אני ובעלי טיילנו שבוע ברומניה בחודש אפריל.
אין יותר מידי מה לעשות בבוקרשט, מספיק יום יומיים. עדיף להתקדם צפונה.
יום שני – נחיתה ב12 בלילה והתמקמות בדירה במרכז בוקרשט.
יום שלישי – סידורים (סים, קניות וכו). הליכה למוזיאון הכפר דרך שער הניצחון. הדרך מלאה בבתים מרהיבים. המשכנו למוזיאון הכפר, בילינו שם כ3 שעות. מקום מעניין עם בתים ישנים בכל מיני סגנונות, שהובאו מכל העולם. כניסה כ15 ליי.
בערב הלכנו לטרמה. יש אוטובוסים בחינם מכיכר piata romana (יש עוד תחנות). מקום מושקע ומהנה, הכניסה לקומה השניה בתשלום. לשים לב, שכדי להיכנס למתחם של המגלשות (GALAXY) יש ללבוש רק בגד מבד של בגד ים. (חשוב בעיקר לדתיות / למי שלא נכנסת עם ביקיני).
בחזור מהטרמה שכרנו רכב מSIXT בשדה תעופה. פתוחים 24 שעות.
יום רביעי – בבוקר נסענו לכוון בראשוב תוך כדי עצירות בדרך.
עשינו רכבל (telegondola noua) משם רואים נוף מדהים עם קצת שלג (תלוי בעונה). עולה 35 ליי עד גובה 1400 מטר. יש אפשרות לעלות ל2000 מטר, בתשלום נוסף.
המשכנו לעיירת הנופש, Busteni, מקום מהמם עם נוף ציורי – מכל העיירה רואים הרים ושלג בראשם. מחנים ליד parc schiel, יש שם גשר קטן שמוביל לחורשה עם מדרגות ללמעלה. מגיעים לרחוב strada palanca. רחוב מהמם וציורי, כדאי להסתובב באיזור. בהמשך יש עמק ירוק ושקט עם נוף מטריף. מומלץ!
המשכנו לכוון בראשוב. בדרך יש המון עיירות ציוריות שכדאי לבקר בהן, כמו predeal (ששם יש תצפית נוף יפה – לשאול את המקומיים איך להגיע), סינייה, אזוגה וכו.
הגענו לבראשוב. התמקמנו בדירה קרובה לעיר העתיקה, ובערב הסתובבנו בעיר. בבראשוב יש בית כנסת יהודי, הרחוב הצר באירופה, הרבה ברים ומסעדות במרכז העיר.
יום חמישי – בבוקר היינו בפארק חבלים שנמצא 15 דק דרומית לבראשוב. פארק נחמד מאד לכל הגילאים, בפארק יש מספר רמות קושי, גם לילדים וגם למתקדמים. בתוך הפארק יש הרבה אומגות ובנוסף יש אומגה שעוברת מעל אגם קטן (נכלל בתשלום לפארק) עם נוף מדהים.
בכניסה כדאי לקנות כפפות (8 ליי). עזר לנו גם למסלול הבא.
מומלץ!
אח”כ המשכנו לפארק 7 הסולמות. יש כמה מסלולים,בחרנו במסלול הראשי שמסומן בצהוב.
הולכים כשעה – שעה וחצי במסלול מקביל לנחל, נוף מרהיב!! מגיעים לעמדת תשלום, שם ניתן לחזור או להמשיך למסלול הסולמות (כניסה 10 ליי.)
המשכנו למסלול הסולמות שעובר בתוך קניון. במסלול יש מפלים בדרך אבל לא נרטבים. מקום מומלץ ביותר! כדאי להביא את הכפפות, כי הסולמות רטובים ומחליקים מעט.
בסוף המסלול חוזרים לעמדת התשלום, ומשם בוחרים אם לחזור ברגל באותה דרך שהגענו, או לשלם על אומגה ולחזור את הדרך חזרה במספר אומגות.
חזרנו ברגל. כל המסלול לקח לנו כ-3 שעות.
בערב חזרנו לכוון בוקרשט והחזרנו את הרכב.
יום שישי – טיילנו בעיר העתיקה עד הצהריים, ולקראת שבת הלכנו לתפילה וארוחת שבת בבית חב”ד. האווירה טובה ונעימה, נהנו מאוד, אך לא לצפות יותר מידי מהאוכל. (צריך להזמין מראש מקום לסעודה, אפשר דרך האתר של בית חב”ד)
שבת – אנחנו שומרי שבת לכן הלכנו לטיול רגלי. הגענו לפארק אונירי, מקום נחמד אך אין שם משהו מיוחד. משם המשכנו לגני צ'ימיצ'ורי, מקום מטופח ומושקע מאוד. צמחיה יפה ואגם קטן. שווה לבקר.
מוצאי שבת – היינו בפסטיבל האורות שהתקיים בעיר העתיקה.
ראשון – בזמן שנשאר עד הטיסה עשינו קצת קניות. המחירים לא זולים במיוחד ברוב החנויות אבל מצאנו כמה חנויות זולות, כמו NEW YORKER, KTN וכו.
טיפים:
- מי שמחפש נופיםו טבע (לא קזינו וכו'), שישאיר את בוקרשט ליום אחד, גג יומיים. מה שיש בבוקרשט זה בעיקר מוזיאונים, קזינו, בארים והטרמה.
- לדתיים – לפני שסוגרים מלון לשבת, כדאי לבדוק שיש במלון/בדירה מפתח מכני ולא אלקטרוני ( גם בכניסה הראשית), ושאין אורות הפועלים ע”י חיישנים וכו'.
- מוניות – לקחת מונית שרשום עליה המחיר (עד 1.7 ליי לקילומטר זה בסדר). שימו לב שלרוב המוניות אין חגורות בטיחות, הנהגי מוניות שם נוהגים זוועה.
- השכרת רכב – רוב הרכבים בחברות השכרה, וברומניה בכללי, הם ידניים. כשמשכירים רכב הם בכלל לא מעדכנים שזה ידני. לכן, מי שרוצה אוטומט שיגיד בפירוש, ויבדוק שכך מצוין בהזמנה.
תהנו!
עוד תמונות: