מילאנו 2026

תמונה ראשית עבור: מילאנו 2026
אחרי חודש של תעסוקה מבצעית במילואים שהתקיימה במהלך ינואר 2026, והיות והטיסה האחרונה שלי ושל אשתי הייתה בספטמבר 2025, החלטתי ש-אני חייב לעשות סופ"ש בחו"ל כדי להתרענן ולנשום אוויר אירופאי חופשי. היעד שבחרנו לבקר בו הוא - מילאנו. התכנית המקורית הייתה שאני אטוס בחודש מרץ עם אשתי למילאנו ובעוד שאני אחזור לארץ היא תמשיך לביקור ב-טשקנט באוזבקיסטן, שם אמא שלה גרה. אבל תוכניות לחוד... בסוף פברואר החלה המלחמה עם איראן וגוייסתי למילואים. ציפיתי ל 2 אפשרויות על פי התפתחות האירועים: או שהמלחמה תסתיים באמצע מרץ ואני אטוס למילאנו או שהיא תימשך והטיסה שלי לשם תבוטל. בפועל, המלחמה לא הסתיימה לקראת אמצע מרץ אבל שבוע לפני כן קיבלתי הודעה משמחת מחברת אל-על שהכרטיס שלי שריר וקיים והטיסה שאני רושם עליה מתקיימת כרגיל. זו הייתה הפתעה עבורי. בעקבות כך ביקשתי להשתחרר מהמלואים וכעבור יום אחרי החשרור (ובתנאי שאגוייס שוב כשאחזור) עליתי על המטוס. ציפיתי גם לחזור לחזור לארץ עם אל על שאיתם עשיתי את ההלוך. הם הודיעו לי שהטיסה הזו גם מתקיימת כרגיל. אבל זה לא קרה. בזמן שהייתי במילאנו פיקוד העורף הקשיח את ההנחיות והחליט לצמצם את פעילות נתב"ג. אני מצאתי את עצמי ללא כרטיס חזור לארץ ולכן שילמתי הון ועליתי על טיסת הקונקשן דרך באקו לעיר טשקנט. בייחד עם אשתי. אבל הפוסט הזה יהיה מוקדש למילאנו ועל טשקנט אני אכתוב בפעם הבאה. * * טיסה את הטיסה למילאנו הזמתיו עם סוכנת של איסתא בסניף באר שבע. ההלוך במקור היה אמור להיות עם חברת ארקיע. הזמנתי טיסת בוקר מוקדמת בעלות של כמעת מתאים דולר לכיוון הלוך. טיסת החזור הוזמנה מחברת אל על במחיר דומה. בפועל, הדבר שקרה הוא שחברת ישראייר ביטלה את טיסת ההלוך שלי כ-חודש לפני התאריך הנקוב. בשל כך נאצלתי להוסיף קצת יותר מעל ל-100 דולר לאדם לטיסת הלוך חדשה עם חברת אל-על לשעות הצהוריים המאוחרת. כבר שמעתי בעבר שארקיע מבטלת כרטיסים או טיסות עד שבועיים לפני ההמראה כשהדבר לא משתלם להם כלכלית. והנה, הרגשתי את זה על עצמי. בתודה לארקיע איבדתי כמעת יום שלם וכסף. בנוסף, לא יכלתי לבטל את החזור חינם לדבריה של הסוכנת כי מדובר בחברות שונות. גם בשדה התעופה היו צרות. כשהגענו לצ'ק אין אל-על אמרה שיש אובר בוקינג על הטיסה ושאנחנו כנראה לא נטוס איתם אבל לבסוף העניין סודר ועלינו על המטוס. הטיסה הייתה סטנדרטית ואפילו יצאה בזמן. בארוחת הצהריים שבמטוס היו פחות סוגי משקעות (לא היה קולה) עקב בעיות לוגיסטיות שקשורות למלחמה אבל הכריך הבשרי היה טעים כרגיל. ביקשנו עוד כריך וקיבלנו, כמו גם שתייה נוספת. רק שמראה נתב"ג הסגור העלה תחושות של עצב. * * הגעה משדה התעופה לעיר משדה התעופה של מילאנו אפשר להגיע לעיר באוטובוס בעלות של פחות מ 5 יורו לכיוון או ברכבת בעלות של 15 יורו. אנחנו בחרנו באופציה של הרכבת. כדי להגיע לתחנה יש לרדת בתוך שדה התעופה לקומה תחתית ולעבור את המעבר התת קרקעי לתחנה. יש שילוט המכווין לשם. הנסיעה עצמה נמשכת כשעה עד תחנת הרכבת המרכזית בעיר. לגבי התחנה, היא כל כך יפה ושחובה לבקר בה. מדובר באחת מתחנות הרכבת הגדולות והמרשימות