החוויות שלי מירוואן והמלצות למטיילים בפסח

תמונה ראשית עבור: החוויות שלי מירוואן והמלצות למטיילים בפסח
ממתקים ארמניים בשוק המקורה בירוואן

בסוף דצמבר 2025 מצאנו את עצמנו אורזים מזוודות ליעד לא צפוי - ירוואן, בירת ארמניה. בתור משפחה שגרה בקפריסין, לא תכננו מראש לבקר שם, אבל חברת וויזאייר פתחה קו חדש וזול במיוחד לירוואן, והצלחתי למצוא כרטיסי טיסה ב־25 יורו לאדם הלוך־חזור. ארבעה כרטיסים עלו לנו בסך הכול 100 יורו - מחיר מצחיק שהיה בלתי אפשרי לוותר עליו. צרפנו עוד מזוודה ב־120 יורו (בלי הושבה מראש) וסך הכול הטיסה לארבעתנו עלתה רק 220 יורו - דיל חלומי למשפחה מטיילת.

לפני הטיסה ניסיתי לחפש מידע ברשת על דברים לעשות בירוואן בחורף, בעיקר עם ילדים, ולא מצאתי כמעט כלום. האמת שזה קצת הלחיץ - חששתי שלא יהיו מספיק אטרקציות ושנשתעמם בקור. אבל תנו לי לגלות לכם סוד: ירוואן הפתיעה אותנו בענק! מהרגע הראשון התאהבנו בעיר ובאווירת חג המולד הקסומה שלה. מדובר בעיר מודרנית ונעימה, עם המון מה לעשות, זולה בצורה כמעט בלתי נתפסת, וידידותית מאוד למשפחות.

אגלה שתחילה תכננו לבלות רק יומיים בירוואן ואז להמשיך לעיירת סקי בהרים לעוד יומיים כדי לחוות שלג - אבל משום שלא ירד שלג כלל (לא בעיר ולא בהרים), החלטנו ספונטנית להישאר בירוואן לכל ארבעת הלילות. בדיעבד זו הייתה החלטה מצוינת, ואפילו הרגשנו שהיינו שמחים לעוד יום-יומיים בעיר. כך זכינו לחוות את ירוואן לעומק, ובפוסט הזה אספר מחדש את החוויות שלנו שם, יחד עם ההמלצות האישיות שלי למה לעשות בירוואן הן בחורף (בעונת חג המולד) והן בפסח באביב הקרוב.

קסם של כריסמס בירוואן

כשהגענו לירוואן מיד הרגשנו שנחתנו בתוך גלויה חגיגית. העיר כולה לבשה אווירת כריסמס מפתיעה ומרהיבה. הכיכר המרכזית - Republic Square - הייתה המקום הראשון שאליו הלכנו, והיא פשוט עוצרת נשימה בערבי חג המולד. עשרות אלפי נורות LED צבעוניות מאירות את הכיכר, במרכזה ניצב עץ אשוח ענק ומקושט, וסביב הכיכר הבניינים ההיסטוריים מוארים ומעוטרים בשלל קישוטים. ברחובות הסמוכים הכיכר ממתינים עוד אינספור קישוטים - בכל סמטה וגינה גילינו הפתעות נוצצות, דמויות של איילים, פתיתי שלג מנצנצים וסנטה קלאוסים מכל עבר. המראה בערב פשוט קסום, מלווה לעיתים במוזיקת חג ברקע ואפילו מופעי זיקוקים בימים מיוחדים. אם אתם מתכננים להיות בירוואן בתקופת החגים, שימו לב שיש תאריכים ספציפיים של אירועים גדולים - למשל טקס הדלקת עץ חג המולד (עם מופע זיקוקים מרהיב) ו חגיגות שנה חדשה ב־31 בדצמבר - כדאי לברר מראש כדי לא להחמיץ. אנחנו לצערנו פספסנו חלק מהאירועים הללו בגלל תזמון ההגעה, אז אל תחזרו על הטעות שלנו. טיפ קטן להורים: באזור הכיכר מסתובבים גם לא מעט סנטה קלאוסים ודמויות מחופשות שמנסות בהתלהבות לחלק לילדים בלונים או מזכרות קטנות ולגבות עליהן תשלום. זה יכול להצי

ק, אז כדאי להכין את הילדים מראש להגיד "לא תודה" בנימוס ולהמשיך הלאה. מעבר לזה, הנוכחות של הדמויות המחופשות דווקא מוסיפה לאווירת החג המשמחת - אי אפשר שלא לחייך כשרואים את סנטה צועד לידך ברחוב.

