שלום לכולם, שמי לאה מיכאלי ואני פעילה בפורומי למטייל בכינוי rozmar. כחובבת טבע וספורט אקסטרים, ביקרתי בכל אחת משבע היבשות, והגעתי למקומות המרוחקים והמדהימים ביותר בכדור הארץ בעקבות המוטו שלי לחיים (החיים קצרים מדי גם כשהם ארוכים). חובבת בעלי חיים ובמיוחד חיות ארקטיות, מצלמת בכל הזדמנות, וממשיכה לתור אחרי המקומות שיגרמו לי להרגיש את ה wow. בלוג זה מוקדש לזכרם של הוריי האהובים שאהבו את החיים, ונהנו לטייל בעולם טרם נפטרו בגיל צעיר ובטרם עת. 2 הפוסטים המסכמים ביותר את טיוליי הם: דברים שלמדתי מטיוליי בעולם- פוסט מסקנות, וכן פוסט stranger things. לחיות בלי לטייל זה כמו לקרוא רק את הדף הראשון בספר. תהנו.

בכלוב מוקף כרישים באמצע האוקיינוס באי אואהו. ובמילים אחרות, עוד יום שליו במשרד.

תמונה ראשית עבור: בכלוב מוקף כרישים באמצע האוקיינוס באי אואהו. ובמילים אחרות, עוד יום שליו במשרד.

אז כבר הייתי בכמה כלובים במסגרת צפיה בכרישים. בקייפטאון בדרום אפריקה היה אחד הבלתי נשכחים, והוא כלל לא מעט מקיאים מסביבי, כלוב קטנטן וסגור מלמעלה ועמלצים שסירבו להגיע. אבל גם באי אואהו הייתי כבר בעבר לפעילות צפיה בכרישים, וכשידעתי שאני מתכננת עכשיו אלסקה עם הוואי, היה לי ברור שהפעילות הזו תהיה משהו שאני חייבת לעשות שוב.

חוף באי אואהו

viator הציעו כמה חלופות והלכתי על oahu shark dive, ב 240 דולר לזוג. הכרישים לפי גוגל פעילים בעיקר בשעות הלילה, ולכן ההמלצה היא להגיע מוקדם ככל האפשר. היציאה מהנמל היתה אמורה להיות בשש בבוקר, והיינו שם כבר בחמש וחצי אחרי שהתעוררנו ויצאנו ממש מוקדם מהמלון המפנק שלנו בוואיקיקי ונהגנו צפונה בסיוע המפות של גוגל.

האי אואהו

לפי החישוב זה אמור לקחת קצת יותר משעה, בפועל לקח לנו 40 דקות של נהיגה בחשיכה. השמש רק החלה לזרוח כשיצאנו לשיט. הים היה לא סוער יחסית, היינו קבוצה לא קטנה, אבל המשפחה שהיתה איתנו נכנסה כולה לכלוב יחד, ולכן השאירה אותנו ס"ה ארבעה אנשים בכלוב- סביר לגמרי. אחרי כ 40 דקות הגענו ליעד. מסתבר שהכרישים באיזור ניזונו בעבר מפסולת שנזרקה מסירות, ולכן המקום הפך להיות אתר צפיה בכלוב לכרישים שהגיעו בעבר לאיזור כפי שקורה גם היום. היינו הקבוצה הראשונה שנכנסה למים, שהיו בטמפרטורה נעימה יחסית (למרות שתמיד יש קצת הלם בכניסה למים). הכלוב נחבט שוב ושוב בסירה, אבל עדיין היה סביר. הכרישים- כרישי גלפגוס, שדומים מאד ל tiger sharks לפי מה שנאמר לנו, הינם כרישים אגרסיביים למדיי- חייבים לשמור את האצבעות בתוך הכלוב (תנסו להגיד את זה לגו פרו שלי שהוצאתי בקטנה מהכלוב- איך אפשר להפסיק לצלם את היפים האלה).

כמובן, הכרישים היו מרוחקים כך שאם היו מתקרבים קצת, הייתי מכניסה את היד מייד.

צילמתי כמה סרטונים מצויינים, כולל סרטונים ברורים מאד כיצד זה נראה מהכלוב.

תמונת הפרופיל של rozmar
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של rozmar