באירופה. התחנה תוכננה בסגנון אדריכלי מונומנטלי שמשלב אלמנטים קלאסיים ומודרניים, והיא נבנתה בתקופת שלטונו של בניטו מוסוליני, שרצה ליצור מבנה שמבטא עוצמה ויוקרה. * * מלון את הלינה עשינו ב Delle Nazioni Milan Hotel בעלות של 545.20 יורו ל 4 לילות. כשהגענו בשעת ערב מאוחרת לריספשן פגשנו איש צוות נחמד שהודיע לנו ששדרגו לנו את החדר הכפול ל-סוויטה. המינוס היחיד בסוויטה שהיא נמצאת במבנה אחר שמרוחק 2 דקות מהריספשן. מצד שני, היא נמצאת במבנה ישן, גדול ויפה עם מעלית קטנה ועתיקה שעברה מודרנזציה. הסוויטה עצמה התגלתה כמצויינת - היו בה חלל גדול, מיטה גדולה , חלון גדול עם תריס שנפתח בעזרת כפתור ואמבטיה באמצע החדר. החלונות מבודדים רעש ויש הסקה טובה. חדר הרחצה גדול גם הוא וכל יום מוסיפים שם סבון ושמפו. ניקיון החדר היה ברמה מדהימה!! המיקום של המלון טוב. מדובר במרחק של כמה דקות הליכה מתחנת המטרו ותחנת הרכבת המרכזית. חנות גדולה ומסעדות מכל סוג צמודים לבניין. הדבר היחיד שלא אהבתי זה שביקשנו שיתקנו את המנעול לחדר הרחצה שלא היה ננעל אך כנראה שכחו מכך או שהוא לא היה בר תיקון. * * תחבורה ציבורית במילאנו יש מערכת תחבורה ציבורית טובה הכוללת אוטובוסים וקווי מטרו. אנחנו נסענו בעיקר במטרו ושילמנו 2.20 יורו בכל פעם שנסענו בעיר. תוקף כל כרטיס נסיעה הוא ל 90 דקותאך יש אופציה לרכישת לכרטיסים יומיים או שבועיים. את הכרטיסים ניתן לרכוש במכונות אוטומטיות ואת כרטיס הקרטון שמקבלים ניתן להטעין שוב (זה חוסך זמן כי לא כל המכונות מדפיסות כרטיסים חד פעמיים). * * * * יום 1 - המרכז ההיסטורי החלטנו ביום הראשון שלנו במילואנו לבקר בעיר העתיקה והחלטנו ללכת לשם ברגל, מרחק של כחצי שעה הליכה. נהנתי לראות איך המבנים החדשים מתחלפים ברחובות צרים ומבנים עתיקים. המטרה שלנו הייתה הדואומו של מילאנו, Duomo di Milano, שהוא הקתדרלה המרכזית של העיר ואחד המבנים המפורסמים ביותר באיטליה. זהו מבנה עצום בסגנון גותי, שנבנה במשך מאות שנים והושלם באופן רשמי במאה ה-19 (החלק הפנימי ורוב החיצוני במאה ה 17). הקתדרלה מתאפיינת בחזית מרהיבה עם מאות צריחים ופסלים, והיא יכולה להכיל אלפי מבקרים בו-זמנית. מהגג שלה ניתן ליהנות מתצפית פנורמית מרשימה על העיר מילאנו. מבנה הקתדרלה פתוח בין 9:00 ל 19:00 ועלות הכניסה היא 8 יורו (יש לשלם תוספת תשלום עבור כניסה ל-גג,ל מוזיאון ולקריפטה). כרטיס ניתן לקנות באתר או קופות ליד. * * אחרי הביקור בקתדרלה המרשימה המשכנו לטייל באזור. מן הסתם נכנסנו לגלריה של ויטוריו עמנואל השני, מעבר קניות מקורה (פסאז') ומפואר מהמאה ה-19, שנבנה עם תקרת זכוכית מרשימה ורצפת פסיפס מעוטרת. הגלריה מחברת בין כיכר הדואומו לבית האופרה Teatro alla Scala, והיא מלאה בחנויות יוקרה, בתי קפה ומסעדות. מעבר להיותה מרכז קניות, היא נחשבת גם לאתר אדריכלי והיסטורי חשוב ולאחד מסמלי העיר. * * עצרנו לכמה רגעים בכיכר מרקאנטי. מקום יפה מוקף מבנים מיימי הביניים וכולל רשימת זיכרון לנספי המאבק בשלטון הפשיסטי האיטלקי של בניטו מוסלני. בהמשך פנינו ל רחוב דנטה, רחוב שהופך בהדרגה למדרחוב ואשר מלא במסעדון וחניות. עצרנו לאכול