שווקי חג המולד השלימו את האווירה הקסומה בעיר. ממש ליד Republic Square פועל שוק כריסמס קטן אך מקסים. לא תמצאו שם יריד ענק כמו בערים אירופאיות גדולות, אלא מתחם אינטימי עם דוכני אוכל ומשקאות חמים (יין חם, קומפוט פירות חם, שוקו חם עם קצפת - מושלם לקור הארמני!), דוכני מזכרות חגיגיות ומשחקים לילדים. עצרנו שם כמעט כל ערב להתחמם עם ספל שוקולטה מהבילה או יין חם, בזמן שהבנות מתרוצצות בין הדוכנים ונלהבות מהבובות והקישוטים. מאיה וסופי התלהבו במיוחד מכל הדמויות המחופשות שקיבלו את פנינו בשוק הקטן - זה היה עבורן שיא הכיף. עוד שוק חג שידענו שקיים הוא שוק חג המולד של קוקה-קולה, אירוע שנתי גדול שנערך בירוואן. בשנת 2025 הוא התקיים באמצע דצמבר (17-21 בדצמבר), ואפשר היה לפגוש בו את סנטה קלאוס, לקנות מתנות מיוחדות, להשתתף במשחקי ענק, לצפות בסרטים ומופעים - והכול באווירת חג עליזה וללא תשלום כניסה. לצערנו הגענו לעיר בדיוק כשהשוק הזה הסתיים, כך שפספסנו אותו. לכן אני ממליצה בחום לבדוק תאריכים של אירועים מיוחדים כאלה מראש. גם בWinter Park - פארק החורף של ירוואן - מתקיימים בערבי חג מופעים מיוחדים (באחד מהם אפילו רואים את סנטה טס במזחלת עם איילים בשמיים!), אז שווה לברר.

מעבר לאירועים, סתם להסתובב ברחובות ירוואן בתקופת חג המולד זו חוויה בפני עצמה. יצאנו כל ערב לטיול רגלי ספונטני בעיר, ופשוט התהלכנו לאן שהעיניים לקחו אותנו. בכל רחוב וסמטה קישטו עצים, עמודי תאורה ומרפסות עם אורות מנצנצים, והרבה פינות חמד מוארות הסתתרו בין הבניינים. למרות הקור, הייתה תחושה חמימה ומזמינה - כנראה בזכות כל האורות, המוזיקה, ורוח החג שאפפה את המקומיים והתיירים המעטים. אגב, גילינו יתרון גדול בירוואן: גם במוקדים הפופולריים לא הורגשה צפיפות מטורפת כמו בערי כריסמס אחרות. כנראה כי ירוואן עדיין לא "על המפה" כיעד כריסמס קלאסי, אז האווירה הייתה נינוחה ולא דחוסה. בשבילנו זה היה מושלם - נהנינו מכל הקסם בלי לעמוד בתורים ארוכים או להידחף בהמון.

אטרקציות ובילויים לכל המשפחה

גם מעבר לקישוטים ולשווקים, בירוואן יש שפע אטרקציות חורפיות לכל הגילים. אחת האטרקציות המרכזיות בתקופה הזו היא פארק החורף - Winter Park, שנמצא כ־20 דקות נסיעה ממרכז העיר. זהו פארק שעשועים קטן באווירת חורף, והבנות שלנו הגדירו אותו כאחד המקומות הכי כיפיים בטיול. האטרקציה המרכזית בפארק היא משטח ההחלקה על הקרח, וכשמאיה שלנו (בת 6) עלתה על הנעליים המחליקות היא לא רצתה לרדת! הגענו בערב באמצע שבוע (סביבות 18:30) וממש הופתענו לגלות שהפארק כמעט ריק. מאיה החליקה עם רומן על הקרח במשך 45 דקות ברציפות - הרבה יותר ממה שציפיתי, היא הייתה בעננים ולא הרגישה בכלל את הקור. חשוב לזכור להביא לילדים בגדי החלפה (אחרי כמה נפילות על הקרח המכנסיים שלה היו רטובים לגמרי...), וכמובן כפפות וכובע - הטמפרטורה שם נמוכה ואי אפשר להחליק בלי להתקרר. במתחם ההחלקה יש אוהל מקורה ומחומם עם ארוניות נעילה, ודוכן שמוכר שוקו חם ופופקורן - תענוג קטן למחכים מהצד. בזמן שמאיה החליקה ללא הפסקה, סופי בת ה-3 ניצלה את הזמן לנסיעות ברכבת הקטנה של הפארק - רכבת צבעונית שעושה סיבובים ומושלמת לקטנטנים. היא עלתה כמה וכמה פעמים בהתלהבות, בזמן שאנחנו לוגמים קפה חם מהביתן הסמוך. יש בפארק גם ביתן מפגש עם סנטה והגמדים, מכונות משחק, כמה בתי קפה ודוכני מזון - ממש מספיק כדי להעביר ערב חורפי בכיף עם ילדים. שימו לב שבית סנטה פעיל רק סביב סוף דצמבר-תחילת ינואר (31.12 עד 5.1 בערך) ובשאר החורף סגור, אז אם חשוב ל

