המלצות קטנות שישדרגו לכם את הסיעה לברצלונה

מהשנייה הראשונה שדרכנו בברצלונה היה ברור לי שאני עומדת לפרסם את כל החוויות שאני אצבור שם. בעיקר כי במהלך הטיול צברנו חוויות וראינו דברים שלא קראתי עליהם בשום מקום קודם לכן (בעיקר פה לאוזן).

חשוב לי לציין ראשית כי משפחתי ואני לא שומרים כשרות בשום צורה שהיא, לכן המסעדות עליהם אכתוב אינן כשרות.

אטרקציות

ההמלצה הראשונה שלי היא בעיקר הסיבה שחשוב היה לי לכתוב על הטיול, מדובר בחברה ספרדית קטנה שמציעה סיורים רגליים בחינם במקומות המרכזיים בברצלונה.

Runner bean tours היא חברה שלא תמכת כלל על ידי הממשלה ועל כן המדריכים בה אינם מקבלים משכורת סדירה. הסיורים אינם כוללים דמי הרשמה או השתתפות. לכן, השכר מורכב אך ורק מהטיפים אותם הם מקבלים בסוף הסיור (כל אחד בהתאם למה שהוא חושב שהסיור היה שווה). המדריכים שלנו היו מקסימים ובכלל לא הסתכלו מה הסכום ששמנו להם ביד בסוף הסיור ( אני יוצאת מנקודת ההנחה שכך הם נוהגים תמיד).

הסיורים מועברים באנגלית בלבד ויוצאים מכיכר ריאל (placa reial) פעמיים ביום בקיץ ופעם ביום בחורף- חשוב להיכנס לאתר שלהם להתעדכן מה שעות הסיורים והאם קיים שינוי בנקודת היציאה. ניתן לזהות את המדריכים בקלות; הם לובשים אפוד ירוק זוהר ומחזיקים במטרייה בצבע זהה.

אנחנו נרשמנו מראש לסיורים דרך האתר (כמובן ללא שום התחייבות או תשלום) אבל זה לא הכרחי כלל וכלל, ניתן להגיע לכיכר כרבע שעה לפני שהסיור יוצא ולראות האם יש מקום פנוי בקבוצה.

המדריכים שלנו יצא להכיר הם מיגל וג'סיקה- מקסימים, חברותיים והכי חשוב עם אנגלית ברורה לחלוטין (זה מצרך נדיר בברצלונה). שניהם מכירים את העיר לעומקה ולרוחבה ויודעים לספר כל פרט על כל פינה בה. שוב אני רוצה להאמין שהם מייצגים את הסטנדרט של המדריכים בחברה הזאת ולא משנה מי ילווה אתכם אתם תעברו שעתיים וחצי שרק יעשירו את הטיול שלכם.

הסיורים: החברה מציעה מספרי סוגי סיורים (פירוט והרחבה ניתן לראות באתר החברה)

• סיור למשפחות עם ילדים ברחבי העיר
  • סיור לילי ברחבי העיר העתיקה
  • סיור בעקבות גאודי
  • סיור בעיר העתיקה (סיור לאור יום)

אוכל

במשפחה שלי אוכל הוא חלק בלתי נפרד מכל טיול, אולי אפילו אחד החשובים. אנחנו אוהבים לטעום דברים חדשים. אם התפריט לא מובן לנו אנחנו פשוט נבקש את המנה הכי טעימה שיש בו וכמעט תמיד אנחנו זוכים בחוויה לכל החיים.

מספר מסעדות שזכינו לאכול בהם בחמישה ימים הללו:

Ciudad Condal

מסעדת הטאפסים הכי מפורסמת בעיר, הגענו אליהם גם אחרי שקראתי עליה לא מעט באינטרנט וגם פה לאוזן. בעייני המסעדה הכי טעימה שאכלנו בה במהלך הטיול (הדעות היו חלוקות אבל היא ללא ספק זכתה להמון מחמאות). האוכל מסורתי טעים, יצירתי. המנות לא כאלו קטנות כמו שציפית ממסעדת טאפסים כך שהופתעתי לטובה. אבל עדיין אני ממליצה להגיע למקום לא על בטן ריקה לחלוטין אחרת תוציאו הרבה מאוד כסף בשביל לצאת שבעים, מה גם שאחרי 19:00 בערב כבר יש תור בכניסה למסעדה.

חובה לפקוד את המסעדה הזאת בביקור שלכם בעיר!

כתובת: Rambla De Catalunya 18

El Raco

המסעדה הזאת היא דוגמא מושלמת למקום שלא שמעתי עליו חצי מילה לפני שהגענו לברצלונה, וחבל שככה!!

הגענו אליו לגמרי במקרה, רצינו להיכנס למסעדת הטאפאסים שדיברתי עליה לפני שנייה אבל הגענו ב20:30 והתור היה ארוך בטירוף. היינו כל כך רעבים שפשוט חיפשנו את המקום הראשון עם מחירים שפויים וככה הגענו למסעדה הזאת.

היא לגמרי זכתה בתואר הפנינה של הטיול. הפיצה שאח שלי אכל שם הייתה נושא השיחה של חמשת ימי הטיול הנוספים והטעם של ההמבורגר עוד נמצא אצלי בפה.

זאת גם אחת המסעדות הבודדות שהציעו אופציה נכבדת ביותר של סלטים במחירים שפויים לחלוטין.

אם אתם מחפשים מקום טעים, במחירים שפויים ואת נמצאים על הרחוב הראשי אתם פשוט חייבים להיכנס לEl Raco!

כתובת: Rambla De Catalunya 25

Focacceria Toscana

עוד דוגמא מופלאה של אוצרות חבויים היא הפיצרייה הזאת. חלפנו על פניה כמה פעמים ביום משום שהיא הייתה ממש צמודה למלון בו ישנו. מה שמשך את תשומת ליבנו יותר מהכל הוא שלט בעברית שבו נכתב "המסעדה הכי טובה בעולם" "אם אתם רוצים לאכול טוב בברצלונה זה המקום"

אנחנו מכירים את הטריקים השיווקים האלו ולא חשבנו שהם ככ אמינים עד שיום אחד חזרנו מיום משוגע למלון ולא היה לנו כוח ללכת יותר מחמישה צעדים בשביל לאכול. החלטנו לנסות את הפיצה שלהם ואני אגלה לכם סוד קטן- אפילו חזרנו לשם ביום האחרון של הטיול. הבצק דק דק ופריך ומעליו יש כמויות גבינה שכל חובב פיצה רק חולם עליהם בלילה. התוספות שעל הפיצה מקוריות ומשתנות כל הזמן- אי אפשר לדעת מה אתם תקבלו כשתגיעו.

לאחר חימום הם חותכים את הפיצה המלבנית לריבועים קטנים מה שמאפשר לקבוצת אנשים שבאה לבחור מספר סוגי פיצות ותוספות ולטעום מכולם.

כתובת: Ferran 41

La Paradeta

מדובר במסעדת פירות ים מטורפת. קיבלנו עליהם המון המלצות גם מחברים בארץ וגם מהמדריכים בסיורים שלקחנו בעיר. זוהי רשת שלה מספר סניפים ברחבי העיר אבל כולם פועלים על אותו עיקרון- הלקוח מגיע בוחר את מה הוא רוצה לאכול, כמות ואופן הבישול וכל פעם כשאחת המנות שלך מוכנה קוראים לשולחן שלך. את רוב מאכלי הים שהיו שם לא הכרנו בעיקר אבל כמו שכבר אמרתי באנו עם ראש פתוח והלכנו על כל המלצה שהם נתנו. ליקקנו את האצבעות וגם לפה חזרנו שוב ביום האחרון רק בשביל הקלמרי החלומי שלהם. אני אכלתי פירות ים בכל העולם ומעולם לא אכלתי קלמרי ככ טעים!

