בעלי חלם הרבה זמן על טיול קרוואן והחלטנו שהפעם הולכים על זה!! התחלנו להתכונן לטיול הזה 10 חודשים מראש. קראנו על מסלולי טיולים, קראנו המלצות והזמנו כרטיסי טיסה. בנוסף, הזמנו את הקרוואן (כ-10 חודשים מראש) ואז קיבלנו אחלה מבצע, הכולל החזרה של הקרוואן במקום אחר ללא תוספת עלות.
עוד קצת רקע… יצאנו לטיול עם 2 ילדים קטנים – תמיר, בן 4.5 וכרמל בת שנה וחצי. אמרו לנו שאנחנו אמיצים/משוגעים אבל מבחינתנו זה היה הכי טבעי לנסוע כולם יחד! לילדים היה ניסיון קודם בלינה מחוץ לבית, בשטח, באוהל… אז תיארנו לעצמנו שלא תהיה להם בעיה עם הלוקסוס של הקרוואן.
מה עוד? חודשיים וחצי לפני הנסיעה בעלי (אוהד) שבר את הרגל, עבר ניתוח ובעצם עד הנסיעה היה בבית בחופשת מחלה, כשהוא בקושי הולך…. אבל החלטנו לא לתת לזה למנוע מבעדנו לנסוע ולקחנו בחשבון שבמקרה הכי גרוע נצטרך לעשות את המסלולים בקצב שלו ושל כרמל. לקחנו לכרמל מנשא גב ואני זו שסחבתי אותו ואותה כל הטיול (טופחת לעצמי על השכם!!).
טסנו הלוך עם חברת AIR CANADA עם עצירת ביניים של שעה וחצי במונטריאול ומשם טיסה לקלגרי. חזרה לארץ טסנו עם חברת Lufthansa עם עצירת ביניים של שעתיים וחצי בפרנקפורט. בכל הטיסות, חוץ מזו של פרנקפורט לארץ, צ'יפרו אותנו במושב עבור כרמל למרות שלא שילמנו עליו.
אחרי ההקדמה – עכשיו לטיול:
היום הראשון (6/9)- עולים על טיסה לקנדה. אוהד מקבל שירות vip של נכים בנתב"ג ואנחנו מסיימים את כל התורים, בדיקות, מזוודות וכו' בפחות משעה (כשזה היה היום הכי עמוס בשנה בנתב”ג). הטיסה יוצאת בחצי שעה איחור, וכתוצאה מכך איחרנו את הקונקשן ממונטריאול לקלגרי… נתנו לנו לילה במלון Hilton Garden Inn עם כסף לארוחות ערב ובוקר, ובנוסף כסף לארוחות בשדה. היה מעולה! יצא אפילו יותר טוב מאשר להמשיך לטיסת קונקשן...
יום 2 (7/9)- התעוררנו כולנו בסביבות 4 וחצי בבוקר. בשש כבר ירדנו לארוחת בוקר ומשם בשעה 6:30 הייתה לנו הסעה לשדה, לטיסה ממונטריאול לקלגרי. הגענו לקראת הצהריים ואכלנו צהריים בשדה במסעדת A&W (מסעדת המבורגרים שקיבלנו עליה המלצות). אחרי הטיסה נסענו לאסוף את הקרוואן. אי אפשר לתאר את מידת השוק שהייתה לנו!!! קשה להפנים מיידית שזה המקום שבו אנחנו הולכים להיות ב-18 ימים הקרובים!!
נסענו לקניות ב wallmart שלקחו נצח!!! כמה שעות טובות...זו לא סתם חנות, אלא Super Store. זה אומר שיש שם הכל!!! מאוכל ועד מוצרי חשמל.
אחרי הקניות קיבלנו את השוק השני שלנו, נסענו לתדלק שלוש-רבעי מיכל ונכנסו בו - 140 ליטר!!!!
נכנסנו לפארק Banff ונסענו ל campground הראשון שלנו שהזמנו מראש את הלילה הראשון בו - tunnel mountain 2. הגענו בשעה 21:30. מאוחר.... הילדים כבר היו באמצע שנת הלילה שלהם, אז אנחנו התקלחנו מהר במקלחת של הקרוואן ונכנסו למיטה. היה לנו חיבור לחשמל אבל עוד לא הכרנו את הקרוואן כמו שצריך ולא שמנו לנו חימום.
יום 3 (8/9)- השקמה בשעה 4 וחצי... השעות עוד לא הסתדרו לילדים. בלילה מתישהו נהיה קפוא!! אז הפעלנו חימום. קמנו סופית בשעה 7. אכלנו ארוחת בוקר מפנקת ויצאנו לאגם Minnewanka. קנינו מראש את הכרטיס המשולב ל-4 אטרקציות. הגענו למקום, בדיוק התחיל לרדת גשם, אז לבשנו מעילים ויצאנו לדרך. איחרנו את השיט הראשון בדקה...אז חיכינו לשיט של שעה 11. יצא טוב כי עד 11 השמיים התבהרו, יצאה השמש והתחמם בחוץ!
ההפלגה הייתה נחמדה. יש מדריך שמסביר על האגם, האזור, חיות הבר ותמיר רצה שנתרגם לו הכל!! ירדנו מהסירה ויצאנו לטיול רגלי קצר על שפת האגם עם כמה נקודות נחמדות לצילום.
ויתרנו על אגם ג'ונסון כי לאוהד כאבה הרגל, נסענו לעיירה באנף לאכול צהריים ומשם לגונדולה. בתוך העיר יש רק 2 חניונים שמתאימים לקרוואן וביום שבת הם מפוצצים!! אכלנו בפועל בחניה של הגונדולה, אבל אם יש זמן - בבאנף, ממש ליד הנהר יש מקום חמוד עם גן שעשועים גדול לילדים. הילדים שלנו ישנו בזמן הזה, אז זה לא היה רלבנטי.
הגענו לגונדולה, מזג האוויר היה בהיר. היה באמת יום מושלם! עלינו למעלה. שם עלינו למרפסת בקומה הרביעית, יש משם נוף משגע! מאחר וקצת קר שם כשיש רוחות, יש שם כמה מקומות עם כיסאות סביב אש ואפשר להתחמם. לאחר מכן יצאנו למסלול שעולה עד לפסגת ההר שממול. ספרנו...יצא 338 מדרגות לכל כיוון!!! עשינו את זה בגבורה ממש!!! כרמל עלתה לבד 144 מדרגות (!!!) היה ממש כיף!
משם נסענו חזרה לקמפגראונד tunnel mountain 2, שישנו בו גם אתמול. התקלחנו במקלחות הציבוריות - כיף לא נורמלי!!! זרם חזק של מים, מים רותחים!!! הרגשה נפלאה. הילדים הלכו לישון בשעה 21:00 - סימן טוב להתגברות על הג'ט לג. שוב לילה עם חיבור לחשמל, והפעם עם חימום...
יום 4 (9/9) - ערב ראש השנה בארץ, התקשרנו לאחל לכולם שנה טובה וחג שמח! נסענו לבאנף לקנות את הטבליות לשירותים מאחר וקיבלנו רק אחת לדוגמא עם הקרוואן (חנות בשם home hardware store). יצאנו קצת מאוחר בגלל שהחנות נפתחה רק בשעה 10:00.
