הטיול הגדול- חלק ראשון פלורידה

תמונה ראשית עבור: הטיול הגדול-  חלק ראשון פלורידה
מיאמי- חולות לבנים, עצי דקל ואנשים מוזרים.

שמי אורי ואני בן 13. לכבוד בר המצווה שלי נסענו לטיול גדול באמריקה- אני, 3 אחי זיו- 5, שירה-7, הילה-11 והורי. הטיול היה מ- 1.10.16 עד 20.10.16 נחתנו ביום ה21.

יצאנו מישראל בטיסה של יונייטד לניו יורק ומשם קונקשן עם יונייטד לאורלנדו. יונייטד חברה מעולה וחלק מצוות הדילים שלה דובר עברית.

הטיול: שבוע באורלנדו

יום במיאמי

שבוע קרוב

ו4 ימים בניו יורק.

נחתנו במלון ונסענו למלון “cabana bay beach resort” של יוניברסל מלון 3 כוכבים ברמה של 4/5.

במלון שפע פעילויות כולל מסלול אבובים, באולינג (תשלום נוסף), מגלשת מים ועוד… במהלך השהייה התרחש הוריקן מת'יו והמלון היה ערוך לקראתו ואף קלט את תושבי פלורידה שהיו בסכנה.

הפארקים:

בחרנו 4 פארקים: הממלכה הקסומה של דיסני, 2 הפארקים של יוניברסל ועולם הים.

מאחר וביקרנו באוקטובר בחלק מהפארקים היו מסיבות הלווין: של יוניברסל לא מתאימות לילדים, של דיסני יקר ובעולם הים חינם. ביום של מסיבת ההלווין הפארק נסגר מוקדם מאוד בעולם הים כרגיל.

לעולם הים הלכנו בעקבות רצונות הורי, לדיסני בגלל שעוד לא היינו בפארקים של דיסני בעולם ולשני היוניברסלים מכיוון והיה בהם את כל מה שרצינו: מתקני אקסטרים שמתאימים לכולם, ומתקנים רגועים יותר בנוסף התחברנו לדמויות (ספיידרמן, מיניונים, הארי פוטר, אי.טי, הסימפסונים, פארק היורה ועוד..)

כרטיסים: ליוניברסלים קנינו ליומיים מבית חב”ד שמוכרים הכי בזול.

לעולם הים מ visit orlando. ולאחר מכן הוספנו אוכל ללא הגבלה מפני שלא מכניסים אוכל לפארק (שווה).

ולדיסני מהאתר שלהם.

הפארקים:

2/10

ביום שני היינו עוד עם ג'ט לג ומראש חששנו שנהיה עייפים מוקדם לכן בחרנו את עולם הים.

בפארק יש רכבות הרים רבות לצד מתקנים רגועים. ראינו 3 מופעים של השאמו שהיה יפה, הדולפינים שהיה מרהיב ואריות הים שכביכול פחות מרכזי אבל היה האהוב עלינו (מאוד מצחיק).

את הפארק אפשר למצות בפלות מחצי יום והוא עשוי לשעמם את מי שאינו מת על רכבות הרים או חיות ים. אנחנו היינו בו בסוף שבוע- בסופי השבוע באוקטובר מתקיימת בפארק מסיבת הלווין מדהימה: משחקים, אנשים מחופשים ודוכנים שמחלקים ממתקים, הפארק לא היה עמוס והממתקים היו השיא.

3/10 ביום השלישי הלכנו ליוניברסל הפארק מדהים ולמרות כמות המתקנים הקטנה נהנו מאוד. דמויות כמו הסימפסונס, פופאי, שרק ורובוטריקים הסתובבו ולא היה תור להצטלם. הפארק ציבעוני ובעל תפאורה מדהימה, כל המתקנים מדהימים בלי יוצא מן הכלל והתורים קצרים (חוץ מלסימפסונס שוויתרנו בגלל שעה תור והמיניונים שווה).

