טיול לאיטליה: 29.8-7.9 – 9 ימים באגם גארדה והדולומיטים

טיול לאיטליה: 29.8-7.9 – 9 ימים באגם גארדה והדולומיטים אנחנו זוג בני 29-30, אוהבי טיולים, טבע ונוף וגם מאוד אוהבים לתכנן ולטייל לבד. הטיול שלנו היה טיול מפנק ומסודר ולכן גם העלויות גבוהות יותר ממה שניתן לעשות. כמו כן, הזמנו את מקומות הלינה מספר ימים לפני שטסנו ותוך כדי הנסיעה ולכן הזמנו את המקומות שנשארו והם לאו דווקא הכי טובים או הכי זולים באזור.
הכנות לפני הטיול
 1.כסף:  לקחנו איתנו 2 כרטיסי אשראי ו-300 יורו מזומן. מאוד נוח להשתמש בכרטיס אשראי. בכל מקום שבו משתמשים בכרטיס יש להעביר את הקוד הסודי ועל כן זה מאוד בטוח.
 2.עלויות: הטיול כולו עלה לנו כ-14,000 שקלים הכל כולל הכל (טיסות, מלונות, רכב, אוכל וכניסות לאתרים). חשוב לציין שישנו במקומות מאוד נעימים ברמות של 2-3 כוכבים, אכלנו בחוץ ונכנסנו לכל האתרים שרצינו.
 3.טיסות: טיסות שכר עם ארקיע – 474$ לאדם לשדה התעופה ורונה . כיוון שזאת טיסת שכר היו מספר שינויים בשעת הטיסה מישראל (שינוי של שעה אחת)
 4.רכב: חברת הרץ – 300 יורו ל-9 ימים כולל ביטול השתתפות עצמית. רכב פיאט 500 לארג' גדולה וגבוהה. ממש רכב מעולה וחדש. חשוב לזכור להחזיר את מיכל הדלק מלא. החברה לא גבתה מאיתנו שום סכום לאחר החזרת הרכב (גם לא שטיפה על אף שהרכב היה מלוכלך). לקחנו והחזרנו מאותו מקום.
 5.טלפון: לקחנו אייפון איתנו וקנינו סים של חברת Vodafone בשדה התעופה (לא פתוחים כל הזמן). הסים כלל חבילה של גלישה וטלפון לכל הטיול. בעלות של 35 יורו. הטלפון שימש כGPS עם תוכנת ווייז שהתאימה לרוב המקומות. במידה ולא מצאנו הסתכלנו על המסלול עצמו במפות של האייפון וניווטנו לבד.
 6.ביגוד: אומנם כשטסנו מזג האוויר בארץ היה קייצי אך בצפון איטליה מזג האוויר היה שונה. באזור אגם גארדה היה מאוד דומה למזג האוויר בארץ (חולצה קצרה) אך בצפון (דולומיטים) היה ממש קר ונזקקנו לכל שכבות הביגוד שהבאנו מהארץ (כולל פליז, מעיל, כובע ואפילו כפפות). שימו לב שאתם מגיעים להרים בגובה רב ולכן שם המזג אוויר יכול להיות קר וגם בתקופה הזו עלול לרדת גשם.
 7.לינה: אנחנו ישנו במקומות מפנקים בעלויות של כ-90 יורו לזוג ללילה. את כל מקומות הלינה הזמנו דרך אתר booking.com לפי המלצות גולשים ולפי מיקומים שרצינו להגיע אליהם. את 3 הלילות הראשונים הזמנו מהארץ ואילו את כל השאר הזמנו מאיטליה דרך אפליקציה של booking בנייד (מאוד נוח וידידותי). פירוט בהמשך.
 8.ציוד מומלץ: חוץ מבגדים חמים ומעילי רוח, כדאי מאוד להביא כלי אוכל (2 צלחות וסכינים מזלגות חד פעמי + סכין חיתוך נוח), הסיבה יכולה להיות כאשר תרצו להכין לעצמכם ארוחה קלילה בדרך ולא תרצו להכנס למסעדה ולאכול פיצה. בנוסף, המסעדות המקומיות פועלות בשעות מאוד ספציפיות ולפעמים רעבים בין לבין.