כם שהילדים יפגשו את סנטה, תגיעו בימים הנכונים. מחיר הכניסה לבית סנטה היה כ־4,500 דראם (ילדים עד 3 חינם), והחלקה על הקרח עלתה סביב 3,500 דראם לשעה, ואפילו זול יותר בקנייה אונליין - מחירים סבירים לגמרי לפעילויות כאלה.

ומה לגבי פארק Victory שבעיר? ובכן, הפארק הגדול הזה משקיף על ירוואן ויש בו כמה אטרקציות בקיץ, אבל בחורף רובן בתרדמת. לונה פארק ופארק הדינוזאורים שנמצאים בתחומי Victory Park פתוחים רק החל מחודש מרץ והלאה. אנחנו למדנו זאת בדרך הקשה: נסענו לשם במיוחד, פעם בבוקר ופעם בערב, רק כדי לגלות שהכול סגור בעונת החורף (אתר אינטרנט מטעה גרם לנו לחשוב שיהיו פתוחים...). לפחות הגלגל הענק של הפארק כן פועל בחורף, והוא סיפק לנו חוויה משפחתית מפתיעה ומהנה. הגלגל הענק ב-Victory Park מיוחד בכך שהתאים שלו סגורים ומחוממים - כך שאפשר ליהנות מהנוף הפנורמי של ירוואן בלי לקפוא מקור בגובה. כשהגענו לאזור הגלגל ראינו דוכן פופקורן פעיל, אז כמובן שקנינו שקית גדולה, עלינו כולנו לתא המחומם, והתפנקנו על פופקורן חם בזמן הסיבוב בגלגל. הבנות צחקו בהתלהבות לאורך כל הנסיעה - זה היה רגע פשוט אבל קסום מבחינתן. האם הייתי נוסעת רחוק במיוחד רק בשביל גלגל ענק? אולי לא, אבל אם אתם כבר באזור (למשל מבקרים באנדרטת הניצחון שבפארק), אז לגמרי שווה לקפוץ לסיבוב משפחתי חביב עם תצפית נהדרת על העיר המוארת.

חשוב לציין שאם אתם מבקרים בירוואן לקראת פסח באביב - אתם בעצם מגיעים בעיתוי מושלם ליהנות ממה שאנחנו פספסנו! החל מחודש מרץ ואילך, עם בוא האביב, פארק Victory מתעורר לחיים: פארק הדינוזאורים הענק נפתח ומציע מפגש מדליק לילדים עם דגמי דינוזאורים בגודל טבעי, והלונה פארק מתקתק את כל המתקנים המשפחתיים שלו - קרוסלות, מתקני רכיבה, מכוניות מתנגשות ועוד. בפסח, כשהמזג אוויר כבר מתחמם והשלג נמס, אפשר בכיף להקדיש חצי יום לפארק Victory ולתת לילדים (ולכם...) להתפרק בהנאה. אחרי שתסיימו עם הדינוזאורים והמתקנים, תוכלו גם לטייל בפארק עצמו - פארק עירוני נעים עם אגם (באפריל כבר לא קפוא, אלא מוקף בפריחה אביבית). אנחנו ביקרנו בו בחורף והסתפקנו בגלגל הענק ובתמונות של האגם הקפוא, אבל ברור לנו שבביקור הבא באביב, נחזור לשם לראות את הפארק בשיאו. נסו לתזמן את ההגעה ליום נעים, ותקבלו גם נוף מקסים מהגלגל וגם בילוי שלם לילדים - win-win אמיתי.