במקדונס המקומי וביקרנו בכמה חנויות. * * המשכנו לטייל במדרחוב עד שהוא הביל אותנו אל קסטלו ספורצסקו. הקסטלו מהווה את אחד האתרים המרכזיים בעיר מילאנו — הוא מבצר גדול ומרשים מהמאה ה-15, ששימש בעבר כארמון של שליטי העיר וכמבצר הגנה. כיום הוא מתחם מוזיאונים גדול עם יצירות אמנות חשובות, כולל עבודות של מיכלאנג’לו ולאונרדו דה וינצ’י שנמצאים במוזיאון Museo d’Arte Antica. יש שם גם מוזיאון לאומנות דקורטיבית ומצרית עתיקה. אנחנו הלרנו לא להיכנס למוזיאונים הללו אלא לטייל עוד קצת. * * מאחורי המצבר יש פארק יפייפה בשם Parco Sempione שמהווה ריאה ירוקה גדולה ויפה. הוא נוסד עוד במאה ה 19 ויש בו אגם עם דגים וצבים, נגני רחוב, בתי קפה והמון סנאים שניתן להאכיל. מהצד השני של הפארק יש שער ניצחון בשם שער השלום. את השער התחילו לבנות בתחילת המאה ה-19 בתקופת נפוליאון והוא הושלם ונחנך רק בשנת 1838 בתקופת האימפריה האוסטרית ששלטה אז בצפון איטליה. * * אחרי מנוחה קצרה בפארק החלטנו שאנחנו רוצים ללכת למוזיאון אומנות. אבל לא מוזיאון של אומנות איטלקית מתקופת הרנסנס (למרות שאלו היו קרובים אלינו) אלא שרצינו משהו מתקופה מודרנית ולכן הלכנו למוזיאון GAM - Galleria d'Arte Moderna. אחד מהמוזיאונים המרכזיים של מילאנו לאמנות מודרנית מהמאה ה־18 ועד תחילת המאה ה־20, והוא ממוקם בתוך וילה היסטורית יפהפייה בשם Villa Reale. יש בו ציורים ופסלים של אמנות אירופאית ואיטלקית מודרנית מוקדמת. יצירות של זרמים שונים מהמאה ה 20 כמו ניאו־קלאסיציזם, רומנטיקה ואימפרסיוניזם. וזה כולל אמנים איטלקיים חשובים כמו Canova, Hayez ו־Segantini. אלו אוספים שמראים את המעבר מאמנות קלאסית לאמנות מודרנית. היינו במוזיאון שעה וחצי וזה הספיק. שעות פעילות: 10:00–17:30 (יום שני סגור) מחיר כניסה: 5 יורו אתר: https://www.gam-milano.com/?utm_source=chatgpt.com * * בערב הלכנו לבר קוקטיילים קטן ומגניב בשם Monkey Cocktail Bar , בר קוקטיילים צעיר וטרנדי שנמצא ליד תחנת הרכבת המרכזית של מילאנו (כתובת: Via Napo Torriani 5, Milano) וליד המלון שלנו. יש בו עיצוב עם גרפיטי ואווירה אורבנית חיה, קוקטיילים יצירתיים לצד קלאסיים (כולם בערך סביב 10–12€), מוזיקה טובה ואווירה לא רשמית (יותר “בר חברתי” מאשר יוקרתי) והרבה מקומיים ותיירים, במיוחד בערב. שתינו, חזרנו למלון ונכנסנו למקלחת עם סבונים מתפוצצים שקנינו באותו היום. כך סיימנו את היום הראשון. * * * * יום 2 - אזור התעלות והמרכז ההיסטורי ביום השני שלנו במילאנו נסענו לרובע Navigli. הרובע הוא אזור עתיק ומחוספס שיש בו גם תעלות שנחצבו בימי הביניים. כדי להגיע אל הרובע נסענו במטרו עד המטרו Genova FS. תחילה הסתובבנו בין ברחובות הציוריים ואז הגענו לתעלה Naviglio Grande. התעלה הגדולה והכי חשובה באזור. לאורכה היה באותו יום שוק פשפשים שמקיים בימי ראשון ובחלק מהשבתות לאורך השנה. זהו שוק פשפשים סטנדרטי הכולל המון דוכנים עם רהיטים עתיקים, תקליטים, מצלמות ישנות, ספרים, בגדי וינטג’, חפצי אספנות, תכשיטים, אמנות קטנה ודוכני יד שנייה. קנינו שם כמה שטויות ואכלנו במסעדה סינית. * * אחרי זה חזרנו לעיר העתיקה