היומיים הראשונים: מונטריאול
הטיול מתחיל במונטריאול. מבחינת שפה, יש לדעת כי מזרח קנדה הוא אזור דובר צרפתית, והשפה האנגלית אינה שגורה בפי התושבים. שלטי רחוב ודרכים, סיורים מודרכים ותפריטים במסעדות הם בשפה הצרפתית. לכן כדאי להכיר מילים בסיסיות. לאחר התמקמות במלון הנבחר, ניתן לצאת לסיור רגלי בעיר, בין היתר באזור הנמל, המדרחוב, כנסיית נוטר דאם, הרובע הסיני, ומאוחר יותר אף לצאת לבילוי לילי באחד המועדונים בעיר.
בבוקר אפשר לצאת לטיפוס על מונט רויאל (Mont Royal), ממנו תוכלו להתרשם מתצפית מדהימה על העיר ומכאן גם אפשר להבין כיצד קיבלה העיר את שמה. כמו כן, ניתן לצאת לסיור בכפר האולימפי. אין ספק, כי כאשר חושבים על ערים בקנדה, מונטריאול היא בהחלט עיר שאסור לפספס.
היום השלישי והרביעי: קוויבק
בבוקר השלישי נוסעים על כביש 40 לאורך הגדה הצפונית של נהר הסיינט לורן (St Lawrence), לכיוון קוויבק סיטי (Québec). ניתן לקחת סיור מאורגן בעיר ולקבל הסברים, מעבר למה שכתוב בספרי ההדרכה לתיירים, וכך הזמן מנוצל היטב, אך כמובן שאפשר גם לטייל בעיר בצורה עצמאית. קוויבק סיטי נמצאת על שתי גדותיו של נהר הסיינט לורן, במקום הצר ביותר של הנהר ומכאן שמה: "מקום שהנהר נעשה צר". הסיור המאורגן כולל ביקור בעיר העתיקה, אזור המצודה והארמון, האי אורליאן, מפלי מונטמארסי והכנסיה הגדולה. הסיור מסתיים בשש בערב. בשעות הערב מומלץ לבלות ברחובות הקטנים בעיר ובבתי הקפה ההומים. אתר אינטרנט: www.toursvieuxquebec.com.
היום החמישי: סאגוני - לאנס סאינט ג'יאן
מקוויבק נוסעים על כביש 175 לכיוון צפון, עד לצ'יקוטומי (Chicoutimi), העיר הגדולה באזור סאגוני (Sagauny). בכניסה לעיר מומלץ לגשת ללשכת התיירות ולאסוף מידע על האטרקציות השונות באזור: שייט קיאקים, טיולים ברגל, באופניים, גן החיות בסיינט פלישיאן, קרוז לאורך הפיורד, ראפטינג, שייט לוויתנים ועוד. נהר הסאגוני זורם בפיורד, שנוצר בזמן המסת הקרחונים בסוף עידן הקרח. בזמנו, האזור היה מכוסה בשכבת קרח בגובה של כ-3 ק"מ. כיום, זה אזור מדהים ביופיו ואפשר לבלות כאן זמן ממושך, ללא רגע דל.
מכאן, סעו בכביש 170 לכיוון דרום, עד לעיירה לאנס-סאינט-ג'יאן (L'Anse-St-Jean), הממוקמת על שפת הפיורד. מדובר בנסיעה בת שעה. ניתן להזמין שייט קיאקים במועדון השייט פיורד-אן-קייאק (אתר אינטרנט: www.fjord-en-kayak.ca), הנמצא ממש על שפת הפיורד. תדרוך קצר ויוצאים עם עוד עשרה אנשים לשייט קיאקים על מימי הפיורד. בחורף, האזור קפוא והנהר הופך למשטח קרח ענק. בקיץ, מזג האוויר נעים והשקיעה מדהימה. אתר אינטרנט: www.zoosauvage.org.
היום השישי: סאגוני - צ'יקוטומי
נסיעה צפונה על כביש 170 בחזרה לכיוון צ'יקוטומי. העיר מהווה מרכז מסחרי ותיירותי באזור קצת מרוחק. זוהי עיר קטנה, בהשוואה לערים הגדולות על מפת קנדה כמו מונטריאול, קוויבק וטורונטו. סמוך למרכז העיר, בנקודה הצרה ביותר של נהר הסאגוני, נמצא הגשר היחיד המאפשר חציה של הנהר לגדה השנייה. חוצים את הגשר ועולים על כביש 172, הפעם לכיוון דרום.
לאחר נסיעה קצרה מגיעים לפארק הפיורד (Fjord-du-Saguenay National Park). כאן, מומלץ לצאת לטיפוס לקייפ טריניטי (Cape Trinite) ולפסל הענק של מריה מגדלנה. הטיפוס נמשך כשעה וחצי עם עצירות לתצפית על הנוף, הסברים על תופעות הגאות והשפל והתרעננות במימי הנחל הקרירים. הטיפוס מעייף, אבל בהחלט משתלם - הנוף עוצר נשימה. יורדים באותו שביל ומשם ממשיכים על כביש 172 דרומה.
במרחק שעתיים נסיעה נמצאת העיר טאדוסאק (Tadoussac). העיר שוכנת על שפת הפיורד ומושכת תיירים רבים, בעיקר בזכות מעגן הספינות הסמוך.
היום השביעי: סאגוני - טאדוסאק
העיירה טאדוסאק שוכנת בדיוק בנקודת החיבור של הנהרות סאגוני וסיינט לורן. קו מעבורת מאפשר חציה של הסאגוני לגדה המערבית ומכאן אפשר לעלות על כביש 138, לאורך הסיינט לורן בחזרה לקוויבק. כאן ניתן ליהנות מקיאקים, קרוז לאורך הפיורד, פארק שעשועים לילדים ושאר פעילויות. להבדיל מהמקומיים, המדריכים במרכזי המידע דוברים אנגלית רהוטה. דרך חברת קורז-דופור (Dufour) תוכלו לקחת סיורי לוויתנים שונים. זודיאק, למשל, היא סירה קטנה ומהירה, המיועדת ל-24 איש ומגיעה הכי קרוב שיש ללוויתנים. הסיור יוצא שלוש פעמים ביום. האזור עשיר במזון, הלוויתנים חוגגים בסעודה דשנה והתיירים נהנים מחוויה יוצאת דופן. אפשר לראות אותם ממרחק של מטרים ספורים. אתר אינטרנט: www.dufour.ca/en.
היום השמיני: גאספי - סיינט אן דה-מונטס
נוסעים מזרחה לכיוון לס-אסקומינס (Les Escoumins). מכאן יוצאת מעבורת שחוצה את הנהר דרומה. רוחב הנהר באזור זה הוא 40 ק"מ ומדובר בשעה וחצי הפלגה. מגיעים לטרויס פיסטולס (Trois-Pistoles), הנמצא על הגדה הדרומית של הנהר. עולים על כביש 132 מזרחה. לאחר פחות משעה מגיעים לפארק-דה-ביק (Park National De Bic). ניתן לצאת לטיול רגלי בפארק ועל החוף אפשר לראות מושבה של כלבי ים. ממשיכים עם הרכב לרימוסקי (Rimouski) ונכנסים לביקור ב"אוננדגה", צוללת ענקית שעד לפני עשור הייתה בשירות כוחות נאט"ו והגנה על חופי מזרח קנדה. הביקור בצוללת מרתק ואינו מיועד למי שסובל מקלסטרופוביה. בסמוך לצוללת נמצא מוזיאון-מגדלור, שגם בו ניתן לבקר. ממשיכים על כביש 132 ועוברים את גראנד-מטיס, עד סיינט אן דה-מונטס (Ste Anne Des Monts). כביש 132 מקיף את כל חצי האי גאספי (Gaspe).
היום התשיעי: גאספי
נסיעה קצרה ועצירה לביקור במוזיאון אקספלוראמר (Exploramer) העוסק בבעלי החיים התת ימיים, באזור זה. מכאן ממשיכים מזרחה. עוצרים לביקור מהיר במגדלור העץ האדום (Musee Des phares) ומשם למונט סיינט פיירי (Mont Saint Pierre). העיירה שוכנת על מפרץ קסום ומוקפת הרים משני צדי המפרץ. על הרכס המזרחי יש אתר גלשני רוח, המפורסם ביותר בקנדה. ניתן לעלות במעלה השביל רק לבעלי רכב 4 על 4. ברגל, מדובר ב-32 ק"מ של טיפוס, לגובה של כ-400 מטר. יש האומרים כי במרומי ההר תרגישו שאתם באחד המקומות היפים בעולם.