מלבד הפארקים, גילינו עוד מקום נהדר למשפחות שמבקרות בירוואן בחורף: משחקייה מקורה עם מסעדה בשם Jumana. המקום הזה היה פתרון מושלם ליום קר במיוחד שבו חיפשנו פעילות תחת קורת גג. מדובר במשחקייה מודרנית ומושקעת ברמה גבוהה מאוד - מלאה בג'ימבורי, מגלשות, בריכת כדורים, פינת יצירה ועוד הפתעות לילדים. היא ממוקמת בקומה העליונה של קומפלקס, ובקומה התחתונה יש מסעדה מצוינת. הרעיון הגאוני הוא שההורים יושבים למטה לאכול או לשתות קפה, בזמן שהילדים משחקים למעלה בהשגחת צוות המקום. בהתחלה קצת דאגתי האם זה יעבוד, אבל מהר מאוד ראיתי את מאיה וסופי משתלבות בין המתקנים ושוכחות מהעולם - הן שיחקו קרוב לשעתיים ברצף ולא רצו לרדת בכלל! רק כשהבטן שלהן קרקרה הן הסכימו לסיים, ואז ירדנו כולם לארוחת צהריים במסעדה למטה. הזמנו לילדות שניצלונים שהיו טעימים, לנו מנה גדולה של אודון עם ירקות ובשר שכל המשפחה טרפה בהתלהבות, ועוד כמה מנות קטנות לנשנוש. האוכל היה מפתיע באיכותו למשחקייה, והשירות מצוין - המלצרים הבינו שאנחנו הורים שצריכים רגע של מנוחה ודאגו לנו לחיוך 😉. הכניסה למשחקייה עולה כ־11 יורו לילד, ללא הגבלת זמן. בהתחשב בזה שהילדות שלי היו בעננים שם, המחיר שווה כל שקל (או כל דראם). גם לנו ההורים הייתה הזדמנות לנוח קצת, להתחמם עם כוס קפה טוב, ולאגור כוחות להמשך הטיול. אם אתם בירוואן עם ילדים קטנים בחורף - ממליצה בחום על המקום הזה. אגב, המשחקייה נמצאת ממש במרכז העיר, 5 דקות הליכה מהמלון Best Western שבו שהינו, כך שהיה לנו נוח במיוחד לקפוץ לשם בבוקר חורפי.

שווקים ואווירה מקומית

מעבר לאטרקציות התיירותיות, אחד הדברים האהובים עליי כשטיילנו בירוואן היה לטעום מהאווירה המקומית האותנטית. דרך מצוינת לעשות זאת היא לבקר בשוק האוכל המקומי של ירוואן. אם אתם מדמיינים שוק אסייתי עמוס ודחוס - תחשבו שוב. השוק המרכזי בעיר (״שוק גום״ בפי המקומיים) הפתיע אותנו ממש לטובה. ציפינו למקום המוני ואולי קצת מבולגן, אבל בפועל מצאנו שוק נקי, מסודר ולא עמוס בכלל - לפחות בבוקר יום חמישי שבו הגענו (כמובן ייתכן שבסופ״ש צפוף יותר). השוק מקורה, כך שאפשר לבקר בו גם ביום גשום, אבל שימו לב שהוא לא מחומם - אז בחורף כדאי להישאר עם המעיל בפנים. יש שם כמעט כל דבר שאפשר להעלות על הדעת, והכול תוצרת מקומית טרייה, צבעונית וסופר-טעימה. אזור שלם מוקדש לפירות יבשים - גן עדן למכורים לז׳אנר כמוני, עם דוכנים מלאים בשזיפים, משמשים, תאנים, צימוקים ומה לא, חלקם ממולאים באגוזים ושקדים. העיניים שלנו יצאו מחוריהן מרוב השפע! קנינו חבילת תותים מיובשים שהיו אולי הטעימים ביותר שאכלנו, וגם חטיפי Churchkhela -שרשרת אגוזים מצופה בסירופ ענבים מיובש) כמזכרות הביתה. יש גם דוכנים של פירות וירקות טריים באיכות מעולה; אפילו בחורף מצאנו תותים אדומים ומתוקים וכמובן רימונים וקלמנטינות עסיסיות. מדפי התבלינים קרצו לנו מכל עבר - ערימות של זעפרן, סומאק, תערובות ראס אל-חנות וכל תבלין שתחשבו עליו, כולם טריים וריחניים. אי אפשר היה להתאפק - רכשנו כמה שקיות תבלינים מיוחדים כדי להביא טעמים של ירוואן למטבח הביתי.

