לטייל ביפן ללא גלוטן – מדריך לצליאקים

טיול עם מגבלות מזון זו בעיה שמעסיקה משפחות לא מעטות והיא קשה לא פחות ממגבלת נגישות. יש רגישויות מסכנות חיים כמו אלרגיה לבוטנים, אגוזים וביצים ויש פחות חמורות כמו אי סבילות ללקטוז או לגלוטן שהשפעתן לטווח הרחוק, אך חוסר הקפדה יכול לגרום כאב, אי נוחות והרגשה רעה.

לפני מספר שנים נכנסנו למשפחת הצליאק. מאז, החיים והטיולים שלנו מתחשבים במגבלת המזון הזו. אנחנו לא מפסיקים לטייל, רק משתדלים להערך בהתאם למצב החדש.

צליאק היא אי סבילות לגלוטן. זהו חלבון הנמצא בחיטה, שעורה, שבולת שועל, שיפון וכוסמין. חולה צליאק צריך להמנע לחלוטין ממזונות המכילים דגנים אלה או שבושלו/ הוכנו באותם כלים.

בחודש אוקטובר חזרנו מטיול ביפן. לא קל לטייל ביפן למי שנמנע מגלוטן. הגלוטן נמצא שם ברכיבי מזון רבים והיפנים שאינם מדברים אנגלית טובה מתקשים להבין ולעזור עם המגבלה.

כמו לפני כל טיול בדקתי ואספתי המלצות לטיול ביפן תחת מגבלת הצליאק. כתבתי מדריך קצר שמאגד מספר כללי בסיס והמלצות למסעדות ללא גלוטן ביפן.

עושים על האש בסגנון יפני –

מזמינה אתכם להעזר במדריך שכתבתי ולהפיץ הלאה למשפחות שהמידע יכול לענין אותן.

פשוט זה לא היה אבל בהחלט אפשרי ולא הייתי מוותרת על יפן רק בגלל המגבלה הזו.

בבלוג שלי, אני אוספת המלצות למסעדות ובתי עסק בחו"ל בהם ניתן להשיג מנות ללא גלוטן. כתבתי מספר פוסטים על יעדים נוספים.

לחצן כאן ===» לפוסט על יפן ללא גלוטן 

עד הטיול הבא

איריס