המסלול
29.08 – נחיתה בורונה, אגם גארדה
נחתנו בשעות הבוקר וישר כשיצאנו הלכנו לקנות SIM CARD בחנות Vodafone שנמצאת בשדה התעופה. (שימו לב שהחנות פתוחה בשעות מסויימות ולכן זה לא תמיד נוח) עלות הסים הייתה כ-25 יורו וכללה שיחות, SMS ואינטרנט שהספיק לנו לגמרי לכל הטיול (שימו לב שלוקח כשעה עד שהסים מופעל). אחרי שלקנו את הסים הלכנו לקחת את הרכב מהתחנת איסוף רכבים הצמודה לשדה התעופה. בדקנו את הרכב ולאחר שהצלחנו להפעיל את הנייד יצאנו לדרך. נסענו לכיוון אגם גארדה, התחלנו את הסיור ב-Sirmione, הקצה הדרומי והמתוייר של אגם גארדה. בגלל שהיה עמוס מאוד בכניסה החנינו יחסית רחוק והלכנו ברגל. זוהי עיר עתיקה וקטנה השוכנת בנקודה של לשון אדמה שיוצאת מהחלק הדרומי של האגם. על אף שהמקום מאוד מתוייר, מאוד נעים להסתובב שם ולהנות מגלידה איטלקית מצויינת. באזור יש גם הרבה בתי מלון שנראו חביבים ונחמדים אך כיוון שהזמנו כבר מקום לינה המשכנו בטיול שלנו הלאה. כיוון שכבר היינו עייפים החלטנו לנסוע בצורה ישירה למקום הלינה שלנו. נסענו לאורך החוף על כביש SR249 כדי להנות מהנוף. מסתברר שלא תכננו כל כך טוב והזמנו לינה בחלק הכי צפוני של אגם גארדה באזור Riva Del Garda. ולכן נסענו מסירימיון בצורה ישירה לריבה דל גארדה. אילו היינו מתכננים שוב את הטיול היינו מעדיפים לעשות לילה באמצע הדרך על הכביש הצמוד לחוף ולהמשיך ביום למחרת. אבל לא ידענו כל כך מה הולך להיות בטיול אז הזמנו מקום לפי המלצות. אכלנו בדרך נשנונים שקנינו בסופר והכנו לעצמנו סנדוויצ'ים.
לינה: Hotel Roma נמצא בחלק היותר רגוע ליד ריבה דל גארדה.
כתובת: Via Lungo Sarca 14, Lido di Arco , 38062, Italy
אתר: http://en.torbolesulgarda.com/
עלות: 90 יורו ללילה כולל ארוחת בוקר מפנקת ביותר (נשארנו שם 2 לילות)
הערות לגבי הלינה: הבית מלון הוא דיי קטן וחמוד אך בחדר שאנחנו היינו הנוף שהיה לנו היה לעבר הבית שהיה צמוד אלינו ולכן זה היה קצת מבאס כי הצד השני של המלון פונה להרים היפים שמקיפים את האזור. יחד עם זאת, המלון היה שקט וישנו מאוד טוב. והיה ניתן להשאיל אופניים בחינם ולראות את כל האזור באופניים.
30.08 – אגם גארדה
בבוקר קמנו לארוחת בוקר הכי מפנקת שהייתה לנו בטיול (ביצים שאתם מכינים לעצמכם באיזה צורה שאתם רוצים, קפה טעים, לחמניות טריות, פירות, ירקות, גבינות, נקניקים ואפילו פיצה). הבנו שהמלון נמצא 2 דקות מהחוף ולכן לקחנו מגבות ויצאנו לחוף. רצועות החוף עמוסות באנשים אך מאוד נעים להיות שם. המים קפואים ממש אך אם אתם אמיצים אפשר כמובן להכנס למים (הם צלולים ויפים מאוד). האזור הצפוני מאופיין בספורט מים של windsurfing (גלישת רוח). אם אתם בעניין ויש לכם זמן אפשר לעשות שם קורסים עם מדריכים. כיוון שהיינו קצרים בזמן לא עשינו זאת אבל ממליצים בחום למי שאוהב. היינו כשעתיים על החוף (שמהם חצי שעה ניסיתי להכנס למים הקפואים) ואז חזרנו למלון. התקלחנו, השאלנו אופניים ויצאנו לנסיעת אופניים לחקור את האזור.
