אז כמובן ששנירקול עם כרישים באמצע האוקיינוס היה רק המתאבן. הפעם הזו הלכנו על קיצוני עוד טיפונת, ובאותו יום של הכרישים עברנו מאואהו לאי הוואי, או כפי שהוא ידוע בשכונה- האי הגדול. כמו כן ידוע בהיותו האי בו יש את הרי הגעש הפעילים. המראנו בשעות צהריים באיחור ניכר, כך שנחתנו על הקשקש והתחלנו לחפש את המלון בעיר קונה (כמו הרכב שלי, שאגב, נקרא ע"ש העיר הזו). אחרי שמצאנו, החלפנו בגדים בזריזות, ונסענו לנמל הקטן שבו יש שני חלקים. כמובן שנסענו לחלק הלא נכון, ונאלצתי לצלצל למפעילי השיט ולשאול איפה זה בדיוק. אחרי שמצאנו את היעד, הגענו וחיכינו עד ליציאה.
ישנן כמה שעות יציאה, ואנחנו הלכנו על אחת המאוחרות שבהן (בשל הטיסה, וטוב שעשינו כך). השיט יוצא עם שקיעת השמש (בהוואי שקעה השמש בסביבות שבע), אנחנו הלכנו על השיט של שמונה וחצי, סגרנו דרך viator כתמיד, ושילמנו 276 דולר לזוג, מהמוצדקים ששילמנו אי פעם. יצאנו פחות או יותר בזמן, שיט של כ 40 דקות עד היעד. אמנם שטנו בתחושה ללב ים, אבל בסופו של דבר יכולנו לראות את החוף בלילה מהמקום בו עצרנו. המים לא היו מאד עמוקים- כ 5-6 מ' להערכתי. סידרו עבור כל קבוצת הענק שהיינו מצופים שהיו מסודרים אחד ליד השני, כמו מזרוני ים. הציעו להשכיר גו פרו (אני כמובן באתי מהבית עם גו פרו 9 שהיא ממש אחלה). כמו כן, ידענו שהכניסה למים תהיה קפואה יחסית לשנירקול בשעות היום, אבל היינו ערוכים נפשית לקור (לא שזה עזר כשהיינו במים, כן?). ונכנסנו אחד אחד למים. מפעילי האירוע מאירים באור כחול בתוך המים, מה שמושך למקום פלנקטון, ויחד איתם את הענק העדין מנטה ריי- עצומים, מרחפים במים כמו בלרינות, עם לסתות עצומות וחלולות, מה שנותן להם מראה של יצור חללי. בהתחלה התרגשנו בצרחות (שומעים בסרטונים את ההתרגשות), ואחרי שקצת נרגענו המשכתי לצלם בטירוף. מדובר בחוויה מטורפת, זה באמת לא דומה לשום דבר שעשיתי עד היום. הם ריחפו סביבנו בעדינות כזו והתחככו בנו תוך כדי שחיה. נראה כאילו הם מחפשים את קרבתנו. חצי שעה בתוך המים הפכה מתישהו לקפואה מדיי עבורי, ועלינו אחרי צילומים מרובים. הצילום כאן, לדוג', הוא קטע מאחד הסרטונים.
בחזור קפאתי מקור- היינו רטובים, הרוח היתה קרה. היה עדיף אם הייתי מביאה מעיל במקום המגבות הרטובות שהתכסיתי בהן. אם תצליחו להיערך מבעוד מועד עם שמיכה- זה גם מצויין. ילדים כמובן, יכולים לקפוא מהר יותר וקשוח יותר כך שכדאי להיערך. חשוב לציין שהיו ילדים מכל הגילאים בתוך המים, אבל הם חייבים לדעת לשנרקל ולא לפחד מהעומק. אם הם לא ערוכים- עדיף שלא.
כמה סרטונים לדוג':