אנחנו בני 50 שאוהבים לטייל עצמאית ואוהבים להרגיש את המקום שבו אנו נמצאים, לא חושבים לרוץ מהר מנקודה לנקודה מתעניינים ואוהבים יותר טיולי טבע לכן החלטנו לא לרוץ במעלה "הטיול הקלאסי" ולהתמקד הפעם בקוסקו, הוארז (Huaraz), לימה.
יום 1
טיסה ת"א דרך פריז ללימה פרו, 1260$ לאדם, אייר פראנס, נחיתה בלימה בשעה 16:00. אחד מתרמילי הגב שלנו לא הגיע, קצת מבאס אבל נאמר לנו שיביאו לנו אותו מחר או לקוסקו לשווא (לא הגיע עד סוף הטיול) . באסה אבל אנו למודי ניסיון ודאגנו לקחת איתנו בתיק עליה למטוס מעילים, נעלי הליכה וחלק חשוב מציוד החורף כך שנאלצנו רק לעשות השלמות קטנות של בגדים בקוסקו.
נסיעה למלון שהזמנו ibis style Conquistadores
75$ לילה מלון נחמד עם מסעדה מצוינת.
הדרך טובה והמוכחת להתנהל בלימה היא ללא ספק עם Uber. יש היצע רחב וגם תשלמו כמו מקומיים. התנועה בעיר צפופה ופקוקה ממש וגם מרחק קצר לוקח המון זמן. הם נוהגים לאט יחסית אבל לא נותנים זכות קדימה, מצפצפים כל הזמן אז כשחוצים כביש שימו לב. אחרי שהתארגנו במלון נסענו לאזור פארק קנדי עמוס המסעדות והבילויים. אכלנו במסעדה פרואנית מקומית, אסאדו ותפוחי אדמה היה מעולה.
יום 2
קמנו מוקדם מאד, בכל זאת גם ג'ט לג, אחרי ארוחת בוקר יצאנו למוזיאון לארקו, Uber 8 סול, כניסה למוזיאון 3 סול לאדם. מוזיאון קטן, אינטימי ומדויק. אוספי קרמיקה, טקסטיל, צורפות, פיסול, כלי נגינה, בדים, ביגוד, כלי יום יום. המוזיאון מציג את התרבות הפרואנית דרך התקופות השונות ותקופת האינקה והפרה אינקה כאשר החשיבות היתה הקשר עם האלים במישור הרוחני, האדם וחיי היומיום שלו והקשר אל אמא אדמה-פאצ'ה מאמא, ולבסוף הקשר המיסטי עם עולם המתים.
שעה סיור סה"כ ממש שווה, מוזיאון ברמה גבוהה.
מהמוזיאון נסענו plaza de Armas בה נמצאת הקתדרלה הברוקית המרשימה של לימה ובה קבור פרנסיסקו פיזארו האחראי לכיבוש פרו בידי הספרדים, רצח מלך האינקה והחרבת מורשת האינקה וניצור הילידים. אם קוסקו היא בירת האינקה אזי לימה היא בירת הספרדים כיוון שהם בנו אותם על פי מאוויהם ותפיסת עולמם ולכן המרכז העתיק והתרבותי נמצא סביב הכיכר הזו.
כניסה לקתדרלה 10 סול.
במרחק הליכה קצר נמצא מנזר סאן פרנסיסקו ולפניו ליד מבני הממשל נמצא בר מסעדה Cordano. מקום סופר אותנטי בן 100 שנה באווירה עתיקה ומיוחדת במבנה עם דקורציות עץ מקוריות כשנתחי הבשר מוצגים בויטרינת זכוכית ואפשר לאכול כאן Butifarra (בגט צרפתי עם בשר, בצל, ליים) שנחשבת לטובה ביותר בלימה באווירה אותנטית.
מנזר סאן פרנסיסקו מכיל את הכנסיה הפרנסיסקנית, וחדרי המפגש והמנהלה של המסדר. יש סיור ביותר של שעה עם הדרכה באנגלית 15 סול. מומלץ ביותר וכולל את הספרייה הפרנסיסקנית ואתרי הקבורה במחילות ארוכות תחת הכנסייה (קתולים היו נקברים רק תחת הכנסיה.). קצת קריפי אבל ההליכה במרתפים, בינות לגומחות מלאות העצמות והגולגולת מעוררת מחשבה על מערכת האמונות הנוצרית באותה תקופה.
