”כרטיס סים“
בכל היציאות לח”ול רכשתי חבילות חו”ל מהארץ שהן יקרות מאוד. בפעם הראשונה קניתי בויאטנם סים מקומי של 4 Gb ב-10 דולר והספיק לי לגלישה ולשיחות בוואטס-אפ למשך 10 ימים.
בכל היציאות לח”ול רכשתי חבילות חו”ל מהארץ שהן יקרות מאוד. בפעם הראשונה קניתי בויאטנם סים מקומי של 4 Gb ב-10 דולר והספיק לי לגלישה ולשיחות בוואטס-אפ למשך 10 ימים.
באופן כללי Sim Card ותקשורת בוויטנאם הם זולים ולאחרונה אפילו זולים יותר. למי שמתכנן להיות בווייטנאם זמן ארוך, אפשר לקנות כרטיס Sim ל-6 חודשים, עם 2Gb ליום, ושיחות של 50 דקות בחודש למפעילים אחרים, ב-200000 דונג. אין צורך אפילו לעשות Registration.
אפשר להזמין דרך אתר Shoppee - האתר הוא רק בווייטנאמית, אבל אפשר לבקש ממקומי להזמין. המשלוח הוא לרוב תוך יומיים-שלושה ואפשר לשלם כשהשליח מגיע במזומן.
בשביל ההרגשה הטובה קניתי בארץ חבילת מינימום של ספק רשת הטלפון. שימש אותי לכמה הודעת טקסט חשובות. אבל, בכל שלוש המדינות שהיינו - הונג קונג, סינגפור, ויטנאם - זמינות אדירה של תקשורת Wifi. בכל מלון, מסעדה, אוטובוס, בניינים ציבוריים וכו'. כמעט ואין מקום שמתיישבים או הולכים בו ואין רשת זמינה. וכמובן בשדות התעופה.
היינו שבועיים בויאטנאם בטיול עצמאי, הוזהרנו ששיחות נכנסות ויוצאות בויאטנאם זה עסק יקר. לכן כשהסוכן שתיווך לנו את הטיול הציע לי סים מקומי בעלות של 8 דולר קפצתי על המציאה.היא התבררה בדיעבד כמוצלחת ביותר. לאורך כל הטיול כל התקשורת שלי עם הארץ נעשתה באמצעות הסים המקומי דרך האינטרנט שזמין כמעט בכל מקום בויאטנאם. ממש קל ומומלץ בחום. בעיקר שהמספר של הארץ נשמר ואנשי הקשר הקיימים בנייד זמינים.תמונות, סרטים ושיחות טלפון התבצעו בקלות. בעלי לעומת זאת, עשה חבילת תקשורת מהארץ. שילם 270 שקל ולא הצליח להפעיל את החבילה. גם ניסיונות מצד חברת התקשורת מהארץ לסייע לו להפעילה לא הצליחו. הסים הפשוט והמקומי עשה יופי את העבודה.
יש בויאטנם שלוש חברות תקשורת סלולארי עיקריות. כרטיסי סים זמינים בהרבה מקומות, כולל בשדה התעופה בהאנוי. מכיון שהיינו ארבעה, רכשנו כרטיסים מכל חברות על מנת לכסות קליטה מירבית.
נאמר לנו שהחברה היקרה ביותר, ויטל, שיכת לצבא, ולכן הקליטה שלה טובה יותר.
במקומות הנידחים, מצאנו שיש בזה אמת, כך שמומלץ לקנות כרטיס כזה אם אתם מגיעים למקומות המרוחקים. מכיון שהתקשורת עם הארץ היתה דרך ווטסאפ, והחברות האחרות היו טובות לא פחות ואף יותר בערים, אפשר לקנות כרטיס ויטל רק לשהות באיזורים אלו.
עוד על ויאטנם בבלוג: טיול בויאטנם
לספקי התקשורת הסלולרית ויאטנם אין הסכמים עם רשתות אחרות בעולם. לכן חיוני לקנות סים מקומי בויאטנם.
עם הירידה מהמטוס, לפני ביקורת הדרכונים, בשדה התעופה של סייגון (הו צי מין), ישנו דוכן של חברת Mobifone שכתוב עליו גלישה ללא הגבלה (ומעט שיחות) בכ 12$. אל תקנו שם. המחיר הרשמי של הסים הזה הוא כ 7$ והוא נותן גלישה מהירה רק ל 790MB. אחר כך היא אמנם בלתי מוגבלת אבל מאוד איטית.
אחרי ביקורת הדרכונים ואיסוף המזוודות, יש כמה דוכנים של סימים. קנו של חברת Vittel. 3GB בכ 10$. ל-Vittel יש כיסוי מעט יותר טוב משל Mobifone.
אם בכל זאת אתם עם סים של Mobifone, וסיימתם את כמות הגלישה בו. תמורת 100,000 (פחות מ 5 דולר) תקנו בעיר כרטיס מילוי שייתן לכם 1.2GB ליום לכ 14 ימים. יש לחברה זו שירות לקוחות מעולה באנגלית.
