צפון יוון - זגוריה , מטאורה ופליון

תמונה ראשית עבור: צפון יוון - זגוריה , מטאורה ופליון

חזרנו מטיול קצר לצפון יוון בהרכב חסר , החייל נשאר בצבא . 16-26.7.21 סהכ 11 יום . טיסה ריינאייר . בשבוע לפני הנסיעה אני מתמודדת עם גב תפוס חזק , ויוצאת חמושה בשלל כדורים להקלה , אבל מוגבלת מאוד בתנועה . לטיול יצאנו אחרי יותר משנה וחצי שלא טיילנו בגלל הקורונה , יוון כיעד לא היה על הכוונת שלי משום מה והפתיע מאוד לטובה . יוון הינה יעד נהדר לשילוב עם טיולים בטבע ונופש בטן גב . אקדים ואומר שלדעתי טיול באיזור זגוריה ואולי גם צומרקה אולי מתאים פחות לילדים צעירים שלא אוהבים או מתקשים בטיולי הליכה , אין "אטרקציות" , אומגות , פארק חבלים , רכבלים , וכיוב . פה הטבע והנוף הם האטרקציה ולילדים עלול לשעמם . כמו כן , יוון אינה יעד לשופינג , למרות שיש בהחלט קניונים וחנויות למי שרוצה , לכן חשוב לתאם ציפיות .

טיפ חשוב לגבי הזמנת מלונות - כל המלונות הוזמנו דרך המלון באמצעות מייל - המחיר היה נמוך מבוקינג , לעיתים בפער משמעותי . ובעיקר - במלונות שלא היו זמינים בבוקינג היו חדרים זמינים מול המלון . לכן הכי כדאי לבדוק בבוקינג את ההיצע /חוות דעת וגם אם לא זמין לפנות לבדיקה מול המלון , ברוב הפעמים הסתדרנו מעולה .

בפיליון - יש סוכנויות שמשווקות בתי נופש בעיקר בצד המזרחי במחירים מאוד אטרקטיביים . חיפוש קצר בפייסבוק בקבוצות יעלה קישורים וכתובות מייל לקשר .

נצא לדרך .

יום 1 - סוליניקי - מצובו

טיסה לסלוניקי עם ריינאייר . עברה מהר . נחיתה ב 19:30 איסוף הרכב ונסיעה למקום הלינה במצובו . למצובו הגענו בסביבות השעה 11:30 לפני חצות , מדובר בעיירה קטנה , מרכז העיירה היה מלא בבתי קפה /מסעדות הומים אדם ואווירה נהדרת . הנחנו את המזוודות במלון במרכז העיר Archontiko Metsovou Boutique Hotel ויצאנו לארוחת חצות בטברנה מצוינת מרחק הליכה קצר מהמלון . מפגש ראשון עם הסלט היווני והצזיקי הטעימים שילוו את הארוחות שלנו לאורך הטיול .

יום 2 - מצובו - Deos Canyoning

הילדים יוצאים לפעילות קניוניג /סנפלינג מפלים עם אלפין זון . בעלי ,אני והגב התפוס שלי נשארים במלון . בזמן שבעלי הסיע את הילדים לנקודת המפגש נהנתי מטיול בשביל הדוב URSA TRAIL היוצא ממש סמוך למלון , השביל עובר בתוך בתי הישוב ונכנס לתוך החורש יש כמה מסלולים בדרגות קושי שונות .

שימו לב שתחילת המסלול בירידה הווה אומר שיש בחזרה עלייה תלולה . נהנתי לטיייל /לצלוע לצפות בחיי הכפר , באותו יום (יום שבת) נערך שוק של ירקות ובגדים (סטייל שוק רמלה שנות ה70) במרכז העיירה , נראה כי העיירה מאוד פופלרית והיתה עמוסה במבקרים .

לאחר הטיול הקצר חזרתי למלון להינות מהג'קוזי והבריכה עד שהגיע הזמן לאסוף את הילדים ולהמשיך ליעד הבא שלנו -אורטיזי .

הילדים שבו מהקניוניג מלאי חוויות ומותשים , בקיצור הם נהנו מאוד , המדריכים היו מקסימים ומקצועיים , אך היה להם ,ככל הנראה , קצת קשה בשל התמודדות עם המים הקרים מאוד למרות החליפות וגרבים מיוחדים , ועלייה קשוחה של 40 דקות עם הציוד על הגב בסיום . הפעילות נמשכת בסהכ כ 5-6 שעות . עלות 70 יורו לאדם . בדיעבד לא הייתי קובעת פעילות כזו לתחילת הטיול כי זה הוביל לתשישות וקיטורים בהמשך מצידם (ומצד הבעל שסתם לא אוהב ללכת אבל תמיד שמח להצטרף לקיטורים ) , לאחר שתכננתי טיולי הליכה ביומיים הבאים .

