הו ברצלונה ברצלונה ...
היעד הנבחר - ברצלונה היא עיר שכבר המון זמן רצינו לבקר בה אך משום מה לא יצא לנו ...
הטיסות - אני חובב של עולם הלואו קוסט. עולם מיוחד שדורש הסתכלות ארוכת טווח, תכנון מוקדם, הכלה, סבלנות והכי חשוב להשתדל לא להתעצבן ממנו, ומאחר ובעולם הזה הכל נזיל יש לדאוג שהכל יהיה בר בר שינוי וביטול. קפצתי על הזדמנות שנבעה מביטול טיסה לרומא בפורים, זיכוי של 120% לחשבון וויז אייר והופ קניתי כרטיסים לברצלונה לתקופת טרום פסח.
המלון - אחרי הזמנת הטיסות הזמנתי את מלון קטלוניה רמבלס Catalonia Ramblas שנמצא במרכז העיר ליד ככר קטלוניה (כ- 5 דקות הליכה) במבצע בלאק פריידי במחיר בדיחה שהיה באתר הבית של רשת המלונות קטלוניה Catalonia אחרי שנרשמתי כחבר מועדון. המלון טוב מאוד, ממוקם במיקום מצויין, חדר גדול ומרווח, ארוחת בוקר מעולה (ממש כמו בארץ), יש ספא (בתשלום נוסף), יש בריכת שחיה (לא השתמשנו), צוות נחמד ומסביר פנים. (הדירוג בבוקינג של 8.2 עושה למלון עוול!)
המזל שלנו - עם ההמתנה למועד הטיסה קיבלתי מויז אייר עוד מספר "מתנות". מאחר ושעות הטיסה השתנו ויז מאפשרים מספר אפשרויות: שינוי מועד ללא עלות, החזר 100% לאמצעי התשלום, או 120% כקרדיט לחשבון ויז.
ה- "מתנה" הגדולה שלנו - השינויים בלוח הטיסות מאפשרים סוג של ביטוח חינמי לטיסה אם אחליט לבטל את הטיסות מסיבותי שלי וזאת בתנאי שלא מאשרים עד מועד הטיסה את השינויים.
וכמו שאמרתי, בעולם טיסות החסך צריך להיות סבלני וגמיש, כשבוע לפני הטיסה, אני פתאום מגלה (שוב) שהטיסה חזור מבוטלת עקב שינויים שהחברה עשתה בלוח הזמנים! , אין מה להילחץ, בשיחת טלפון אחת לשירות הלקוחות הזזתי את הטיסה למחרת ללא עלות נוספת! (אל תהיו מודאגים, התביעה בדרך!)
חוסר המזל שלנו - והנה, סוף סוף מגיע היום המיוחל, יום שני בו הוכרזה השביתה הבריונית, שדה התעופה נסגר. אנחנו כבר בתחנת הרכבת, מקבלים sms מויז ובו מציעים לנו לקחת מלון בתל אביב. מכיוון שאני אופטימי, אני מקבל החלטה לנסוע לשדה התעופה ולראות שם מה יקרה. אופטימיות לבד ומציאות לבד, הרכבת עוד לא הגיעה לפרדס חנה והנה מקבלים sms נוסף בו אנחנו מתבשרים כי טיסתנו מבוטלת!
מגיעים לתחנת האוניברסיטה, אנחנו יורדים מהרכבת לנתב"ג ועולים לרכבת חזרה לבנימינה. נסיעה ברכבת הלוך וחזור לשום מקום !
אני בטירוף מהשביתה, סיגל בטירוף מהמצב במדינה ובהחלטה משותפת אנחנו מתפצלים, סיגל להפגנה ואני למחשב.
אבל, ברצלונה - עוד לא אבדה תקוותנו !!!