מלבד הפירות היבשים והתבלינים, תמצאו בשוק גם דוכני גבינות ונקניקים מקומיים (כן, גם מהם טעמנו וקנינו קצת). במיוחד אזכור את הגבינה הארמנית המעושנת - טעם ייחודי שמאוד אהבנו. יש אזור של מעדני בשר, חמוצים ביתיים בצנצנות, לחמים טריים מכל הסוגים, וגם בית קפה קטן וחמוד באמצע השוק לעצירת קפה וטעימת מאפה מקומי תוך כדי הסיבוב. הופתענו לגלות שבקומה העליונה של מבנה השוק מסתתר גם שוק קטן לבגדים, נעליים ואפילו מזוודות - מין קומת עודפים מוזרה שמעל לאגפי האוכל. אנחנו התמקדנו בעיקר באגף האוכל 😄. חשוב להגיע לשוק עם מזומן בארנק - רוב הדוכנים לא מקבלים כרטיסי אשראי, אז כדי שלא תתבאסו מול הררי הפיצוחים והתמרים, תצטיידו מראש בדרמה ארמנית מזומנת. לסיכום, ביקור בשוק המקומי היה אחד המרעננים בטיול שלנו: גם מפגש קרוב עם התוצרת והאנשים המקומיים, גם צילומים נהדרים (דוכן הפירות היבשים הצבעוני פשוט הזמין תמונות), וגם אחלה מציאות טעימות לקחת למלון. חוויה מומלצת מאוד לכל מי שאוהב שווקים ואוכל, בין אם אתם באים בחורף או באביב.

אחרי השוק, אני ממליצה פשוט ללכת ברגל ולספוג את היומיום של ירוואן. אפילו בחורף, בין קישוטי הכריסמס, יצא לנו להציץ לחנויות קטנות, לעבור ליד בית ספר מקומי בדיוק כשהילדים סיימו יום לימודים, ולהרגיש לרגע חלק מהעיר. בפסח ובאביב בכלל מזג האוויר נעים יותר (בסביבות 15 מעלות ביום), העצים מתחילים ללבלב, ובתי הקפה פותחים מקומות ישיבה בחוץ. הירוואנים אנשים חמים ומסבירי פנים - כבר ביום הראשון נהג מונית פטפטן סיפר לנו סיפורים על העיר והמליץ לנו על מסעדה (שהתגלתה כהמלצה מעולה, מיד נגיע לזה). אז אל תהססו לפגוש את המקומיים, לשאול שאלות, ולחוות את ירוואן לא רק דרך אתרי תיירות אלא גם דרך האנשים והרחובות הפשוטים. מבחינתי, השילוב בין אטרקציות תיירותיות לבין טיול ספונטני בין השכונות הוא מה שהפך את הטיול לבלתי נשכח.

אוכל: ירוואן מפתיעה בקולינריה

חייבת להקדיש פרק נפרד לנושא האוכל בירוואן, כי זו הייתה אחת ההפתעות הגדולות של הטיול. תארו לכם עיר עם סצנה קולינרית מגוונת ברמה גבוהה - ואז תוסיפו מחירים כל-כך זולים שקשה להאמין. ככה הרגשנו בירוואן. אכלנו בהרבה מסעדות בעיר (יש גבול לכמה אפשר להתאפק כשטעים וזול 😅), וכל מקום שניסינו היה פשוט מצוין. יש כאן ה-כל: ממטבח ארמני מקומי מסורתי ועד אוכל בינלאומי מעולה. באותו טיול קצר הספקנו ליהנות ממטבח ארמני מודרני, לטרוף לחמג'ון מקומי אמיתי, להתפנק על פיצה ופסטה איטלקיות, לנגוס בסושי ורומן יפני מצוין, ואף להתגעגע לווייטנאם דרך קערת פו מהבילה במסעדה ויאטנמית אותנטית. וכל זה - במחירים מצחיקים במונחים של ישראל או אירופה. ברוב המקומות ארוחה משפחתית מלאה עלתה לנו בערך 20-30 יורו בסך הכול! הרגשנו שעל כל מנה אמרנו "וואו, שווה להזמין עוד משהו". השילוב בין אוכל טעים, שירות לבבי ומחיר נוח איפשר לנו ליהנות מכל ארוחה בלי לחשב כל תפריט - וזה חלק גדול מהקסם של ירוואן עבורנו.

