טיול משפחתי לויטנאם – חויות ותובנות
אוקטובר 2016
חלק ראשון – תחילת הטיול 14/10 - אנחנו לא מהמתכננים הרבה זמן מראש. קצת אמונות טפלות, קצת אילוצים.
אבל השנה את הטיול המשפחתי תכננו חצי שנה מראש - בא לנו להמשיך ולטייל במזרח אז היעד נבחר: וייטנאם. התכתבנו עם סוכן נסיעות מקומי שהומלץ על ידי חברים ואחרי בחינה של מס' אופציות החלטנו על צפון המדינה 11 ימי טיול נטו ומסלול קלאסי/ מתוייר:
האנוי ,סאפה ,הלונג ביי.
התלבטנו מבחינת התקופה אוגוסט או אוקטובר ובשל אילוצים של הבן הגדול סגרנו לתקופת החגים באמצע אוקטובר. המלצה בדיעבד: אוקטובר הסתמן כתקופה טובה. עדיין חם מאד אבל אם יותר חם ולח בקיץ אז זה בטוח נורא יותר. כמו כן טרסות האורז בצפון עדיין מדהימות גם לאחר הקציר בתקופת הסתיו.
לאחר לילה בהונג קונג לקחנו טיסה בוייטנאם איירלינס ותוך שעה וחצי נחתנו בשדה התעופה הקטן בהאנוי.
כל כך חיכינו לרגע הזה: חצי שנה, 24 שבועות, 168 ימים פנטזנו על הטיול הזה ולהגיע סוף סוף לוייטנאם.
הסוכן חיכה לנו בשדה התעופה ונסענו למלון באוירה מעוננת שתמיד משרה עלי דיכאון קל. הבשורות שהגיעו מהסוכן שנצטרך לשנות חלק מהמסלול בשל מזג אויר גשום די הוסיפו לאכזבה שלנו מהמפגש המיוחל עם ויטנאם. אבל היי ! זה רק הערב הראשון ולא ניתן לשום דבר לבאס אותנו. כל הכיף עוד מחכה לנו.
(תמונה: האנוי ברובע הישן ליד האגם. צלמת- עדן ר.)