עצרנו בדרך במסעדה מומלצת שנקראת : Trattoria Linfano.
 אתר: http://www.trattorialinfano.com/en/
על אף שלא הבינו מילה באנגלית זה היה מדהים! אוכל נהדר וכל מנה הייתה מצויינת. גם המחיר היה מאוד טוב (כ-14 יורו לאדם לארוחה מלאה). קחו קופון הנחה מהמלון (10%).
שימו לב שבכל המסעדות השירות כבר כלול. זה חלק מהארוחה והמלצרים לא מצפים לקבל טיפ. אם היה לכם ממש טוב תשאירו בכל זאת.. J
לאחר שהתפוצצנו מהאוכל נסענו, בהמלצת המלון, למפל בשם Varone Waterfall, או באיטלקית למקרה שהלכתם לאיבוד cascata-varone. את הכרטיסים קיבלנו בחינם מהמלון שלנו. את הנסיעה לשם עשינו דרך העיירה ריבה דל גארדה שזו העיר המרכזית אך היותר מתויירת של האזור אך נורא נעים לנסוע שם באופניים כי יש מסלולי אופניים מוסדרים. הנסיעה למפל אומנם הייתה דיי ארוכה אך הנוף היה מדהים והבתים הקטנים באזור מאוד יפים. בקיצור, הדרך לשם הייתה לא פחות יפה מהמפל עצמו. הכניסה למפל עולה 5.5 יורו לאדם. האזור של המפל מגודר ויש בו מסלול קצר לראות את המפל בכל שלביו. שם היינו בערך כ-20 דקות ולאחר שנרטבנו קצת יצאנו חזרה לכיוון המלון. לינה: כמו בלילה הקודם.
31.08 – אגם גארדה ונסיעה לדולומיטים
כיוון שנסענו נורא מהר למקום הלינה שלנו בצפון פספנו בדרך של אגם גארדה את העליה ברכבל להר בנמצא מעל אגם גארדה. האתר נקרא Monte Baldo שנמצא בצד המזרחי של אגם גארדה ליד העיירה Malcesine. אפשר לבלות בכיף באתר כחצי יום של טיולים נורא נעימים על ההר עם נופים יפים על האגם. יש כמה מסלולי טיול וגם מקום לאכול בו. שימו לב שהחניה היא בתשלום בכל האזור של הכניסה לאתר לאחר הטיול נסענו צפונה לדולומטים והגענו למלון שלנו. לאחר שהתארגנו עשינו הליכה על הנהר למרכז העיירה קאנזי שם בדיוק התקיים פסטיבל מקומי משעשע עם אוכל מקומי ובירה/יין מקומי ואפילו הופעות. היינו ממש עייפים אז רק שתינו ואכלנו והלכנו חזרה למלון.
לינה מומלצת מאוד: Garnì Val de Costa בעיירה Canazei (ליתר דיוק ב- Alba di Cnazei)
מלון בוטיק קטן וביתי עשוי מעץ. ממש יפה ומומלץ. גם צוות המלון מקסים ממש!
כתובת: Strèda del Cuch 1, 38032 Canazei
אתר המלון בבוקינג:http://www.booking.com/hotel/it/garna-val-de-costa.html
עלות: 90 יורו ללילה. אך לאחר שהארכנו ביום נוסף לקחנו לנו רק 70 יורו.
