קובה - הרבה טבע ואנשים טובים

תמונה ראשית עבור: קובה - הרבה טבע ואנשים טובים

טיול בקובה היה עבורי הגשמת חלום ישן. כנערה, מאוד התעניינתי במהפכה שהתרחשה שם בשנות ה50 בסגידה והערצה ל"פידל קסטרו", בניסיון האחיזה האמריקאי באי שהוביל למשבר הטילים בקובה, משבר שכמעט הוביל למלחמת עולם שלישית.

טסנו לקובה במרץ 2015 לשבועיים וחצי, זוג נשוי עם 3 בנות שנשארו בבית עם הדודה, חובבי טיולי טבע. קובה שוכנת על אי גדול שכולו סובב חופים ויש בה יותר מעשר שמורות טבע המוכרזות לשימור ע"י אונסקו. ולכן בעיקר רצינו לראות את הטבע בקובה ולפגוש את העם הקובני.

לפני הטיסה קראתי על קובה באתרים רבים והדפסתי המלצות על מקומות טיול ולינה. כמו כן רכשתי ספר בעברית ו"לונלי פלנט" באנגלית.

אני ממליצה לטוס לקובה ללא צפיות. ללא צפיות משמורות הטבע, ללא צפיות מהאוכל, ללא צפיות מהמוסיקה והריקודים, ללא צפיות מהחופים. פשוט להגיע, להתרגל לקצב הקובני, לבירוקרטיה הקובנית וליהנות מהכל.

3 טיפים חשובים:

1)אין אינטרנט – מומלץ להצטייד בספרים וחומר מודפס.

2)מומלץ לקחת כמה שיותר כסף מזומן –רק יורו.

3)מומלץ לקחת כרטיס אשראי ויזה(עם מאסטר קארד לא ניתן למשוך כסף מATM)

בשונה ממקומות אחרים בהם טיילנו בעולם, בקובה יש תחושת ביטחון ברחובות. אנחנו לא נתקלנו בפשע או בכייסות והרגשנו ביטחון להשאיר את הציוד שלנו באוטובוסים ובמקומות בהם לנו.

האנשים בכל מקום היו מאוד נחמדים ומסבירי פנים. העם הקובני מאוד מגוון והנסיעה במוניות והלינה בבתים של אנשים(קאזה פרטיקולר) אפשרה לנו להכיר כל פעם משפחה אחרת וללמוד על החיים בקובה של 2015.להכיר סוגי מקצועות, ללמוד על רמת החיים ורמת השכר ולשמוע מהאנשים מהם החלומות והשאיפות במדינה קומוניסטית בה האוכלוסייה יודעת על המתרחש בעולם רק דרך המסננת של העיתון והטלוויזיה הממשלתית.

הלינה בקאזה פרטיקולר מאוד נוחה, המחירים נמוכים(20-25 קוק לחדר), החדרים מרווחים ונקיים. בדרך כלל סועדים במשותף עם תיירים נוספים מכל העולם. אנחנו אכלנו ארוחות בוקר וערב בקאזה בה ישנו. איכות הארוחה והטעם היו תלויים בבעלת הבית אשר בישלה עבורנו.

בכל הכתבות על קובה מוזכרים האנשים שנטפלים אל התיירים ברחוב. אני מוכרחה לציין שכל המטיילים שפגשנו וגם אנחנו נתקלנו בתופעה יותר מפעם אחת ו"אכלנו אותה". אם לא מתאמים איתם מראש בדיוק את המחיר של הטיול, את המסלול של הטיול, את עלות הנסיעה, אתם עלולים למצוא עצמכם שרימו אתכם וזה מאוד מאוד מרגיז באותו הרגע. אספר על אחד המקרים שקרו לנו: הזמנו טיול סוסים דרך בחור מאוד נחמד שעמד ברחוב עם ספרון מלא המלצות ותמונות. הבחור דיבר אנגלית טובה והיו עליו המלצות מאוד טובות ולכן קבענו איתו טיול סוסים של שעתיים וחצי. למחרת הוא בא לאסוף אותנו מהקאזה בה ישנו והוביל אותנו לסוסים. אבל....שניה אחרי שעלינו על הסוסים הבנו שהוא בעצם שולח אותנו לטיול עם נער בן 15 שאינו דובר אנגלית ושבמקום שעתיים וחצי טיול הוא עשה לנו סיבוב של 45 דקות.

