האריה של לבוב
"אנחנו נולדנו כאן, אבל מה יש לכם לעשות כאן"?
את המשפט הזה, אמרו בתימהון כן ואמתי, שתי נשים חביבות שפגשנו במלון בו שהינו, כשביקרנו בלבוב. "הסתקרנו, אז באנו" זו הייתה התשובה.
במהלך ארבעה ימים וחצי של שהות בעיר היפהפייה, הצלחנו להבין את תמיהתן. ברחובות לא רק שלא נשמעה השפה העברית, גם לא אנגלית, ספרדית או גרמנית. שמענו בעיקר את השפות הסלאביות המזרחיות (לא, אני לא יודעת להבדיל ביניהן).
כולם נוסעים לקייב, ממליצים על קייב, ואני רוצה להמליץ לכם על לבוב. העיר היפה והאצילית, שכמו קראקוב, ששוכנת כשלוש מאות ק"מ מערבית לה, לא נהרסה בזמן מלחמת העולם השנייה והאווירה של מאות השנים שקדמו לאותה מלחמה נוראה, נשארה בה בכל פינה.
העיר שלמרגלות הקרפטים, תוססת עליזה וצעירה. נראה שבכל רגע נתון יהיו בתי הקפה שבה מלאים. כן, גם בשעות הערב המאוחרות מאד. תחושה של בטחון ברחובות והאסתטיקה מציצה מכל פינה. היא שופעת ריאות ירוקות והירוק שם ירוק מאד
הנסיך דנילו, מייסד העיר, קרא לה על שם בנו "לב" שפרושו אריה ואכן, תוכלו לפגוש אריות כמעט בכל פינה. והמבנים כולם מעוטרים בפסלים ותבליטים. בעיר שפע של כנסיות וקתדרלות, שרבות מהן לא תפקדו, או תפקדו בסתר, תחת השלטון הסובייטי, וניתן לראות שכיום, בניגוד לעת ההיא, הממשל מעודד את נהירת העם לדת. ללא כל ספק מדובר בעיר הנקייה ביותר שראינו אי פעם.
פעמיים בשבוע יוצאות טיסות של אוקראניאן אייר ישירות ללבוב – בימים שלישי ושבת. המטבעה הרבניה, לא ניתן להמרה בארץ, אני ממליצה לקחת דולרים ולהמיר מידי יום סכום קטן.
לפרופורציות – ארבעה ימים עלו לנו שם (לא כולל טיסה ומלון) 610 ש”ח. כולל כניסות לאתרים מזון והמון קפה.
אני רוצה לשלוח אתכם לטייל בבית האופרה המרשים
כתובת:- Svobody Ave, 28, Lviv עלות 80 גריבנה לאדם
בכנסיית סנט ג'ורג' הנפלאה
כתובת:- Ploshcha Svyatoho Yura, 5, Lviv
להסתובב ברחובות ולהציץ על שפע של פסלים משגעים, שחלקם שופעי הומור.
לבקר את פינת ההנצחה שליד בית הכנסת "שושנת הזהב"
להכיר מוזיאונים קטנים ומיוחדים ובעיקר להדס בסמטאות שלה כה וכה,
כמו גם לעצור באחד משפע בתי הקפה לכוס קפה משובח וכל השפע והיופי מרוכז להפליא ובעלויות מזעריות.