יצאתי בקבוצה מאורגנת,
והגענו לבריסל ליום אחד. ההתרשמות שלי מהמקום הייתה כל כך עמוקה, עד שעתקתי את נשימתי ולא הוצאתי את המצלמה- אז אתאר את העיר במילים.
תיאור מקום
הרחוב הראשי כולו רחב ובנוי ממדרכה הולנדית- ויש בה רק הולכי רגל ואופניים- סגנון נחלת בנימין בתל אביב, אבל רחב הרבה יותר, והדבר הייחודי הוא שהפכו את הרחוה למקום חברתי כערך מוסף בסיסי- פינג פונג ברחובות, ספסלים דו-קומתיים שנבנו ממשטחי עץ- כל זה יוצר תחושה חברתית נעימה.
קצת על אוכל
אם חשבתם שפה זה נגמר- לאלו שמכירים ופל בלגי בארץ- היו מוכנים לשכוח את כל מה שהכרתם עד עכשיו- הופל הבלגי הוא הממתק רחוב- הוא זה שצורבים מעט על הגריל ומגישים בנייר קרטון- בלי תוספות כמו גלידה, קצפת, בננה ושוקולד- כי הדובדבן שעל הקצפת כבר נמצא ברחוב השקט והחברתי, ואין ספק כשזה מגיע לבירה הבלגית- זה מתכון מנצח!
על האנשים
הטיול המאורגן שלנו היה לרוב בגרמניה, לכן הורגש פער עצום ביחס מהאנשים הגרמנים לעומת הבלגים! לא ארחיב פה על הגרמנים, אבל הבלגים חייכנים, חברותיים, נותני שירות טוב, וסבלניים כשזה מגיע למיקוח. ממליצה מאוד להגיע ללא טיול מאורגן…
אטרקציות
לגבי האטרקציות, יש את האטומיום ויש את מיני- אירופה. בתוך הטיול לי הייתה בחירה של אחד מהשניים, ובעקבות הארכיאולוגיה המדהימה של מבנה האטומיום מבחוץ- נמשכתי לראות מה יש בתוך הקנקן. לא אגיד שהתאכזבתי לגמרי, היו סימולציות של ראיית זבוב ושל דבורה, ומידע נוסף על האטום ועל הארכיאולוגיה אבל אם מדובר ברצון לאטרקציה לילדים נוער וכל המשפחה ממליצה מאוד- ללכת למיני- אירופה.