”צורף מקצוען והוגן בפושקר“
הצורף המדהים הזה, הוא לא פחות מאומן. הגיע להודו מבנגלדש, מחיריו הכי זולים.
אנחנו הזמנו אצלו צמידי נחושת שחורטים עליהם. הוא קבע איתנו שעה וישב בסדנה שלו מעל החנות והכין את מבוקשינו במשך 3 שעות בחיוך ושמחה.
קרא עודהצורף המדהים הזה, הוא לא פחות מאומן. הגיע להודו מבנגלדש, מחיריו הכי זולים.
אנחנו הזמנו אצלו צמידי נחושת שחורטים עליהם. הוא קבע איתנו שעה וישב בסדנה שלו מעל החנות והכין את מבוקשינו במשך 3 שעות בחיוך ושמחה.
קרא עודאם אתםן אוהבות בייסיק, מומלץ להצטייד במספיק מהם. קחו בחשבון אפשרות סבירה לכתמים ושחיקה גבוהה ואת זה שקשה במיוחד להשיג גופיות חלקות וטייצים שהם לא בעבודת יד (פחות מחמיאים ופחות הכל) כמו גם מכנסיים מערביות. בקיצור אמנם ההמלצה להביא כמה שפחות כי בהודו הכל יותר זול אבל לא תשיגו בקלות פריטים כאלה וזה דיי מבאס למי שלא רוצים ללבוש שרוואלים מקושקשים. התארגנו בהתאם.
קרא עודמטיילים רבים יודעים שכדאי להם לעשות את הקניות בפושקר כי שם המבחר הגדול ביותר במחירים המשתלמים ביותר אך מגיעים לפושקר ומגלים שאין הבדל במחיר. חשוב לדעת שהמוכרים בחנויות בפושקר מעלים את המחירים מכיוון שנהוג להתמקח והם יודעים שהמחיר ירדו, ככל שתיהיו יותר אדיבים תשיגו מחירים יותר טובים. הרבה חנויות מוכרות את אותם דברים ורצוי לעשות השוואה על פריטים ולשכנע אותם שתקנו דווקא אצלם אם יתנו מחיר זול יותר. סבלנות משתלמת.
קרא עודאם אי פעם תגיעו למונאר בדרום הודו ותתאכסנו במלון Four Tips על הכביש הראשי, ממול המלון, על הכביש הראשי, יש מספר בתי עסק כמו פיצריה וחנות תכשיטים יחידה. המוכרים שם שרלטנים ברמות, לא אמינים, ומתגאים שיש להם הרבה לקוחות מישראל. הם מכרו לי שרשרת ב 600 שח (כ 12000 רופי) ונשבעו שזה כסף אמיתי. מסתבר שזה מזויף, עשוי מסגסוגת כסף (שאריות של החומר) וגורם לי לאלרגיה חמורה. הם לכאורה מאירי פנים אבל סוחרים ממולחים. ראו הוזהרתם!
קרא עודרוב הגסטהאוסים בהודו יספקו לכם מקלחות עם באקטים (דלי גדול שבו תשתמשו כדי לשטוף את עצמכם) ומים חמים לעיתים יהיו מצרך נדיר.
באיזורים החמים של הודו זה לא יעניין אתכם ומקלחת עם מים קרים תהיה כל מה שתבקשו, אבל באיזורים הקרים יהיה נחמד יותר להתקלח במים חמים.
אני ממליצה לרכוש כף חימום – תוכלו למצוא בהרבה חנויות, בעיקר במקומות הקרים / גבהים. המחיר הממוצע הוא בערך 400 רופי.
כל שצריך הוא לחבר את כף החימום לחשמל, לזרוק אותה בבאקט מלא במים (רלוונטי רק עבור באקט ממתכת! חשוב!) ותוך 20-25 דק' יהיו לכם מים רותחים למקלחת.
קרא עודאני שלחתי מספר חבילות מהודו אך מהחבילות ששלחתי ממנאלי היו חסרים דברים (מהסוכנות הראשונה כשהולכים לכיוון בית חב”ד באולד מנאלי). הבחור נראה נחמד אבל הוא כנראה הוציא כמה פריטים מהחבילה אחרי שהלכתי. חשוב מאוד להיות קרובים לבחור שאורז לכם את החבילה, לראות שהוא תופר את הבד שעל החבילה מולכם. תמיד עדיף לשלוח דרך הדואר עצמו – גם יותר זול על פי רוב.
קרא עודאז כן, מוצרי הימלאיה זולים בהודו ואכן משמשים כאחלה מתנות לחברים, אבל קחו חשבון שאסור להטיס נוזלים בדואר ההודי ואף חברה בפושקר (דואר או חברות פרטיות) לא רצתה לשלוח לנו מוצרים שקנינו. נוזלים הכוונה גם לקרמים, משחות שיניים שמפו וכו׳. הם מסירים אחריות בנושא ומסבירים שיש מצב שזה ייעצר בדלהי ויתקע שם במכס. קחו זאת בחשבון לפני שאתם קונים... זה הכל עניין של מזל אבל עדיף לדעת מראש.
קרא עודקניית משקפי ראייה בהודו יכולה להיות עסק משתלם ביותר. אני אישית קניתי משקפיים ב 1200 רופי שיעלו לי בארץ 1200 שקל. לא השתמשתי בהם יותר מדי, אבל אני מכיר אנשים שכן. וגם האופטומטריסט שלי בארץ אמר שהם נראים סך הכל סבבה.
אבל... אפשר גם לקנות משקפי שמש אופטיות. שזה פחות מומלץ. הם גם זולות בטירוף אבל לי אישית הם עשו כאבי ראש. כמו כן כשהבאתי אותם לאופטומטריסט שלי בארץ הוא אמר שהם השתמשו בשיטה של עיקום זכוכית, שהיא די עתיקה ושהוא לא חושב שהם כאלו טובים.
יכול להיות שאם הייתי מבקש עדשות מפלסטיק (שגם ככה תכלס המשקפיים היו שוקלות פחות) זה היה יכול להיות בסדר, אבל אני לא יודע.
כאמור, קחו לתשומת לבכם.
קרא עודשתפו את החוויות שלכם מהטיול עם קהילת המטיילים הגדולה בישראל
כתבו בלוג