לכו לטייל בירדן! 3.4.2016 ואדי ראם, ואדי חסה, ואדי הידאן, ואדי ע'וור.

תמונה ראשית עבור: לכו לטייל בירדן! 3.4.2016 ואדי ראם, ואדי חסה, ואדי הידאן, ואדי ע'וור.
ואדי ראם.

לפני כמה ימים חזרתי מטיול לירדן. החלטתי לכתוב כאן באתר המטייל כדי לעודד אנשים ללכת ולטייל בירדן בנוסף שמתי לב שקשה מאוד למצוא טיפים עדכניים מכיוון שכמעט ולא מטיילים בירדן יותר ישראלים.

את הטיול ארגנו מהארץ בעזרתו של אחמד אל שארו לאחר שקראנו עליו הרבה המלצות באתר המטייל. בהתחלה התלבטנו אם באמת לקחת מדריך ולעשות את כל הטיול באופן מסודר או פשוט להיכנס ולהסתדר לבדנו, עכשיו אני יכול לומר בדיעבד שעשינו בחירה נכונה שטיילנו עם אחמד. אופי הטיול היה כזה שאחמד הסיע אותנו לכל נקודה בה בחרנו לטייל הוריד אותנו שמה ביחד עם חיים שהיה המדריך הצמוד שלנו ובא איתנו לכל מקום ולאחר שסיימנו את המסלול אחמד בא לאסוף אותנו אל המסלול הבא. דבר שנתן לנו היתרון עצום במקום ולסחוב את כל הציוד על הגב במהלך המסלולים השארנו אצל אחמד ברכב את כל הציוד שהבאנו וטיילנו רק עם מים ואוכל לאותו יום על הגב.

חיים המדריך שלנו ידע אנגלית מעולה, היה חברותי והכיר את המסלולים כלכך טוב ולקח אותנו לכל המקומות המיוחדים מבלי להחסיר מאיתנו שום דבר, כמו אחמד שגם הוא עשה הכל בשביל שנהנה מהטיול ונהיה מרוצים, עזר המון בארגון והתכנון של הטיול.

נפגשנו כולנו באילת ביום שבת בערב שישה חברה, קנינו קצת אוכל כי 2 מאיתנו היו דתיים ואכלו רק כשר, למחרת בבוקר עברנו את הגבול.

קצת על מעבר הגבול – שמענו לפני זה שקשה לעבור עם אוכל חבלים ותפילין, אבל בגלל שאחמד כבר ארגן את הויזות מראש ולמעשה הצהרנו שאנחנו הולכים לטייל והכל נעשה עם מדריך צמוד אז עברנו בכלל בלי בדיקות ובקלות. לגבי הכסף אם יש לכם דולרים תביאו, השער יותר טוב אבל אל תפרטו במיוחד כי אז תשלמו עמלה פעמים- משקל לדולר ואז מדולר לדינר. את הכסף עדיף להחליף בצד הירדני ואז בחזור מדינר לשקל עדיף להחליף בצד הישראלי.

ממעבר הגבול נסענו ישר לואדי ראם- כפר בדואי מדהים שנמצא בין דיונות של חולות אדומים והרים מסלעים מרשימים. בכפר יש המון בדואים שמצעים פחות או יותר את אותם הדברים אנחנו סגרנו עם אחמד מראש את אחת החבילות הבנאליות והוא ארגן לנו מחיר מוזל בערך ב30%. החבילה כללה חצי יום טיול גיפים לינה במאהל הבדואי ארוחת ערב ובוקר. האווירה שם הייתה מדהימה ומרגיעה אירחו אותנו כמו שצריך! הטיול גיפים היה ממש נחמד, ואדי ראם הוא אחד מהמדברים היפים בעולם. במאהל הבדואי היה אוהל אירוח גדול ששמה ישבנו ואכלנו, כמובן שהיו נרגילות, חוץ מזה היה לנו אוהלים משלנו עם מיטות ומצעים, היו שם שירותים ומקלחות, פינת ישיבה על גבעה שצופה על כל המדבר ואפילו חשמל. לארוחת ערב הכינו לנו עוף וירקות בבור עם גחלים ואורז אפשר ללמוד דבר או שניים מהבדואים לגבי בישול שטח, למחרת הסיעו אותנו לואדי ראם שם פגשנו את אחמד שהסיע אותנו לואדי חסה.