נסענו ל Johnson canyon ועשינו מסלול עד למפל התחתון. כ- 1.5 ק"מ לכל כיוון. תכננו לנסוע ל Moraine Lake אבל התחלנו להבין שהולכת להיות לנו בעיה עם החניונים הלילה ומזג האוויר לא לטובתנו מאחר ומתקרר! ניסינו את מזלנו ב Lake Luise Campground אבל הוא היה מלא... אז הפנו אותנו לחניון שמרוחק 5 ק"מ משם. יכולנו לנסות לנסוע 25 ק"מ דרומה לחניון נורמלי יותר (castle campground), אבל העדפנו ציפור אחת ביד מאשר שתיים על העץ.
קצת באסה.... מעבר לזה שאין חיבורים, הוא גם כמו חניה רגילה של רכבים. ואין מה לעשות שם...יש שאטל חינם לעיירה Lake Luise אבל האחרון חוזר בשעה 17:30 והגענו בסביבות 16:45.
אז אוהד שיחק בכדור עם תמיר, הכנו ארוחת ערב מוקדמת וכולנו הלכנו לישון מוקדם. כרמל ישנה משעה 16:30, תמיר נרדם בשעה 19:30 ואנחנו הלכנו לישון בשעה 20:00.
יום 5 (10/9)- התעוררנו בשעה 8:00!!! קמנו מהר ונסענו ל Lake Luise. טיילנו שם בטיילת הסלולה. אגם יפיפה ומאוד נוח להליכה, גם עם הילדים. כרמל התאהבה בציפורים שם שהיו עסוקות בלהוציא תולעים מהאדמה אחרי שבלילה ירד גשם. משם המשכנו ל Moraine Lake שהכביש גישה אליו היה סגור כבר בשמונה וחצי בבוקר, אבל מסתבר שכל 10 מכוניות שיוצאות, הם גם מכניסים 10 מכוניות - והתמזל מזלנו! (אחרת היינו צריכים לחזור לחניון שישנו בו ומשם לקחת שאטל). בהתחלה הוא לא נראה מאוד מרשים.. פחות יפה מאגם לואיז, אבל ככל שמתקדמים במסלול שמקיף את האגם, הולכים ממש בתוך היער ולאט לאט נחשפים לצבעי הטורקיז המהממים של האגם!! אין ספק שהאגם והמסלול הזה הרבה יותר יפים!!
בדרך תפס אותנו גשם, לבשנו מעילי גשם והמשכנו עד לקצה האגם, לראות את המפל המזין אותו. מסביב הרים מושלגים. כשמתקרבים למפל המים נהיים בצבע לבן. מחזה מרהיב! פשוט אי אפשר להפסיק לצלם!!
התחלנו לנסוע צפונה לכיוון Jasper וכל כמה קילומטרים יש תצפית מדהימה על אגם או קרחון אחר. היינו ב Bow Lake ומשם המשכנו ל pyeto lake, מדהים ביופיו!! עליה תלולה כדי להגיע אליו, אבל סה"כ הליכה של רבע שעה, ושווה את המחזה המרהיב בסוף!! כרמל גם התעקשה לעשות את כל המסלול הזה לבד ברגל...כל הכבוד לה!! Mistaya Canyon שאליו תכננו להגיע, היה סגור.
הגענו לקמפינג בג'אספר בשם whistlers, מקום מקסים. ישנים ממש בתוך היער. הייתה אזהרת דובים, כי יש שם הרבה באזור וגם הזהירו אותנו שזו עונת הייחום של האיילים, אז אם נתקלים באחד - פשוט לתת לו הרבה מרחב. לא הזמנו מקומות מראש אז לא נשארו מקומות עם חיבורים. אבל לא היה צורך. ישנו יחסית קרוב למקלחות הציבוריות אז זה היה נוח.
יום 6 (11/9)- התעוררנו בבוקר בתוך היער היפהפה ובעודנו אוכלים ארוחת בוקר בקרוואן, הגיעה איילה ובמבי חמוד לנשנש עשבים ממש ליד החלון שלנו! בדרכים ראינו גם איילים עם קרניים גדולות. נסענו ל Maligne Canyon, מסלול חמוד בקניון, בין מפלים. פגשנו שם הרבה ישראלים. משם המשכנו ל medicine lake לתצפית יפה ומקום נחמד לעשות בו פיקניק צהריים כי מזג האוויר היטיב איתנו. משם המשכנו ל Maligne Lake ויצאנו משם למסלול שמגיע עד ל Moose Lake, שהיה מקום פשוט קסום! חזרנו מאותה דרך ממנה התחלנו וכאשר הגענו לאגם מלין התחיל לטפטף זרזיף של גשם ואז יצאה קשת מדהימה!! חתיכת סיום ליום נפלא שכזה! תמיר אמר שכל כך כיף לו שהוא רוצה להישאר פה כל הימים ולא לחזור לגן. הוא רוצה לגור בקנדה. ובדיוק כשחשבנו שזה סיום מושלם לטיול, ראינו moose לצד הכביש!
נסענו לעיירה Jasper ועשינו שם כביסה, השלמה של קניות ואכלנו במסעדת פיצות. לקינוח קנינו לנו גלידות בסופר הצמוד. ישנו שוב ללא חיבורים. והיה חמים ונעים.
יום 7 (12/9)- התעוררנו בבוקר למראה של שלג יורד בחוץ. הילדים התלהבו מאוד, פעם ראשונה שהם רואים שלג יורד!! החלטנו לנצל את חצי היום הראשון שמזג האוויר בו אמור להיות נורמלי...כי אמרו שהשלג יתחזק החל משעות הצהריים. התלבשנו טוב!! ונסענו ל Valley of the five lakes. התחלנו את המסלול הקצר, תוך כדי שלג קליל. המראה היה מדהים!! השלג נערם קצת על העלים.
היה יותר קל ללכת בשלג מאשר בגשם. כרמל נרדמה על המנשא כבר בתחילת המסלול וישנה טוב. המסלול אמנם לא מאוד ארוך, אבל מלא בעליות וירידות יחסיות תלולות, מה שעשה אותו ללא פשוט בכלל. באמצע המסלול השלג התגבר והתחילו רוחות ונהיה במילה אחת - סיוט! מיהרנו רק לחזור לקרוואן, הפעלנו חימום, בישלנו צהריים וצפינו בשלג והרוח שהתגברו מהמקום החמים והנעים שלנו. משם כבר לא היה ספק - חוזרים ל camp ground שישנו בו גם בלילות הקודמים! לפחות בבוקר שילמנו על 2 לילות נוספים עם חיבור לחשמל, כך שבוודאות יהיה לנו חם!
(איך לא לקחנו חיבור מלא?!?! בבוקר המצב היה נראה אופטימי... לא חשבנו שיהיה כזה שלג כבד!!)
רוקנו ביוב ומילאנו לנו מספיק מים ובדרך למקום שלנו פגשנו באייל גדול עם קרניים ענקיות! נתנו לו את המרחב שלו וצילמנו תמונות.
התמקמנו בקמפינג, השלג הלך ופחת ובערב אוהד עמל והדליק לנו מדורה לתפארת!! הכנו עליה מרשמלו ובהמשך נקניקיות.
יום 8 (13/9)- התעוררנו לבוקר לבן. הכל מסביב מושלג. לקראת הצהריים התבהר קצת ויצאנו לטייל. נסענו ל Athabasca falls ראינו את המפל היפה והכל על רקע לבן ושלג. מחזה מרהיב! הילדים שיחקו בשלג וקיפצו בשלוליות.
