באיחור גדול אבל בכל זאת…
באוגוסט 2016 יצאנו אנוכי, אבא וסבתא לחמישה ימים בברלין. הטיול התקיים מ-3 סיבות:
1. פגישת עבודה של אבא שבסוף לא התקיימה בגלל שהטלפון התקלקל.
2. בר המצווה שלי.
3. סבתא עברה בברלין במלחמת העולם השנייה וראתה אותה נחרבת, היא רצתה לחזור אליה שוב. היו רגעים שירד גשם כמו בחורף של הארץ.
מזג האוויר בברלין- היו רגעים שהלכנו עם קצר אך רב הזמן היה קר והיינו עם שתי שכבות. י
ישנו במלון- crowne plaza berlin city centre לקחנו שני חדרים מקושרים. המלון היה נפלא, ארוחת הבוקר טובה. המיקום מעולה- בין 2 תחנות רכבת, ברחוב הקניות קוד'אם, מול ה ka de we, ליד הכנסייה השרופה וקרוב להרבה מסעדות.
ספורט- בזמן שהותנו גילינו שיש חצי מרתון, אבא קפץ על המציאה ורץ. כדי לברר יש בעיר הרבה אירועי ספורט.
אוכל- יש מגוון רחב בעיר, אנחנו אכלנו בעיקר kfc, שניצלים, שטרודלים לקינוח, נקנקיות מצוינות, ודונר קבב (גירסה מקומית לשווארמה).
ז'נדרמארקט- נחתנו וישר נסענו לשם. כיכר יפה מאוד שבשהותנו הייתה בשיפוצים אך בכל זאת הייתה יפה מאוד. בכיכר יש שתי חנויות שוקולד גדולות אחת של ritter sport עליה ויתרנו לטובת Fassbender & Rausch חנות ענקית עם בית קפה טעים. יש בה פסלים משוקולד. החנות יפה וכדי לבקר גם אם לא רוצים ליקנות.
אלכסנדרפלאץ- הגענו אליה אחרי הביקור בז'נדרמארקט היא גדולה ויפה מאוד, לא עלינו למגדל הטלוויזיה, בכיכר היה שוק וסביבה יש קניון.
רובע ניקולאי- הרובע קרוב מאוד לאלכסנדרפלאץ, אחד מהמקומות היפים בברלין, כמו כפר שקט. מומלץ.
אי המוזיאונים- לא נכנסנו אלה רק התבוננו מבחוץ בסיור מאורגן מקום מרשים.
הבונקר של היטלר- חניון סתמי, בו היטלר התאבד. מקום נוראי ומשעמם.
הרייכסטאג- מבנה מרשים, בית הנבחרים של ברלין. מומלץ לבקר בפנים ובשביל זה צריך להזמין מקום מראש.
הנוף ומבפנים
שער ברנדנבורג- מקום יפה שקרוב לקפה איינשטיין( בית קפה מצויין עם שטרודל טוב). זהו “אתר חובה”.
המוזיאון היהודי- מוזיאון ענק עם מגוון תערוכת. סבתא ואבא אהבו אני פחות (טיפה משעמם לילדם). שתי תערוכות שאני זוכר הן הפרצופים של קדישמן. ומין “יער אבן” (עמודים) שם הריצפה עקומה דבר שיוצר תחושת בילבול כמו שהיה בשואה, אבא לא יצא לתערוכה מרב סחרחורת, סבתא ישבה על ספסל.
אנדרטת השואה- המוני בלוקים שנראים קצת כמו קברים. אשר הולכים ביניהם ותמיד רואים את היציאה כמו שתמיד העם היהודי לא איבד תיקווה.
האקווריום של גן החיות- אחד מהמקומות הכי מהנים לדעת סבתא ולדעתי. התלבטנו לאיזה ללכת (יש שניים) והחלטנו לאחד המלצת אדם על זה שקרוב אלינו (של גן החיות). באנו “בשבילי” אך גם סבתא נהנתה ואמרה כמה פעמים וואו. באקווריום יש 4 קומות. יש זוחלים, חרקים, דגים ודו חי. כאשר היינו תערוכת התנינים הייתה בשיפוצים אך נראתה מרשימה. יש כרישים ומגוון חיות אקזוטיות.
קוד'אם וה- קה דה וו: רחוב מדהים עם מגוון בתי כולבו בינהם ה- קה דה וו: בית כלבו ענק (השני בגודלו בעולם אחרי מייסיס ניו יורק) לאחר שביקרתי גם במייסיס לדעתי זה עדיף. אולי בגלל קומת המזון
. יש 7-8 קומות. יש קומות לצעצועים, בגדי ילדים, נשים ומבוגרים. קומת מסעדות והקומה בה בילינו רב הזמן- קומת המזון מין סופרמארקט ענק. יש מגוון מוצרים מיוחדים כמו דמקה אכילה, מבחר הריבו, קורנפלקס של ריסז, מעדניות עם דברים נפלאים. וכו'.
בית הכנסת והקברות היהודי- לבית הקברות צריך להיכנס עם כיפה. אין בהם דבר מעניין לדעתי. אך בית הכנסת יפה מבחוץ. קרוב לבית הכנסת יש סניף של חומוס בהדונס, החומוס הישראלי
צ'ק פוינט צ'ארלי- נקודת מעבר בין הצד המערבי למזרחי, נקודה תיירותית בלבד ואין בה שום דבר שמצריך ביקור מיוחד.
הכנסייה השרופה- מרשימה, ובה ביקרנו בדרך לרכבת ולמסעדות בכל יום.
אז זהו זה היה הטיול שלנו בברלין (או לפחות רובו).
תהנו