כמה המלצות קולינריות אישיות שכדאי לזכור (כן, ניסינו הרבה דברים טובים): קודם כול, למסעדה ארמנית מודרנית מומלץ ללכת לSherep - מקום פופולרי ליד כיכר הרפובליקה שהנהג מונית שלנו התעקש שננסה. צדק! הזמנו שם ארוחה שכללה מרק דלעת מחמם, חצ׳פורי גבינתי שהילדות טרפו, ירקות בגריל וכמה סוגי כיסונים ובצקים ממולאים. במיוחד אהבנו את החינקלי - כיסוני בשר ארמניים עסיסיים, שהגישו גם בגרסה מטוגנת פריכה. מבחינתי החינקלי האלה היו שיא הארוחה. גם כיסוני התרד העדינים שטעמנו שם היו נהדרים. הכול לווה בלימונדה ביתית, ובסוף החשבון יצא בערך 35 יורו - מחיר מדהים לארוחה ענקית כזו.

ביום אחר התחשק לנו פתאום אוכל אסייתי, וגילינו שיש בירוואן ראמן בר יפני בשם Ramen Ten. אני מפרטת יותר על המסעדות בפוסט שלם שכתבתי על מסעדות בירוואן בבלוג שלי.

חביתה יפנית

כמובן שאי אפשר בלי קצת אוכל מקומי אמיתי: בערב האחרון שלנו החלטנו לטעום לחמג׳ון ארמני מסורתי, ומצאנו מסעדונת מקומית ופשוטה בשם Elie's Lahmajun (במרחק כמה דקות מהמלון שלנו). המקום צנוע - כמה שולחנות, טאבון מאחור, זוג מבוגר שמכין הכול טרי לפי הזמנה. הזמנו כמה גרסאות של לחמג'ון: אחת עם תערובת בשר ותבלינים, אחת עם גבינה וזעתר, ואפילו "לחמג'ון פיצה" עם עגבניות וגבינה בשביל הבנות. אני הכי אהבתי את גרסת הזעתר הארומטית, הבנות כמובן חיסלו את גרסת הפיצה, ורומן נהנה מהקלאסית עם הבשר. בנוסף, טעמנו שם גם פול (תבשיל שעועית חום) שהיה מתובל נהדר ונמס בפה, וסלט פטוש רענן שהפתיע בעושר הטעמים

- עד כדי כך שהזמנתי עוד אחד לעצמי 😅. זו ממש "אמא של מסעדות פועלים" - בלי קישוטים ובלי גינונים, אבל אוכל ביתי אותנטי שעושה טוב בלב. יצאנו משם שבעים מאוד, והארנק כמעט ולא הורגש - המחירים שם זולים במיוחד.

אסור לשכוח גם את תרבות בתי הקפה בירוואן. העיר מלאה בבתי קפה מקסימים, אבל אחד שתפס את תשומת לבנו היה Nero Bean Coffee Roastery - בית קפה חבוי בקומת המרתף של בניין, שמתמחה בקפה. רומן ואני חובבי קפה לא קטנים, וכאן שתינו אולי את הקפה הטוב ביותר ששתינו בחודשים האחרונים. יש להם במקום מכונת קלייה והם קולים פולים טריים, כך שהארומה פשוט ממכרת. אפילו הבנות, שלא שותות קפה כמובן, נהנו שם בזכות כדורי התמרים ובראוניז השוקולד הבריאים שמציעים בויטרינה - חטיפים בריאים וטעימים שעשו להן שמח. זה היה מקום מושלם להפסקת אחר צהריים רגועה, ואנחנו עוד חזרנו

לשם פעם נוספת לפני הטיסה כדי לקנות שקית פולי קפה הביתה.