01.09 – דולומיטים – יום הליכה מלא
לאחר ארוחת הבוקר המלאה והטעימה יצאנו לטיול היומי: נסענו כ-5 דקות לתחילת המסלול בעיירה Campitello ומשם לקחנו את הרכבל לפסגה. מכיוון שבאנו לטייל על ההרים קנינו PASS בעלות של 38 יורו לאדם שתקף ל-3 ימים (מתוך 5) ושאפשר להשתמש בכל יום שנבחר בכל הרכבלים שנכללים בפאס. זה לא באמת משתלם אם לא הולכים לחרוש על הרכבלים (ואנחנו חרשנו). מזג האוויר היה נפלא והנופים מכל הצדדים פשוט מרהיבים. רואים בדרך את ההרים והנוף הירוק ומלא פרות, כבשים ואפילו שפני סלע. עשינו יום הליכה מלא. בהתחלה הלכנו לכיוון של הבקתה Rif. Friedrich August ומשם פשוט ירדנו את כל ההר ברגל על דרך 529 (מה שהיה משימה קשה ואנחנו לא ממש ממליצים על כך). הגענו מותשים לרכב ונסענו חזרה למלון שלנו למנוחה ואמבטיה. בכל המסלולים יש מסעדות מקסימות ונעימות עם אוכל מפתיע במיוחד. ושם בדרך כלל אכלנו.
לינה: כמו בלילה הקודם.
02.09 – דולומטים- הר מרמולדה Marmolada
לאחר שהתמלאנו בארוחת הבוקר וראינו שמזג האוויר נפלא יצאנו לחקור את הר המרמולדה. מומלץ בחום להביא כובע וכפפות להר הזה כי מאוד קר שם למעלה. הנסיעה לשם מקנזאי ארוכה כיוון שהכבישים מפותלים מאוד וצריך לנסוע לאט (כביש SP641). הכרטיס קצת יקר עד לפסגה אבל בהחלט שווה (לא כל יום מגיעים לצפון איטליה). עלות 24 יורו. עולים ברכבל 2 תחנות ובפסגה עצמה נמצאים רק מספר דקות כי זאת רק תצפית וגם ממש קפוא. אז עושים תמונות, נהנים מהיופי, קופאים מקור ויורדים לתחנה הראשונה, שם אפשר לעשות הפסקת אוכל ולטייל קצת בהר. לאחר שעשינו הפסקת אוכל קטנה וטיול ירדנו מההר וחזרנו מהכביש שבאנו. עצרנו בדרך על האגם Lago di Fedaia וחנינו ליד הכביש הראשי וצעדנו ברגל על הכביש של הסחר באגם. לבסוף הגענו לתחתית הר המרמולדה שם היה רכבל פתוח שבו נעמדים והרכבל לוקח אותך לפסגה. החלטנו לעלות על זה (נכלל בPASS) וזה היה הדבר הכי מפחיד שעשינו. הרכבל נראה שברירי לחלוטין (על אף שהוא לגמרי עמיד) וזה פתוח לגמרי ואתה עומד שם לבד או עם בן זוג ועולה במשך 20 דקות לפסגה. וכל פעם שחשבנו שזה הולך להיגמר זה המשיך עוד ועוד. לבסוף הגענו לפסגה ועשינו שם טיול נחמד ואפילו אכלנו גולש במסעדה שם. ולבסוף היינו צריכים גם לרדת וברגל היה לוקח לנו יותר מידי זמן אז התגברנו על הפחד ועלינו חזרה על הרכבל המפחיד והייחודי הזה (פגשנו גם ישראלים עם ילדים שאמרו שזה הדבר הכי כיפי ומגניב שהם עשו). בקיצור, מומלץ מאוד למחפשי חוויות ואתגרים אך לא לבעלי לב חלש. כשהיינו למטה הבנו שעוד היום לא נגמר והחלטנו לנסוע לעלות על עוד רכבל (לנצל את הPASS) שנראה עוד נוף. אז נסענו ל Passo Pordoi ועלינו לרכבל והסתובבנו שם אך בפסגה היה מאוד קר אז רק הסתובבנו קצת, שתינו קפה חם וירדנו לרכב. נסענו חזרה לקאנזי ויצאנו למסעדה צמודה לאיפה שאנחנו ישנו:
שם: La Bolp, כתובת: Via Antersief 8, 38032 Alba di Canazei
שימו לב שהמסעדות נפתחות בשעות הצהרים ובשעות הערב. המסעדה נפתחה ב-19:00 בערב ואנחנו כבר היינו מורעבים אז הגענו על השעה. אני אכלתי ספגטי ובעלי אכל אנטריקוט. המנה שלו הייתה טעימה יותר. שתינו יין בקנקן וממש נהננו. לקינוח לקחנו קרם מתוק וטעים שסגר לנו את הארוחה. שימו לב שבכל המסעדות, המחיר כבר כולל את דמי השירות אז אין צורך להוסיף עוד.
