ראשית תודה לדוד קליר על האתר הנפלא שלו, שבזכותו התוודעתי בכלל למקום המופלא הזה.
היות ובאתר שלו יש פרוט רב של המסלולים אין טעם לפרט שוב ( הכנסו זה יופי של אתר ממליצה).
לכן אוסיף דברים חמים מהתנור:
מטבע: NOK היחס כמעט 1 שקל ל 3 NOK לכן המחירים הם לא נוראיים כפי שהיו בעבר. ניתן להשתמש רק באשראי לא היה לנו בכלל מזומן.
מלונות: לקחנו מבוקינג כשהקריטריונים היו: זול, 2-3 כוכבים, קרובים למקום שנסיים, הערכת המבקרים 8 +
פחות חשוב היה הנוף כי הנופים מלווים אותכם לאורך כל הדרך. מניסיון כדי למנוע אי הבנות אני תמיד שולחת מכתב למקום /למלון ..הקפדתי שיש וילונות אטומים בחדר ( יש כמעט אור כל היום והלילה), בגלל שלקחנו רכב חשמלי היינו צריכים גם עמדת הטענה בקרבת מקום וכמובן חניה חינם ואינטרנט.
המחירים נעו בסביבות 400 -500 שקל ( לשני אנשים) כולל ארוחת בוקר פר לילה . כל לילה לקחנו מלון או בקתה אחרת. הכל הוזמן מראש להוציא את הלילה האחרון שאותו הזמנו על המקום.
שדה התעופה: נחתנו מאוסלו בשדה התעופה Harstad/Narvik שדה קטן ונחמד.
סוכנויות הרכב מצויים בתוכו.
רכב: בחרנו בסוכנות הרץ וברכב חשמלי פשוט, למרבה ההפתעה הוא היה זול בהרבה מרכבי הדיזל והנפט ( מוזר דווקא בנורווגיה ארץ בעלת מרבצי נפט וגז). המחיר : 6000 מטבע נורווגי - 3000 שקל ( כולל ביטוח מלא)ועוד 300 שקל פיקדון .
מילוי 3/4 טנק עלה 30 שקל שזה מצחיק. הבעיה שכדי למלא מיכל היה עלינו לבלות ערב שלם בהטענה. ובמספר מקומות ההטענה היתה ביתית והרבה יותר איטית אבל הסתדרנו.
אוכל: מטבע הדברים זה הרבה דגים . כל המסעדות היו מצוינות במיוחד בעיירה A המסעדה היחידה שיש שם. כאמור המחירים דומים ואף זולים במעט מהארץ.
כבישים: המהירות המותרת נעה בין 30 בכפרים ל60 -80 . המון גשרים, מנהרות האות M מסמלת המתן במפרץ, תן מעבר לרכב מולך.
מה מאד מאד אהבנו: כמעט את הכל החופים ( חופים בתשלום העלות היתה 10 שקלים)המים מאד קרים אבל בגלל שזכינו לשמש כל הזמן ( אפילו לא טיפת גשם) התרחצנו בכיף, החופים חלקם עם חול לבן וחלקם סלעיים. בחלקם התחילו מדוזות מזן אחר משבארץ אבל די צורבות . נהנינו מהאיים ובמיוחד מהכפר Nusfjord וכל הכפרים והעיירות הנפלאות טיפסנו על הר MANNEN שימו לב זה בפרוש מסלול בינוני ולא פשוט . עיירה A ומעבורות ממנה לכל מיני איים נחמדים.
פחות התלהבנו מהעיר Henningsvaer זה המקום היחידי שראינו מלא אנשים.
שוב ממליצה על האתר של דוד קליר ותהנו בכיף.