בית קפה שיש לו סניפים בכל המדינה (לפחות בכל מקום שאני טיילתי בו). בסגנון 'ארומה' בישראל.
הקפה והאוכל סבבה, אבל יותר חשוב מזה – יש שם אינטרנט חינם, ללא סיסמא, פתוח לכולם – אם במקרה נתקעתם ואתם זקוקים לאינטרנט זה המקום שיעזור לכם.
צירפתי את הלינק כדי שתזהו את הלוגו, אבל אחרי כמה ימים בטיול כבר תשימו לב לבד: http://highlandscoffee.com.vn/vi/home
כרטיס סים מקומי לטלפון בויאטנם: החברה שבחרתי בה הייתה Viettel מבין שתי חברות גדולות שהסניפים שלהן סמוכים. העדפתי לרכוש את הכרטיס מסניף מסודר של Viettel שנמצא ברחוב הראשי במרכז העיר Chau Doc, שהייתה מקום הכניסה שלי לויאטנם. אבל Viettel היא חברה גדולה מאוד בכל ויאטנם (אולי הגדולה ביותר) וסניפים שלה נמצאים בכל מקום ברחבי הארץ.
הציעו לי שם שתי אפשרויות באותו מחיר:
בחרתי באופציה השניה, כי אני אוהב שיש לי גם קו טלפון מקומי זמין בנוסף ל-Data. אני משתמש בטלפון בעיקר בשביל שיחות לבתי מלון ואכסניות לביצוע Booking טלפוני. אולי זה מייושן אבל נוח לי יותר לדבר עם מישהו בטלפון ולקבל רושם ראשוני שלא תמיד קיים באינטרנט. היות ויש Wifi חופשי בכל בתי המלון כיום, 3gb מספיקים לי לחודש שלם. אני מוריד את המפות של גוגל ושאר המידע למכשיר שלי בחדר מראש, כך שהשימוש בנתונים במשך היום מינימלי: וואטסאפ, קצת אימיילים וכו'. את הדברים הכבדים אני שומר לחדר במלון.
הקליטה הייתה מצויינת בכל רחבי ויאטנם, והבחירה התבררה כמוצלחת ולא הצטרכתי לטעון חבילה נוספת. החיסרון היחיד: טיילתי בויאטנם 31 ימים והחבילה הייתה בתוקף ל 30 ימים אז ביום האחרון נשארתי מספר שעות בלי Data במקום כלשהו, כי לא רציתי לקנות חבילה נוספת בשביל מספר שעות.
עסקה מעולה. בנמל התעופה של האנוי, לאחר הויזה, ההגירה והמזוודות, בנתיב המוליך ליציאה מהטרמינל, בסוף הנתיב (עדיין בתוך הטרמינל), מיד מצד ימין יש שתי חנויות למכירת סים מקורי, הראשונה של חברת Mobifone והשנייה של חברה אחרת. הדיל הזול זהה, סים במחיר של 7.5 דולר לגלישה של עד 1G. יש מסלולים בנפחים ובמחירים גבוהים יותר. התשלום בדולרים וגם העודף. הם מחליפים בעצמם את הסים, מאקטבים, בודקים ומראים לך תקינות הגלישה לאינטרנט. אתה מקבל מעטפת קרטון קטנטנה או כרטיס דמוי כרטיס אשראי ובהם מספר הטלפון של הסים וגם מס' טלפון למרכז תמיכה וכמובן הסים שהוחלף.
בויטנאם, 1 גיגה הספיק לי בהחלט לשבועיים, כולל וואטסאפ, פייסבוק, מיילים, גוגל מאפס, גלישה באתרי חדשות הכל תחת זה שבערבים היה לי ואי פיי במלון. בסיאם ראפ בקמבודיה, אותו פרנציפ. ביציאה מהטרמינל (כאן זה ממש מחוץ לטרמינל), מצד ימין יש אשנב שמוכר ומתקין סים מקומי. המסלול הזול הוא 5 דולר ל-1.5G, כל השאר זהה למה שנכתב על ויטנאם. למען הסר ספק הסים כולל גם שיחות טלפון ואס אם מס, בנוסף לגלישה. אינני יודע את המכסה כי בלאו הכי השתמשתי מעט מאוד בחיוג טלפוני או סמס.
המתח בוויטנאם זהה לישראל, אלא שבחלק מבתי המלון שקעי החשמל הם אוניברסליים, מתאימים לתקעים אמריקאיים ואירופאיים עבים. כך התקעים במטעני הסלולר הנפוצים דקים מדי ותקע המטען לא אחוז מספיק טוב בשקע ונשמט (מקבל זוית והמגע ניתק). כמה פעמים חברנו את הטעינה, המכשיר הראה חיווי של טעינה, קמנו בבוקר והסמרטפון לא היה טעון... ממליץ לקחת מתאם בעל תקעים עבים יותר.
שתפו את החוויות שלכם מהטיול עם קהילת המטיילים הגדולה בישראל
כתבו בלוג