לינה במלון ARISTI- ABBARATTIO - מעולה !

הנוף ממלון אברטיו

יום 3 - ICI AGE TRAIL +הכפר פפיגו

התעוררנו ליום גשום , התחזית מראה המשך גשמים לכל היום . שביל דור הקרח נמצא מרחק של כרבע שעה נסיעה מאריסטי , מיד אחרי הפיתול הראשון בעליה לכפרים , כמה מטרים אחרי הגשר תראו את השלט וחניית עפר קטנה . השביל מוגדר כקל , ונמשך כ 4 שעות . התחלנו אותו ליד גשר פפיגו וסיימנו בגשר קלידוניה . סהכ הליכה עם עצירות (והרבה בגלל הגב) בערך 4 שעות . אכן מסלול מקסים כפי שכתבו לפניי , ועובר מקביל לנהר ולמסלול הרפטינג .

גשר קלידוניה

המסלול מוצל לגמרי ומתאים ליום שמשי , לדעתי יש לקחת בחשבון שיש חלקים ממש מסוכנים להליכה עם ילדים צעירים כי השביל לעיתים צר מאוד וגבוה . הוא לא קשה אבל גם לא מאוד קל למי שלא ממש בכושר כי היו כמה עליות מאתגרות . ניתן להתחיל את המסלול בגשר קלידוניה , ובכל מקרה ניתן לעשות מסלול מעגלי -ללכת כמה שרוצים ולחזור . מומלץ מאוד!

רמת קיטורים - מ1-10 : 6 !! המתבגרים רצו לחזור באמצע המסלול התלוננו שאמרתי שהוא "קל" לכו תסבירו להם שזה מה שכתוב לי ברשימות ולא הייתי פה לפני כן להעיד על כך בעצמי . בקיצור הם עייפים מהפעילות של אתמול ולא בעניין ההליכה .

בסיום המסלול לקחנו טרמפ עם ההסעה של אחת מהחברות הרפטינג , הם לקחו אותנו בשמחה וקיבלו טיפ בתמורה .

משם המשכנו למסעדת אסטרה הידועה בפפיגו , כשנכנסנו השמיים היו מאוד מעוננים והרגיש שתכף יירד גשם ולכן ישבנו בפנים אבל המרפסת נראיית מקסימה מול הנוף . הנוף בחוץ משגע ממש ! האוכל היה מעולה ! אחת המסעדות שהכי נהנו בה בטיול .

הנוף ממסעדת אסטרה בכפר פפיגו

הכפר פפיגו מקסים ונראה כמו תפאורה מסרט . יום ראשון בשעת הצהריים הוא היה נטוש , ואולי בגלל תקופת הקורונה . בתכנון היה להמשיך לגבים של רוגבו ולמיקרו פפיגו אבל החל לרדת גשם שהתפתח במהרה לגשם זלעפות חזרנו למלון שלנו למנוחה .

במלון יש פינת קפה מצוידת , בקשנו וקיבלנו גם חלב ואפילו עוגיות . הלובי הוא סלון ביתי מעוצב , מרווח עם ספות וכורסאות נוחים ומפנקים . אווירה ביתית וארוח לבבי . הנוף מהמרפסת פשוט משגע , יכולתי לשבת שם שעות להנות משינויי הנוף בהתאם למזג האוויר .

ציטוט של טופז :" אין פה איזה מרחצאות ? ספא ? משהו כזה ?" אכן , זה התבקש לאור האווירה החורפית אבל זה לא המקום . למי שרוצה להתפנק יש את מלון אריסטי מאונטן ריזורט עם מתקני ספא . המחיר בהתאם . התקשרנו אליהם לשאול אם נוכל להשתמש במתקנים בתשלום , הסבירו שבגלל תקנות הקורונה הכניסה רק לאורחי המלון .

יום 4 - הגשרים של זגוריה , יער האבנים ותצפית אוקסיה , מנזר Moni Agias Paraskevis בכפר מונודנדרי

תחנה ראשונה במנזר מוני אגיאס - מהחניה הליכה של כ רבע שעה בירידה ( שאחרי זה צריכים לחזור בעליה תלולה ) למנזר הקטן . מעליו שביל עיזים צר ותהום פעורה מצידו - נוף משגע ודפיקות לב - לא לפחדני גבהים :-) הנמשך להליכה (לבעלי נטיות אובדניות בלבד) על מדף סלע צר ( ספויילר -הנוף בתפצפית אוקסיה דומה , ודרמטי לא פחות , וגם שם יש הליכה על מדף סלע דיי דומה בדיעבד הייתי מוותרת על הביקור .