אכלנו צהריים בג'אספר ומשם המשכנו ל Pyramid Lake כי אמרו שמאחר הצהריים יפסיק השלג. בדרך לשם ראינו דב שחור. זה מקום מקסים שלא ראינו עליו המלצות כמעט בשום מקום... יש כמה מקומות שבהם אפשר לרדת עד לקו המים והסירות. המחזה של חול (אגם) ושלג מסביב היה ממש מיוחד. אם ממשיכים הלאה עם הכביש מגיעים למקום בו אפשר לעבור בגשר לאי קטן וממש מקסים! מקום שעושים בו גם חתונות. האגם קרוי על שם ההר שנמצא מאחוריו, שנראה כמו בנוי מפירמידות. בדרך ל Pyramid lake, קצת לפניו יש את Patricia Lake שבו לא עצרנו אבל רואים אותו היטב מהכביש.
נסענו לתדלק ולקנות קצת בשר וחזרנו למחנה. כמובן שניצלנו שוב את ההזדמנות והדלקנו מדורה... הכנו שוב נקניקיות ואיך אפשר בלי מרשמלו על האש!
יום 9 (14/9)- זהו, עוזבים את ג'אספר... יצאנו לדרך דרומה, השמש זרחה ופתאום כל הפארק הזה נראה אחרת לגמרי ממה שראינו עד כה. על צמרות העצים עוד שאריות שלג, אך פתאום ניתן לראות את ההרים המטורפים בצידי הפארק.
הגענו ל Sunwapta falls, בחרנו לעשות רק את התצפית ולא את המסלול מאחר וקר ממש (1 מעלה) ויש הרבה מקומות בהם השביל היה מלא בקרח.
המשכנו דרומה ועברנו בדרך ליד המסלול של ה beutty creak, הכל היה קפוא! אפילו היה נראה שהאגם קפא...המסלול היה סגור. כל הדרך הייתה עם נחלים זורמים בצד, עם המון שלג על כל פיסת אדמה, אבן, סלע וכו'.
נסענו סוף סוף לקרחון. התחלנו עם ה glacier skywalk שזה גשר מרפסת שקוף תלוי באוויר, סיימו לבנות אותו בשנת 2014 והוא בעצם נמצא באותו הגובה של הקרחון מעל פני ההר. גובה מטורף! מתחת יש מצוק ונחל זורם. בדרך למרפסת יש דוגמאות של מאובנים שמצאו בסלעים, עקבות של בעלי חיים ועוד אבל כולנו רצינו כבר להגיע למרפסת! בהתחלה מפחיד לדרוך ויש צורך להחזיק במעקה (כאילו שזה יעזור...) אבל בהמשך מתרגלים לזה מהר. תמיר לא הפסיק לרוץ במעגלים שם, שמח עד לעננים. כרמל גם כן רצה שם והרגישה בחופשיות. לילדים האלה אין תחושת פחד....עשינו שם בוק שלם של צילומים מזוויות שונות והמשכנו לאטרקציה הבאה glacier adventure. אוטובוס לקח אותנו למן אוטובוס משאית ענק שאיתו הגענו אל חלק מהקרחון. עלינו איתו למעלה, הוא נסע על הקרח ממש, במהירות איטית. נתנו לנו כ-30 דקות לעשות שם מה שרוצים. תמיר ישר התחפר בשלג, זרק שלג על שני ילדים ולא הפסיק לרוץ ולהשתולל!! כזו שימחה שאי אפשר לתאר במילים!
כשיצאנו משם תמיר שאל אותנו מי תכנן את הטיול הזה לקנדה? אמרנו לו שאבא ואמא ואז הוא אמר שזה התכנון הכי טוב שיש ושהוא ממש שמח שתכננו ככה את הטיול! אין יותר עונג ושלווה מזה!
החלטנו לא להישאר לישון שם, כי קר מידי ב icefields ונסענו דרומה. בדרך התחיל לרדת שלג חזק והיה קצת מדאיג, אבל ככל שהדרמנו ככה ירדנו בגובה והשלג הפך לגשם. הגענו לחניון שרצינו להגיע אליו, Rampart creek וישנו ליד הנחל. חניון בלי חיבורים. מסוג של first in first served, שזה אומר שהתשלום מתבצע כך שצריך להשאיר כסף במעטפה ולציין עליה את התאריך ומספר המקום שבו ישנת, ומתישהו מישהו אוסף את המעטפות.
יום 10 (15/9)- התעוררנו שוב לבוקר לבן...בלילה ירד שלג אבל אנחנו מקווים שתהיה התחממות כי קצת נמאס לנו כבר מהשלג...איזו התחממות ואיזה נעליים?! בדרך תפס אותנו שלג כבד, כזה ברמה שלא רואים איפה הכביש!! זה היה ככה שעד שעברנו את הפס וככל שמתקרבים ל lake Luise נראה שהמצב משתפר במעט. עברנו ליד המקומות שראינו בדרך הלוך, הכל מלא בשלג...לא אותו היופי כמו שאנחנו ראינו.
המשכנו לכיוון פארק Yoho. עצרנו ב Spiral tunnel וראינו רכבת נוסעת בתוכה, זה אחרי שאוהד הסביר לתמיר הכל על המנהרה הזו... משם עצרנו לשריין מקום לינה ב campground בשם kicking horse, מקום בלי חיבורים אבל עם אפשרות למדורה, והמשכנו בדרך ל Takkakaw falls. הדרך עוברת בכביש צר ומפותל, בכניסה לכביש יש שילוט שאוסר על רכב עם נגרר לעלות בכביש, ויש שם הסבר ללגבי אופן ביצוע הפניות לקרוואנים מאחר ואחת הפניות שם ממש חדה, ברמה כזו צשריך לפנות, לעשות רוורס ולשפר את הזווית כדי לצלוח את הפניה. המפלים מרשימים בגובה שלהם! אפשר לראות אותם כבר מהרכב או לעשות מסלול קצר. אחרי המסלול נסענו לחניון ואכלנו ארוחת ערב: אורז מטוגן עם ירקות בסגנון סיני, שרימפסים, פרגיות לילדים ולקינוח סטייקים אדומים (אז אם חשבתם לרגע שלא אוכלים טוב - תחשבו שוב!). התפנקנו לנו עם בקבוק יין אדום וכשרצינו קצת שקט לעצמנו - שמנו לילדים סרט וסיימנו את הבקבוק יין! אחרי ארוחת הערב (וגלאי העשן שציפצף במהלך כל ההכנה....), התקלחנו במקלחות הציבוריות וזו הייתה אחת המקלחות הטובות!!!
יום 11 (16/9)- התחלנו את הבוקר עם התארגנות מהירה ונסענו ל Emerald Lake. מקום יפהפה!! נותן fight לא קטן ללייק לואיז ומוריין לייק. יש שם מלון מהמם על צלע ההר....צריך לחזור לשם בלי ילדים! עשינו טיול על גדות האגם, היינו במקום שבו יש סכנת מפולת שלגים החל מנובמבר והסברנו לתמיר איך מתרחשת מפולת שלגים. סוף סוף נוף ללא שלג... אפילו השמש עשתה עימנו חסד והציצה לפעמים.