אם אתם חובבי פירות ים אתם חייבים ללכת לאחד הסניפים של המסעדה הזו (שימו לב שעות הפתיחה הם בין 13:00-16:00 ואז שוב בין 20:00-23:00). אה ואם אתם הולכים תשלחו לפה קצת טייק אווי.

Kapafoka

לא ארחיב במילים רק אגיד שמדובר בשווארמה עם גבינה. שילוב חלומי.

אח שלי קנה באמצע יום רווי הליכות ואחרי חמש דקות חזר לקחת עוד מנה מרוב שהוא ליקק את האצבעות.

כתובת מדוייקת אין לי לצערי אבל אני יודעת שזה היה בשדרה ברחוב ריאל מאוד קרוב לשדרה המרכזית (רמבלה).

כתובת: אי שם בCalla reyal

La Bella Napoli

אם אתם רוצים לאכול אוכל איטלקי מעולה בברצלונה זה ללא ספק המקום.

מחירי המנות לא זול כ"כ (סביבות 12-20 יורו למנה) אבל האוכל טרי, טעים ויצירתי. מבחר הפיצות עצום וכך גם הפסטות.

המסעדה נמצאת באמצע שכונה צפופה ורועשת במעט אבל ברגע שנכנסים פנימה מרגישים כאילו אתם נמצאים בכפר נידח בנאפולי.

המלצה אישית שלי- מעבר לפינה יש גלידרייה מצוינת שאפשר לקנח בה והמסעדה נמצאת מרחק של 10 דק' הליכה מהמזרקה הקסומה שהיא ללא ספק אתר חובה כשבאים לברצלונה

כתובת: margarit 12-14

לא רק סרטונים וריקודים: כך הפכה טיקטוק למנוע החדש לתכנון חופשות לאייטם המלא
לא רק סרטונים וריקודים: כך הפכה טיקטוק למנוע החדש לתכנון חופשות
החופשה מתייקרת: עיר הבירה הפופולרית הכפילה את מס התיירים לאייטם המלא
החופשה מתייקרת: עיר הבירה הפופולרית הכפילה את מס התיירים
תשכחו מכרית צוואר מתנפחת: ענקית התעופה השיקה פיתוח שיעזור לכם לישון בטיסה לאייטם המלא
תשכחו מכרית צוואר מתנפחת: ענקית התעופה השיקה פיתוח שיעזור לכם לישון בטיסה
העצמה נשית בישראייר: שלוש טייסות חדשות הצטרפו לצוות הטיסה לאייטם המלא
העצמה נשית בישראייר: שלוש טייסות חדשות הצטרפו לצוות הטיסה
הקיף את כדור הארץ פעמיים וחצי: המסע האווירי המטורף של נשיא פיפ"א במהלך המונדיאל לאייטם המלא
הקיף את כדור הארץ פעמיים וחצי: המסע האווירי המטורף של נשיא פיפ"א במהלך המונדיאל
בשורה לישראלים: הוויזה לאירופה נדחתה שוב לאייטם המלא
בשורה לישראלים: הוויזה לאירופה נדחתה שוב
עכשיו זה רשמי: דרישת הוויזה לקולומביה עבור ישראלים תבוטל בקרוב לאייטם המלא
עכשיו זה רשמי: דרישת הוויזה לקולומביה עבור ישראלים תבוטל בקרוב
אזהרה לטסים לאיטליה: שיבושים וביטולי טיסות ברחבי המדינה לאייטם המלא
אזהרה לטסים לאיטליה: שיבושים וביטולי טיסות ברחבי המדינה
בצל המלחמה באיראן: שר החוץ של המדינה הידידותית הגיע לביקור תמיכה בישראל לאייטם המלא
בצל המלחמה באיראן: שר החוץ של המדינה הידידותית הגיע לביקור תמיכה בישראל
אזהרה חמורה במדינה הפופולרית: סכנה ממשית לתיירים ומקומיים ב-16 ערים לאייטם המלא