הדיווחים בתקשורת מדברים על כך שבשעות הערב ראש הממשלה ינאם ומזה אני מסיק כי עתידה של השביתה הברוטאלית להסתיים, אני יושב על המחשב ופותח על המסך את כל האפשרויות לטיסה לברצלונה ביום למחרת או ביום שלאחר מכן. ואכן, בסביבות השעה עשר בערב יש הודעה על סיום השביתה. באופן מיידי אני מתקשר לויז ושואל מה האפשרויות שלי? התשובה מעבר לקו הייתה, למרות ששביתה לא נכנסת לקטגוריה של ביטול, יש אפשרות לשינוי למועד אחר, להחזר 100% לאשראי או 120% לחשבון ויז. לשאלתי האם ניתן להשאיר רק את הטיסה חזור התשובה חיובית! , אני רוכש 2 כרטיסים לטיסה לברצלונה עם חברת בלו בירד (חווית טיסה מזעזעת! מטוס צפוף יותר מכל הלואו קוסט שאני מכיר וכסאות עם מושב בזווית כזאת שלא ניתן לשבת!) ומבקש מויז החזר 100% לכרטיס האשראי.
אז, טיסות יש !!!
ועכשיו, מלון. מכיוון שההזמנה הייתה ישירות מול המלון (הזמנה ישירה הייתה זולה משמעותית מאשר הזמנה בוקינג) אני מתקשר למלון ומסביר על הסיטואציה. לשמחתי ולהפתעתי אני מקבל מהצד השני אמפתיה מוחלטת! , אמנם על פי מדיניות הביטול הלילה הראשון "הלך" אבל מנהלת ההזמנות עושה מעשה קסמים ומשנה לי את התאריכים עם אותה הנחה שקיבלתי בבלאק פריידיי וזאת למרות שהמחיר עלה בכ- 30%! שאפו!
יום הטיסה מגיע, הטיסה חולפת ללא בעיות (חוץ מחוויות הטיסה שתוארה לעיל) ואנחנו בברצלונה.
העברות - העברה משדה התעופה לעיר (וחזרה), באוטובוס התכול של חברת Aerobús Barcelona , זמין, מהיר וזול (6.75 יורו לנוסע לכיוון). יש 2 קווים (A1 מ/אל טרמינל 1 ו- A2 מ/אל טרמינל 2). לכל קו יש בעיר מספר תחנות והאחרונה היא בככר קטלוניה שזה כאמור כ- 5 דקות הליכה מהמלון שלנו. כרטיסים ניתן לרכוש און ליין או בתחנת האוטובוס.
תחבורה ציבורית - מצויינת !!! אנחנו בחרנו לקנות כרטיס משפחתי של 8 נסיעות כל פעם. היתרון שלו הוא שהוא לא אישי וניתן לחלוק אותו בין בני המשפחה. רכישת כרטיסים בכניסה לתחנות המטרו ובצורה פשוטה מאוד.
יום 1 - יום רביעי - מגיעים למלון ומופתעים לגלות שחוץ מהאמפטיה שקיבלנו במחיר אחרי השינוי של הטיסות, מנהלת ההזמנות דאגה לשדרג לנו את החדר לחדר סופרייר ענק. תודה גברת לאורה! , שמים את המזוודות ויוצאים לחוש את העיר.
תחנה ראשונה, איך לא? (רעבים), ארוחת צהרים במסעדה מזדמנת שקראנו עליה המלצות בשם Flax&Kale. מסעדה טבעונית מצוינת הסמוכה למלון שלנו. מומלצת ביותר! (מבין כל המנות שתיים היו מנות מעולות במיוחד - טרטר אבוקדו ומנגו, מרק קייל וקרישה- וואו!)
מסיימם את הארוחה, הבטן שבעה ואנחנו משוטטים לאורך רחוב הרמבלה, בסמטאות היוצאים ממנו, נהנים מאווירת העיר ההומה.
אחר הצהריים יש לנו סיור מוזמן בעברית (על בסיס טיפים) ברובע הגוטי והיהודי, בין השאר רואים את קיר הנשיקה המעניין, עוצרים לאכילת אמפנדות באחד מסניפי רשת האמפנדות la fabrica (טעים!), אבל, ההנאה שלנו "לא משהו", האמפנדות לא מיוחדות ולא שונות ממה שאנחנו מכירים. בהחלט ייתכן שבגלל שאנחנו עייפים.