אנחנו עברנו ממקום למקום באוטובוסים של החברה הממשלתית "ויאזול". הנסיעות אינן זולות ותמיד צריך!!! להזמין כרטיסים יום לפני בתחנת האוטובוס. הרבה פעמים הצטערתי על כך שלא שכרנו רכב, הכבישים שם נוחים ולאורך הדרך יש חופים ומקומות כל כך יפים שהרגשתי שאנחנו מפספסים. מצד שני היו נסיעות מאוד ארוכות שאפשרו לנו ליהנות מהנוף ולישון.

אני באופן אישי מאוד התאכזבתי מהמוסיקה והריקודים. במקומות בהם היו להקות והרכבים מוסיקליים, ההופעות היו מאוד קצרות וכל 10 דקות חברי הלהקה ירדו לקהל לאסוף כסף. במועדונים והברים אליהם הלכנו בערב לריקודים, 80 אחוד מהרקדנים היו תיירים ה20 אחוז הנוספים היו גברים קובניים, רקדנים מצוינים שבכל ריקוד רקדו עם תיירת אחרת.

אנחנו הזמנו לינה רק ללילה הראשון בהוואנה וכן ביעד הבא אליו טסנו למחרת – ברקואה.

המסלול שאנחנו עשינו:

הוואנה(לילה אחד) - ברקואה(3 לילות) – טרנידד(2 לילות) – פלאיה לארגה(3 לילות) – ויניאליס(3 לילות) – הוואנה(2 לילות).

הוואנה:

לינה ב Casa 1932 מומלץ מאוד, לואיס מיגל מאוד נחמד ועוזר בכל דבר. [email protected]

טיול: אני ממליצה בעיקר להסתובב ברחובות, בשווקים וליהנות מהבניינים והמכוניות. יש מקום נחמד בו יש מופעי רומבה “Callejon the Hamel” כמו כן יש מקום נחמד לשבת בPlaza Vieja”" זוהי מבשלת בירה מצוינת. לחובבי המכוניות, בצ'יינה טאון יש תחנת אוטובוסים ומוניות גדולה ובסביבות השעה חמש כשהאנשים חוזרים מיום עבודה התחנה עמוסה ברכבים ישנים ומיוחדים מאוד.

ברקואה:

לינה ב “La-Terraza de Baracoa” אצל אדיס ורפאל, מומלץ מאוד. [email protected]

טיול:

יום אחד לקחנו נהג ליום שלם, נסענו לשמורת הטבע "Humblot Park" בשמורה מטיילים עם מדריך וזהו בעצם טיול ביערות גשם להכרת צמחיה מגוונת ובעלי חיים ייחודיים. בדרך חזרה הביתה עצרנו ב"מנגואה ביץ" שזהו חוף מאוד יפה.

יום אחד לקחנו נהג ליום שלם ונסענו לשפך "נהר היומרי " – הטיול בנהר מאוד קצר ומתוייר ואף אומר מיותר. אבל כל הטיול באזור, ביקור במפעל ביתי להכנת קקאו וחופים יפים בדרך מאוד מומלץ.

יום אחד טיילנו לכפר הסמוך לעיירה, יש שם חוף לבן יפה ומערה מקסימה עם מים Cuevas del Aguas.

טרינידד:

לינה – אני ממש ממליצה לא ללכת אל מגדליה ולאזרו עליהם הומלץ במספר אתרים, אתנו הם היו מאוד לא אמינים מהרגע שהגענו וגם כשעזבנו. התקשרנו אליהם יום לפני ההגעה והם אספו אותנו מתחנת האוטובוס ובאלגנטיות העבירו אותנו לשכנה. כמו כן הם הפנו אותנו למקום לינה בעיר אחרת אצל משפחה שלהם, המלצות שהיו בדיעבד ממש גרועות.

