רומניה: המערב הפרוע של מזרח אירופה
עד לפני מספר שנים, לא היתה לרומניה תדמית מסקרנת בקרב המטיילים הישראליים והיא הצטיירה כיעד לביקור קרובים, הימורים או תחליף זול לדבר האמיתי. אבל מה מסתבר? שהאמת – הפוכה. יש לה נופים מרהיבים, רכסי הרים, פסגות משוננות, בקעות מוריקות, שפך דנובה, יערות, מערות קרסטיות, טירות, אתרי סקי אלפיניים, חופים, מנזרים ביזנטיים בחזותם – חלקם ברשימת האתרים המומלצים על ידי אונסק"ו, כפרים קטנים וציוריים ותרבות עממית, פראית ושורשית. תרמילאים רבים מכנים אותה "המערב הפרוע של מזרח אירופה" ומדריך "לונלי פלנט" זיכה אותה בתואר "דרום אמריקה של אירופה".
כל הדרכים להכיר את רומניה
ברומניה אינספור אפשרויות לטיולים "קלאסיים" המשלבים נופים עם תרבות – דרך הרגליים, על גבי ג'יפים או על גבי אופניים. יש בה שפע הרים ועמקים, המתאימים גם לטיולים אתגריים, לצד ערים ומבנים עתיקים.
האזור המרכזי, המתוייר ביותר ושופע האטרקציות נמצא באלפים הטרנסילבנים או בהרי הקרפטים (Carpathian Mountains) – שרשרת הרים שמשתרעים לאורך של 900 קילומטר וגובהם מגיע עד 2,500 מטר בחלק מן המקומות. אלה הרים המפרידים בין המחוזות המרכזיים של רומניה, בין חבל ולאכיה (Wallachia) מדרום, לבין חבל מולדובה (Moldova) במזרח. מדרום וממזרח לרכסי הרים אלה משתרעות גבעות וסמוך להן המישור הרחב של הדנובה. אז מאיפה מתחילים?
זה לא סרט דמיוני. ככה נראים הנופים בהרי הקרפטים:
נופים, עיירות ציוריות ומצודות
אז מה כדאי לראות? בחרתי להתמקד בחבל טרנסילבניה (Transilvania), שהוא לב לבו של הטיול. רוב שטחו הוא רמה גבוהה, חלק משושלת הרי הקרפטים, המשתפלת לקראת המישור הפאנוני. את רמת טרנסילבניה, שגובהה הממוצע 300 - 500 מטר, מנקזים הנהרות מורש, סומש, קריש, אולט ופלגים נוספים של הדנובה. העיר העיקרית בחבל היא קלוג' נפוקה (Cluj-Napoca), אליה מצטרפות הערים טימישוארה (Timişoara), בראשוב (Brasov), אורדאה, סיביו (Sibiu) וטרגו מורש (Târgu Mureş).
טרנסילבניה היא אחד האזורים המפותחים ביותר ברומניה מבחינה כלכלית בזכות עושר במשאבי טבע, תעשייה נרחבת של פלדה, כימיה וטקסטיל, גידול בעלי חיים, חקלאות, ייצור יין וגידול פירות. מרבית תושביה רומנים, אך קיים בה גם מיעוט הונגרי גדול ומיעוטים קטנים של צוענים, גרמנים, סרבים ואחרים. חבל ארץ הזה עשיר בנופים פראיים, בעיירות ציוריות ובמצודות בעלות מראה רומנטי. ואחרי כל ההקדמה הזו, מוכנים לצאת לדרך, לטיול של 10-14 ימים?
קבלו הצצה אל הנופים המרהיבים המחכים לכם בחבל טרנסילבניה:
יוצאים למרחבים
מבוקרשט ניסע אל פיטסטי (Pitești) – מרחק של 100 ק"מ צפונית-מערבית לבוקרשט ונראה את מוזיאון הפולקלור. אם הגעתם לכאן בשישי או בשבת תוכלו גם לשוטט בשוק למוצרים עממיים.