בשורה התחתונה, ירוואן היא גן עדן לפודיז (חובבי אוכל) - ולא תאמינו שזה ככה עד שתטוסו ותטעמו בעצמכם. אנחנו עדיין קצת בשוק מכמה שהעיר הזו יודעת להאכיל טוב ובזול. מהלחמג'ון הרחוב הכי פשוט ודל, דרך מטבחי עולם מגוונים ועד מסעדות שף ארמניות מודרניות - בכל מקום הרגשנו שמקפידים על איכות, טעם ושירות, בלי לקרוע את הכיס. אם אתם מתכננים ביקור בירוואן, תבואו רעבים ועם ראש פתוח לנסות כמה שיותר מקומות. סמכו עלי, הכרס אולי תתמלא אבל הלב שלכם יתרחב 😃.

ולגבי לינה - יש המון אפשרויות טובות ובזול. אנחנו ישנו בשני מלונות במרכז ירוואן, ושניהם היו אחלה. הראשון היה Erebuni Hotel - מלון 3 כוכבים בסיסי, המיקום שלו חלומי ממש על כיכר הרפובליקה, כך שיצאנו לרחוב ישר לתוך שוק חג המולד והאורות. החדרים באירבוני פשוטים ונקיים, לא גדולים במיוחד אבל סבירים לחלוטין, ועלה לנו בערך 50 יורו ללילה כולל ארוחת בוקר. החיסרון היחיד שזכור לי הוא הווילונות - הם דקים, ובלילה האור מהקישוטים שבכיכר קצת חדר לחדר. לנו זה לא הפריע כי היינו גמורים מעייפות כל ערב 😅. אחרי יומיים שם עברנו למלון ארבעה כוכבים בשם Best Western Plus Congress Hotel, שנמצא 5 דקות הליכה מהכיכר. זה מלון נהדר - חדרים גדולים ומודרניים, ארוחת בוקר מעולה (הבנות אכלו קרואסונים ודגני בוקר עד שהתפקעו), ויש למלון גם סאונה וחדר כושר חופשי לאורחים. בקיץ יש להם אפילו בריכה חיצונית, אבל בפסח היא כנראה עדיין סגורה. המחיר היה בערך 70 יורו ללילה לזוג כולל א.בוקר, קצת יותר יקר אבל לגמרי שווה את ההפרש לטעמי. המלון הזה הרגיש לנו בית שני - צוות מקסים, לוקיישן שקט אבל מרכזי, ולגמרי נחזור אליו בפעם הבאה בירוואן. חשוב לי להגיד שבכללי רמת השירות בירוואן נעימה מאוד. גם כשזה לא 5 כוכבים מפוארים, האנשים נחמדים ורוצים לעזור, ותמיד חייכו לילדות ועשו מאמץ שנרגיש בנוח.

סיכום החוויה שלנו בירוואן: אם הגעתם עד כאן, כבר בטח הבנתם שירוואן הייתה עבורנו יעד מפתיע ומהנה במיוחד. בחורף היא מתמלאת בקסם חג מולד אירופאי, אבל בצורה פחות צפויה ובלי ההמונים. העיר מוארת ומקושטת, יש שווקי חג, מופעי אור וזיקוקים, החלקה על הקרח, גלגל ענק מחומם - כל מה שצריך לחופשת חורף חלומית עם ילדים (או בלעדיהם). בפסח ובאביב, כשהשלג מפנה את מקומו לפריחה, ירוואן מציעה שילוב של אווירה מקומית אותנטית, מזג אוויר נעים לטיולים, ואפשרות ליהנות גם מהאטרקציות העונתיות שנפתחות. מכל הבחינות - עלות, נוחות, עניין ובילוי - ירוואן התגלתה כיעד מנצח למשפחות ולזוגות שרוצים משהו קצת אחר. אנחנו חזרנו מהטיול הזה עם לב מלא בחוויות, בטן מלאה בכל טוב, ורצון עז לחזור שוב (אולי בקיץ הבא, או בחורף הבא - מי יודע). אני באמת מקווה שהפוסט הזה עזר לכם להכיר את ירוואן קצת יותר, ונתן רעיונות אם אתם שוקלים חופשה חורפית או אביבית מחוץ לקופסה 😉. אם כבר יצא לכם לבקר בירוואן, או אם יש לכם שאלות ותהיות - אשמח מאוד שתכתבו לי כאן בתגובות! אין דבר שמשמח אותי יותר מלשמוע חוויות שלכם או לעזור לכם בתכנון טיול מוצלח.

תמונת הפרופיל של נופר רונן
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של נופר רונן