סה"כ מאד מעניין, שווה.
אחר הצהרים נסענו ב Uber לשכונת Barranco עם הגשר Bridge of Sighs
שממנו יורדת דרך אל הים מלאת בתי קפה, מסעדות דרך קירות רחוב וגשרים עטורי גרפיטי, וציורי רחוב . נחמד מאד ושווה סיבוב.
יום 3
טיסת בוקר קצרה לקוסקו 69$ לאדם
הזמנו 3 לילות בגסט האוס Kokopelli hostel cusco חדר זוגי 52$ללילה מיקום מצוין. הגסט האוס מלא בתרמילאים צעירים המתאסנים בחדרים המשותפים. יש בגסט האוס סוכנות נסיעות מצוינת דרכה עשינו את כל הסיורים והטיולים באזור. הם מקצוענים - What a Trip
קוסקו נמצאת בגובה 3500 מטר והשפעת הגובה ניכרת מיד עם הנחיתה. הסתובבנו קצת בעיר מנסים להתרגל לגובה וכבר חשים אחרי כמה שעות כאבי ראש ובחילה.
הבאנו כדורי גובה מהארץ וסהכ השתמשנו ממש מעט יחסית, שתינו קצת תה קוקה שעוזר.
בערב אכלנו במסעדת Chifa סגנון סיני פרואני מצוינת שנקראת Kion. מסעדה מעוצבת ואוכל ממש טעים במחירים ממש סבירים. בכלל סוג המסעדות הללו סיני פרואני הנקרא Chifa נמצא בכל פינה בפרו, ויש עשרות אלפי מסעדות כאלו. סגנון הבישול הוא קומבינציה בין אוכל סיני ופרואני
וזה האוכל המועדף ע"י המקומיים.
יום 4
מאצ'ו פיצ'ו.
הזמנו טיול יום כבר מהארץ, הסיבה המרכזית היא שרצינו לטפס על Huayna פיצ'ו ויש מגבלה של 200 אישורים ליום. עד חודש וחצי לפני הנסיעה זה זמן גבולי לארגן את זה, לא היו לנו כרטיסים אלא ללילה ההגעה שלנו לקוסקו אז לא יכולנו לשלב את סיקרט ואלי כמו שרצינו.
יצאנו מקוסקו ב 3:30 לפנות בוקר, שעתיים נסיעה ל Ollantaytambo, משם עולים על הרכבת לAguas Calientes, אנחנו לקחנו את הרכבת של 6:10 , שם חיכה לנו מדריך בשעה 8:00. הנסיעה לאורך נהר האורבמבה מעניינת ומרשימה. קנינו מראש כרטיסי אוטובוס הלוך וחזור מ Aguas Calientes למאצ'ו פיצ'ו 20דק נסיעה לכל צד, יש תור ארוך שתלוי גם בעומס המבקרים.
האישור שלנו לHuayna פיצ'ו היה לכניסה בין 10:00-11:00 בבוקר. אז היו לנו שעתיים וחצי עם המדריך במאצ'ו פיצ'ו, מספיק בהחלט. לא היו הרבה תיירים בכלל, מזג האוויר היה מושלם, חם יחסית, בהיר המדריך סיפר לנו שיום קודם הכל היה מעונן ולא ראו כלום עד הצהרים.
המפגש הראשוני עם מאצ' ו פיצ'ו משרה תחושת הלם, העוצמה של העתיקות בשילוב עם הירוק, המיקום, וגודל ההרים, ההדרכה שלו היתה טובה, מעניינת. נפרדנו ממנו בכניסה ל Huayna פיצ'ו.
לקח לנו שעה ורבע לטפס בדרך קשה, רובה מדרגות במדרון תלול. הנוף מלמעלה על מאצ'ו פיצ'ו והסביבה שווה את הזיעה.
התצפית על מאצ'ו פיצ'ו מדהימה, נחנו למעלה, החזרנו כוחות, אכלנו.
הירידה היתה קצת יותר מהירה והיתה לנו אפשרות להישאר כמה שנרצה כי אפשר באישור של Huayna פיצ'ו לחזור למאצ'ו פיצ'ו. רק שאחרי 7 שעות צריך פיפי. אין שרותים במאצ'ו פיצ'ו ותשכחו מלהשתין באיזה פינה, יש שומרים בכל מקום.
