טיול לצפון איטליה – אזור האגמים
אוקטובר 2017
ההרכב: 2 מבוגרים ו – 2 מתבגרים בני 15, 10
ממריאים למילאנו בטיסת אל על מנתב”ג ונוחתים במילאנו בסביבות השעה 12:30. מאתרים בזריזות את המזוודות ואצים רצים לאסוף את הרכב מהעמדה של HERTZ. הזמנו ג'יפ ושידרגו לנו לאאודי Q3. עיכבו אותנו שם למעלה משעה. מרגיז.
יש לנו עכשיו נסיעה של כשעתיים עד שנגיע לכפר FUMANE. הבית שלנו לחמשת הימים הקרובים.
מאוד רצינו לישון בכפר ולא במלון טיפוסי.
קישור: http://www.corteforte.it/?lang=en
החדרים גדולים ומרווחים, מבנה עתיק, 4 חדרים במגדל מאורך עם מרפסת גג, ללא מעלית (לא נורא)
אהבנו את המקום ואת סביבתו.
עלות כ – 900 יורו ל -2 חדרים כולל מיסים

הכפר נמצא רבע שעה נסיעה מהעיר ורונה, כפר קטן ושקט. מוקף כולו בכרמים, הכל ירוק ושקטטט.
בכפר יש מסעדות ובתי קפה שביקרנו בהם ונהננו מאוד.
את היום הראשון באיטליה סיימנו בטיול קצר בכפר ובארוחת ערב במסעדה נהדרת שנמצאת במבנה הסמוך למגורים שלנו.
DAY 2
המתבגרים רוצים רק לישון….. למרות זאת הצלחנו להעיר, אכלנו ארוחת בוקר במקום (לא משהו בסטנדרטים של ישראלים) ועשינו את דרכנו לאגם טנו Lago di Tenno
נסיעה של כשעה ורבע עם נופים קסומים ומעבר בעיירות ציוריות. הגענו למקום החנינו את הרכב בחנייה ציבורית ושילשלנו כמה מטבעות עבור החנייה. הלכנו הליכה קצרה ומול עינינו התגלה מחזה קסום בצבעים שרק הטבע יודע ליצור.
תמונה של האגם מופיעה בפתיח של הבלוג.
האגם הוא קטן ונחמד מאוד. עשינו שם פיקניק בראנץ ממוצרים שקנינו בדרך בסופר שצמוד לכפר שלנו (FMILIA).
משם נסענו רבע שעה למפלי ורונה- Cascata Varone
נחמד מאוד, לא התעלפנו אבל שווה את הנסיעה הקצרה.
עוד חמש דקות נסיעה והגענו ל ריבה - Riva del Garda
עיירה קסומה שנמצאת בקודקוד הצפוני של אגם גרדה, נופים מדהימים בתים קסומים, בחזיתו של כל בית קסום גינה מטופחת והכל יפה ונעים.
לילדים נמאס מהנסיעות ומהנופים הם רוצים לאכול, לישון ולקנות.
הגענו לחדר השקט והרגוע שלנו, נחנו קצת ואין לנו כוח לנסיעות בשביל אוכל. מצאנו מסעדה/פיצריה מאוד מומלצת בכפר שלנו, היה WOW בילינו שם עוד פעמים בימים הקרובים
קישור: http://www.valledeimulini.com/
מחירים הוגנים מאוד לא יותר מ 7-10 יורו לאדם.
DAY 3
יום ונציה, הזמנו סיור מודרך לשעה 14:00 ככה שהיה לנו קצת זמן פנוי אז קפצנו לורונה שממש קרובה אלינו ואכלנו שם ארוחת בוקר http://www.elkbakery.it/
מקום מודרני ומושלם לארוחת בוקר.
שעה וחצי ואנחנו בונציה הקסומה. חנינו בכניסה לעיר היכן שהמדריך החמוד שלנו נסביר לנו שכדאי לחנות. החנייה בבניין שכולו חניון PIAZZALE ROME.