התחלנו בשרק שהיה הכי פחות “שווה” סרט 4 מימדים שאפילו אמא וזיו נהנו ולא פחדו, משם המשכנו למיניונים ועמדנו בתור. במתקן הייתה אופציה לכיסאות זזים וכאלה שלא, אני שירה ואבא לקחנו את הזזים והאחרים את אלה שלא, המתקן מדהים וגרם לנו להרגיש כמו מיניונים, שווה את ההמתנה גם פחדנים יכולים לעשות את הכיסאות שזזים ובמידת הצורך לעצום עיניים (לא מרגישים כלום בעצימת עיניים).

המשכנו לאי.טי- בכניסה למתקן היה כתוב 35 דקות המתנה האמת שחיכינו רק 7 דקות לאחר מכן נכנסים למן יער ובו מתהלכים עד לקרוניות (מן אופניים) אני ואחי לא הכרנו את הסרט טוב עד אותו היום אך המתקן היה מדהים- עשינו פעמיים, לא מפחיד כלל.

המשכנו לגברים בשחור ועשינו פעמיים (ההורים עשו child swap) המתקן מהנה גם למי שלא מכיר את הסרט (יורים ברובי לייזר בחייזרים) המתקן כולל מעט סיבובים שיעשו לא טוב למי שרגיש מאוד.

משם צעדנו לארי פוטר המדהים- מתחם זה יותר כיף לדעתנו מזה שבאיי ההרפתקאות מכמה סיבות: במתקן שבמתחמם הזה (יש אחד) נהננו והמתחם כביכול מרגיש מנותק מהמציאות. שתינו באטר ביר טעימה. המתקן הוא סרט שמשלב רכבת הרים לא מפחידה במיוחד שכוללת נפילה לא קטנה כל כך בחושך.

ולסיום רובוטריקים: קרונית שמשלבת תזוזה עם סרט, רק אמא פחדה המון אפקטים מגניבים.

את המומיה לא הספקנו בגלל קוצר הזמן ואת הסימפסונס בגלל התור הארוך.העולם המופלא של הארי פוטר. חלום שמתגשם.

10/4 היום הרביעי- יום שופינג באורלנדו פרימיום אאוטלט. אאוטלט פתוח, גדול וזול. קנינו ואנס, קולומביה, The north face ועוד...

10/5 היום החמישי- הממלכה הקסומה של דיסני: באנו בציפיות גבוהות והתאכזבנו, תורים מטורפים (פיטר פן שעה וחצי תור שלא מוצדק, מתקן קצר ולא כל כך מדהים), כמויות של אנשים, אפילו להצטלם עם הדמויות יש תור שיכול להגיע לשעה ומעלה.

רצינו לעשות את הספייס מאונטין ורכבת ההרים של שלגיה אך ויתרנו בגלל התור. שודדי הקריביים המתקן הכי כיף בפארק והיחיד שהדהים אותנו. בת הים היה נחמד ופו הדב משעמם ורק זיו ואמא נהנו. היה לנו קיצור תורים לבאז שנות אור מתקן שהיה לו תור של 45 דקות נחמד. זה עולם קטן מאוד מתקן מהנה במיוחד, הבית הרדוף יפה: המתקן אינו מפחיד כלל אלה משעשע מתאים גם לקטנטנים בהתחלה מנסים להפחיד (מעלית שכאילו נופלת) ולאחר מכן שלדים מזמרים, זומבי מנגן, רוחות רוקדות אך כלום לא מבהיל. היה לנו קיצור תורים גם לג'ונגל קרוז למתקן היה תור של שעה וגם לקיצור תורים היה תור של רבע שעה, למרות שעשינו זאת בשמונה בערב. לא ברור על מה די משעמם ומתאים רק לקטנים וגם בעיקר לדוברי אנגלית.

מופע הסיום מרהיב מאוד כך גם מופע הזיקוקים והמצעד הלילי.