לינה: כמו בלילה הקודם
03.09 – דולומטים- טיול קליל בדולומיטים
קמנו למזג אוויר טוב, ובהמלצת בית המלון שלנו הלכנו להופעה באחד ההרים בדולומטים, שאליהם מגיעים ברכבל - Ciampac. ולכן, בכל התכנון שלכם בטיול של הדולומיטים מומלץ לבדוק מתי יש הופעות חיות. הרכבל לשם נמצא גם כן בקרבת קאנזי ליד Penia. על הבוקר עלינו ברכבל לשם ואז עלינו על עוד רכבל פתוח במושבים חמודים (ולא מפחידים) ושם טיילנו בפסגה ונהננו מהנוף והמזג אוויר. בדרך אפילו מצאנו אוכמניות ונשנשנו קצת. כשחזרנו לרכבל המושבים ראינו שהוא סגור להפסקת צהרים אז ירדנו את הדרך ברגל (הליכה של כחצי שעה) ושם אכלנו במסעדה שהייתה ממש ממש מצויינת Rifugio Ciampac. אכלנו מנות מדהימות של גולש ולזניה וזה היה ממש מדהים. הוספנו לזה יין לבן ופשוט נהננו. לאחר ארוחת הצהרים הלכנו להופעה שהייתה בצמוד לשם. ההופעה הייתה ממש חמודה של זמר מקומי ששר גם באנגלית וגם באיטלקית וזה היה ממש חוויתי. לאחר שנמאס לנו קצת לשבת בשמש החלטנו לעשות עוד סיבוב רגוע על הרכבל הפתוח למעלה ולמטה ולהנות מהנוף והרוח. ולבסוף ירדנו חזרה ברכבל הסגור לרכב. לינה: כמו בלילה הקודם
04.09 – אורטיסיי ונסיעה ל- Lago di Braies
מכיוון שהנסיעה צפונה לאדם בראיי לקחה כמעט חצי יום עצרנו בדרך להליכה קצרה בעיירה Ortisei ובפארק לאורך הנהר. אפשר גם ללון בעיירה ולעשות טיולי רגליים וברכבל. זאת עיירה מאוד נעימה ויש הרבה אנשים שישנים באזור זה במקום בקנזיי. אך העיר הזו יותר עמוסה וגדולה מקנזיי.
נסענו לעיירה בראיי ושם התארגנו ונחנו. לארוחת ערב הלכנו למלון סמוך (נדמה לי ששמו Gstattlhof) שמגיש ארוחות ערב למתארחים במלון שלו ונתן גם לנו לאכול בתשלום את הארוחה של אותו ערב – תפריט סגור של מנה ראשונה לבחירה + עיקרית בשרית בתוספת פולנטה ופנקוטה לקינוח. זה היה ממש נחמד וטעים.
חשוב לציין שבאזור הזה לא הרבה דוברים אנגלית אלא דווקא גרמנית ולכן כדאי לשאול את בעלת המקום למספר מילים שיכולות לעזור או פשוט ללכת עם התחושות בטן ולדבר עם הידיים. למזלי בן זוגי דובר גרמנית ולכן ממש הסתדרנו באזור הצפוני הזה.
לינה מומלצת מאוד: Steinwandterhof בעיירה Braies (Prags)
מלון ביתי יפה שממוקם בחווה המשפחתית. החדר מבפנים נראה ממש כמו צימר (פנים החדר עשוי עץ). פרט אחד קטן ובעייתי בחדר זה שהשרותים פתוחים לחדר והם ללא דלת מה שהופך את זה לקצת מוזר. בעלת החווה עושה שיעורי רכיבה על סוסים. מומלץ ביותר!!
כתובת: St. Veit 17, 39030 Braies (Prags)
אתר המלון בבוקינג:http://www.booking.com/hotel/it/steinwandterhof.html
עלות: 70 יורו ללילה.