ושוב נסיעה, הפעם צפון-מערב, לקורטה דה ארגש (Curtea de Argeș). אם אתם קצרים בזמן, תוכלו לקצר את המסלול ולנסוע צפונה, דרך טרנספאגארש (Transfagarasan Highway), שנחשבת לדרך ההררית האטרקטיבית ביותר ברומניה (עד כביש E-68), לאורכה נופים מרהיבים. אם אתם יכולים להאריך את הטיול, מ-Cabana Balea Lac ומ-Vila Paltinu יוצאים מסלולי הליכה רבים, אל רכס פגאראש (Făgăraș). ההגעה אליהם מאוד פשוטה, משולטת ומסומנת בסימון שבילים, כמו אלה המוכרים לכם מטיולים בארץ. הדרך מסתיימת בכביש מספר 1, הנמתח ממזרח למערב. במרחק של 34 ק"מ מזרחית לצומת, נמצאת העיירה פאגראש (Făgăraș), המהווה מרכז פופולרי למטיילים.
נסיעה של 44 ק"מ מהצומת (DN1) תביא אתכם לסיביו (Sibiu). עיר זו נוסדה במאה ה-12, באתרו של הכפר הרומאי צ'יביניום (Cibinium) והייתה מאז ומתמיד, אחת העיירות החשובות בטרנסילבניה. כאן מייצרים את הנקניק המפורסם, עשוי בשר סוס, שנקרא על שם העיירה והעיר העתיקה שלה היא מהגדולות ברומניה.
בסיום הביקור בסיביו, סעו דרך Târgu Mureş עד שתגיעו לקלוז' נפוקה (Cluj-Napoca), המשמשת כבסיס מצוין לטיולים בקרפטים המערביים.
הטבע שמחכה לכם בהמשך הדרך
נסיעה לאורך קניון ארוך וצר, בתחומי הפארק הלאומי Domogled-Valea Cernei תגרום לכם להשאר פעורי פה. לאורך הכביש מחכות לכם תצפיות מרשימות ואגם מלאכותי. בעונת הקיץ יש כאן הרבה אפשרויות ללינה באזור.
בהמשך הדרך תגיעו לכביש E-70 המוביל עד לטימישוארה. מומלץ לפנות מזרחה בכביש 67D אל המנזר היפה טיסמאנה (Tismana) ואל הכפר היפה בשם זה, שנוסד ב-1375 ונחשב לכפר העתיק ברומניה ולהמשיך עד Targu Jiu. בדרך לטיסמנה שווה לעצור בפאדש (Padeș) - כאן החל בשנת 1821 מרד איכרים, נגד השלטון העות'מני, בהנהגת Tudor Vladimirescu, שלוחמיו נהגו להתכנס במנזר טיסמאנה. כמה מגברי הכפר עדיין לבושים בתלבושת מסורתית רקומה ונראים כמחוללים בלהקות פולקלור. באזור תוכלו לראות גם מערות קרסטיות מרהיבות, במיוחד ליד Cloșani וליד Ponoarele הנמצאת 7 ק"מ מערבית לגשר אבן ענק (Baia de Aramă) שאורכו 50 מ' ורוחבו 25 מ' - שריד לתקרת מערה שהתמוטטה.
עוד דרך יפהפייה תתלווה אליכם בנסיעה צפונה בכביש E-79 עד הטג (Hateg), כשממערב לה, נטוי גוש הרי הקרפטים המערביים. אם אתם נמנים על חובבי הטיולים הרגליים, תמצאו כאן אפשרויות רבות לטיולים רגליים – כולם משולטים.
ואם אתם כבר באזור, אל תפספסו את הביקור בטירת קורווינס הימי ביינמית המרשימה (Corvins' Castle) בהונדוארה (Hunedoara) שליד Deva. מכאן מומלץ להמשיך לאורך כביש E-79 ההררי עד Arieșeni, לביקור במערת הקרח סקרישוארה (Scărișoara Cave).
את הסוד השמור של רומניה תמצאו לאחר נסיעה קצרה לפדיש (Padiş). הקסם של האזור הגירני, הוא במערות בעלות מראה מחורר כמו גבינה שוויצרית, כמו שתוכלו לראות במערת פוקול ויו (Focul Viu Cave), שנסגרה זמנית ונקווה שתיפתח בקרוב.
המשך הטיול באזור תלוי בפרק הזמן העומד לרשותכם. אם זמנכם קצר תוכלו לנסוע לכיוון צפון-מזרח דרך הרמה הטרנסילבנית, אל קלוז' נפוקה, ועל הדרך לבקר בשרידים הרומיים שבאלבה יוליה (Alba Iulia), ולטייל בקניון טורדה (Turda) וב-Cheile Turzii, שנמצא 6 ק"מ מערבה לעיר טורדה ו-15 ק"מ לקלוז'-נפוקה. הקניון מתחתר בשכבות גירניות מתור היורה, בעומק של 200 מ' ובאורך 2,500 מ' ויוצר נקיק טבעי בנהר Hasdate.