אנחנו לנו אצל אנה, מיקום מצוין, אישה אדיבה ובשלנית מופלאה. Encarnacion & Ana Gloria [email protected]

טיול:

יום אחד שכרנו רכב עם שני בחורים צרפתים ונסענו שעתיים וחצי לשמורת טבע” El Nicho" – השמורה מאוד מאוד יפה, מפלים ובריכות בצבעים מדהימים, אבל הטיול בה יחסית קצר, בערך שעה וחצי. הנסיעה הארוכה והעלות הגבוהה לא בטוח כדאיים.

יום אחד נסענו עשר דקות לחוף "אנקון" הנמצא ליד טרנידד. במרינה הצמודה לחוף מוכרים טיולים יומיים הכוללים הפלגה לאחד האיים, אנחנו לא הספקנו להזמין טיול מסוג זה שיוצא כל בוקר אבל זה נשמע מאוד מוצלח.

יום אחד עשינו טיול סוסים בקרבת העיר, לראות מטעי סוכר, אבל הטיול היה מאוד קצר ומאכזב. הומלץ לנו לבקר ב”Valle de los ingenious” לשם נוסעים ברכבת עתיקה ומבקרים במפעל לייצור סוכר, אבל לא היה לנו זמן.

פלאיה לארגה/קלטון:

לינה בישוב “Caleton” ישוב הצמוד לפלאיה לארגה אבל הבתים בו יושבים ממש על הים. אנחנו ישנו בקאזה שנמצאת על חוף ים לבן אצל "לאונרדו". אדם מקסים ושף מצוין.

טיול:

חוות קורקודילים – נחמד, כמו בחמת גדר.

"פלאיה גירון" –חוף יפה, מקומות לצלילה ומוזיאון נחמד על ניסיון ההשתלטות של האמריקאים על האי באזור שנקרא "מפרץ החזירים".

ביקור במערה תת ימית בה ניתן לצלול ולשנורקל "Cueva the los peces ".

טיול בשמורת טבע "פנינסולה זאפזטה" אנחנו לקחנו סיור ל "Laguna de las Salinas " חייבים רכב לסיור וניתן לשכור רכב או לנסוע בג'יפ פתוח שעובד עם השמורה. שעתיים וחצי טיול בלגונות מי ים, נוף יפה והרבה עופות מים.

ויניאליס:

לינה ב "Casa Mariuska y Alexis" , נוף יפה להרים, אנשים נחמדים מאוד.

טיול:

שמורת הטבע של ויניאליס – נסענו לטיול בשמורה בשש בבוקר עם המדריך אלקסיס(בעל הקאזה) טיפסנו עם פנסים לנקודת תצפית יפיפייה על מנת לראות זריחה. אחר כך המשכנו לטייל בשמורה לראות סוגים שונים של ציפורים וחיים כפריים.

טיול למערת סאן טומס "Gran Caverna de Santo Tomas " –מערה מדהימה בגודלה ולידה גם ביקור בחווה לייצור טבק.

וכמה מילות סיכום:

אנחנו טסנו לקובה עם הרבה צפיות לראות טבע אבל התאכזבנו כל פעם מחדש. יש בקובה טבע עצום ומרשים, גם הכניסות לשמורות טבע מסודרות ומחייבות מדריך. אבל, הקובנים מאפשרים למטייל רק טעימה קטנטונת מהשפע העצום ולכן זה משאיר אותך עם רצון לראות הרבה יותר. תרבות הטיול בקובה היא סיורים בשמורות טבע ואנחנו חפשנו טיולים רגליים ארוכים ומאתגרים.

החופים מגוונים ומדהימים ביופיים, האנשים נחמדים מאוד, האוכל לרב היה לנו מאוד טעים, והחיים בקובה נשארו כפי שהיו בשנות ה50, הזמן קפא וזה מה שמעניין!!!

אנחנו פה בישראל חיים חיי קדמה, רודפים אחרי הפרנסה ומחפשים תרבות פנאי מגוונת. אנחנו צרכני קדמה, צרכני ביגוד, מחוברים לוואסטאפ ולאינטרנט, והחיים בקובה הם בדיוק לא כאלה, וזה היופי והעניין בקובה!