תקשיבו לי טוב טוב - אל תביאו ילדים לפה !!! זה ממש ממש מסוכן ! ראיתי כמה שטיילו עם ילדים צעירים ,למרות שהלכה למעשה יש שם שלטים המזהירים . אני את שלי לא הייתי מעיזה לקחת לשם .

אני כמובן ממשיכה בתוכנית לעלות לשביל , פה החל מרד פעיל של המתבגרים והבעל , הם הגיעו למנזר ולא רצו להמשיך , "אבל הגענו עד לפה לא נראה את הנוף מלמעלה ? " , שגב טען שהנוף לא מעניין ושהוא רוצה לעשות טרקטורונים למשל , וכולם אמרו שהם לא רוצים טיולי הליכה בכלל . הם מיצו את העניין ובכלל עייפים . אבל איך נטייל ? טענתי מולם . כול ה"אטקרציות" פה זה נופים והליכה . קצת עצבים . אני מחליטה להמשיך לטייל לבד בשביל מהמנזר ואבא אחרי בלית ברירה "לשמור עליי" . בחזרה עצרנו ב Kikitsa's Pie - או קיקיצה פיתה - מין מלווח גדול עם גבינה . טעים .לא עפתי . המסעדה נמצאת ממש בכניסה ( או ביציאה ) מהשביל המוביל למנזר . אכלנו קצת ונרגענו . ממשיכים .

Stone forest - יער האבנים - מקום מקסים עם תופעה מעניינת . שגב נשאר ברכב וטופז , בעלי ואני יצאנו לשוטט קצת ולצלם תמונות . ציטוט של בעלי " זה יופי של מקום גם יפה וגם לא צריך ללכת הרבה " .

OXiya View - תצפית אוקסיה - כולם יוצאים אחרי שאני מבטיחה הליכה קצרה . אכן הליכה קצרה בשביל מסודר , הנוף כאמור דרמטי ודומה לנוף מעל המנזר ..מומלץ .

ממשיכים לגשרים של זגוריה - שאותם ציפיתי לראות כל הטיול - מגיעים לגשר הראשון Bridge of Kokkoros -את הגשר רואים מהכביש . שגב וטופז לא רוצים לצאת מהרכב למרות השידולים שלי "בוא רק תמונה וזהו .." , עולה על הגשר להצטלם , רק אני לבד על הגשר , אחרי דקה מגיעה בחורה צועקת "יואל !! יואל!! צלם אותי !!" . אין מה לומר בהחלט כבשנו את יוון .

את הגשר השני כבר ראיתי מהרכב . וזהו . חוזרים לאריסטי למסעדה אריסטי החביבה הנמצאת במרכז העיירה . תם היום .

מסקנה: תעשו לפני הטיול תיאום ציפיות עם הילדים /מתבגרים . הטיול לצפון יוון שונה מיעדים אחרים בהם היינו באירופה - אין פה מגלשות הרים/רכבלים /מרחצאות /טרקטורונים ..נו , הבנתם כבר ..שמעתי ממשפחות מטיילים אחרים במלון שגם אצלם רמת הקיטורים של הילדים היתה גבוהה . או שתכננו ביחד איתם את המסלול .

יום 5 - רפטניג על נהר הארכטוס עם אלפין זון -

רפטינג מהנה ורגוע , מאורגן , נופים מרשימים , מים כחולים צלולים . עצירה לצילום במפל עם מיי קרח . מדריך חמוד נהנו מאוד

סיום הרפטינג בגשר פלאקה והסעה חזרה של כחצי שעה לנקודת המפגש משם אנו ממשיכים למטאורה , נסיעה של כשעה וחצי . ללינה בכפר קסרטארקי , Hotel Doupiani House המהמם

. המלון נמצא למרגלות המנזרים ממש בכביש הכניסה . לקחנו חדר עם מרפסת ונוף אבל לא ממש חובה אפשר פשוט לשבת בגינה של המלון ולהינות מאותו הנוף , אבל לדעתי אם כבר הגעתם עד למקום כזה תהנו מהחוויה כמה שיותר ואל תתקמצנו על חדר עם נוף .

התמונות לא מעבירות את הרושם של המקום , הדרמטיות של הצוקים במפגש אישי .זה מעיף את הפוני . הגענו לארוחת ערב מול הנוף המרשים באחת מהטברנות בכפר . סיימנו את היום במופע שקיעה מרהיב מנקודות התצפית השונות לאורך הכביש . לדעתי ממש שווה ללון פה לילה רק בשביל זה. חוויה של פעם בחיים . מאוד התלבטתי עם להקדיש לילה למטאורה או לבקר במנזרים ולהמשיך לפיליון ואני מאוד שמחה על הבחירה .