והתחלנו להסתובב בה. ראינו שם כמה שרידים רומיים עם בסיסי מבנה של בזיליקה ופסיפסים עתיקים . שאר הזמן הלכנו לאיבוד בין רחובות העיר העתיקה. בשלב מסויים הגענו לאוניברסיטה של מילאנו. המבנה עצמו היה בית חולים שנבנה במאה ה-15. הוא היה אחד מבתי החולים הראשונים באירופה שנבנו בצורה מסודרת ומתוכננת לעניים ולחולים בעיר. הוא גם היה הראשון שהיה בו מקום עם חצרות פנימיות לטיפול ואוורור חולים והעיצוב שלו מאוד אופייני לרנסנס. בשנת 1924 הוקמה בו אוניברסיטת מילאנו. * * שתינו קפה והלכנו להסתובב ברובע בררה העתיק. אחד האזורים הכי יפים, אלגנטיים ואמנותיים במילאנו — שילוב של היסטוריה, גלריות, מסעדות קטנות ואווירה בוהמיינית. זהו רובע קטן יחסית בלב העיר העתיקה, צפונית לדואומו, והוא נחשב ל־“שכונת האמנים” של מילאנו. יש את המוזיאון Pinacoteca di Brera החשוב. אבל אנחנו הלחטנו לוותר עליו ורק נכנסנו לחצר המרשימה שלו עם פסל נופולאון בתור קיסר רומי. * * החלטנו בכל זאת ללכת למוזיאון אומנות כלשהו ובחרנו ב Museo del Novecento. המוזיאון המדובר צמוד ל־דואומו ומתמקד באומנות איטלקית של המאה ה-20. יש בו אוספים של סגנונות שונים מפוטוריזם דרמטי ועד יצירות מופשטות ומודרניות. הביקור בו מרגיש כמו מסע בין מהפכה תרבותית לתוך העולם החדש של האמנות, עם חללים מוארים ונוף ישיר לכיכר הדואומו. זה אחד המקומות שבהם הכי מרגישים את המעבר של איטליה מהעבר הקלאסי לעידן המודרני, והכל במרחק כמה צעדים מהלב ההיסטורי של העיר. גולת הכותרת הוא תצפית מקומה גבוהה לכיכר הדואמו. שעות פעילות: 10:00–19:30 (יום שני סגור) עלות כניסה: 5 יורו אתר: https://www.museodelnovecento.org/ את ארוחת הערב עשינו במלון עם כל מיני דברים טעימים שקנינו. * * * * יום 3 - אגם קומו בבוקר של היום השלישי היה לי ראיון עבודה ולכן עד הצהריים נשארתי במלון ואילו אשתי טייילה לבד. נפגשתי איתה מחדש בכיכר הדואמו. אכלנו שם מאפים טעימים ולאחר מכן נסענו לתחנת הרכבת Cadorna FN כדי לקחת רכבת לעיירה קומו שליד האגם בעל אותו השם. אחרי כשעת נסיעה הרכבת עצרה ליד תחנת Como Lago הצמודה לאגם. אגם קומו נמצא לרגלי שלוחה של הרי האלפים האיטלקים על גבול שוויץ ומהווה מקום יפייפה ביותר. לא עלינו לרכבל שכל התיירים עולים עליו אלא טיילנו על גדות האגם ולאחר מכן נכנסנו והלכנו לאיבוד ברחובות העיר העתיקה הציורית של קומו. היא הרבה יותר קטנה אך היא משרה הרגשה יותר רומנטית מהמרכז ההיסטורי של מילאנו. שם ראינו את החומות העתיקות של העיירה, את קתדרלת Santa Maria Assunta המרשימה וכיכר Alessandro Volta Statue היפה. בהמשך הלכנו לאכול באחד מהמסעדות היקרות שלחופי האגם. אוכל סביר ויקר עם 20% דמי שירות. עם השקיעה חזרנו למילאנו בכדי לישון שם. * * מילאנו היא יעד נחמד אך לא מרשים מדי. יש בו רחובות יפים, מוזיאונים וקולינריה סבירה (למעט המאפים המצויינים שלה). כמו כן, מילאנו קרובה לאגם קומו ולעוד יעדים הרריים. סך הכל בתור יעד לסופ"ש מילאנו מצויינת. ממילאנו אני לא חזרתי לארץ כי הטיסה שלי בוטלה עקב המלחה. לכן עליתי על מטוס לטשקנט ונתקעתי שם לכמעת שבוע וחצי. אבל זה סיפור לפוסט אחר.*