נעמה ארזי

נתיב העשרה

יעדי הפוסט

אהבת את הפוסט?
תמונת הפרופיל של naamaarazi
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של naamaarazi
רוצה לקבל עדכונים בכל פעם שמתפרסם תוכן חדש?
 

תגובות ושאלות

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לקובה

הכתבות הכי נצפות השבוע

הפוסטים הכי נצפים השבוע

חדשות התיירות והתעופה

קצת השראה לטיול הבא

המיוחדים שלנו

הטיפים הכי נצפים השבוע

לאן טסים בקיץ?

חופשת קיץ למשפחות בהרי האלפים

טסים עם אל על

ROAD TRIP: המדריך להשכרת רכב בחו"ל

טיולי טבע ושטח בחו"ל

קרוזים והפלגות נופש

כתבות ומדריכים לחופשת סקי

חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 17 שעות
הושק קו טיסות חדש וישיר לאחד מהיעדים הכי יפים באירופה לטיולים בטבע לאייטם המלא
הושק קו טיסות חדש וישיר לאחד מהיעדים הכי יפים באירופה לטיולים בטבע
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 19 שעות
40 מיליון נוסעים בשנה: פרויקט ההרחבה הענק של טרמינל 3 יוצא לדרך לאייטם המלא
40  מיליון נוסעים בשנה: פרויקט ההרחבה הענק של טרמינל 3 יוצא לדרך
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 21 שעות
50% הנחה על טיסות ליעד האיטלקי המבוקש: מבצע Happy Hour של ארקיע נמשך לאייטם המלא
50% הנחה על טיסות ליעד האיטלקי המבוקש: מבצע Happy Hour של ארקיע נמשך
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 23 שעות
נותנת פייט לגדולות: אייר חיפה נכנסת לתחרות על הקו הפופולרי מנתב"ג לאייטם המלא
נותנת פייט לגדולות: אייר חיפה נכנסת לתחרות על הקו הפופולרי מנתב"ג
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
לא פריז ולא לונדון: זו העיר עם איכות החיים הכי גבוהה בעולם לשנת 2026 לאייטם המלא
לא פריז ולא לונדון: זו העיר עם איכות החיים הכי גבוהה בעולם לשנת 2026
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
החופשה החלומית הפכה לאסון: תייר נהרג באחת האטרקציות היפות באירופה לאייטם המלא
החופשה החלומית הפכה לאסון: תייר נהרג באחת האטרקציות היפות באירופה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
אירופה בוערת: שיבושים בתנועת הרכבות בעקבות שריפת ענק בהולנד לאייטם המלא
אירופה בוערת: שיבושים בתנועת הרכבות בעקבות שריפת ענק בהולנד
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
חופשה של פעם בחיים: זה יעד התיירות הכי יקר בעולם לשנת 2026 לאייטם המלא
חופשה של פעם בחיים: זה יעד התיירות הכי יקר בעולם לשנת 2026
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
למשך ארבעה ימים בלבד: ארקיע תציע 50% הנחה בכל יום על יעד אחר– זה היעד הראשון שנבחר לאייטם המלא
למשך ארבעה ימים בלבד: ארקיע תציע 50% הנחה בכל יום על יעד אחר– זה היעד הראשון שנבחר
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
טסים ליוון? אל תנעלו את הנעליים האלה, הקנס יכול להגיע ל-900 אירו! לאייטם המלא
טסים ליוון? אל תנעלו את הנעליים האלה, הקנס יכול להגיע ל-900 אירו!
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 3 ימים
חברת תעופה נוספת בדרך לישראל: זה הקו החדש לאירופה שייפתח בקיץ לאייטם המלא
חברת תעופה נוספת בדרך לישראל: זה הקו החדש לאירופה שייפתח בקיץ
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 3 ימים
ישיר לגן עדן: אייר סיישל תחזור לישראל במהלך הקיץ, זה התאריך לאייטם המלא
ישיר לגן עדן: אייר סיישל תחזור לישראל במהלך הקיץ, זה התאריך
פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל
ברוכים הבאים ל-Travel Maker, הפודקאסט של למטייל על כל מה שחם בתיירות בארץ ובעולם. פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל