מסעדות כשרות בבודפשט

תמונה ראשית עבור: מסעדות כשרות בבודפשט
קריוטוש הונגרי כשר

שלום חברים,

לפני שיצאתי לטיול שלי בבודפשט עשיתי המון שיעורי בית. כאדם השומר כשרות חלק משיעורי הבית שלי היו לאתר מסעדות כשרות ברחבי העיר ולשמחתי הרבה משימה זו לא היתה קשה מפני שישנן מספיק מסעדות כשרות בבודפשט ואפילו ישנו סופרמרקט כשר אחד. כחלק משיעורי הבית שלי אני מתקשר לכל המסעדות האלו ומוודא איתן שהן אכן כשרות ושהן בכלל עדיין קיימות.

כאן חשוב לי לעשות הפסקה קצרה ולהסביר שיכול מאוד להיות שישנן עוד מסעדות כשרות בבודפשט מעבר לאלו שאציין, אך הן לא מוזכרות כאן מפני שלאחר המסעדה הרביעית שמצאתי הפסקתי לחפש מסעדות נוספות מפני שלא היה לי צורך בעוד.

הטיול שלי ושל אשתי היה מיום ראשון בבוקר ועד ליום חמישי בלילה. התכנון היה שבכל בוקר נשתנה קפה בחדר ונאכל קצת ופלים ובשלושת הערבים הראשונים נאכל בכל ערב במסעדה אחת ובערב הרביעי וחמישי נחזור למסעדה הטובה ביותר.

למרות התכנון, ביום שלישי בבוקר החלטנו לנסות את בית הקפה / קונדיטוריה הכשרה פרויילך (Fröhlich Kóser Cukrászda). זהו בית קפה מאוד נחמד ושקט שיש בו מבחר גדול של מאפים מכל הסוגים והכל טרי. במקום ישנם מספר שולחנות שמסביב לכל שולחן ארבעה כיסאות. המקום הוא מקום שקט ומחומם. בעקבות כך החלטנו לוותר בטיול זה על ארוחות הבוקר “המסורתיות” במלון ולפתוח את שאר הבקרים עם קפה ומאפה.

את ארוחת הערב הראשונה בחרנו לאכול ב'מסעדת חנה' (Hanna's Orthodox Restaurant). מסעדה זו שייכת להקהילה היהודית בבודפשט היא בניהול של ראש הקהילה. המסעדה היא מסעדה גדולה מאוד והיא באווירה מאוד ביתית. האכול שלנו הגיעו מהר מאוד והצוות היה מאוד אדיב, נעים ומקצועי. מרק הגולש המסורתי היה ממש טעים וכך גם מנת העוף העיקרית. החברותה שנוצרה עם הצוות ושאר הסועדים גרמה לנו לשבת במסעדה כמעט שעתיים בלי להרגיש שהזמן עובר.

בערב של יום שני בחרנו דווקא במסעדה חלבית ולכן נכנסנו למסעדת 'קפה תל-אביב' (Tel Aviv Cafe). בניגוד למסעדת חנה, מסעדת קפה תל-אביב היא מסעדה קטנה ומאוד אינטימית. הסלט והפסטה הגיעו במהירות והיו טובים.

בערב יום שלישי הגענו למסעדת 'כרמל' (Carmel Restaurant). מסעדה זו הינה מסעדה גדולה אך שקטה מאוד והיא בעלת שלוש קומות. מפני שהיה אירוע בקומת הכניסה הושיבו אותנו בקומה 1-. גם כאן האוירה הייתה שקטנה ונעימה מאוד. הפעם הזמנו פלטת בשרים זוגית שהיה בה כל מה שרק אפשר לבקש. החל משלושה סוגי בשר, שני סוגי דגים, צ'יפס וירקות. למרות שהיינו שניים, ואחד מאיתנו מאוד אוהב לאכול (אני..wink), לא הצלחנו לסיים את המגש. רמת האוכל הייתה גבוהה מאוד וכן גם השירות.

ואם שאלתם את עצמכם לאיזו מסעדה חזרנו בימי רביעי וחמישי אז התשובה היא…….. שכדי להימנע מפגיעה במסעדות שלא נבחרו אני נמנע מלענות. אבל, חשוב להדגיש שארבעת המסעדות הינן מסעדות טובות מאוד וארבעתן כשרות עם השגחה צמודה במקום.

בתיאבון !!!!!

לא רק סרטונים וריקודים: כך הפכה טיקטוק למנוע החדש לתכנון חופשות לאייטם המלא
לא רק סרטונים וריקודים: כך הפכה טיקטוק למנוע החדש לתכנון חופשות
החופשה מתייקרת: עיר הבירה הפופולרית הכפילה את מס התיירים לאייטם המלא
החופשה מתייקרת: עיר הבירה הפופולרית הכפילה את מס התיירים
תשכחו מכרית צוואר מתנפחת: ענקית התעופה השיקה פיתוח שיעזור לכם לישון בטיסה לאייטם המלא
תשכחו מכרית צוואר מתנפחת: ענקית התעופה השיקה פיתוח שיעזור לכם לישון בטיסה
העצמה נשית בישראייר: שלוש טייסות חדשות הצטרפו לצוות הטיסה לאייטם המלא
העצמה נשית בישראייר: שלוש טייסות חדשות הצטרפו לצוות הטיסה
הקיף את כדור הארץ פעמיים וחצי: המסע האווירי המטורף של נשיא פיפ"א במהלך המונדיאל לאייטם המלא
הקיף את כדור הארץ פעמיים וחצי: המסע האווירי המטורף של נשיא פיפ"א במהלך המונדיאל
בשורה לישראלים: הוויזה לאירופה נדחתה שוב לאייטם המלא
בשורה לישראלים: הוויזה לאירופה נדחתה שוב
עכשיו זה רשמי: דרישת הוויזה לקולומביה עבור ישראלים תבוטל בקרוב לאייטם המלא
עכשיו זה רשמי: דרישת הוויזה לקולומביה עבור ישראלים תבוטל בקרוב
אזהרה לטסים לאיטליה: שיבושים וביטולי טיסות ברחבי המדינה לאייטם המלא
אזהרה לטסים לאיטליה: שיבושים וביטולי טיסות ברחבי המדינה
בצל המלחמה באיראן: שר החוץ של המדינה הידידותית הגיע לביקור תמיכה בישראל לאייטם המלא
בצל המלחמה באיראן: שר החוץ של המדינה הידידותית הגיע לביקור תמיכה בישראל
אזהרה חמורה במדינה הפופולרית: סכנה ממשית לתיירים ומקומיים ב-16 ערים לאייטם המלא