תם החלק הראשון של הטיול ומכאן ממשיכים לחלק השני - לפעילות המעודפת במשפחה שלנו- נופש בטל גב .

יום 6 - ביקור במנזרי מטאורה ונסיעה למזרח פיליון -

אחרי ארוחת בוקר חביבה מול הנוף במרפסת המלון החלטנו להכנס למנזר 1 ובחרנו בגרנד מטאורה - מהחניה מובילות אליו מדרגות (- לא הרבה בכלל ) , מרד המתבגרים נמשך נשארים ברכב ורק בעלי ואני מבקרים במנזר . הפסד שלהם . תשלום בכניסה , נשים מקבלות מין חצאית לצניעות , בהחלט בחירה מצוינת מנזר קטן ,מטופח מאוד ומקסים , נוף משגע , יש בו מוזיאון המדגים את חיי הנזירים ואת דרכי הבנייה של המנזרים . תלבושות שונות וכו . מומלץ בחום .

כל הביקור נמשך לא יותר משעה ומכאן אנו מתחילים בנסיעה למזרח פיליון , (בדרך ניתן לבקר בחנות הדגל ג'מבו , אותה ראינו מהדרך , רצינו כבר להגיע למלון המפנק ולא היה לנו כוח לעצור , הבנתי מחיפוש ששגב עשה שיש גם בסביבתה KFC , אהוב בטנו , רק חבל שהוא גילה את זה מאוחר מידיי) , אחרי נסיעה של כשעתיים וחצי מגיעים למלון הבא שלנו מלון THETA -שגם הוא היה בחירה מצוינת בסהכ . מלון בוטיק קטן , מצוחצח , מודרני , עם בריכה וג'קוזי חיצוני , ארוחת בוקר בסיסית מאוד , אירוח לבבי . הזמנו חדר משפחה עם מרפסת ונוף לים . ועוד איזה נוף !!! גם ביום וגם בלילה (הינו בלילות ירח מלא הכי מדהים שראינו - ממש ירח זורח במלוא תפארתו ) החסרון היחיד הוא שהוא דיי מבודד , ונדרשת נסיעה של אומנם רק 10 דקות מהחוף/טיילת , אבל מאוד מפותלת וממש לא נעימה בחושך . בדיעבד הייתי מזמינה מלון קרוב יותר לחוף . למשל אגפיטוס וילה , או מלון KELLY , או מלון KALIA הנמצאים ממש על הטיילת של אגיוס איונינס .

לאחר צ'ק אין זריז וביקור קצר בבריכה (ביחד עם עוד משפחה רעשנית מ...ישראל ) אנחנו יוצאים לארוחה לאור השקיעה במסעדת דגים בטיילת המקסימה של אגיוס איונינס . בוחרים דגים /פירות ים מתוך השלל היומי ואת אופן הבישול ( על האש , מטוגן ) , צזיקי וסלט יווני כמובן . הכל טעים טעים ֱֱ! פה מצאנו גם מנה שנקראיית חורטה , מין עשב הדומה לתרד , מוגש מאודה עם שמן זית , מנה שהומלצה על ידי השכן שלנו , יליד האי קורפו , לא מצאנו אותה במסעדות בצפון ובפיליון הוגשה כמעט בכל מסעדה . מאוד אהבתי שבכל המסעדות ביחד עם התפריט מוגש קנקן מים קרים שאותו מלאו ללא בקשה שוב ושוב . אנחנו צריכים ללמוד מהם בארצנו החמה .

ועוד תמונת נוף מהמרפסת
הטיילת של אגיוס איונינס

עיקר החופשה בפיליון הוקדשה לבן גב ומנוחה , גם פה המתבגרים הטילו וטו על כמה תוכניות שלי אז לא יצא לי לבקר בחוף מילופוטמוס הידוע (שהיה סוער בימים שהיינו ) , ולא בכפר צגרדה , ועוד כמה שהיו ברשימות שלי , אז יש לי סיבות טובות לטיול השלמות . אתן לתמונות לדבר :

חוף אגי סרדנטה המקסים
חוף ״ מאמה מיה ״
המסעדה בדמוחארי מאמה מיה אליה חזרנו למחרת מומלץ בחום
חוף פלאקה

