אוזבקיסטן וקירגיסטן - מסלול בדרך המשי
אוזבקיסטן וקירגיסטן הן חלק ממסלול דרך המשי. מי שמבקר בהן יזכה לראות מבנים מרשימים, שמעידים על הסטוריה עשירה ועל עבר יהודי. אפשר לארגן טיול עומק באזורים אלה באופן עצמאי ולגלות את היופי והייחוד שמאפיינים אותם.
אוזבקיסטן וקירגיסטן הן חלק ממסלול דרך המשי. מי שמבקר בהן יזכה לראות מבנים מרשימים, שמעידים על הסטוריה עשירה ועל עבר יהודי. אפשר לארגן טיול עומק באזורים אלה באופן עצמאי ולגלות את היופי והייחוד שמאפיינים אותם.
אוזבקיסטן - במבט ראשון היא הרבה זהב ונוצצים, ותיקים שלמים שאתה סוחב בהם כסף, כי השטר הכי גבוה שלהם שווה פחות מדולר, במבט שני היא כמו הדגל.. ירוק ומדבר וטורקיז.
לכל טיול יש רגעים קשים, כששום דבר לא הולך וכבר נמאס. לרועי זה קרה אחרי יותר מארבעה חודשים של טיול- לרכבת לאזרביז`אן הם הגיעו באיחור ובגבול האזרי הורידו אותם מהרכבת לאחר שטענו שהויזה של טניא לא בתוקף...
מרבית שטחה של אוזבקיסטן מכוסה מדבר. מאות קילומטרים של אדמה שטוחה חסרת חיים המגיעה בקיץ לטמפרטורה של כ60 מעלות ובחורף צונחות הטמפ` מתחת לאפס והכל עוטה מעטה שלג.
פרידה מבלה את השעות האחרונות בבוכרה וממשיכה לסמרקד למפגש מרגש במיוחד עם אלה, אחותה של אולגה- אצלה התגוררה במארי (תוכמניסטן).
אם בסמרקנד התרגשנו מכל בניין, כל חדר וכל ציור, ובבוכרה זה כבר היה פחות מרגש (אולם עדיין מרשים), את חיווה כבר קיבלנו באדישות כלשהי. רועי עם חוויות נוספות מאוזבקיסטן.
אפרת מטיילת ברחבי אפגניסטן, מגיעה לחיווה, בוכרה, סמרקנד ולעמק פרגאנה ומשתפת אותנו בחוויות מהטיול העצמאי.
ביקור באוזבקיסטן- ארומה אקזוטית של מרחבים, מסעות, שליטים כריזמטיים ואכזרים, ערים וארכיטקטורה אסלמית מרהיבה עם מבני ענק כחולי כיפות וקשתות.