ההדרכה עלתה 90 יורו והייתה שווה כל יורו. המדריך ניקו איטלקי, מקומו דובר אנגלית טובה מאוד והדריך אותנו ואת ילדינו בנעימות, הצליח להגיע אליהם וזה לא קל – וזה עוד בשפה שאינה שלהם.
ההדרכה היא רגלית כשלוש שעות ובהן עושים מסלול מעגלי ועוברים בכל המקומות החשובים כולל הגטו היהודי, המלצות בקניות בונציה ועל איטליה בכלל.
פרטים של ניקו:
Phone: +393402692866
E-mail: [email protected]
נפרדנו מניקו ונסענו לדרכנו לעבר חדרנו. ארוחת ערב בפיצה המקומית שצויינה לעיל.
DAY 4
היום שוב חוזרים לצפון, נסענו תוך מעבר בעיירות קסומות ויפיפיות לרכבל מונטה בלדו.
הרכבל נמצא בעיירה מלציז'נה כשעה ורבע נסיעה.
יש תורים די ארוכים ברכבל ולכן כדאי להגיע מוקדם. אנחנו הגענו בסביבות 11 וחיכינו כ 20 דקות.
העלייה כייפית , רואים נופים מדהימים וכשמגיעים למעלה נפרש למול עיניכם נוף עוצר נשימה, ההרים המקיפים את אגם גארדה והאגם עצמו נדירים ביופיים.
מפסגת ההר עשרות אנשים צונחים במצנחי רחיפה והמראה פשוט מקסים
DAY 5
פותחים את היום בורונה הקרובה אלינו.
עיר יפיפיה ויש בה המון אתרים היסטוריים מעניינים. הילדים לא התחברו.
אחרי ורונה הוחלט לקפוץ לקניון, אינני זוכר את שמו אך יש בו סניף של פריימרק כך שהתבגרת הייתה מרוצה וזו הייתה אתנחתא קלה לכולנו מהנופים ומהאתרים ההיסטורים.
DAY 6
גארדהלנד נמצא חצי שעה מאיתנו, אז לא נעבור להגיד שלום?
כל מילה מיותרת, ענק בגודלו וקשה ביום אחד להספיק הכל מה גם שהתורים בהחלט מרשימים – 45 דק לחלק מהמתקנים. המקום הינו מסחטת כספים משומנת כמו כל הפארקים האלה. נהנו מאוד ובסיכום כללי זה שווה את הכסף.
DAY 7
חוזרים לארץ דרך סירמיונה. אכלנו גלידה משובחת, עשינו שייט קצר על הגארדה ועשינו את דרכנו לקניון IL CENTRO הסמוך למילנו.
4 שעות בקניון, דוחסים את כל הקניות למזוודות וממשיכים לשדה”ת מלפנזה בדרך לארץ.
הערות כלליות:
רכב דיזל אאודי Q3 – רכב נחמד מאוד מתאים ל 4 אנשים עם נוחיות ומרחב פנימי. קצת צפוף עם המזוודות, לא נכנסו לתא המטען 3 מזוודות כך שביום הראשון וביום האחרון שמנו מזוודה אחת במושב האחורי.
עשינו כ 1000 ק”מ ושילמנו 100 יורו על דלק.
תקשורת: טלפון אחד עם חבילה של 6 ג'יגה הספיקו לנו בדיוק עם WI FI בחדר ודרך הטלפון שהיה בו אינטרנט. שיחות פנים לא נזקקנו כלל.
ניסינו פעמיים לקנות סים מקומי אך לא הסכמנו לשלם 30 יורו בוודפון.
קניות: המחירים באיטליה לא זולים במיוחד, מוצרי מזון זולים במיוחד פרמז'ן (קניתי בסופר):
בגדים ונעליים קצת יותר זול מהארץ. פריימרק זול בכל אירופה.
סעו ותהנו….