05.09 – טיול ב-Lago di Braies
קמנו למזג אוויר מצויין וארוחת בוקר חמודה נורא (לחמים, ממרחים, נקניקים, גבינות, יוגורטים, מתוקים). יצאנו בהליכה לעבר האגם. האגם נמצא כרבע שעה מאיפה שישנו. אפשר להגיע למקום גם ברכב (החניה עולה כסף). האגם יפה מאוד ומוקף הרים ומכל נקודה הוא נראה יפה עוד יותר. המים עומדים וההרים ליד משתקפים בצורה ברורה מאוד במים. אדם מאוד מומלץ ומיוחד. ההליכה סביב האגם לוקחת כשעה. אפשר לעשות טיולים גם לכיוון ההרים שסובבים את האגם. אנחנו עלינו לאחד ההרים ואכלנו שם צהרים. מקום מקומי מקסים עם בירה טובה ומרעננת. לאחר שסיימנו את הסיבוב באגם חזרנו למלון שלנו. לאחר מקלחת ומנוחה יצאנו לאכול במקום מרוחק יותר שם אכלנו פיצה (שהייתה בסך הכל נחמדה אך לא טעימה כמו בדולומיטים). לינה: כמו בלילה הקודם.
06.09 – רכיבה על סוסים וביקור בורונה
קבענו לבוקר שיעור רכיבה על הסוסים המטופחים של בעלת המקום. בעלת המקום המקסימה הדגישה לנו שהיא דואגת מאוד לסוסים ולא נותנת להם "לעבוד" שעות רבות והם באמת נראו מאוד מטופחים ובריאים. השיעור רכיבה היה מקצועי מאוד וממש למדנו לרכב בתוך מקום סגור שבו מתאמנים עם הסוסים. הצטערנו שלא היה לנו עוד זמן ללמוד רכיבה כי ממש רצינו לצאת לרכיבה על הסוסים מחוץ לאורווה. ובכל זאת, השיעורים הללו מומלצים מאוד ואפילו מאוד מעייפים. לאחר השיעור נסענו לכיוון ורונה שמשם יוצאת הטיסה שלנו חזור לארץ. הגענו למקום הלינה שלנו לאותו לילה. השארנו את התיקים ונסענו לסיור קטן בעיר ורונה. הגענו לורונה קצת מאוחר ולכן לא יכולנו לבקר בארנה שכן היא הייתה סגורה. אז הלכנו סתם ברחובות המרכזיים וביקרנו בבית של יוליה (לא באמת מיוחד..). אפשר גם ללכת לאחת ההופעות בארנה. אומרים שזה מאוד מיוחד. בערב יצאנו לאכול במסעדה אילטקית שהמליצו לנו עליה במלון. התפריט היה כולו באיטלקית והמלצרים לא ידעו לדבר אנגלית. אז בדקנו פירושים בנייד וניסינו להסביר את עצמנו עם הידיים ובמקרה ישבה לידנו משפחה חמודה שעזרה לנו עם התרגומים וגם המליצו לנו על מנות. האוכל היה מדהים!! מאוד מיוחד ומקומי וכמובן במחיר של מקומיים. מומלץ מאוד!
לינה מומלצת: Agriturismo Al Barco זוהי חוה ממש חמודה עם הרבה חדרים. היא ממוקמת ממש בצמוד לשדה התעופה אך לא שומעים רעש. ואפשר להגיע לשם רק ברכב.
כתובת: Via Barco 14, 37066 Sommacampagna
אתר המלון בבוקינג: http://www.booking.com/hotel/it/agriturismo-al-barco.html
עלות: 75 יורו ללילה
07.09 – החזרה הביתה
קמנו מוקדם ולא הספקנו לאכול ארוחת בוקר אך הבעלים של המקום בו ישנו השאיר לנו קצת נשנושי בוקר מה שהיה מאוד נעים ומתחשב. נסענו לשדה התעופה, השארנו את המפתחות של הרכב ועלינו על טיסת הבוקר חזרה לארץ.

תמונת הפרופיל של Marina Kantor
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של Marina Kantor