אי אפשר שלא להתרשם, מהעובדה, שהמסעדה הכי נכונה היום באמסטרדם (ואין ספק שכך היא הולכת להישאר) היא בבעלות של השף הישראלי אורי גלר, מי שהתחיל את דרכו הקולינרית, ביפו תל אביב של חיים כהן, מיום ההקמה. ובהמשך, באמסטרדם, היה על תקן שף ויועץ במסעדה The Duchess and Mr. Porter של מלון W אמסטרדם.
היא בכלל של שף ישראלי אורי גלר, שהתחיל את דרכו הקולינרית ביפו תל אביב של חיים כהן. ובהמשך, באמסטרדם, שימש כשף ויועץ במסעדה The Duchess and Mr. Porter של מלון W אמסטרדם.
שף אורי גלר ושף הארי שטי
השותף של גלר ב”נלה”, הוא השף ההודי Hari Shetty, שני שפים בינלאומיים, שניהם הכירו והתחברו במהלך היסטוריה קולינרית משותפת, במיטב המסעדות בעולם.
ואיחדו כוחות, על מנת לעשות מה שהם הכי אוהבים: בישול ב"אש חיה". ועל זה בעצם מבוסס כל הקונספט של המסעדה.
המקום שבו בחרו להקים את הבייבי החדש דנדש שלהם (המסעדה נפתחה באוגוסט 2022 ) הוא באזור החדש והמתפתח של אמסטרדם: Zuidas, Amsterdam במרחק נסיעה קצר מכל מקום.
המסעדה ממוקמת גבוה, בחזית של בניין חדש, מהמובילים בעולם בטכנולוגיה חדשנית.
מקור השם NELA הוא "טהור" בהודית עתיקה, וזה בדיוק מה ששני השפים המוכשרים, הכי מביאים לידי ביטוי באוכל. הם משכילים לשלב את האלמנט של היכולות של אש חיה, עם הרכיבים הכי מובחרים והכי מוקפדים. גלר ושטי מאמינים, שבאופן הזה, האוכל יוצא במיטבו לכדי אומנות. תוסיפו לזה את הניסיון הבינלאומי של השניים וההבנה בטעמים. והתוצאה מדברת בפני עצמה:
מנות מיוחדות ומעוצבות, במרקמים מטורפים, שיסחררו לכם את החיך וישאירו לכם טעם של עוד ועוד.
כל המנות בתפריט, נעשות על האש. אם זה בתוך טאבון שעובד על עצים או על גריל על פחמים. שניהם נוכחים מאד ומוצגים לראווה במטבח המסעדה הפתוח.
סגנון האכילה, משקף את האוירה המזמינה במסעדה. מנות שכיף לחלוק, ומאפשרות ליהנות ממגוון הרחב של התפריט, המציע מנות שכל אחד ימצא בו את המיטב ממה שהוא אוהב: דגים, בשר ואפילו הצמחונים יזכו לחגוג עם מנות יצירתיות ובלתי מתפשרות.
זו ההזדמנות להגיד, שנלה מציעה תפריט צהרים וערב, שבעה ימים בשבוע (בשבת רק ערב) ושומרת על מחירים שפויים בגזרת האוכל והאלכוהול.
לצד האוכל המשובח, יש כמתבקש בר עם סוגי אלכוהול המובחרים ביותר, המוגש עלידי צוות ברמנים מקצוענים בתחום. הבר מושך אליו קהל של מבלים מביני עניין, שהולכים אחרי גלר ושטי, מאז ימיהם בפורטר של מלון W.
הבר מעוצב במרכז המסעדה וסביבו מתנהלת סצינה עירנית וקצבית. בו תוכלו ליהנות מקוקטיילים קלאסיים עשויים היטב, עד לקוקטיילים הכי יצירתיים, וגם סאקה מקבל את המקום הראוי לו.
תפריט היין של נלה, מפתיע במחירים ידידותיים, בו תוכלו למצוא בקבוק יין החל מ 35 יורו (עד 250 יורו) לאירועים מיוחדים, יש בנלה, גם תפריט יין סודי עם יינות שיכולים להגיע גם ל 5000 יורו.
הבר המהמם, משתלב היטב באווירה המגניבה של המקום. מדובר במסעדה וייבית, עם אוירה כייפית ומוזיקה קצבית ודי ג'יי בערבי חמישי שישי שבת.
לסיכום:
NELA מקום בילוי אולטימטיבי, המשלב אוכל טוב, מוזיקה מעולה וקהל איכותי