עשינו שוב את אותו מסלול שעשינו רק הפוך.
אוטובוס ל Aguas Calientes רכבת ב 15:50 ל Ollantaytambo ומשם חיכתה לנו הסעה לקוסקו חזרנו ב 19:30 יום ארוך ומדהים.
חייבים להביא דרכון,
ספרי נגד יתושים
סה"כ 260USD לאדם
לכל ההסעות, הכניסות, אישורים, מדריך
יום 5
MORAY & MARAS
אחרי יום אתמול העמוס רצינו משהו יותר קליל ולקחו את טיול יום ל Maras & Moray
טיול עם מדריך שיוצא מקוסקו ב 8:00 בבוקר ועולה 16USD לא כולל כניסה לאתרים.
נסיעה לסיקרט ואלי בנוף מדהים, עם עצירה בחנות מלכודת תיירים למוצרי אלפקה. מה שהיה טוב שזה לפחות היה אותנטי והאישה שהדגימה הראתה את כל תהליך הצביעה של הצמר בצבעים טבעיים.
משם נסיעה ל Moray, סה"כ שעה ורבע לשרידים החקלאיים של האינקה. זו היתה המעבדה של האינקה לגידול צמחים ובמקום אפשר לראות את מערכת הטרסות המתוחכמת שלהם שבכל שלב בטרסה יש טמפרטורה אחרת ומערכת הזנת מים תת קרקעית. כניסה הכי טוב לקנות כרטיס גדול לרוב האתרים בקוסקו ובסיקרט ואלי ל 10 ימים עולה 130 סול לאדם. כרטיס יומי יעלה לכם 70 סול.
משם נסענו עוד 45 דקות ל Maras דרך כפרי בוץ וטיט, ללא תשתיות וחיים כפריים אותנטיים. הכניסה למכרות המלח עולה 10 סול. וזהו מפגש בלתי אמצעי עם מכרות המלח שהזמן עצר מלכת. הם עוד מלפני תקופת האינקה והמחזה של תיעול המים אל הבריכות, הייבוש ומילוי השקים ונשיאתם על הגב הוא חזרה אחורה בזמן. מקום מפעים.
חזרנו לקוסקו בשעה 15:00, הסתובבנו, אכלנו, נשמנו את העיר שיש בה קסם מובנה, עיר מופלאה ועשירה מבחינה תרבותית.
יום 6
היום בבוקר החלפנו גסט האוס, ולקחנו מלון קצת ישן ורועש אבל נקי מאד ב plaza de Armas במיקום הכי טוב שיש Hostal El Peregrino מחיר 50Usd, שכחנו שגם אצלם זה פסח, איסטר אז העיר ממש מלאה.
בשעה 13:00 לקחנו את הסיור המורחב בעיר שעולה 12 USD לאדם, לא כולל כניסה לאתרים אבל אם יש לכם את הכרטיס הגדול ל 10 ימים (130 סול) אתם מסודרים על הרוב.
פגשנו את המדריך, והלכנו אל הקתדרלה הגדולה של קוסקו ברגל.
הקתדרלה נבנתה על חורבות מקדש האינקה ובתוכה יש עדיין קירות ושרידים ששימשו כיסודות אחרי שהספרדים החריבו את המקדש והכניסו וכפו את המיסיונריות הנוצרית על הילידים. צריך להבין שאין דבר כזה "לאום אינקה" אינקה היה רק אחד, המלך וברגע שהספרדים הרגו אותו בעצם נכחד הערוץ המרכזי של האינקה וניתק הקשר עם השמיים. מדהים ש 200 ספרדים חיסלו מיליונים (בעיקר ממחלות ואבעבועות שחורות), בזזו הכל, ודאגו לנצר את האוכלוסייה עם ישו שחור עור , הבתולה, המזבח מהכסף והזהב של האינקה. זא יש שילוב בין אמונות נוצריות ואינה. בקתדרלה עבודות אמנות מרהיבות של אמן שהוא כמו רוב הפרואנים חצי ספרדי חצי אינקה בגלל עירוב המינים שדאגו לו הספרדים.
יש 5 כנסיות שמקיפות את האזור העתיק של קוסקו, כולם מעניינות ואפשר לראות בהן את האדיקות הנוצרית של התושבים.