משם נסענו לתצפית על ה Natural Bridge. מקום מקסים שנוצר מהסלע, מעין גשר מעל מפל.
נסענו ל wapta falls תוך כדי שנזכרנו בהסבר שנתנו, בכל זאת פיספסנו את המקום ונאלצנו לחזור חזרה בכביש המהיר. מסתבר שיש שילוט למקום רק מהכיוון הנגדי... אז אחרי דרך חטחטים שעברנו - הגענו בסוף למקום הנכון. התחלנו את המסלול בגשם, 2.4 ק"מ לכיוון. המסלול חמוד מאוד, ראינו בדרך מלא משפחות עם ילדים!! היה מלא שלוליות ובוץ בדרך. ניסינו להתחמק מהן בדרך הלוך אבל עם הגשם, בדרך חזרה הבנו שפשוט אין מנוס... ואז תמיר עבר למצב של קיפוץ בכל השלוליות ובתוך הבוץ הדביקי והטובעני…
עצרנו בעיירה בשם golden כדי לעשות כביסה, קניות ולאכול משהו. משם המשכנו בכביש המהיר מספר 1 כדי להתקרב למקום שבו אנחנו צריכים להיות מחר. מפה לשם יצאנו מהמכבסה יחסית מאוחר ועשינו את הדרך בחושך...והכביש ממש לא נראה כמו כביש ראשי של מדינה!! הכל היה חשוך, בקושי היו סימונים על הכביש ומשאיות ענקיות דוהרות במהירות גבוהה!!! פיספסנו את המקום שבו רצינו לישון פשוט בגלל שלא ניתן היה לראות את הפנייה... אז המשכנו עוד קצת הלאה, הסתובבנו במקום בטוח ואז מצאנו את המקום (אחרי 2 חניונים אחרים שהיו סגורים). כבר היה מלחיץ ובכלל לא נעים בנסיעה, במיוחד שחלק מהדרך הייתה גשומה בנוסף להכל.
הגענו לחניון בשעה 10, אך גילינו שהשתנתה השעה ובעצם רק 9 בלילה. שמנו לנו מצעים נקיים, כל הבגדים בארונות, ומוזיקת קולדפליי מנגנת כדי להירגע קצת מהנסיעה הזו... לילה טוב!
שם החניון - Illecillewaet. בחושך לא ראינו אפילו איפה משלמים... כיוונתי את אוהד לחניה ברוורס, שהייתה צמודה לנחל, ברמה כזו שאחרי שחנה אי אפשר היה לצאת מהדלת, אחרת היינו צועדים היישר לתוך המים. בבוקר הכל כבר נראה אחרת!
יום 12 (17/9)- כשעצרנו בכניסה של החניון כדי לשלם ראינו שם לוח גדול שבו היה פירוט של כל המפגשים שהיו למטיילים עם דובים בימים האחרונים. פירוט לפי שם המסלול, איזה סוג דב, מה הוא עשה, באיזה שעות ראו אותו ועוד... איפה שהוא זה קצת מרגיע שלא טיילנו שם.
הגענו למסקנה שהפארק בו אנו נמצאים עכשיו, Glacier Park - אנחנו לא יודעים עליו כלום... הוא נופל בקטגוריה של ספר אחר מאלה שהיו לנו, ואנחנו רואים בדרך הרבה מסלולים לטיול. מי שמתכנן לעבור באיזור - ממליצה ללמוד גם על האזור הזה.
התחלנו את היום במסלול Rockgarden trail, מסלול חמוד מאוד שעובר בתוך היער, 600 מטר מעגלי. מטפסים על הסלעים וממש מטיילים בניהם. חמוד מאוד, רק שהיו קטעים פחות מומלצים לילדה בת שנה וחצי... לקחתי אותה בידיים והכל בסדר. כשהיינו בשיא הגובה של הסלעים בדיוק הייתה רכבת שעברה ותמיר לא היה מוכן להמשיך ללכת כל עוד יש רכבת, היה ממש מהופנט ממנה! הבעיה היא שכל רכבת שם היא באורך של כמה קילומטרים טובים...וזה לא היה המקום הכי נוח לעצור בו עם כרמל. משם המשכנו ל Hemlock grove, מסלול של 400 מטר על גשר מעץ, בתוך יער של red cedar trees. ממש חמוד וקליל.
בפארק הזה, לעומת הפארקים האחרים בהם היינו, המים צלולים לגמריי, ממש שקופים!
המשכנו בדרך, עצרנו גם במסלול של ה Giant cedar boardwalk, עשינו עצירת קפה ואת המסלול. המסלול מקסים! מאוד דומה למסלול הקודם, רק שהוא עם מלא מדרגות לעומת הקודם שהיה מונגש לחלוטין. קפצנו בכל המדרגות. תמיר נתן לי יד כל הדרך כי ראינו שלט עם ציור של דב מתחבא מאחורי עץ (חחחח).
עכשיו, באיחור קל... נוסעים ל Enhanced forest!! שזה פארק מיוחד לילדים. רק בגללו עשינו את הדרך לוונקובר דוקא מהמסלול הזה ולא מדרך אחרת. היה פשוט אדיר!!! המלצה חמה!! כיף לכל הגילאים! עשינו אפילו את המסלול הליכה שיש בפארק וראינו סלמונים שוחים בנהר, נגד הזרם!! שטנו בסירת משוטים וביקרנו בכל הבתים מכל האגדות!
הגענו לעיירה בשם salmon arm, נכנסנו לקמפינג שאוהד קרא עליו באינטרנט אבל באופן מאוד מפתיע ולא צפוי, בעל הקמפינג אמר שהוא כבר סגר את המחשבים ולא מוכן לקבל אותנו... והיה קצת לפני 8 בערב... אז המשכנו הלאה וחיפשנו משהו על הדרך. הגענו למקום שקוראים לו Finz campground וישנו שם. זו בעצם הפעם הראשונה שאנחנו ישנים במקום שהוא לא שמורת טבע... וזה ניכר! אם עד עכשיו שילמנו הכי הרבה 32.5$ ללילה, עם מקלחות ציבוריות, אז כאן שילמו 65$ ללילה, אמנם עם חיבורים מלאים (למרות שלא הצלחנו להתחבר גם לחשמל ומים וגם לביוב כי הצינורות לא היו מספיק ארוכים...אז ויתרנו על הביוב ורוקנו בבוקר), אבל למקלחת ציבורית צריך לשלם 1$ למקלחת. הזוי... אז אחרי שהיינו שם ולא הבנו למה זה לא עובד, חזרנו להתקלח בקרוואן.
יום 13 (18/9)- התקפלות מהירה בבוקר. היום יש נסיעה ארוכה מאוד. כשהגעתי לשלם בבוקר חייבו אותנו רק ב-47$. לא שאלתי איך זה....התאים לי.
מתחילים לנסוע לכיוון Whistler. נוסעים מסביב לאגם Shuswap ואז תמיר אומר: "אמא, זה ים!! אגמים הם בצבע טורקיז, אז זה ים!!".
עשינו בדרך עצירה במקום עם תצפית על אגם Camloops, ישבנו מתחת לעץ, בחצי שמש, ושתינו לנו מיץ פירות ואכלנו פטל. פחות או יותר החל מנקודה זו הנוף נהיה יפיפה, מזכיר מאוד את Yoho או Banff. הרבה נחלים, אגמים והרבה עצים והרים עם פסגות מושלגים. עד אז היה אזור די צחיח, צהוב, משעמם...