לאחר 3 ימים בצד המזרחי , אנחנו עוברים לצד המערבי - ומתחילים לבקשת הקהל הצעיר , או ליתר דיוק לבקשת עלמת החן , חובבת שוד ארנקי הוריה , טופז , לשופינג בעיר הגדולה וולוס , אליה הגענו גם לצורך בדיקות קורונה . חנינו בחניית הנמל , חניה בתשלום . משם יוצא רחוב ארוך מלא בחנויות מותגים יודעות כמו ברשקה , H&M , פול אנד בר ועוד . מלא מסעדות עם שווארמה או בשמה המקומי גירוס , מאפיות , בתי קפה ועוד . לא היה קל לקנות כי לאור תקנות הקורונה (עליהם מאוד מאוד מקפידים בכל מקום שהיינו ) היו תורים בחוץ/בכניסה לחדרי הלבשה וכל קנייה לקחה המון זמן ולא היתה לנו סבלנות . משעה 2 בערך החנויות נסגרות עד נדמה לי , 5 בערב להפסקה . קחו בחשבון .

משם ממשיכים למלון האחרון , בקאלה נרה , מלון מינלסקה MINLSKA HOTEL , כמה חפרתי על הלינה בצד המערבי ... , קראתי מלא פוסטים , התחבטתי והתלבטתי ואני שמחה לומר שהיה בחירה פשוט מצוינת מכל בחינה . מיקום/תמורה/ לינה /פינוק ..לקחנו חדר עם מרפסת ונוף לים , המלון עצמו יושב ממש על הטיילת , "חדר האוכל" הוא בעצם על הטיילת עצמה, ובו סולם לצורך רחצה בים . מלון בוטיק קטן וחמוד , עיצוב מקסים , ארוח חם , ארוחת בוקר מצוינת ומפנקת מוגשת לשולחן לפי הזמנה מראש .

מרפסת בחדר במלון מינלסקה
הטיילת של קאלה נרה ממרפסת המלון
חדר אוכל במלון מינלסקה
מלון מינלסקה

הטיילת של קאלה נרה מהממת , מלאה במסעדות ובתי קפה מעוצבים ובאווירה משגעת , בהמשכה או במקביל אליה חוף ים , מים רדודים יחסית , רגוע , עם כסאות ושמשיות , ניתן לשבת בחינם בהזמנת משקה /אוכל . ניתן להשכיר קטנועים במחיר של כ 30 יורו ליום , אין צורך ברישיון יעודי , אופניים רגילים או חשמליים , יש ספורט ימי - קאייקים/סאפ/סירות פדלים , אנחנו חפשנו ג'ט סקי אבל לא היה . מאוד נהנו שם והייתי נשארת בכיף עוד ימים . שוב ניתן לתמונות לדבר כי אין טוב ממראה עיניים .

לינה בפיליון - כאמור המון מחשבה והתלבטות היו לי לגבי הלינה בפיליון ואני יודעת שרבים מתלבטים בסוגיה לכן ארחיב קצת בעניין - מה לבחור??? צד מזרחי/מערבי , לינה על ההר /ים , וילה /מלון , המגוון גדול ומפתה . בסוף החלטתי לפצל את הלינה ל 3 לילות לצד המזרחי ו 2 לילות אחרונים לצד המערבי גם לצורך בדיקת קורונה וגם כדי להיות קרובים יותר ליציאה מפיליון בחזרה לשדה התעופה . הבחירה היתה נבונה ואני מרוצה שיצא לנו לחוות את שני הצדדים . אכן הכל נאמר וכולם צודקים - הצד המזרחי - הנופים מרשימים , הכבישים מפותלים , החופים או הים סוער יותר - אבל עדיין היה ניתן לשחות , ואנחנו אפילו דיי נהנו מהשחיה בגלים , הרוח היתה נעימה , אומנם היינו ב 2-3 חופים אבל אני מתרשמת שלכל חוף יש "אופי " משלו , והמעבר בין החופים השונים מגוון את השהיה בחופים , נראה כי הים נרגע במשך היום ובערב לפני השקיעה היה הכי רגוע . גם הנסיעות למרות היותן מפותלות לוו בנופי הים המקסימים , הצד המזרחי מיוער וירוק , הצד המערבי היה יבש יותר ודומה יותר לנופי המוכרים לנו מישראל . בצד המערבי הנסיעה שטוחה , יש מסעדות , מאפיות , אפשרויות לשופינג בעיר הגדולה . ובחופשה עם ילדים צעירים בהחלט הייתי מעדיפה את הצד המערבי . מניחה שמה שתבחרו תהיו מרוצים .

סעו ותהנו . יוון בהחלט עשתה לנו חשק לעוד !

תמונת הפרופיל של ורד בד
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של ורד בד