היינו בסיציליה 8 ימים באוקטובר 2016. שני הורים ושני ילדים בגילאי 8 ו 5. מזג האויר היה מושלם (24-27 מעלות, גשם מדי פעם בערבים, בקרים בהירים ונעימים). אנחנו משפחה שאוהבת לקום מוקדם, לטייל ולחזור בלילה למלון רק לישון. לא חופשת בטן-גב.
מוסיפה כאן כמה טיפים שלא הצלחנו למצוא מידע לגביהם בשום מקום באינטרנט:
- נסענו בדיל של טיסה ומלון, אבל לדעתי אם רוצים להספיק לראות את כל הפלאים שיש לאי להציע, כדאי לקחת לפחות שניים אם לא שלושה מלונות – אחד במזרח (אנחנו ישנו בין קטניה לטאורמינה, מיקום מעולה שמאפשר גישה לאתנה ולכל המקומות לאורך החוף המזרחי מצפון עד דרום), אחד באיזור פאלרמו (לא בתוך העיר), ואחד אולי במרכז / דרום מערב באיזור עמק המקדשים או העיר Enna
- האיים האאוליים – זו ההזדמנות האמיתית לראות פעילות געשית, כי על האתנה לא באמת רואים (ראו טיפ הבא). בעיני השילוב הכי טוב הוא האי וולקנו (טיפוס על הר עד ללוע, שם מריחים, רואים ומרגישים את האדים הנפלטים מבטן ההר) והאי סטרומבולי שלפי המסופר ניתן לראות את הלבה נשפכת ממנו בשעות הערב. יש הרבה חברות שמוציאות טיולי יום לאיים, אבל אני לא ראיתי חברה שמשלבת שני איים אלו. זה בדרך כלל בימים הזוגיים וולקנו + איים אחרים ובימים אי זוגיים סטרומבולי + איים אחרים (או להיפך). בעיני הכי משתלם לקחת מעבורות באופן עצמאי בין האיים. אין שום ערך מוסף ל Excursions פרט לתעבורה. בגלל חוסר מידע אנחנו פספסנו את המעבורת של הבוקר ולכן הספקנו רק את וולקנו. בעבר היו שתי חברות שהוציאו מעבורות והיתה מעבורת פחות או יותר כל שעה. היום שתי החברות התאחדו וישנן פחות מעבורות. זמני המעבורות המעודכנים מצורפים.
- אתנה – בעיני, מי שהיה באיים האאוליים יתאכזב מהאתנה. המחירים יקרים להחריד (נכון לאוקטובר 2016, מבוגר משלם 32 אירו לרכבל בלבד או 63 לרכבל + אוטובוס 4X4 + מדריך. ה”מדריך” עולה 9 אירו לאדם, אבל לא ניתן לקחת רק אוטובוס בלי מדריך, זה למעשה תשלום חובה. ילדים מגיל 5 משלמים קצת פחות. למעלה מאד קר (2-3 מעלות ורוח חזקה) והילדים ממש לא נהנו. מה שרואים אלו לועות לא פעילים של הר הגעש. לא ניתן להגיע ללוע הפעיל כלל, אפשר להתקרב אליו בטיפוס של כ 5 שעות. שוב – חוויה לא הכרחית למי שהיה באיים האאוליים.
- מה עוד עשינו וראינו:
- טאורמינה – כמובן חובה. עיר יפהפייה. שווה לעלות גם ל Castelmola מעל טאורמינה לתצפית מרהיבה על כל החלק המזרחי של האי
- סירקוזה – היינו בעתיקות כמובן, אבל גם במוזיאון ארכימדס (חביב) ולידו בגן שבו מטע הפפירוס הגדול באירופה (הוא די קטן) ומדגימים בו איך מכינים נייר מפפירוס. ביקור זול, קצר ומעניין. שווה את ההליכה הקצרה. גולת הכותרת של סירקוזה היא כמובן האי אורטיג'יה – פשוט פנינה. אל תפספסו
- מסינה – לא עיר מרהיבה, אבל השעון האסטרונומי נחמד (רק ב 12 בצהריים). שווה לעצור בדרך מקטניה לפאלרמו או להיפך
- צ'פאלו – עיר מקסימה שבה צולם הסרט סינמה פרדיסו
- סג'סטה – מקדש יווני יפהפה באמצע ההרים. שווה ביקור. כדאי לקחת גם את האוטובוס לאמפיתיאטרון (1.5 אירו). גולת הכותרת של הביקור בסג'סטה הם המעיינות החמים. יש כמובן מלונות ספא, אבל אנחנו הלכנו לבריכה החינמית (תשאלו באיזור, יסבירו לכם איך להגיע ל Aqua Thermale). יש בריכת גופרית (סטייל חמת גדר), אבל הרבה יותר כיף (בעיקר לילדים) לשבת במורד הנחל החמים ולהשתכשך כמו באמבטיה
- אריצ'ה – אל תוותרו על העיר אריצ'ה. עיר ימי-ביניימית מדהימה שיושבת על פסגת הר בקצה הצפון מערבי של האי. אפשר לעלות ברכב או ברכבל. הרכבל לא יקר (9 אירו למבוגר הלוך חזור), אנחנו העדפנו לעלות ברכב, אבל צריך לקחת בחשבון שזו דרך לא פשוטה, בעיקר בחושך כשהכביש מכוסה בעננים. כדאי לקחת את הסיור (5 אירו למבוגר, חינם לילדים) שמאפשר כניסה למספר כנסיות, לוילה עתיקה וטיפוס במגדל בכניסה לעיר
- וילה רומנה – אתר מדהים. הילדים מאבדים סבלנות בשלב מסוים, אבל אם אתם ללא ילדים, תקצו מספר שעות לסיור בכל חדרי הוילה
עוד לא דיברנו על האוכל המדהים, על הכפרים הקטנים והיפים (Castiglione di Sicilia למשל, בירידה מאתנה), ועל האנשים הנחמדים. בקיצור – מומלץ בחום!