עם הרכב, ממשיכים לאורך החוף על כביש 132, בדרך עוברים על פני עיירות יפות. לקראת ערב מגיעים לגאספי, העיר הגדולה בחצי האי, עם כ-15,000 תושבים, אשר מאחדת כ-17 כפרים, הפזורים לאורך רצועת חוף של כ-150 ק"מ. אתר אינטרנט: www.exploramer.qc.ca
היום העשירי: גאספי - בונאוונט'ור
יוצאים לכיוון פארק פורילון (Forillon National Park of Canada), המשתרע על פני שטח גדול. כאן מתחילים טיול רגלי לאורך מסלול של כשמונה ק"מ. באזור זה תוכלו לראות צמחיה עשירה, מפרצים יפים ונקודות תצפית. בנוסף, כאן מתחבר נהר הסיינט לורן לאוקיאנוס. המים זורמים מכיוון האוקיאנוס פנימה לתוך היבשת והנהר נשפך במרחק של כ-2,500 ק"מ, לאגמים הגדולים על גבול ארצות הברית וקנדה.
חוזרים לרכב ויוצאים מהפארק שוב לכיוון העיר גאספי. חוצים את העיר וממשיכים לאורך החוף, לכיוון פרסי (Perce). מומלץ לעצור כאן, בשל הצוק המדהים המזדקר מתוך הים, בצמוד לחוף. על אי קטן ממול קיימת מושבת עופות מעניינת ובעיר יש גלריות אומנים, בתי קפה קטנים ומסעדות טובות. ממשיכים לבונאוונט'ור (Bonaventure), אשר ממנו יוצאים טיולי קאנו וראפטינג בנהר בונאוונט'ור הסמוך, שנמשכים החל ממספר שעות ועד חמישה ימים. אתר אינטרנט: www.perce.info
יום 11: גאספי - פוינט א-לה קרו
בבוקר נוסעים לביו-פארק (Le Bioparc de la Gaspesie) הנמצא בסמוך. מדובר בגן חיות ובמהלך היום מתקיימים הסברים והאכלה של בעלי החיים בפארק. ההסברים בצרפתית. בגן תוכלו לראות דובים, לוטרות, חתולי בר, זאבים, קיפודים, תאו ועוד. חוצים את בונאוונט'ור ועולים שוב על כביש 132 מערבה. בדרך עוברים בפארק מיגושה (Parc national de Miguasha), שנודע בעולם בגלל מצבור המאובנים שנתגלה בו במאה ה-19. ממשיכים לפויט-א-לא-קרו (Pointe-a-la-Croix). אתר אינטרנט: www.biopark.ca.
יום 12 ואחרון: פורטנוף
חזרה למונטריאול - נסיעה של כ-800 ק"מ. חוצים את הגשר הירוק לכיוון קמבלטון (Campbellton), שער הכניסה לניו באונסוויק. בקוויבק עצירה לביקור במוזיאון הקרב ההיסטורי (The Battle of the Restigouche National Historic Site Of Canada), בו תוכלו לראות דגם של אחת האוניות שהשתתפה בקרב ושיחזור של הקרב שהתרחש כאן בין הצרפתים לאנגלים בשנת 1760.
לאחר הביקור במוזיאון עולים על כביש 132 צפונה, לאורך נהר מטאפדיה, לכיוון רימוסקי ומשם דרומה לאורך הגדה הדרומית של סיינט-לורן, לכיוון ריבר-דה-לופ. עולים על כביש 20 וממשיכים לקוויבק סיטי, חוצים את הנהר ועולים עם כביש 40 לאורך הגדה הצפונית של הנהר. לאחר נסיעה של כ-600 ק"מ מגיעים לפורטנוף (Portneuf). עולים על כביש 40 בחזרה למונטריאול.
הרעיון לכתבה מתוך הבלוג של lshaki, ממדור הבלוגים של אתר למטייל. היכנסו לבלוג »