לחלופין תוכלו לנסוע בדרך מרשימה יותר היוצאת מ-Arieșeni מערבה ופונה צפונה עד Sodrigiu. שם פונים מזרחה, בדרך מספר 763, דרך הפארק הלאומי אפוסני (Apuseni). שווה להקדיש כמה ימים לאזור רכס אפוסני (Apuseni), שפירושו ברומנית ההרים בהם השמש שוקעת, והכוונה – לרכס הרי הקרפטים המערביים, שהפך להיות מבוקש בקרב המטיילים. לטעמי האזור הזה הוא הפרוע והפראי ביותר ברומניה ואולי באירופה כולה. ולמה? בגלל שיש כאן תופעות טבע מיוחדות כמו הרי געש כבויים, למעלה מ-400 מערות ובולענים. ההר הגבוה באזור הוא Cucurbăta Mare, המתנשא לגובה 1,849 מ'. רכס זה גובל בבקעת Aries בדרום ובבקעת Repede Crisul בצפון. לאורך הבקעות הללו עוברים כבישים צרים ונוחים. אפשר לנסוע לאורכם, להיכנס פנימה לתוך הרכס ולראות קניונים מלאי מים, מערות קרסטיות, מערות קרח, נחלים שוצפי מים וכפרים ציוריים.
בכפרים ההרריים יושבים עדיין תושבים דקיים קדומים, שהרומנים מכנים מוצי (Moty). מי הם? אבותיהם של הרומנים בטרם נכבשו על ידי הרומאים ברומניה, השומרים על מסורות עתיקות ומדברים ביניהם בשפתם המקורית, שאינה מובנת גם לאוזן רומנית.
אל תוותרו על מפלי Cascada Vârciorog, הנמצאים במרחק נסיעה של 15 דקות מערבה ל-Arieșeni וגם לא על מערת הדובים (Peștera Urșilor), סמוך לכפר Chişcău, שהתגלתה ב-1975 על ידי קבוצת ספלולוגים רומניים. בשנת 1983 התגלו במקום 140 שלדים של דובים, שכנראה נלכדו במערבה וטרפו זה את זה, עד שהאחרון שבהם מת ברעב.
קבלו טעימה מהיופי הפראי ברכס אפוסני:
קצת על העיירות באזור
במרחק של כשלוש וחצי שעות נסיעה צפונה נמצאת העיירה סיגטו מארמאציה (Sighetu Marmației), המכונה בפי המקומיים סיגֶט ומהווה שער למחוז מרמורש (Maramuresh), בו תוכלו להכיר את הכפרים ואת ההווי המקומי, בעיקר טקסי חתונה ולוויה, שהם מאוד מיוחדים. למעשה סיגט זו העיירה הצפונית ביותר ברומניה, השוכנת במרחק של שני ק"מ מנהר טיסה (Tisa) המשמש גם כגבול עם אוקראינה. כיום העיירה חקלאית, אך במאה ה-14 שימשה מרכז פוליטי ותרבותי רב עצמה ובשנים 1948-1952 נכלאו כאן 180 מחברי האליטה האקדמית והמנהלית הפרה קומוניסטית, חלק גדול מהם לא שרד את העינויים. מאוחר יותר הכלא הפך למוזיאון.
במקום שגשגה קהילה יהודית לפני מלחמת העולם השנייה והיו כאן שמונה בתי כנסת, מהם שרד רק אחד. כאן נולד הסופר היהודי וחתן פרס נובל אלי ויזל ומכאן גורש. ביתו משמש כיום כמוזיאון השואה. הטיול במחוז מרמורש דומה למסע אחורה במנהרת הזמן. אזור זה, שמעולם לא נכבש על ידי הרומאים, כונה בעבר "ארץ הדאקים החופשיים". מהמאה ה-13 ואילך, השתלטה הונגריה בהדרגה על האזור, שחווה במאות ה-17 ובראשית המאה ה-18, פלישות של טטארים. המחסום ההררי יצר נתק ודומה כי האזור כמעט ולא הושפע מהמאות ה-20 וה-21.