אחרי זה עצרנו בדרך במקום שנקרא Seton lake, תצפית על אגם יפהפה. ישבנו מתחת לעץ ונהנינו מהנוף.
הדרך באמת יפה, עם כבישים מפותלים. מפתיע מאוד שאין כאן כמעט בכלל מקומות לעצירה, אין מסלולי טיולים ולא כלום. (כמובן שברגע שסיימתי לכתוב את זה בדיוק היה מקום לעצירה, איזה פארק קטן ליד הנחל שראינו שהיו הרבה אנשים שעצרו לטייל ולעשות שם פיקניק).
הגענו לעיירה Whistler, עיירת סקי מקסימה!!! עם אווירה כייפית והיו שם המון רוכבי אופניים. במקום סקי, העיירה מלאה ברוכבי אופני שטח. היה מטורף!! יש אווירה נהדרת כמו של apre-ski וחנויות יפות. ממש תחושה של חופשת סקי. בשנת 2016 הייתה שם אולימפיאדת חורף ויש שם מקום ובו סמל האולימפיאדה. משם המשכנו עוד קצת לכיוון ונקובר וישנו בעיירה בשם Squamish בקמפינג ממש חמוד בשם Mnt fun camping. בתוך יער, עם חיבורים מלאים אבל הפעם באמת! היה אחלה.
יום 14 (19/9)- התעוררנו מוקדם בבוקר, בשעה 6, כי יש לנו מעבורת לתפוס בשעה 8:45 וצריך להיות שם 45 דקות מראש.ה-waze אמר שזה 40 דקות נסיעה אבל ה google maps אמר שעה ועשר דקות.... אז העדפנו להיות על הצד הבטוח ולצאת ברבע לשבע. הערנו את הילדים והעברנו אותם לכיסאות שלהם יחד עם כרית ושמיכה כדי שיוכלו להמשיך לישון, ויצאנו לדרך כשעוד חושך בחוץ. בסביבות 7 השמש זרחה. הדרך מ Squamish יפה. ישנו ממש בתחילת העיר וגילינו בהמשך מלא חנויות ומסעדות. יש שם באזור הרבה טיפוס הרים. אחרי העיר רואים פתאום את האוקיינוס!!! אחרי כל האגמים לקח לנו רגע להבין שזה אוקיינוס ולא אגם (למרות שהתאוריה של תמיר עובדת... המים לא היו בטורקיז). בסופו של דבר הגוגל צדק. הווייז הביא אותנו לכניסת הולכי רגל של המעבורת והיינו צריכים לעשות עוד סיבוב שלם כדי להגיע לכניסת רכבים, שאליה שהגוגל הכווין מלכתחילה. עדיין הגענו בזמן. טוב שיצאנו מוקדם!
המעבורת מגניבה ממש!! נכנסנו בין הראשונים ועלינו למעלה. יש אזור שלם של אוכל, אכלנו ארוחת בוקר ותוך כדי הקפטן הודיע שיש דולפינים בצד ימין של האוניה. הייתה שם גם משחקיה, אמנם רק עם מכונית ומגלשה...אבל הילדים עדיין מצאו בה עניין.
ירדנו מהמעבורת ונסענו לסופר כי היינו צריכים קצת לחם ועוגיות. ברור שזה לא רק מה שקנינו....כל הקניות הם חוויה בפני עצמה. הכל היה מקושט עם דלעת, מוכן לחג ה Halloween!
הגענו ל Coombs, עיירה קטנטונת שיש שם שוק מקורה ועל גג השוק ישנן עיזים! כולם מגיעים לשם בשביל זה ועדיין כולם מופתעים באמת לראות אותן. זה חמוד מאוד! יש שם רחוב קטן אחד להסתובב בו, עם פיצריה, גלידריה ועוד כמה חנויות.
משם המשכנו ל Little Qualicom falls, מסלול קצרצר וחביב עם שני מפלים. בעבר אפשר היה להיכנס לבריכות שנוצרו מהמפלים, אבל עכשיו היו שלטים האוסרים זאת. התאכזבנו וחזרנו עם בגדי הים בתיק, כמו שהגענו איתם. בהתחלה לא ירדנו לבריכה התחתונה ביותר בגלל שזוג שבדיוק עלו אמרו לנו שראו שם נחש.... אבל בסוף הגענו לשם מדרך אחרת. משם המשכנו הלאה בדרך, ל Cathedral Grove. טיול רגלי קצר בין עצי hemlock ענקיים בגובה של עד 100 מטר, שם נמצא העץ הגדול ביותר - מגיע לגובה של 76 מטר ובהיקף של 9 מטר.
המשכנו עד לקמפינג שנקרא Green Point Campground, שנמצא באמצע בין טופינו ליוקולולט. הגענו והיה רשום שאין מקום.... אבל שאלנו ואמרו שיש עבורנו מקום אחד!! ושלגבי מחר, בבוקר נוכל לבדוק אם מישהו עזב מוקדם יותר. לא ברור איך התפוסה כל כך מלאה כשאנחנו אחרי עונת התיירות...אבל לפחות היה לנו מזל ויכולנו לישון פה הלילה.
יום 15 (20/9)- קמנו מאוחר בבוקר, ירד כל הלילה וגם ירד כל היום גשם קל אבל עם טיפות גדולות, גשם שלא כיף לטייל בו. גם הראות לא משהו....אז עצרנו במרכז מבקרים ליד טופינו כדי לשקול מחדש מה לעשות היום ומחר מאחר וצפוי מזג אוויר דומה. החלטנו לנסוע לכיוון העיר Ucluelet. בדרך עצרנו בCombers Beach בניסיון לנצל את השפל שיש ולראות את הסלעים עם אריות הים.
במרכז מבקרים המליצו לנו לנסוע בכביש Port Albion Road ומשם ללכת ל Thorton Creek, אמרו לנו שיש שם סלמונים שוחים וגם דובים שאפשר לראות, כשאנחנו נהיה מוגנים מאחורי גדר חשמלית. הגענו למקום, זהו בית גידול לסלמונים. הם אוספים ביצים של סלמון, מגדלים אותם בביטחה בנהר מלאכותי שהם ייצרו וכשהדגים בוקעים מהביצים הם מחזירים אותם לנהרות שההורים שלהם הטילו אותם או שהם מביאים אותם לנהרות אחרים וכך בעצם יוצרים נהרות סלמון חדשים. מסתבר שיש 5 זנים שונים של סלמון. חיכינו שם קצת בסבלנות וראינו דב שחור חמוד שבא לנהר וחיפש דגים לאכול. הוא היה ממש קרוב אלינו למשך הרבה מאוד זמן! צילמנו אותו מכל הזוויות ופתאום גשם הזלעפות שירד לא הפריע לאף אחד! חזרנו לאוטו רטובים אך מאוד מאוד שמחים על המזל שנפל בחלקנו! לא ראינו שום מידע על המקום הזה באף מקום שקראנו בו, אז ההמלצה של הבחורה במרכז מידע הייתה שווה במיוחד!! שביל הגישה פתוח כל יום בין השעות 10:00-15:00. באותו היום שהיינו שם אמרו שראו כבר 10 דובים, כך שהסיכוי לראות דב הוא די גבוה!