היום הסתכם בכ- 16,000 צעדים.
יום 2 - יום חמישי - היום מתחיל, איך לא, בשופינג.
בצהרים אנחנו נתקלים במסעדה honest greens, בכניסה תור ארוך של מקומיים, מציצים פנימה ונדלקים. מסתבר שזאת רשת עם כמה סניפים ויש בה אוכל טעים מסוגים שונים בהרכבה עצמית (מעניין וטעים!).
אחר הצהריים יש לנו סיור מוזמן בעברית (על בסיס טיפים) בשכונת בורן, שומעים על ההיסטוריה של הרובע, מסתובבים בסמטאות ובין השאר אוכלים טאפסים (פעם ראשונה) יחד עם בירה מצויינת ב- Sagardi BCN Gòtic (מעניין!), צ'יפס ב- Las Fritas (לא מבין מה ההתלהבות, צ'יפס רגיל!) וקוראסון מצויין ממולא בקרם אצל מאפיית הופמן המפורסמת Pastisseria Hofmann (מיוחד וטעים מאוד!).
בערב שוב, מבקשים להתנסות (שוב) בארוחת טאפסים. מקבלים המלצה על Bilbao Berria. יושבים לאכול בקומת המרתף, נהנים ממוזיקה חיה ואוכלים מגוון רחב של טאפסים. בסך הכל, נחמד ולא יותר.
ועכשיו, אני מרגיש חייב לשתף ב- "חוויה" לא נעימה מברצלונה !
תוך כדי סיור עם הקבוצה בשכונה, חולפים על פנינו חבורה של 5 בחורים עם גוון עור כהה ומסננים לעברנו בערבית "יהוד" ועוד כמה מילים. לפי המבטא והמראה (על פי מיטב הבנתי ויכולת השיפוט שלי) הם ערבים. אנחנו ממשיכים הלאה בסמטאות כאשר אני אחרון בקבוצה. לאחר כ- 5 דקות אני מרגיש חבטה חזקה בכתף השמאלית האחורית, מסתובב שמאלה ואז מושטת יד ולופטת לי את הצוואר ומיד אני מרגיש גם אגרוף במותן השמאלית שלי. אני מיד מבין שאני מותקף על רקע לאומני, בודק בראש ובראשונה את המותן שלי, תוך שאני מרגיש שזאת דקירה של סכין או חפץ חד! לשמחתי לא! אשתי והאחרים לא מבינים מה קורה, כולם (כולל אני בהלם!) ואז אשתי רואה שהשרשרת שלי תלויה על החולצה. אמנם קרועה אבל המזכרת מסבא שלי עדיין איתי (סוג של נחמה). בני הבלי יעל תקפו אותי וניסו לשדוד אותי !!!
מעכשיו, כל אחד ברחוב, חשוד! , אל דאגה, אני המום, אבל בסדר.
מאחר ואנחנו בסערת רגשות אנחנו מבטלים את כל הסיורים הנוספים המתוכננים שלנו ומחליטים להמשיך ולתור את העיר באופן עצמאי ולבטל את כל הסיורים שהזמנו מבעוד מועד.
ארוחת ערב במסעדה איטלקית Restaurant Italià Rossini ב-פיאצה ריאל. יש טובות ממנה!
היום הסתכם בכ- 18,000 צעדים.
יום 3 - יום שישי - הבוקר מתחיל בחשש גדול מאוד ממה שקרה לנו אתמול, אנחנו מסתובבים עם פחד גדול. כל רחש גורם לנו לעצור ולהסתכל סביב ומאחור. בהחלט מצב לא נעים!
הטיול שלנו היום עצמאי, מתחילים בביקור בכנסיה המהממת סגרדה לה פמיליה ואחר כך ממשיכים לבית החולים הישן ומשם טיול רגלי עצמאי לאורך שדרות לה גרסיה לראות את הבתים של גאודי.
ארוחת ערב במסעדה ארגנטינאית מצויינת!!! Buenos Aires Grill Restaurant (מומלץ אמפנדות הבית למנה ראשונה ומיקס גריל 900 גרם למנה שניה - מנות מעולות!)