חיי החברה מתרכזים סביב כנסיות העץ הכפריות, מהמאות ה-15 וה-16, שלמגדליהן צריחים גבוהים. במרבית הכפרים לובשים עדיין את התלבושות העממיות ובדרכים נוסעות עדיין עגלות רתומות לסוסים. כדאי לכוון את הביקור כאן לאחד החגים, אז התושבים לובשים את התלבושות הססגוניות הרקומות. שימו לב שיש באזור כנסיות רבות שנועדו לציין את נסיגת הטטארים.
את מרבית היום כדאי להקדיש לעיירות הציוריות של עמק איזה (Izei). אלו עיירות ששמרו על צביון ימי ביינמי עם בתי עץ, שערים מקושטים וחצרות פנימיות, כך שמבט על התושבים שקול לביקור במוזיאון אתנוגראפי. כדאי לדעת שבאמצע חודש יולי מתקיים במקום פסטיבל מאראמוזיקאל (Maramuzical), פסטיבל תוסס למוסיקה עממית, הנמשך ארבעה ימים.
מה תראו בעיירות? את המוזיאון המקומי השוכן בבית העתיק ביותר בכפר ואדו איזה (Vadu Izei) היושב במפגש הנהרות איזה (Izei) ומארה, 6 ק"מ מדרום לסיגטו מארמאציה. ציורים שעוטרו בשיטה מסורתית על בד פשתן בכנסיית סנט ניקולי שבעיירה בוגדן וודה (Bogdan Voda). כנסיית העץ העתיקה ביותר במחוז מרמורש בכפר איאוד (Ieud) ובה המסמך הראשון שנכתב ברומנית. אפשר לבקר גם בעיירה בוטיזה (Botiza) הסמוכה ולראות את הכנסיה העתיקה. בימי ראשון יש כאן התכנסות גדולה של כפריים לרגל המיסה השבועית.
נסיעה של 12 ק”מ מסיגט לכיוון צפון-מערב על כביש מספר 18 תביא אתכם אל האטרקציה של בירת המחוז סֶפניצָה (Săpânța) – בית הקברות השמח, שקיבל את שמו בגלל מצבות העץ הצבעוניות שעל הקברים. את הרעיון הגה גלף עץ פשוט, יואן סטאן פטראש (Stan Ioan Pătraş), שגילף על כל מצבה צלב המתאר את המנוח לפי משלח ידו ולצידו כיתוב הומוריסטי.
רגע לפני שאתם נפרדים מהאזור, תוכלו לנסוע לבורשה (Borșa), לצדה אתר סקי קטן, וממנה אל מואיסה (Moisei), השוכנת על כביש מספר 18, למרגלות הרי רודנה (Rodna), וידועה בעבודות היד ובתלבושות המסורתיות. בכפר בית שבו נורו שלושים ואחד איש שההונגרים תפסו ב-1944, המשמש כיום כמוזיאון לזכרם ולזכר שאר בתי הכפר שהחיילים העלו באש לפני שעזבו את הכפר. על תלולית מעל לכביש ניצבת אנדרטה מרשימה לזכר הקורבנות.
הכירו את מחוז פרחובה
מחוז פרחובה (Prahova) נמצא דרומה ומציע שפע של אטרקציות לתיירים, עד כדי כך שאפשר להקדיש את כל הטיול לאזור זה בלבד ולצאת נשכרים. נקודת המוצא לטיולים לבאים מבוקרשט היא עיר המחוז פלויישט (Ploieti) ממנה מומלץ לעלות צפונה לאזור ההררי, שבו ערי תיירות כמו סינאיה (Sinaia), בושטן (Bushteni) וקומרניק (Comarnic) ואטרקציות כמו טירת בראן (Bran) המיוחסת לדרקולה וסלניק פרחובה (Slanic Prahova), שהוא מכרה מלח עתיק, שקיים עוד מהתקופה הרומית.
בראשוב (Brasov) היא אחת הערים התיירותיות הגדולות של רומניה בזכות העיר העתיקה המוקפת חומה ומגדלי שמירה. בעיר העתיקה סמטאות מרוצפות אבן לצד בתי אבן עם גגות רעפים מרשימים וגם כיכר ספאטוליו, הנחשבת ליפה בכיכרות רומניה - מוקפת בניינים בעלי חזיתות מרשימות בסגנון בארוק. מה עוד? הכנסייה השחורה, הכנסייה הגותית הגדולה ביותר ברומניה, בה ניתן לראות אוסף שטיחים מהמאה ה-17 שנתרמו על ידי סוחרים מהמזרח שהגיעו לעיר. בית הכנסת העתיק והיפהפה שפעיל עד היום, נבנה בין השנים 1899-1901 בסגנון גותי ומורי (נמצא ברחוב Strada schei nr.27).