לסיכום על ואדי ראם – החלק הכי מרגיע ומיוחד שהיה לי בטיול, ממש נהניתי שם ואני ממליץ מאוד לא לוותר על החוויה הזו למרות המחיר! (30 דינר לבן אדם, אם אתם שומרים כשרות 22 דינר) אגב אם לא אמרתי עדיין כל דינר זה 5.5 שקלים בערך.

נסענו מואדי ראם לואדי חסה בדרך אחמד עצר לנו לאכול פלאפל במחיר של חצי דינר, תכננו לרדת דרך ואדי עפרה אבל בדרך שמענו שהמעיין החם יבש אז ויתרנו על התענוג וחיים לקח אותנו מדרך קצרה יותר ישר לואדי חסה, השארנו את כל האוכל והבגדים אצל אחמד ברכב לקחנו עלינו רק בקבוק מים אחד לבן ציוד לינה קל שכולל שקש ומזרון ואוכל ליומיים. את המים ממלאים מנביעות שיש לאורך כל הדרך. אורך המסלול 22 קמ אחרי שקיצרנו את ואדי עפרה (2 קמ) ולקח לנו יומיים, אנחנו התחלנו ב10 בבוקר. הנחל מגוון מאוד- מנביעות חמות נביעות קרות וערוצים משניים שנשפכים לנחל ועד לקניוני סלע צבעוניים וגנים תלויים, למי שטעה הנחל זורם בעוצמה לאורך כל המסלול. כאן המדריך שלנו חיים הוכיח לנו שעשינו בשכל שלקחנו מדריך, הוא עצר לנו בכל מקום שמעניין ושווה את העצירה את הנביעות האלה והערוצים המשניים קל מאוד לפספס, מי שהולך כאן בלי מדריך שווה לו לקנות את אחד הספרים של קניוני מואב ואדום כדי לא לפספס דבר. היום הראשון הוא היפה ביותר עצרנו לישון ב”צוללת” כמו שנקראת בספרי מואב ואדום ועל פי המקומיים, שמה יש סלע עומד בצורת ספינה ומשטח שטוח ולא משופע שנוח לשינה, אנחנו הבאנו נרות ומקטרות ריחניים ללילה בהתחלה זה היה בשביל הצחוקים אבל אחרי שהדלקנו זה נתן אווירה מיוחדת שמשם זה כבר הפך להרגל שחזר על עצמו בשאר הלילות, שמנו לב שלא היו שם סימני מדורה והסקנו מזה שלא ישנו בנקודה הזו כבר הרבה זמן, בישלנו אורז כשר שהבאנו מהבית עם אגוזים שקדם פלפלים חריפים בצלים ושום שקנינו בדרך קצת קפה ולישון.

הצוללת

למחרת המשכנו את כל הואדי החלק השני פחות יפה מהראשון לכן הייתי ממליץ לצאת ביום הראשון מוקדם כדי למרוח את הזמן. אין טעם לצאת לפני 8 וחצי ביום השני אנחנו סיימנו את המסלול בערך ב4-5. כשסיימנו החלפנו בגדים ותפסנו איזה רכב לצאפי הכפר הקרוב בעד 4 דינר בערך לכולנו (קבענו עם אחמד רק למחרת) קנינו שם קצת דברים לארוחת ערב לדתיים ואכלנו במסעדה טובה שחיים המדריך הכיר (3 דינר לשולחן משוגע! כמובן שנבצר מהדתיים לאכול) אחרי הארגונים תפסנו מונית בחזרה לנחל חסה ישנו שם.