משם נסענו לעיירה Ucluelet. עיירה קטנה, ראינו שמוכרים שם הרבה דגים ופירות ים. אכלנו במקום שנקרא Zoe's, בהתאם להמלצה של הבחורה מהמרכז מבקרים. מקום חמוד מאוד!! הם אופים שם דברים במקום, יש מלא קינוחים והוא גם מותאם לילדים, יש שם שולחן וכיסאות נמוכים לילדים וגם מטבחון שכרמל לא הייתה מוכנה לעזוב! אכלנו שם מרק טעים, פוקאצ'ות טעימות ולקינוח אוהד הביא לנו קפה אמיתי טעים!!! ועוגות: סוג של היער השחור, סנייק קינמון עם קרם וניל או משהו כזה מלמעלה ופאי דלעת - מעולה!! בקיצור - מומלץ מאוד. הכל היה טעים!!
משם הלכנו ברגל 20 מטר והגענו ל Aquarium. מקום קטן, חמוד ומקסים!! מה שמיוחד שם זה שיש אקווריומים מיוחדים עם חיות מים שאפשר לגעת בהן: קיפודי ים, כוכבי ים, צדפות, כל מיני צמחים. הילדים ממש התלהבו! היינו שם קצת סביבות שעה וזה היה מספיק בהחלט. ראינו גם איך מאכילים שם את כל הדגים, ראינו מדוזות, סרטנים ועוד. אחלה חוויה ליום גשום!
בנוסף, המליצו לנו על ה-Wild Pacific trail שתכננו גם להיות בו, נמצא בקצה של Ucluelet. מסלול מעגלי של 2.6 ק"מ שאפשר לראות בו גם מגדלור. אבל לצערי בגלל הגשם ויתרנו על המסלול הזה. חזרנו לאותו campground בו היינו אתמול, שיחקנו טאקי, ציירנו, אכלנו, שתינו בקבוק יין והלכנו לישון.
יום 16 (21/9)- כל הלילה ירד גשם...אבל בבוקר הוא נחלש ואף הפסיק. אז התארגנו מהר ויצאנו לדרך כי לפי התחזית בשעה 12 אמורה להתחיל סופת ברקים. נסענו ל Radar Hill ועלינו למעלה, אבל היה ממש ערפל, אי אפשר היה לראות כלום! משם נסענו ל Chesterman Beach, זה חוף שבזמן שפל אפשר להגיע לאי שנמצא ממול. עוברים דרך רצועת חוף שחשופה בזמן השפל, ראינו מלא צדפות וכל מיני צמחייה של הים ועברנו לאי העשוי מסלעים. כשהגענו לשם התחיל לרדת גשם ממש חזק אז מיהרנו לחזור וגם נראה היה שמתחילה קצת גאות והמים מתחילים לסגור על רצועת החוף ממנה הגענו...עד שהגענו לקרוואן היינו כולנו כבר ממש רטובים! והשעה הייתה בקושי 11 בבוקר. משם המשכנו לעיר Tofino. הדבר הראשון שהתחלנו איתו היה המכבסה ומשם המשכנו למסעדה בשם The Shelter. מקום מגניב עם מקומות ישיבה מול הים ויש אש באמצע השולחן כדי להתחמם. אנחנו ישבנו בכוך בפנים, ישר הביאו לילדים תפריט משלהם לצביעה, וכמובן צבעים. בדיוק כשרצינו ללכת התחיל גשם זלעפות... פשוט מדהים, הליכה של 20 מטר והיינו רטובים כמו אחרי מקלחת. זה הגשם שיורד פה, טיפות ענקיות!!!
משם ניסינו לחזור למחנה אך לא היה מקום, אמרו לנו לחזור שוב בשעה 19:00 ואז יהיה להם מקום עבורנו, אותו טריק כמו ביומיים האחרונים. אז נסענו ל Kwisitis Visitor Center. יש שם קולנוע קטן עם סרטים באנגלית סרטים באנגלית על לוטרה, לוויתן וכלב ים. היינו בחוף הצמוד, הילדים שיחקו בחול, בבוץ... מקום יפהפה, אפילו השמש פתאום יצאה ונהיו שמיים כחולים. חזרנו לקרוואן כשהילדים מלוכלכים מחול מכף רגל ועד אוזן ומיד קילחנו אותם. אחרי זה אכלנו ארוחת ערב ונסענו ל campground.
יום 17 (22/9)- התעוררנו קצת מאוחר... כולם ישנו כמעט 12 שעות!!! היה יום יפה! בלי גשם, שמיים כחולים, יום נפלא לטיולים! התחלנו במסלול של Rainforest trail. יש לו שני מסלולים, עשינו את זה שקרוב לחניה, שיש סיכוי לראות בו סלמונים שוחים בנהר. המסלול היה נחמד ממש! הולכים בתוך יער גשם, על מסלול בנוי מעץ, עם לא מעט מדרגות... היה צריך להחזיק את כרמל רוב הדרך כי הוא לא הכי בטוח להליכה...היה כיף ממש. העצים היו שונים מאלה שהיינו רגילים לראות עד כה, ראינו כל מיני חשופיות ו slugs. משם המשכנו ל Ucluelet וחיפשנו מסעדה מומלצת מ google. בחרנו במקום שנקרא Ravenlady שזה בעצם foodtruck עם מקומות ישיבה בחוץ, ממש חמוד, שמגישים בו בעיקר צדפות. היה ממש מעניין וטעים. הוספנו לזה 2 בירות קרות מהLiquer store השכן ונהנינו מכל רגע!
משם המשכנו למסלול Wild Pacific Trail. המסלול מקסים ממש! כל כמה מטרים יש נקודה לעצירה עם ספסל לשבת עליו ולהתפעל מהנוף. בהמשך מגיעים למגדלור. קצת אחרי המגדלור המשכנו בשביל וראינו 2 במבי שממש היינו קרובים אליהם. המשכנו במסלול שעבר לפעמים בתוך היער והיה חשוך ולפעמים היה לאורך החוף או המצוק תחת השמש הזורחת והשמיים הכחולים. אמנם ההמלצה היא לעשות את המסלול לקראת השקיעה, אבל הוא היה יפהפה גם בין השעות 15:00-17:00! תוך כדי הליכה הגענו למסקנה שזה טיול הטבע האחרון שלנו במסע הזה... כי משם אנחנו ממשיכים לכיוון העיר ויקטוריה.
מסתבר שהאי הזה, ובכלל האזור של ונקובר, מאופיין בהרבה גשם! אז לא שזה משנה משהו בתכנית, רק צריך לקחת את זה בחשבון ולדעת שזה יכול לגרום לשינויים או עיכובים בתכנית. לנו היה יום ספייר שהשארנו לעצמנו לאי הזה, אז התכניות הסתדרו לנו כמו שצריך.
מה לא עשינו וכן תכננו לעשות? שיט לוויתנים. אבל אוהד ראה שזה שיט בסירות מירוץ קטנות וזה לא לבריאות שלי לעשות את זה עם הילדים הקטנים...וגם המחיר היה לוותר על כל הטיולים שעשינו היום. בנוסף, תכננו לנסוע ל McLean Mill אבל במקרה נכנסנו בבוקר לאתר אינטרנט שלהם וראינו שהם סגרו לשיפוצים בדיוק בימים האלה אז זה לא רלבנטי. יש שם רכבת קיטור שאפשר לנסוע בה, היה אמור להיות משהו נחמד לילדים.