אבל תוכניות לחוד...

טיסה

רק שמראה נתב"ג הסגור העלה תחושות של עצב.

הגעה משדה התעופה לעיר

מלון

את הלינה עשינו ב Delle Nazioni Milan Hotel בעלות של 545.20 יורו ל 4 לילות.

תחבורה ציבורית

יום 1 - המרכז ההיסטורי

המשכנו לטייל במדרחוב עד שהוא הביל אותנו אל קסטלו ספורצסקו. הקסטלו מהווה את אחד האתרים המרכזיים בעיר מילאנו - הוא מבצר גדול ומרשים מהמאה ה-15, ששימש בעבר כארמון של שליטי העיר וכמבצר הגנה. כיום הוא מתחם מוזיאונים גדול עם יצירות אמנות חשובות, כולל עבודות של מיכלאנג'לו ולאונרדו דה וינצ'י שנמצאים במוזיאון Museo d'Arte Antica. יש שם גם מוזיאון לאומנות דקורטיבית ומצרית עתיקה.

אנחנו הלרנו לא להיכנס למוזיאונים הללו אלא לטייל עוד קצת.

היינו במוזיאון שעה וחצי וזה הספיק.

שעות פעילות: 10:00-17:30 (יום שני סגור)

מחיר כניסה: 5 יורו

אתר: https://www.gam-milano.com/?utm_source=chatgpt.com

בערב הלכנו לבר קוקטיילים קטן ומגניב בשם Monkey Cocktail Bar, בר קוקטיילים צעיר וטרנדי שנמצא ליד תחנת הרכבת המרכזית של מילאנו (כתובת: Via Napo Torriani 5, Milano) וליד המלון שלנו. יש בו עיצוב עם גרפיטי ואווירה אורבנית חיה, קוקטיילים יצירתיים לצד קלאסיים (כולם בערך סביב 10-12€), מוזיקה טובה ואווירה לא רשמית (יותר "בר חברתי" מאשר יוקרתי) והרבה מקומיים ותיירים, במיוחד בערב.

שתינו, חזרנו למלון ונכנסנו למקלחת עם סבונים מתפוצצים שקנינו באותו היום.

כך סיימנו את היום הראשון.

