אתיופיה היא לא המדינה עם ההיסטוריה הכי מעניינית שיצא לי לפגוש, אין שם את הטראקים הכי מדהימים בעולם, אין שם טרמילאים מכל עבר, אין תנאים נוחים למטיילים, מעט מאוד מקומיים מדברים עברית, היא זולה אבל יש מקומות זולים ממנה.
אם עדיין נשארתם לקרוא, אז אתם הולכים לצאת למסע מדבים באחת המדינות הכי מגניבות :שיצא לי לבקר. תנו לי להגיד לכם בכמה מילים מה היא כן
אתיופיה היא מדינה של אנשים עם תרבות שנמצאת בנפשם של כל המקומיים, שהם עם תודעת זהת לאומית פטריוטית גבוה.
אין בה הרבה תיירים מה שהופך את הפסטיבלים שלה לחגים מדהימים לצפיה, ולא לאירועים עבור התיירים כמו שאר המקומות בממוסחרים שאנחנו מכירים.
מיעוט התיירים שבה מזמין פגישה עם מקומיים – היכרות מעמיקה עם אנשים שחיים אורך חיים שונה משלנו
המקומיים אנשים עם כבוד ומוסר גבוהים, לא תשמעו על מקרי רצח ואונס. המקרה הכי נורא ששמעתי, זה ילדים שכייסו תיירים
הבתוליות התיירותית שלה מזמנת המון אתגרים מה שמעצים כל חוויה..
יצא לי לטייל באזור הצפוני וקצת בדרום (מלונות ואנשי קשר בסוף המאמר)
אדיס אבבה – הנחיתה באדיס לא קלה בכלל ותבינו את זה כשתנחתו – ברוכים הבאים למדינת עולם שלישית על אמת!
אין יותר מידי אטרקציות באדיס ואני ממליץ בבוקר של יום למחרת הגעתכם אליה, לצאת ממנה.
בהאר דאר – עיירה חביבה שווה לעצור ולספוג את החיים בה.
- שווה לראות את המפל – ככו Van עם עוד תיירים – צריך לעלות נסיעה הלוך חזור + השטה הלוך חזור של הנהר והכניסה לאתר – לא יותר מ220 ביר (ככו ילד שידריך אתכם איך להגיע – זה לא מסובך אבל בכמה בירים יתלווה אליכם ילד חמוד).
- אגם טאנה – אפשר לוותר. אם בכל אופן החלטתם לצאת – תבקשו להגיע לעד 3 כנסיות – בינינו אין באמת הבדל בין האחת לשניה, אז תנו להם לבחור. מה שיותר מעניין מהכנסיות זה החיים על האיים. אם הגעתם לאי, תסתובבו בו קצת לראות מה הולך (שייט – 220 ביר, כניסה לאתר – 100 ביר, מדריך 50 ביר)
- תשאלו את Matiyas איפה נמצא האמריקאי שבטוח שהעולם הולך להיחרב – תזמינו אותו לכמה בירות – שווה כל שקל
- לכו למועדון פולקלור – מיוחד מאוד!
גונדר – עיר יותר מרכזית מבהאר דאר. תחושה עירונית קצת
- אם הגעתם – חייבים להגיע לארגון ‘תן’ ולהישאר שם קצת – מעניין מאוד (נמצא ע”י מלון Red fox אילנה מנהלת הארגון – 0942041436)
- ,לאכול שקשוקה ע”י מלון red fox
- להסתובב בשוק המקומי – לספוג את האווירה
- אפשר לוותר על המבצרים והנקודות ההסטוריות – הם גרועים בלשמר וזה לא כזה מעניין (בעיניי(
הרי סימיאן – טראק יפייפה שווה מאוד מאוד!
- האיזור הוא שמורת טבע ותוכלו לראות חיות תו”כ – קופים, ציפורים וחיות בר
- נופים יוצאי דופן
- רצוי לקחת בחשבון שהאזור נורא גבוה – לבעלי בעיות גובה.
- מספיק יומיים בטראק
- יום א’ – ליסוע עד צ’אנק ולהתחיל משם לכיוון גיטש – את הלילה עושים בגיטש
- יום ב’ – מגיטש עד המחנה הראשון ולתפוס טראמפ עד דבארק
- לא להתחיל ללכת מדבארק עד המחנה הראשון – תתבאסו נורא!
- לא לוותר על המפל שקרוב למחנה הראשון
- אפשר להשאיר ציוד, או בכניסה לפארק או לתת למקומיים לשמור בעבור סכום זעום
- ככו פורטר כי ההליכה מעיפת בגובה הזה
- בגיטש אפשר לעשות רכיבה על סוסים אם בא לכם – חוויה נחמדה מאוד – האנשים שם מדהימים!
- תביאו אתכם מים כי אין לקנות בדרך, אוכל אפשר לקנות לאכול בגיטש
- אין צורך בכלל במדריך – מספיק הריינג’ר – לא מדבר אנגלית, אבל גם אין צורך
- עלויות –
- נסיעה מגונדר למחנה הראשון (אחרי שנכנסים לשמורה) – 600 ביר לאדם
- סימיאן מחנה ראשון לדבארק – 250 ביר לאדם (עצרנו רכב על הדרך)
- כניסה לפארק + סקאווט + כניסה של הרכב לפארק לצורך הורדה וחזרה – 515 ביר לשלושה ימים
- סבל – 100 ביר ליום
- רכיבה על סוסים – 50 ביר לשעה
- לינה בלודג’ – מחיר ששווה את הלינה שם ולא לסחוב אוהל
טיפ – תלחמו לשלם על מס' הימים שאתם מתכננים ואל תוותרו להם לחייב אתכם לפי מה דהם חושבים.