עצרנו לישון ב little qualicum falls campground. אחלה מקום, בלי חיבורים או ריקונים אבל יש יערן שמגיע עד למקום שבו בחרת להתמקם ומשלמים לו ישירות.
יום 18 (23/9)- ערב סוכות בארץ. התקשרנו לאחל לכולם חג שמח! נסענו ל Ladysmith, עיירה שנמצאת על גדת המים ויש שם מתקני שעשועים ודשא על גדות הטיילת. הזדמנות לתת לילדים להיות ילדים 🤩. המקום נקרא Transfer beach. ברחוב מקביל לרחוב הראשי. יש כאן גן שעשועים נהדר לילדים! הרבה מגלשות, נדנדות, יש כאן מגרש קטן של כדורסל, כדורעף חופים, הכל דשא מסביב ויש גם ירידה לחוף. הרבה שולחנות פיקניק. בעונת הקיץ יש כאן מזרקות מים מגניבות ואפשר להשכיר קיאקים.
היינו שם כמעט שעתיים ונישנשנו כריכים בקרוואן לפני שהמשכנו הלאה ל Chemainus, שנמצא 10 דקות נסיעה מפה. צריך להגיע לChemainus Rd, old Chemainus. יש ציורים על הבתים בעיירה שמספרים איך היו החיים פה. יש גם כרכרה עם סוס להשכרה, תחנת מים שמסתובבת. עיירה מאוד 'ציורית'. הרחוב המרכזי מלא בחנויות קטנות ויפות והרחוב מסומן בטביעות רגליים צהובות. יש גם גישה למסילת הרכבת הישנה שעוברת ממש ליד העיירה. מקום חמוד מאוד להסתובב בו.
המשכנו משם לעיירה Duncan, עיירת הטוטמים. יש שם מסלול שמסומן בטביעות רגליים צהובות ועובר דרך הטוטמים הפזורים ברחבי העיירה. היינו שם ביום ראשון, הכל היה סגור והיחידים שראינו שם באיזור היו נראים מסוממים....(ליד השירותים הציבוריים גם היה פח לזריקה של מזרקים משומשים...). אז אחרי 10 עמודי Totem, הבנו את העניין, סיימנו את המסלול וחזרנו לקרוואן. כנראה שזו הכנה לקראת ונקובר כי אמרו לנו שגם שם יש הרבה מסוממים ברחובות.
הגענו לעיר ויקטוריה, ידענו מראש שאי אפשר להיכנס ולחנות עם RV בתוך העיר אז דבר ראשון הגענו לחניון. החניון שאליו הגענו היה מלא אז הפנו אותנו לחניון אחר, קצת רחוק יותר, בשם Fort Victoria. חנינו שם למרות שהיה רשום שהוא מלא... ונסענו לעיר באוטובוס הציבורי. זה עולה 2.5$ למבוגר (מעל גיל 6) או שאפשר לקנות day pass ב-5$ למבוגר ואז לעשות כמה נסיעות שרוצים באותו היום. הגענו בערב וישר חיפשנו מקום לאכול, ראינו מעבר לכביש מקום שגם היה מומלץ בגוגל בשם FatBurger. היה טעים אבל באמת הרגשתי שזה היה שמן!!
יום 19 (24/9)- קמנו מאוחר, החלטנו שפחות מעניין אותנו לעשות סיור מוזיאונים בויקטוריה. עשינו כביסה, הילדים שיחקו בגן משחקים שבקמפגראונד ואכלנו ארוחת בוקר בחוץ, עד שהגיעו הדבורים לאכול איתנו...
תמיר מוטרד מזה שצריך להחזיר את הקרוואן: "אבל מה נאכל בטיול של הולכי הרגל?? למה שלא נאכל את האוכל הטעים שיש לנו כאן בקרוואן?!".
נסענו ל Walmart כדי להחזיר את הדברים שלא השתמשנו בהם ואת בקבוקי המים הענקיים. סוג של בילוי משפחתי... מסתבר שהפיקדון על כל בקבוק מים הוא 10$!!
אחרי שביזבזנו שם שעתיים רק מלהסתובב בחנות, המשכנו הלאה ל Butchart Gardens. זה מקום מהמם!!! גנים מקסימים עם פרחים יפיפיים וגן הורדים מהמם שאפשר להריח אותו עוד לפני שנכנסים אליו. יש שם המון סוגים של ורדים וליד כל סוג רשום מה השם של הורד ומאיפה הוא מגיע. עברנו והרחנו את הורדים וזה היה פשוט תענוג! היו כמה עם ריחות משכרים עם כמה שהם טובים! היינו גם בגן היפני שהיה ממש נחמד. סה"כ היינו שם 3 שעות. משם המשכנו ל campground שהזמנו די הרבה זמן מראש...וטוב שכך מאחר וכשהגענו ראינו שהוא מלא! הוא נקרא OceanSide וכשמו כך הוא שוכן על שפת האוקיינוס. ממש צמוד למקום שלנו היה גן משחקים לילדים וביתן גדול שבו יש מכבסה, מטבח ומקלחות. ממש הכל צמוד אלינו. כיף שהגענו מוקדם בשעות האור. הילדים שיחקו בחוץ בזמן שאנחנו ארגנו את הקרוואן לקראת הפרידה ממנו. אכלנו ארוחת ערב חגיגית, ארזנו וניקינו הכל.
יום 20 (25/9)- קמנו ממש מוקדם!! בשעה 5:30, התלבשנו והתארגנו מהר, העברנו את הילדים ישנים לכיסאות שלהם ויצאנו לדרך קצת אחרי שש, כשעוד חושך בחוץ. המעבורת יצאה לדרך בשעה 7:00 וראינו את הזריחה על הסיפון.