ביום הרביעי של הטיול אחמד בא לאסוף אותנו בבוקר מואדי חסה ונסענו אל ואדי הידאן (הלא הוא חלק מנחל הארנון, מוג'יב המפורסם) במטרה לעשות את כולו במשך יום וחצי, לאחר שהבנו שהחלק היפה ביותר של המסלול שהוא קניון ההידאן וקניון המוגיב סגור למטיילים בעקבות השיטפונות אחמד הציע שנעשה את החלק של קניון הבזלת, the black canyon שבסופו אפשר לצאת בחזרה לכביש דרך עין זרעה, מסלול קצר של 6 עד 7 שעות תלוי כמה לוקחים את הזמן בזמן הזה הוא יחכה לנו למעלה וישמור לנו את הדברים כי הכל (אבל הכל!) נרטב ולאחר מכן יסיע אותנו לנקודת התחלה של מסלול אחר בשם ואדי ע'וור(בחינם), השארנו אצלו את כל התיקים כולל הדרכונים ארנקים ופלאפונים (למעט אחד למקרה ש..)לקחנו רק תיק אחד עם מים וארוחת צהריים. קניון הבזלת מדהים!! מסלול אתגרי ומלא במים כדאי להביא חבל 10 מטר. המסלול מזכיר מאוד את הזוויתן ואת בריכת המשושים אבל פשוט עם כלכך הרבה יותר מים! היה ממצא ואני יכול לומר שמי שמתכנן לעשות את כל המסלול צריך לקחת בחשבון שכל הציוד נרטב ויש קטעים שלמים של שחיה לכן כדי להביא מזרון מים מתנפח כדי להשיט עליו את התיקים ואת כל הציוד החשוב שקשים גזיות וכו בשקיות זבל.

סיימנו אחרי 7 שעות, לקחנו את הזמן ועשינו ארוחת צהריים. חיים (שהעדיף לא לבוא כי המסלול ממש קשה ובכל זאת הוא בן 40) חיכה לנו בנקודה שממנה רואים את הנחל למקרה שנתבלבל ונמשיל מבלי לעלות לעין זרעה, משם הוא לקח אותנו לאחמד ששמר על הציוד שלנו. אמרנו לאחמד שאנחנו עייפים ומאסנו כבר מלינת שטח והתקציב שלנו הוא 10 דינר (בכול זאת אנחנו ישראלים) אז כל הנסיעה לאזור ואדי ע'וור (שאני שוב מזכיר שאת הנסיעה הזו וכל היום שהוא חיכה לנו בזמן שעשינו את קניון הבזלת אחמד צ'יפר אותנו בחינם) אחמד עשה טלפונים ולבסוף סידר לנו מלון בעיר דנה שהיא הקרובה ביותר לואדי ע'ור ב10 דינר, לא כולל מונית למחרת שעלתה לנו 2 דינר לבן אדם. הגענו לשם בערב השארנו אצל אחמד את כל הדברים ולקחנו רק 2 תיקים עם הארנקים הדרכונים והפלאפונים, מים וארוחת בוקר וצהריים. המלון היה בנוי על כפר עתיק בכל מקום יש זולות עם ספות ונרגילות על מרפסות שצופות את כל עמק הערבה, מלון בהחלט לא מפואר אבל בהחלט אוטנתי, פשוט ומיוחד זו ההגדרה, היה שווה את זה, כל המלונות בעיר דנה היו באותו מקום בערך אנחנו היינו בדנה טוואר הוטל למחרת קמנו מוקדם ונסענו לוואדי ע'וור.

המלון בדנה- מבט מהמרפסת שלנו.

ואדי ע'וור כמו שמתואר בספרים הוא קצר ולעניין מסלול של 12 קילומטר בקניון צר עם אבני חול ודקלים תלויים, בסוף המסלול צריך לתאם עם גיפ שיבוא לאסוף אותכם בדרך עפר שאורכה 9.5 קילמוטר מחיר סטנדט לכולם שאי אפשר להוריד על סך 15 דינר.. אחרי ואדי חסה המסלול לא ריגש אתנו כלכך אבל היה נחמד בסך הכל, יש מים לאורך כל המסלול והבריכה המפורסמת של ואדי עוור רדודה כנארה התייבשה ממיעוט הגשמים השנה. בקיצור אני מסלול מומלץ עם יש לכם רק חצי יום פנוי ואתם רוצים לתפור משהו על הדרך, אני ממש אהבתי כי בסך הכל יש שם נוף מיוחד אבל נהניתי בדיוק כמו שהייתי נהנה בנחל ערוגות בארץ.. הנוף מיוחד יש מספר מפלים שאפשר להיעזר בחבל אך לא מחייב.

חיים תיאם לנו הסעה ומאחרי הדרך עפר לגיפים אחמד המתין לנו ולקח אותנו לעקבה שם התפצלנו חלק נשארו ליום צלילות ואני חזרתי עם הדתיים לשבת בבית.