אקסום – עיירה מתפתחת ויפה, שונה ממקומות אחרים באתיופיה אז שווה לעצור
- שוב לא יודע אם שווה לעצור בנקודות העניין שבא כי הן לא מתוחזקות, לא האתר הארכיאולוגי של ארמון מלכת שבא. לא האובליסקים ולא עוד אתרים שם
- אם בכל אופן החלטתם ללכת, קנו כרטיס לכל האתרים ואל תקחו רכב כי הכל במרחק הליכה – אבל ככו מדריך כי בלי זה באמת משעמם
- אם בא לכם, תחפשו את ג’רי, מבוגר אנגלי שגר באיזור וממש נחמד – תהיה לכם חוויה מיוחדת – כולם מכירים אותו!
- יש פיצריה מצוינת תבקשו את הפיצה הכי טובה בעיר שנמצאת בתוך גינה – דקה של אירופה בתוך הקרנבל הזה
מקאלה – עיר מודרנית (באופן יחסי) – אין מה לעשות יותר מידי, היא רק נקודת יציאה לדנאקיל
מדבר דנאקיל – מקום שחובה לבקר בו!
לא משנה מה תעשו באתיופיה – את חייבים להיות בAfar!
יש שם מראות טבע חד פעמיים שלא תמצאו בשום מקום בעולם!
החל מהמינראלים, דרך אורחות הגמלים ומדבר המלח ולבסוף הפנינה – הר הגעש!
1. שאלו בארגון ‘תן’ עם איזה חברה ליסוע – הם יתנו לכם את הפרטים הכי מדוייקים
- עלויות – 450דולר לאדם בכל כלול לארבעה יממים – שווה כל אגורה!
לליבלה – מקום מדהים ומיוחד מאוד! שווה לבקר.
המלך לליבלה בנה את העיר שקרויה על שמו, כמו ירושלים. בשביל שהמקומיים שלא משגת ידם להגיע לירושלים – יוכלו שלא לוותר על החויה
אני הייתי בעיר רק סופ”ש, אבל שווה להשקיע יותר וגם לטראק באיזור – מקום יפייפה ורגוע!
תעשו סיור באתרים הארכיאולוגים וככו מדריך – בלי מדריך זה לא ושווה
לכו לשוק של יום שבת – חוזרים בזמן 2000 שנים
ששמנה – מקום יוצא דופן בזכות אדם אחד
- ששמנה היא עיר דרומית לאדיס, יפה ומעניינת, יש שם נחל מים חמים באיזור שנקרא וונדו גאנט, מסעדות שמוכרות בשר נע לאכילה, כפר ראסטפרים ועוד.
- אבל ההיי לייט זה Ras lamumba David.. אני מעדיך לכתוב כמה שפחות עליו, שתהנו ולא תפסיקו לאסוף את הלסת מהרצפה – כשתגיעו תבינו!
הרי בלה – מקום יפה מאוד ושווה לטראק שם כמה ימים – אוכל ושתיה עליכם – אין איפה לקנות בדרך, כנ”ל אוהלים וכו’
מלונות ומספרים :
| עיר | שם מלון | עלות | איש קשר | הערה |
| אדיס | Titu | 250 ביר חדר פרטי | fana – 0938544547 | fana גם מפעילה מלון שווה לשאול אותה – חצי יהודיה ניתי – 0910698937 מדריך טיולים ישראלי שגר באתיופה |
| בהאר דאר | NGG | 200 ביר לפרטי * WiFi נקי, יש מסדה במלון | matyias – 0931155468 | מלון Gion יותר מומלץ ובאותו המחיר |
| גונדר | Fana | 100 ביר לזוג בחדר (מלון Kino צמוד ובו יש WiFi) המקום חדש ולכן זול. מים חמים אם מתעקשים איתם, אין Wifi | קרוב למרכז של תן | |
| אקסום | אפריקה הוטל | 250 ביר לזוג בחדר + Wifi מים חמים ונקי | ||
| מקאלה | Site Hotel Axum Hotel | 80 ביר לאדם, חדר זוגי, מקלחת ושירותים משותפים, מסעדה יפה למטה, | משרד הטיולים של מדבר דנאקיל ממש צמוד למלון | |
| לליבלה | Tuldo Hotel | 60 דולר לחדר זוגי | המלון הטוב בעיר | |
| ששמנה | הבית של Ras | משלמים כמה שמרגישים | Ras – 0911404644 | jאם מגיעים לאיזור חייבים לעצור שם, אני גם הייתי מגיעה במיוחד |
| Gova | Orion | 150 ביר ליחיד מקלחת חמה ונקי |
כללי
סים מקומי ממש שווה – אפשר להוסיף עוד קצת ולקבל אחד עם חיבור לאינטרנט – 150 ביר ונטען