הגענו לונקובר, החזרנו את הקרוואן ותפסנו מונית עד למלון Sheraton. קיבלנו שירות מעולה ופקיד קבלה מאוד נחמד. התמקמנו בחדר ואז יצאנו לטייל בעיר. עצרנו לאכול במסעדה תאילנדית שלא הייתה משהו... והמשכנו לכיוון Gustown כדי לראות את שעון הקיטור המיוחד שיש שם. טיילנו שם באזור, ממש נחמד ותיירותי. נכנסנו לחנות של Lindt וקנינו שם שוקולדים וקפה, אפילו קיבלנו שוקולד חינם בכניסה לחנות. המשכנו להסתובב ברחובות לכיוון דרום והגענו לכמה רחובות מאוד לא סימפטיים, עם יצורים מאוד מפוקפקים ולא סימפטיים בכלל אז מיהרנו לחזור מזרחה לרחובות הטובים יותר ומשם למלון. חזרנו למלון, נחנו קצת והלכנו לבריכה! בריכה דיי קטנה, אבל לא צריך יותר מזה. הילדים כל כך נהנו! אוהדי ואני גם התפנקנו (בתורות) בג'קוזי ובסאונה. חזרנו לחדר, התקלחנו ויצאנו עם הילדים לארוחת ערב. הייתה דילמה מה לאכול...אבל תמיר אמר שהוא רוצה בשר! אוהד מצא מסעדה יפנית מומלצת אבל הייתה המתנה של לפחות שעה בתור... אז הזמנו מקום למחר. ובמקום זה הלכנו למסעדה שראינו בדרך לברכה ונראתה מעניינת, גם היא מסעדה יפנית - Guu Garden, ונתנו למלצר להמליץ לנו על המנות. האוכל היה טעים ממש! סיימנו את כל האוכל לפני שהספקתי לצלם…
חייבת לציין שהנוף שרואים מהחדר הוא משגע! כל כך חששנו מלהגיע לעיר אחרי שהיינו כל כך הרבה בטבע, אבל יצא שאנחנו ממש נהנים ממנה. התקלקלנו
יום 21 (26/9)- קמנו יחסית מאוחר בבוקר, התארגנו והלכנו לכיוון המטרו. זה היום של השופינג!!! בדרך עצרנו לאכול ב Tim Hortons, שזה כמו ה'ארומה' של הקנדים, רק שהכל שמן....אבל יש להם אחלה קפה. אכלנו והמשכנו בדרך לרכבת התחתית. פעם ראשונה של תמיר ברכבת תחתית! ביקשנו את עזרת אחת העובדות שם והיא סייעה לנו עם רכישת הכרטיסים. ראשית ציינה כי אם אנחנו מתכננים הלוך וחזור, כדאי לרכוש את זה מראש מאחר והכרטיסים לרכבת מאזור שדה התעופה עולים כמה דולרים יותר!! בנוסף, המליצה לנו לרכוש כרטיס day pass שנותן נסיעות חופשיות בתחבורה הציבורית למשך כל היום. ירדנו לרציף ובדיוק הגיעה רכבת. מרוב ההתלהבות אוהד תפס את תמיר ומיד עלו על הרכבת, גם מבלי להסתכל לאן היא נוסעת...וכשאני באתי להיכנס מיד אחריהם, דלתות הרכבת נסגרו ונותרתי בחוץ!!! (עם כרמל במנשא). גבר נחמד שעמד לידי ניסה לעזור לפתוח את הדלתות, אך זה לא עזר...חיכיתי על הרציף ותוך כמה דקות הבנים חזרו לתחנה. הפעם עלינו על הרכבת הנכונה, וביחד! נסענו ל McArthur Glen Outlet. תקפנו את החנות של Columbia ומשם עברנו לגן משחקים. יש שם אחלה גן משחקים לילדים, שלנו בילו שם כמה שעות.... ומאחר והמקום ממש קרוב לשדה התעופה, מידי כמה דקות עובר מטוס ממש מעל וזה בפני עצמו אטרקציה נהדרת לילדים! קנינו עוד קצת דברים בקרטרס ובטומי וקנינו מזוודה שיהיה לנו נוח לסחוב את הדברים (תכננו את זה מראש). האמת שקצת התאכזבנו מהאאוטלט, זה לא עמד בסטנדרט המחירים שהכרנו מארה"ב. לא היו הרבה הנחות והפריטים שהיו בהנחה משמעותית היו בודדים וללא מידות, גם לילדים. ראינו שם סט מלא לסקי (מכנס, מעיל, כפפות, כובע, צעיף) ב-100$ אבל לא היה במידה של תמיר. בצהריים אכלנו שם במסעדת פיצות, מחירים ממש גבוהים!! אבל היינו קהל שבוי...
אחרי שהיינו אנחנו והילדים גמורים לגמרי, חזרנו חזרה למלון, בדיוק בזמן להחליף בגדים, חיתול וללכת למסעדה היפנית שהזמנו אליה מקום ערב לפני. למסעדה קוראים Gyu-Kaku, מסעדת גריל יפנית. ה'שוס' של המקום הוא שבאמצע השולחן יש גריל עגול. הזמנו תפריט מובנה לזוג. קיבלנו מרק מיסו, סלט, 5 סוגים של נתחי בשר נא שצריך לצלות, תירס וברוקולי שצריך לצלות גם כן והיה ממש ממש טעים!
יום 22 (27/9)- התעוררנו מאוחר ודי מרחנו את הבוקר... התחלנו במסלול כמו אתמול, ארוחת בוקר ב Tim hortons ומשם לאוטובוס לכיוון האקווריום. מסתבר ש day pass אפשר לקנות רק ברכבת התחתית, אבל יש פטנט אחר עם האוטובוסים, אם משלמים באשראי אז אפשר לנסוע חופשי במשך 90 דקות. אין אוטובוס ישיר אז ירדנו בתחנה הקרובה ביותר והרווחנו טיול רגלי ב Stanley Park. היה יום שמשי ומקסים בחוץ! 17 מעלות, חם, ואנחנו עם חולצות קצרות...
הגענו לאקווריום ובילינו שם יותר מ-4 שעות. ראינו תצוגה של אריות הים, סרט 4 מימדים על כרישים, האכלת כרישים וחתולי ים, מופע דולפינים ואת כל המיצגים שהיו! ממש נחמד שם. משם נסענו ל Yaletown, לקחנו 2 אוטובוסים כדי להגיע לשם. כשהעברנו את האשראי הוא נתן הודעת שגיאה אז הנהג אמר לנו פשוט להיכנס...זה קרה גם באוטובוס השני....אז יצא שהנסיעות היו חינם, לא יודעת אם זו הייתה כוונת המשורר או שהייתה איזו תקלה, אבל כך יצא.
הגענו ל Yaletown,אזור חמוד מלא במסעדות שהביקורות עליהן מעולות!! ממש התלבטנו איפה לאכול , אוהד קרא קצת בגוגל והחליט - מסעדת Flying Pig. הגענו לשם בשעה 17:30 ובכל המקומות היה happy hour עד שעה 18:00. הגדרנו את הארוחה כמסיבת סיום שלנו בקנדה, אז התפנקנו לנו בכל מיני מנות מיוחדות, 2 כוסות יין לכל אחד וקינוח מושחת של Banana Bread. איך התגעגעתי לטעם הזה...יצאנו משם מבושמים קלות וצעדנו למלון שהיה ממש קרוב. מקלחות, השכבות ואז הדילמה האם לארוז עכשיו או להשאיר למחר.... לא מאמינה שמחר טסים חזרה לארץ!!!!
יום 23 (28/9)- קמנו בשעה 8:30 בבוקר. אתמול ארזנו עד מאוחר...אבל נשארו עוד פינישים שהשארנו להיום. דיברנו עם הקבלה והארכנו את הצ'ק אאוט לשעה 13:00. החלטנו לנסות לנצל קצת מהיום הקצר שיש לנו, אז התארגנו ויצאנו לאכול ארוחת בוקר מגניבה במקום בשם Medina. זה מקום שהיו לו המון המון המלצות!! הגענו, זה היה יום שישי, ואמרו לנו שיש המתנה של כשעה.... אז המומים ככל שהיינו, החלטנו לקחת take away של קפה והכי חשוב של הוופלים הבלגיים שהיו עליהם כל כך הרבה המלצות. ישבנו באיזו פינת המתנה ואכלנו ושתינו שם. טיילנו קצת ברחובות ובחנויות, נכנסנו לקניון הגדול שיש שם, התחלנו בקומה התחתונה ובעצם בה גם סיימנו...היינו בחנות של דיסני ובעוד חנות ונהיה כבר מאוחר והגיע הזמן לחזור למלון! הגענו בשעה 12:40, ארזנו מהר מהר מהר ויצאנו לדרך. הגענו לשדה, אכלנו שם צהריים כי לא הספקנו לאכול בעיר ועלינו למטוס. זהו.... המראנו, עצירת ביניים קצרה בפרנקפורט וחזרנו לארץ.