אני רוצה שוב פעם להמליץ על אחמד שהיה שותף בארגון, עשה הכל בשביל שנהנה בטיול עצר לנו בכל מקוום שרצינו לאכול או לקנות אוכל מסלול, הוסיף לנו נסיעות שלא היו כלולות במחיר שסיכמנו מראש מבלי בכלל להתחשבן בקיצור עשה לנו את הטיול! המחירים שלו גם הכי סבירים ממה שבדקנו והוא היה איתנו הוגן לאורך כל הטיול, מדבר אנגלית מעולה.

למי שמעוניין לתכנן טיול לירדן הוא יכול לשלוח לו מייל ולקבל הצעת מחיר:

[email protected]
Mobile:+962 796668455
+962 777041801

המספר עם 801 בסוף הוא מספר שבו הוא זמין גם בוואטספ.

לסיכום:

ירדן מדינה מדהימה קרובה וזולה אווירה מיוחדת ונחלים מדהימים ממליץ בחום לטייל שם. כל הטיול בירדן יצא לי 240 דינר שזה 1400 שקל בערך כולל טיסות לאילת ולא כולל מעבר גבול בסך 100 שח

170 דינר לאחמד שכללו מונית צמוד מדריך צמוד (הלא הוא חיים) ויזה ואגרת מעבר ירדני

30 דינר למחנה הבדואי (22 לשומרי כשרות)

40 דינר למוניות פה וש שפירטתי מלון בדנה אוכל לשטח מסעדות וטיסות.

מקווה שנהנתם לקרוא אשמח לעזור למי שנוסע! ירדן.

תמונת הפרופיל של ירדן סיטון
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של ירדן סיטון

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לירדן

הושק קו טיסות חדש וישיר לאחד מהיעדים הכי יפים באירופה לטיולים בטבע לאייטם המלא
הושק קו טיסות חדש וישיר לאחד מהיעדים הכי יפים באירופה לטיולים בטבע
40 מיליון נוסעים בשנה: פרויקט ההרחבה הענק של טרמינל 3 יוצא לדרך לאייטם המלא
40  מיליון נוסעים בשנה: פרויקט ההרחבה הענק של טרמינל 3 יוצא לדרך
50% הנחה על טיסות ליעד האיטלקי המבוקש: מבצע Happy Hour של ארקיע נמשך לאייטם המלא
50% הנחה על טיסות ליעד האיטלקי המבוקש: מבצע Happy Hour של ארקיע נמשך
נותנת פייט לגדולות: אייר חיפה נכנסת לתחרות על הקו הפופולרי מנתב"ג לאייטם המלא
נותנת פייט לגדולות: אייר חיפה נכנסת לתחרות על הקו הפופולרי מנתב"ג
לא פריז ולא לונדון: זו העיר עם איכות החיים הכי גבוהה בעולם לשנת 2026 לאייטם המלא
לא פריז ולא לונדון: זו העיר עם איכות החיים הכי גבוהה בעולם לשנת 2026
החופשה החלומית הפכה לאסון: תייר נהרג באחת האטרקציות היפות באירופה לאייטם המלא
החופשה החלומית הפכה לאסון: תייר נהרג באחת האטרקציות היפות באירופה
אירופה בוערת: שיבושים בתנועת הרכבות בעקבות שריפת ענק בהולנד לאייטם המלא
אירופה בוערת: שיבושים בתנועת הרכבות בעקבות שריפת ענק בהולנד
חופשה של פעם בחיים: זה יעד התיירות הכי יקר בעולם לשנת 2026 לאייטם המלא
חופשה של פעם בחיים: זה יעד התיירות הכי יקר בעולם לשנת 2026
למשך ארבעה ימים בלבד: ארקיע תציע 50% הנחה בכל יום על יעד אחר– זה היעד הראשון שנבחר לאייטם המלא
טסים ליוון? אל תנעלו את הנעליים האלה, הקנס יכול להגיע ל-900 אירו! לאייטם המלא
טסים ליוון? אל תנעלו את הנעליים האלה, הקנס יכול להגיע ל-900 אירו!
חברת תעופה נוספת בדרך לישראל: זה הקו החדש לאירופה שייפתח בקיץ לאייטם המלא
חברת תעופה נוספת בדרך לישראל: זה הקו החדש לאירופה שייפתח בקיץ