משם הלכנו ברגל אל מקדש השמש Qorikancha שבו שרידים של המקדש ואפשרות לחוש ולגעת מקרוב בגאונות הבניה של האינקה, האבנים המסודרות כמו לגו. היה צפוף אבל נחמד.
משם לקחה אותנו הסעה אל השרידים הארכאולוגים של האינקה. Sacsayhuaman אתר גדול ומרשים של האינקה שנבנה כחומות הגנה על העיר. יש ממנו תצפית מאלפת על קוסקו אחריו qenqo שבו נמצא המזבח הוא הקריבו קרבנות. אחריו Tambomachay שהוא מקדש הבנוי על צלע הר, עם מים ממקור מעין, מצריך הליכה של 15 דק.
סיימנו בסביבות 18:00 בערב. חלק מעניין מאד, חלק משעמם. מיצינו חורבות.
יום 7
Raibow mountain & Red valley
שימו לב שהרבה חברות מציעות רק את הר הצבעים בלי העמק האדום שיותר יפה ומדהים מהר הצבעים אבל גם דורש יותר מאמץ, זמן ואנרגיה.
שוב לקום מוקדם, איסוף 3:30 לפנות בוקר, שעה 45 דקות דרומה לכפר קטן לפני העליה להר שם אכלנו ארוחת בוקר. משם עוד שעה ורבע עליה ברכב בשביל מפותל בין ההרים דרך כפרים אותנטיים, עדרי לאמות, מקומיים בלבוש מסורתי. עד לחניה. כניסה להר הצבעים ולעמק האדום 20 סול לאדם.
התחלת המסלול היא ב 4600 מטר. אל תחשבו בכלל להגיע לכאן אם לא התרגלתם לגובה. קר מאד, יש קצת רוחות אבל פתאום מזג האוויר היה מושלם ובהיר. ההתחלה היא טיפוס תלול של 4 ק"מ עד לפיק של הר הצבעים שנמצא בגובה 5000 מטר. קשה מאד, ההליכה איטית, חמצן דליל, מאמץ פיסי ונפשי גבוה. לקח לנו שעה וחצי להגיע למעלה לפס של הר הצבעים.
המקומיים מציעים לעלות עם סוסים ויש הרבה שעושים זאת, לא יודע מה העלות.
הדרך עוצרת נשימה, ירוק עז והרי קרח לבנים בסלע שחור ואז ההגעה אל הפס של הר הצבעים שהפסים של הצבע בעיקר אדום, צהוב ולבן בגלל המתכות (ברזל, נחושת) והמינרלים שבקרקע. המקומיים נאבקו בממשלה שרצתה לכרות את החומרים הללו והמקומיים דרשו שתהיה להם פרנסה דרך תיירות. לכן התשלום שאתם משלמים הוא עבור תחזוקת הדרכים.
שהות של חצי שעה בפסגה 5000 מטר היא זמן טוב להסתגל לגובה. הנוף עוצר נשימה, מכאן המשכנו אל העמק האדום שזה עוד 1.5 קילומטר עליה מתונה אבל קשה על דופן הר אדום ותלול אל פיק ומעבר הרים לעמק האדום שהוא פשוט יצירה אלוהית חסרת מילים. המראה של הירוק והאדום והשחור שולטים הוא בלתי נתפס כמעט.
מכאן מתחילה ירידה וחזרה במעגל דרך העמק המרהיב בסיבוב מעגלי חזרה אל החניה. חצי שעה לפני הסיום התהפכו השמיים ובמכה אחת החל לרדת שלג וברד הגענו אל הסיום רטובים למרות הציוד שהיה
לנו. זה חלק מהחוויה.
סה"כ 8 קילומטר ב 5 שעות
יום מדהים.
יום 8,9
ימים שלקחנו לעצמנו לנוח לחוות את העיר המופלאה הזו. יש אין סוף סמטאות חרוצות ורחובות נהדרים במעלה ההר, עם בתי קפה ופינות חמד, אידיאלי למנוחה.
היינו בשוק סאן פדרו הצבעוני והעצום בו תוכלו למצוא כמעט כל דבר. למעשה זה קומפלקס של מבנים ורחובות שלמים המציעים כמעט כל סחורה למכירה. אפשר לבלות פה שעות רבות בצבעוניות המדהימה, שורות של עשרות מוכרות שייק מיצים, או מרקים, או בשר, גבינות, ירקות, בגדים, הכל מחולק לפי אזורים. מומלץ.