קיצור התורים: אפשר להזמין באינטרנט, לפיטר פן ולרכבת של שלגייה נגמר הקיצור תורים שבוע לפני ולכן כדי להזמין באינטרנט. בפארק יש מכונות שאפשר להוציא בהן בממלכת האגדול ליד הסרט 4 מימדים ובארץ העתיד ליד המתקן של סטיץ'.בבוקרובלילה

10/6+7 הגיע הוריקן מת'יו. התחלנו בקניות ולפתע החנויות נסגרו, קנינו מצרכים והסתגרנו במלון ליומיים, לאחר מכן שנגמר יצאנו למתחם היחיד שפתוח “דיסני ספרינגס” ולמסעדות היה תור של 3 שעות.ההוריקן

10/8 היום השמיני: היינו צריכים לנסוע לאברגלידס לקחת רכבת לסיור בפארק ומשם לנסוע למיאמי, אך במקום זה השקמנו קום ויצאנו לפארק איי ההרפתקאות של יוניברסל חצי שעה לפני הפתיחה (משום ועמד לרשותנו חצי יום, בחצי השני היינו אמורים לנסוע למיאמי)

זהו הפארק בו כולם הכי נהנו: עם פתיחת השערים רצנו לספיידרמן, אחד המתקנים המדהימים- לא היה תור בכלל. משם רצנו למפלים של פופאי (סירה שנופלת למים) רק אני, אבא ושירה עלינו. היינו הקרונית הראשונה, שהו המתקן היחיד ששירה פחדה בו, אני נהנתי מאוד.

משם רצנו לרכבל של פארק היורה, המתקן מיועד לילדים קטנים אך רב המשפחה פחדה מאוד, זיו בכה, אמא צעקה והילה פחדה.

אני ואבא עשינו את הרפתקאת הנהר של פארק היורה המתקן ניתקע וקיבלנו קיצור תורים למתקן אחד שלא ניצלנו, זוהי הנפילה הגדולה ביותר שעשינו הטיול. הספקנו 4 מתקנים בשעה. המשכנו אבובים של פופאי שבדיוק נפתחו והיינו שוב הראשונים, במתקן זה נרטבים מאוד לכן חובה להביא מעילי גשם וכדאי לעלות עם כפכפים או להביא נעליים להחלפה (במהלך המתקן משפריצים עליכם מים ועוברים דרך מפל).

המשכנו למתקן החדש ביותר: קינג קונג, מתקן מדהים שמרגיש מציאותי להפליא אך אינו מפחיד כלל, אלה אם כן אתם מפחדים מקינג קונג.

משם להארי פוטר: במתקן של הארי פוטר בעולם הזה השוכן בתוך הטירה יש מן סימולטור שעשה לכולנו סחרחורת נוראית, אבא בקושי עמד על הרגליים. במהלך המתקן אתה כמעט הפוך לגמרי. עשינו גם את החתול בכובע של דוקטור סוס- נחמד, ואמא זיו והילה את הקרוניות באוויר הם נהנו מאוד (הרכבת עוברת בסיפורים לדבריהם) גם ראינו את המופע של פוסידון עליו אפשר לדלג בקלות (מאוד משעמם במיוחד למי שלא מבין אנגלית אבל גם למי שכן). וכך מיצינו את הפארק בחצי יום די לחוץ.ספיידרמןהרכבת של הענק הירוקהטירה של הארי פוטר

לאבא נגמרה הסוללה לוויז ולכן הלכנו לאאוטלט להטעין את הטלפון (וגם ליקנות). הגענו למיאמי בלילה.

10/9 יום תשיעי בבוקר טיילנו קצת במיאמי ביץ: אזור מפחיד ומגעיל לדעתנו, המון הומלסים, שיכורים ומסוממים. ראינו אנשים שהלכו מכות, צעקו והשתוללו. ראינו בית קפה שגודר בסרט של המשטרה הילה ושירה טעו שראו דם. ולכן מיהרנו לאונייה עליה אכתוב בפוסט הבא.מיאמי- תמונה יפה, אך לא כך האווירה הייתה בבוקר.

תמונת הפרופיל של אוריליכ
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של אוריליכ