רומנטי מאוד. ביקור בפארק עם ילדים מזמן חוויה חביבה- אפשר לבקר בבריכה העירונית, ולקנח בארוחה במסעדה שבפארק.
- כתובת: בין Landstraßer Gürtel ל- Ghegastraße,ו- Arsenalstraße. ניתן להגיע אל הפארק באמצעות קווי הרכבת הבאים-18,D,O, וקווי האוטובוס- 13A, 69A.
Kurpark Oberlaa: באזור זה התגלו מעיינות חמים וגופרתיים שמימיהם מרפאים, ולכן כבר מהמאה ה-18, נהרו לכאן רבים. ב-1974, בעקבות התערוכה הבין לאומית לגננות שנערכה בעיר קמה יוזמה ליצור פארק חדש באזור שיחבר בין המרחצאות לדרום העיר. כיום, מי שמגיע אל המרחצאות יוכל ליהנות מנופיו הירוקים של הפארק רחב הידיים, ומבית הקפה ששמעו יצא למרחוק בזכות העוגות המשובחות שבו. בית הקפה ומתקני המרחצאות נמצאים במרכז הפארק.
- כתובת: ברובע העשירי, בין Kurbadstraße ל- Laaer-Berg-Straße, ו- Filmteichstraße. ניתן להגיע לכאן באמצעות רכבת מספר 67 או אוטובוס מספר 68A.
דונאו פארק (Donaupark): בחסות התערוכה הבינלאומית לגננות, שהתקיימה בשנת 1964, הוחלט להקים את הפארק הנהדר הזה באזור הדונאו, שהוא למעשה אי בלב הדנובה, בין מרכז וינה לרבעים Florisdorf, ו- Donaustadt. בפארק גנים מיוחדים כמו גן ורדים, גן שושנים וסחלבים, גן האומות, וגן בסגנון מוסלמי. יש גם אזורי יריד ותצוגות. אחת האטרקציות של הפארק הוא מגדל הדנובה הגבוה, ממנו נשקף נוף פנורמי מרהיב של כל העיר. הפארק חביב על הילדים ויש בו לוח שחמט ענק, אזור סקייטבורד, ואפילו גן חיות.
- כתובת: בין Arbeiterstrandbadstrasse ל- Donauturmstraße, ו- Am Hubertusdamm. ניתן להגיע אל הפארק באמצעות ה-1U- תחנת Alte Donau.
הרדרפארק (Herderpark): ברובע ה-11 של וינה, יצרו ריאה ירוקה שהופכת את חזותו של הרובע לנאה יותר. הפארק עוצב בכיוון ארכיטקטוני, כשמבנה בית הספר שבמזרחו מהווה בסיס לתכנונו. לפני המבנה נשתל גן ורדים יפהפה, ואזור ירוק רחב ידיים בו מצויים מתקני ספורט למיניהם. עצי פרי רבים שננטעו כאן , גן שיחי לילך וצמחיה עשירה מעטרים את רוב הפארק, ותורמים לאווירה הנעימה בו. בחודשי האביב והקיץ נמלא האזור כולו ניחוחות פריחה, צבעוניות פרחים ומהווה מוקד הומה למשפחות וילדים.
- כתובת: בין כיכר Herderplatz ו- Am Kanal ל- Zehetbauergasse, ברובע ה-11. ניתן להגיע אל הפארק באוטובוסים 15A, ו-69A.
קונגרספארק (Kongreßpark): פארק זה, שליד Sandleiten עוצב ותוכנן כאחד הפרוייקטים השאפתניים של שנות העשרים של המאה העשרים. הכניסה לפארק היא מהרובע השש עשרה, מ-Sandleitengasse ושטחו משתרע על שישים דונמים. הפארק מחבר בצורה מעניינת בין בריכת הקונגרס לגן ילדים ויש בו שטחים רבים למטרות פנאי והנאה שונות. יש שני שבילים מרכזיים שחוצים אותו, ומובילים אל שטחים רחבי ידיים שבהם עצים גדולים, ואטרקציות שונות.
- כתובת: ברובע ה-16, בין Liebknechtgasse ל- Sandleitengasse ו- Lobmeyrgasse. ניתן להגיע אל הפארק בקווי הרכבת 10 ו-44.
פארק סטאגאיה (Setagaya Park): פארק סטאגאיה עוצב בידי פרופסור נאקאג`ימה היפני, בשנת 1992. הוא מצטיין בעיצוב מדהים של אגמים רוגעים, שבמימיהם משתקפים צמחים שונים יוצרים רוגע שקשה לתאר. העיצוב היפני בלב וינה הוא ייחודי כשלעצמו. בלב הפארק יש אפילו בית תה יפני- בסגנון יוקימי. פנסי אבן, פסלים מינימליסטיים רבים, מזרקה ושיר שחקוק בסלע בכניסה לפארק מעניקים לו את צביונו המיוחד והשליו. גם הצמחייה בגן נאמנים למורשת היפנית- עצי דובדבן, עצי אדר יפניים ושיחי אזילאות שתולים בו בטוב טעם.
- כתובת: ברובע ה-19, ב- Hohe Warte / Gallmeyergasse. ניתן להגיע אל הפארק היפני באמצעות קו רכבת 37 או קו אוטובוס 10A.