היום הסתכם בכ- 23,000 צעדים.
יום 4 - יום שבת - גם הבוקר מתחיל בשופינג.
אחר הצהריים מטיילים מככר קטלוניה לאורך שדרות הרמבלה עם ביקור בשוק לה בוקריה (מאכזב, לא רואה בו משהו מיוחד!), ממשיכים לכיוון פסל קולומבוס, פארק הסיטודלה (יפה!), שער הניצחון, מוזיאון moco (מעניין!)
בדרך, סיגל קוראת המלצה על בייקרי עם המלצות מצויינות Bubó Barcelona - Pasteleria - Chocolate, שאנחנו לא נקשיב להמלצות? לוקחים 2 עוגות, האחת פסיפלורה והשניה שוקולד - מצויין !!!
ומסיימים את היום בארוחת ערב במסעדת בשרים טובה Patagonia Beef & Wine (קצת פחות טובה מהמסעדה של אתמול)
היום הסתכם בכ- 26,000 צעדים.
יום 5 - יום ראשון - ברצלונה "סגורה" ביום ראשון ויש למצוא חלופה בטבע. אנחנו עוזרים אומץ ויוצאים לסיור מודרך (על בסיס טיפים בעברית) למונז'ואיק - הר היהודים (Montjuïc). אזור נחמד, עם תצפיות יפות על העיר, טבע יפה ואוויר טוב.
מסיימים את הסיור, לאחר שקראנו המלצה על מסעדה מצויינת 7 Portes שבה מגישים פאייה מיוחדת, אנחנו נוסעים לטעום. כגודל הציפיה ככה גם האכזבה! לא מיוחד, לא טעים במיוחד, ו-יקר מאוד!
מסיימים את ארוחת הצהרים ונוסעים לפארק גואל (יש צורך ברכישת כרטיסים מראש!),פארק יפה ומעניין.
בתום הביקור בפארק נוסעים למתחם Palo Alto Market Fest בו מתקיים בכל סוף שבוע ראשון של כל חודש יריד אוכל, שתיה ודוכני מכירה של בוטיקים מיוחדים. אווירה צעירה וכיפית עם אוכל טוב, שתיה טובה ומוזיקת רחוב מעולה! (כניסה בתשלום של 5.5 יורו ויש לקנות כרטיסים מראש און ליין).
היום הסתכם בכ- 21,000 צעדים.
יום 6 - יום שני - היום חוזרים הביתה. הבוקר מוקדש להשלמת קניות באזור כיכר קטלוניה, בדרכו לשדה התעופה מתברר כי הטיסה חזרה תתעכב (פעם ראשונה, ושניה ושלישית). ויז אייר חברה מצויינת, נותנת לכל נוסע קופון של ... 4 יורו לקניית מזון ומשקאות, וגם דף הסבר על הזכויות שיש לנו בגלל העיכובים. בסופו של דבר ממריאים באיחור של כ- 4 שעות. (לא לדאוג, גם פה תהיה תביעה!).
בשעה טובה לקראת חצות מגיעים ארצה עייפים אבל מרוצים!
לסיכום, ברצלונה היא עיר נהדרת שבנויה בצורה קלה להתמצאות, כייף לטייל בה באופן רגלי (למרות העליות), יש בה מערכת תחבורה ציבורית מצויינת, יש בה שופינג טוב (חנויות רשת, מותגים וסתם חניות פרטיות), רחובות רחבים, סמטאות ציוריות מעניינות, בתים מעניינים, מרפסות יפות, פארקים גדולים וירוקים (אפשר וכדאי לעשות אתנחתא עם פיקניק), היסטוריה מעניינת, אוכל טוב (מבחינתי טאפסים זה בלוף!), קונדיטוריות ובתי קפה רבים ונעימים, אנשים נחמדים (למרות מה שקרה לנו). דהיינו - מושלמת לביקור והנאה!
למרות מה שחווינו, נהננו אבל נצטרך לחזור לחוויה מתקנת.
מקווה שנהנתם גם הפעם לטייל איתנו.
נתראה בטיול הבא.