חזרתי משלושה שבועות בקובה, אני שומרת כשרות ושבת (לא אכלתי בכלל מהאוכל שלהם) ולא נשארתי רעבה, להפך אפילו היה לי יותר מה לאכול.
אז איך הסתדרתי?
- ממליצה לכל מי שטס לקובה ובכלל לשמוע את ההרצאה של הרב אורן דובדבני ולהוריד את חוברת הכשרות מאתר צוהר (ניתן למצוא את ההרצאה שלו ביוטיוב או לחפש מועדי הרצאות)
- קובה ידועה כמדינה שקשה להסתדר שם עם אוכל, לשומרי הכשרות אין בעיה בכלל.
- לפני שאתם סוגרים קאסה תבדקו שיש לכם מקרר גישה למקפיא (בד"כ המקפיא של המקרר בחדר ממש קטן) ושיש לכם אפשרות לבשל במטבח, תבקשו מהם לבשל, זה לא מובן מאליו שהם פותחים את המטבח בשבילכם. בחלק מהקאסות הסברנו שאני דתיה שומרת כשרות ובחלק מהקאסות השתמשנו בסיבה של אלרגיה. כל הקאסות נתנו לי לבשל בלי בעיה (אפילו במלון בסנטיאגו נכנסתי למטבח ובישלתי)
ציוד:
*סיר- קניתי סיר קטן מלמטייל (נתן למצוא את הסיר בכל חנות המוכרת ציוד למטיילים) המכסה של הסיר משמש גם כמחבת כך שלא צריך להסחב עם עוד כלי. הסיר שאני קניתי מגיע בערכה עם סיר נוסף, קרש חיתוך, מגבת קטנה, 2 צלחות ו 2 כוסות, לקחתי איתי רק את הסיר קרש חיתוך ואת המגבת הקטנה.
*סכו"ם בסיסי, צלחת (כמו של קרונפלקס) , בנוסף לזה לקחתי גם כמה צלחות קטנות וסכום חד"פ כי לא ידעתי אם אני אוכל לשטוף את הכלים שם, אבל זה לא חובה. אפשר להסתדר בלי החד"פ.
כוסות חד"פ שתיה חמה- מאחר ואני חייבת קפה הבאתי איתי כוסות חד"פ גדולים וזה היה מצוין.
סבון כלים +סקוטש
קופסא- שימשה אותי במשך השבוע לארוחת בוקר/ צהריים ככה האוכל לא נמעך בתיק, ובשבת קופסת אחסון לארוחה של שבת.
אוכל:
הבאתי איתי אוכל קפוא מהארץ במזוודה מאחר וחששתי שיזרקו לקחתי את הסיכון והבאתי כמות קטנה למזלי כל מה שלקחתי נשאר והיה במצב טוב (בשבת הראשונה אכלתי קוסקוס ודג שהבאתי איתי) .
לחם- פיתות קטנות (הספיק לי לשבוע הראשון בקובה) וטורטיות, היתרון של הטורטיות שבחבילה אחת יש כמות גדולה והם לא מתקלקלות או מתייבשות (אחרי הפתיחה חייב קירור) . לי הספיקו חבילה אחת של פיתות קטנות ו 2 חבילות של טורטיות לשלושה שבועות.
חלב- לשבוע הראשון הבאתי חלב קפוא מהארץ, לאחר מכן קניתי חלב עמיד (דוחה) באחד הסופרים, כשהגענו לברקואה מצאנו בסופר הגדול חלב סויה ואז כבר קנינו אותו לשאר הטיול.
קפה- בלי הקפה של הבוקר אני לא פותחת את היום, לכן הבאתי איתי אצבעות קפה של טסטר צויס, ואצבעות קפה עם אבקת חלב (אצבעות עבות בטעמים) מומלץ, מבעלת הקאסה ביקשתי רק מים חמים.
מים חמים- מבין 5 הקאסות שהיינו רק בשתיים מהם היה קומקום חשמלי כשבאחת מהם הקומקום נשאר בארון והוצא רק בשבילי. כשלא היה לי קומקום הרתחתי מים בסיר.
ארוחות:
ארוחות בוקר - הבאתי איתי מהארץ גבינה צהובה, חמאה, ריבה, טונה, תירס (בקופסאות קטנות) וכשרציתי לגוון ביקשתי מבעלת הקאסה ביצה ומלפפון, רק קאסה אחת חייבה אותי בתשלום על מה שלקחתי, אגב גם כשהיינו במלון בסנטיאגו הם הביאו לי מלפפון כשביקשתי.
ארוחת צהריים - כדי שלא אצטרך להתעסק בבישול יותר מידי לקחתי איתי מאכלים שהבישול שלהם הוא כמה דקות (פתיתים, קוסקוס, פירה, ואת המנות המוכנות שניתן להכין כמה דקות בסיר, בנוסף לקחתי בצל מטוגן מוכן (קונים בסופר) , שמן לקחתי בתוך בקבוק קטן של שמן זית (אם אורזים אותו טוב אין בעיה שהוא ישפך או ישבר) .
שבת:
לשבת בשילתי 2 ארוחות, את הארוחה של שבת השארתי בקופסא ואת הארוחה של ערב שבת השארתי בסיר.
קידוש והבדלה - קידשתי על בירה.
ביה"כ בהוואנה - לא הצלחתי לברר על הביה"כ הגעתי והוא היה סגור, בסנטיאגו ביה"כ פעיל, הייתי שם בערב שבת, תפילה מיוחדת בעברית וספרדית יחד עם היהודים שגרים שם (הקהילה מאוד קטנה) ממליצה לכולם להגיע ולחוות את התפילה, אחרי התפילה הם יושבים ביחד לקידוש וארוחה, הם שמחו מאוד לראות שהצטרפנו לתפילה והזמינו אותנו להצטרף לארוחה. אני בחרתי להשאר רק לקידוש.
נשנושים:
תביאו איתכם כל מה שאתם אוהבים, הבאתי בעיקר עוגיות ארוזות בשקיות אישיות כמו אוראו ולוטוס, חטיפי בריאות, פריכיות בשקיות קטנות.
קרא עוד