לא הרחק מבראשוב נמצאת שמורת הטבע פיאטרה קריולוי (Piatra Craiului) האידיאלית לטיולים ברכבי שטח. המסלולים משלבים בין נופים הרריים לכפרים הנראים מעולם אחר. יש כאן שפע של טיולים רגליים, אחד מהם מוביל ל-Zărneștilor Keys – סלע ענק, שאורכו כ-2 ק"מ והוא מזדקר לגובה אנכי של 200 מ'. אפשרות נוספת היא לצאת לטיול ברכב למפלי בוטורג (Botorog), משם יוצא מסלול הליכה מעגלי של 6-7 שעות.
טיול מסוג אחר הוא לשמורת הדובים (Bear Sanctuary) שסמוכה לעיירה זרנשט (Zarnesti) שבאזור ברשוב. זהו מרכז שימור בו משוטטים חופשי כשבעים דובים חומים ואפשר להצטרף לסיור מודרך.
עיירת הנופש היפהפייה פוייאנה ברשוב (Poiana Brasov), המרוחקת כ-20 דקות מבראשוב, היא יעד נהדר בקיץ לטיולים באזור. בחורף היא משמשת כאתר סקי פופולרי. רק קחו בחשבון שהכביש המוביל אליה תלול למדי. מהעיירה יוצא רכבל לפסגה של הרי פוסטבארול (Postăvarul), לגובה של 1,799 מטר מעל פני הים. משם נשקף נוף מרהיב של הקרפטים. מומלץ לצאת לסיור ברכיבה על סוסים ולהכנס לאחת ממסעדות הציידים המצוינות שבאזור.
במרחק של שעה נסיעה מפואיינה ברשוב נמצאת טירת בראן (Bran), בה לפי אחת הגרסאות גר הנסיך ולאד צפש המכונה דרקולה. הטירה נוסדה ב-1378 על ידי סוחרים גרמנים מבראשוב, על צוק תלול בחלק המזרחי של טרנסילבניה בלב הרי הקרפטים. סיור בטירה מספק הצצה ל-57 חדרים, פינות מסתור ועליות גג מרובות, המשקיפות אל נופה המרהיב של בראן. במקום ישנו גם שוק מקומי, בו ניתן לקנות גבינות מיושנות, מפות רקומות עבודת יד וגם לא מעט ספלים ומאפרות שדמותו של דרקולה מוטבעת עליהם.
קבלו את טירת בראן במלוא הדרה:
במרחק של 45 דקות נסיעה דרומה לברשוב או דרום – מזרח לבראן נמצא הכפר בושטן (Bușteni) המהווה נקודת מוצא לטרקים בהרי בוצ'גי (Munții Bucegi) המתנשאים לגובה שבין 798-1,055 מטר על פני הים. לדעת רבים, הם אינם נופלים ביופיים מהרי הטטרה שבסלובקיה. האזור מרושת במסלולי הליכה וזרוע בקתות, המציעות אוכל ולינה למטיילים. טיול רגלי יפה למתחילים מוביל ל-Urlătoarea Waterfall. מטיילים רבים עולים ברכבל לקאבאנה באבלה (Cabana Babele) ומשם יוצאים להליכה של חמש שעות עד לסינאיה (Sinaia).
11 ק"מ דרומית לבושטן נמצאת סינאיה (Sinaia) הבנויה על המורדות המיוערים של הרי בוצ'גי (Bucegi). מזה כמה עשורים היא נחשבת לאתר התיירות המוביל ברומניה. בחורף היא משמשת כאתר סקי פופולרי ובקיץ - אתר אידיאלי לנופש פעיל וכנקודת מוצא למסלולי הליכה רבים. בטיול בעיר תראו את מנזר סינאיה (על שם סיני), את ארמון פלישור היפהפה ומוזיאון. אטרקטיבית במיוחד היא טירת פלש (Peleş), שבנה המלך קרול הראשון – סביבה גנים רחבי ידיים. עליה ברכבל ממלון מונטנה תביא אתכם לרמת בוצ'גי לתצפית ולמסלולי טיול ברגל ועל גבי אופניים.