יום 2 - אזור התעלות והמרכז ההיסטורי

ביום השני שלנו במילאנו נסענו לרובע Navigli. הרובע הוא אזור עתיק ומחוספס שיש בו גם תעלות שנחצבו בימי הביניים. כדי להגיע אל הרובע נסענו במטרו עד המטרו Genova FS. תחילה הסתובבנו בין ברחובות הציוריים ואז הגענו לתעלה Naviglio Grande. התעלה הגדולה והכי חשובה באזור. לאורכה היה באותו יום שוק פשפשים שמקיים בימי ראשון ובחלק מהשבתות לאורך השנה. זהו שוק פשפשים סטנדרטי הכולל המון דוכנים עם רהיטים עתיקים, תקליטים, מצלמות ישנות, ספרים, בגדי וינטג', חפצי אספנות, תכשיטים, אמנות קטנה ודוכני יד שנייה. קנינו שם כמה שטויות ואכלנו במסעדה סינית.

תמונה מתוך אתר למטייל

שתינו קפה והלכנו להסתובב ברובע בררה העתיק. אחד האזורים הכי יפים, אלגנטיים ואמנותיים במילאנו - שילוב של היסטוריה, גלריות, מסעדות קטנות ואווירה בוהמיינית. זהו רובע קטן יחסית בלב העיר העתיקה, צפונית לדואומו, והוא נחשב ל־"שכונת האמנים" של מילאנו. יש את המוזיאון Pinacoteca di Brera החשוב. אבל אנחנו הלחטנו לוותר עליו ורק נכנסנו לחצר המרשימה שלו עם פסל נופולאון בתור קיסר רומי.

גולת הכותרת הוא תצפית מקומה גבוהה לכיכר הדואמו.

שעות פעילות: 10:00-19:30 (יום שני סגור)

עלות כניסה: 5 יורו

אתר: https://www.museodelnovecento.org/

את ארוחת הערב עשינו במלון עם כל מיני דברים טעימים שקנינו.

יום 3 - אגם קומו

עם השקיעה חזרנו למילאנו בכדי לישון שם.

ממילאנו אני לא חזרתי לארץ כי הטיסה שלי בוטלה עקב המלחה.

לכן עליתי על מטוס לטשקנט ונתקעתי שם לכמעת שבוע וחצי.

אבל זה סיפור לפוסט אחר.

סופ"ש עמוס בנתב"ג: רשות שדות התעופה מפרסמת המלצות למגיעים עם רכב לאייטם המלא
סופ"ש עמוס בנתב"ג: רשות שדות התעופה מפרסמת המלצות למגיעים עם רכב
עד 10 שנות מאסר: תאילנד מחמירה את הענישה על קנאביס לאייטם המלא
עד 10 שנות מאסר: תאילנד מחמירה את הענישה על קנאביס
החל מ-174 אירו לכיוון: בלו בירד מתגברת טיסות לאחד היעדים המרכזיים באירופה לאייטם המלא
החל מ-174 אירו לכיוון: בלו בירד מתגברת טיסות לאחד היעדים המרכזיים באירופה
העוקץ החדש בחופי איטליה: אסור להביא סנדביצ'ים מהבית והנופשים זועמים לאייטם המלא
העוקץ החדש בחופי איטליה: אסור להביא סנדביצ'ים מהבית והנופשים זועמים
לא היינו חוזרים: המטיילים הכריעו – זה היעד הכי אוברייטד בעולם לאייטם המלא
לא היינו חוזרים: המטיילים הכריעו – זה היעד הכי אוברייטד בעולם
חבל שלא בישראל: וויז אייר פתחה בסיס במונטנגרו והזניקה את מספר הנוסעים לשיא של כל הזמנים לאייטם המלא
טיסות החל מ-49 דולר: חברת התעופה יצאה במבצע קיץ משתלם במיוחד ליעדים באירופה לאייטם המלא
טיסות החל מ-49 דולר: חברת התעופה יצאה במבצע קיץ משתלם במיוחד ליעדים באירופה
מהשחקים אל מאחורי הסורגים: טייס יפני נכנס לכלא לאחר שתקף מינית דיילת לאייטם המלא
מהשחקים אל מאחורי הסורגים: טייס יפני נכנס לכלא לאחר שתקף מינית דיילת
5 טיסות ביום ו-99 שקל לכיוון: הקו החדש והמסובסד של ישראייר לאילת לאייטם המלא