שעה נסיעה מערבה מבראשוב תביא אתכם לפאגארש (Făgăraș), המהווה מרכז למטיילים היוצאים לטרקים ברכס פאגארש, הגבוה ביותר בשרשרת הרי הקרפטים ברומניה. שתי הנקודות הגבוהות ביותר ברכס וברומניה כולה הן הר Moldoveanu המזדקר לגובה של 2,544 מ' והר Negoiu בגובה 2,535 מ'. הרכס עובר ממזרח למערב וההליכה לאורכו ברובה מעל קו העצים, כך שמצפה לכם נוף הררי מרהיב לצד אתגר פיזי של טיפוס לפסגות וירידה מהן. יחד עם זאת חשוב לדעת שהערפל מופיע כאן תדיר ולפעמים מסתיר את הנוף. השביל העיקרי להליכה מסומן בשלושה קווים צמודים בצבעי לבן-אדום-לבן. מצפון לקו הרכס יש הרבה עיירות המחוברות בשבילים לנתיב החוצה את הרכס, כך שניתן לרדת מהרכס בנקודות רבות. כדאי לקחת בחשבון שלטרק תצטרכו להקדיש 6 ימים בנוסף ל-5 ימים של הטיול בדרום הקרפטים (סינאיה, בושטני, בראן ובראשוב).
במרחק חצי שעה נסיעה מערבה בכביש מספר 1, מגיעים לצומת עם דרך טרנספאגארש (Transfagarasan Highway), שנחשבת לדרך ההררית האטרקטיבית ביותר ברומניה, ממנה נשקפים נופים מרהיבים. אם יש לכם זמן, תוכלו לצאת לבחור לפחות אחד ממסלולי ההליכה הרבים היוצא מ-Cabana Balea Lac ומ-Vila Paltinu אל רכס פגראש (Făgăraș). דרומה משם נמצאת מצודת Poienari, הנחשבת למצודת דרקולה ה"אמיתית". כדי להגיע אליה תצטרכו לטפס 1,480 מדרגות, בסופן מחכה לכם תצפית יפה.
אפשרות אחרת לטיול היוצא מבראשוב היא בנסיעה צפון-מערב לעיירה הציורית סיגישוארה (Sighişoara) – אחת העיירות הנעימות ברומניה וממנה להדרים לפאגארש. סיגשוארה היא עיירה ימי-ביינמית שמורה היטב בתוך אזור הררי נאה, שאונסק”ו הכריז עליה ב-1999 כאתר מורשת עולמית. הנסיך וולאד צפש ששימש השראה למיתוס של דרקולה נולד כאן. לאורך חומותיה מתנשאים 11 מגדלים שמורים להפליא, במקום בתים בני 500 שנה הבנויים לצידם של רחובות תלולים מרוצפי אבנים. בכניסה למצודה מתנוסס מגדל השעון, בו שוכן מוזיאון קטן להיסטוריה, המציג כלי מלחמה וחדר עינויים מצמרר ובעיקר - נקודת תצפית חביבה על כל האזור. נקודה מעניינת נוספת בעיר היא הכנסייה הממוקמת בראש הגבעה, שלידה נמצא בית קברות.
חפשו מלון בסיגישוארה והשוו מחירים כדי למצוא את המחיר הטוב ביותר »
מי שמוותר על הגיחה מערבה יסע מסינאיה דרומה אל סנאגוב (Snagov) – אחד היפים באתרי ולכיה. סביב האגם העצום בגודלו, פזורים בתי קיט יפהפיים ולא מעט מסעדות ובתי מלון. בימי הקיץ מציע המקום פעילויות אתגריות כמו סקי מים ושיט באגם. על אי קטן באגם נמצאת כנסיה יפה מהמאה ה-16, שנבנתה על חורבותיה של כנסיה מהמאה ה-11. ב-1456 בנה ולאד צפש ("דרקולה") ביצורים ובית כלא ליד הכנסיה ויש המאמינים שהוא קבור מתחתיה. מכאן תוכלו להגיע תוך כ-20 דקות נסיעה לשדה התעופה הבינלאומי.
הכותב גילי חסקין הוא מדריך ומומחה לטיולים: www.gilihaskin.com
עשינו לכם חשק לטייל ברומניה? מצאנו עוד כמה כתבות שיכולות לעניין אתכם:
- 7 כפרים קסומים ונסתרים ברומניה שיחזירו אותך אחורה בזמן
- טרנסילבניה: מסלול לרוד טריפ פסטורלי בין הרי רומניה
- 8 מקומות מיוחדים בבוקרשט שרק המקומיים מכירים