יש כמה מוזיאונים בקוסקו על הרוב אפשר לוותר אבל המוזיאון להיסטוריה של האינקה מומלץ ביותר, הוא לא גדול ומציג בצורה נהדרת את ההיסטוריה של האינקה מימי קדם ועד תקופת הספרדים.
אכלנו צהרים במסעדת LIMBUS הנמצאת במעלה ההר, אוכל נהדר ונוף העיר מהמרפסת עוצר נשימה.
הסצינה של הישראלים כאן בקוסקו היא מרשימה, רובם סגורים ברחוב אחד, מלא מסעדות, חנויות וסוכנויות נסיעות וטיולים, הכל בעברית כולל התפריטים, באנו לכאן רק בשביל לשתות קפה שחור מארץ:)
היום זה ליל הסדר וצפויים לחגוג כ 2000 ישראלים בקוסקו, אנחנו מצאנו את עצמנו לפנות ערב, הולכים בתהלוכה ארוכה עם תושבי העיר, תזמורות והפנינג מובילים את דמות ישו דרך הרחובות עד לאחת הכנסיות כיאה לאיסטר.
יום 10
בצהרים לקחנו טיסה ללימה עם Latam Airlines. ומשם חיכינו לאוטובוס לילה לואראס (Huaraz) שהזמנו מראש בחברת Cruz del Sur, אוטובוס Vip עם מושבי מיטה סופר נוחים 86 סול לאדם. 8.5 שעות יוצא ב 21:30. תחנת העליה היא Javier Prado, הספקנו בינתיים לקחת Uber למוזיאון לאומנות עכשווית בלימה (Museo de Arte Contemporáneo), מוזיאון לא גדול עם תערוכות נהדרות וגינה גדולה בה אפשר לנוח. משם הלכנו ברגל לשכונת ברנקו לאכול ולנוח לפני האוטובוס להוארז.
יום 11
הגענו להוארז לפנות בוקר והלכנו להתארגן בגסט האוס akilpo, תכננו לצאת לטרק של כמה ימים אך מזג האוויר צפוי להיות גשום מאד רוב השבוע משעות אחה"צ, אז החלטנו במקום זה לעשות כמה טיולי יום שיוצאים לפנות בוקר לכן סגרנו 6 לילות בחדר זוגי גדול ומאד נוח ב 220 USD ל 6 לילות עם ארוחת בוקר. זה זול בהרבה מהמחיר שהופיע בבוקינג.
הגסט האוס מעולה, נקי, מקצועי, מנוהל ע"י שני אחים דוברי אנגלית שוטפת ויש להם סוכנות טיולים פשוט מעולה שסידרה לנו את כל השבוע בואראס. הטרקים שלהם במסלולים שונים וייחודיים ממה שיש לאחרים להציע, המדריכים מצוינים והכל מתוקתק בצורה סופר מקצועית ונעימה.
יום 12
Laguna Rajucolta
יצאנו ב 5 בבוקר במיניבוס, שעה וארבעים נסיעה של 25 ק"מ, די קרוב להוארז. כשהגענו נתנו לנו ארוחת בוקר וקפה, וקופסת אוכל אישית לצהרים.
הטרק מתחיל בתוך עמק מדהים, ייחודי באזור שלא מתוייר יותר מידי, שדות רחבים בהם רועות הרבה פרות, נחל זורם, והר שלג מולך שאליו אתה צועד בשיפוע די מתון בעליה עד ללגונה הנמצאת למרגלות הקרחון.
נוף עוצר נשימה בגובה 4250 מטר, די התרגלנו לגובה כבר בקוסקו אבל עדיין היו לנו קצת כאבי ראש.
המסלול היה אמור להיות קצר יותר אבל בגלל שהדרך היתה חסומה התארך לנו המסלול הכולל ל 22 ק"מ הלוך וחזור (6.5 שעות) . לא קשה מידי אבל ארוך ולכן מעייף.
לאלו שכוחותיהם במותניהם יש אפשרות לטפס עוד 4 שעות הלוך חזור לקרחון Rurec
סה"כ טרק מדהים 90 סול לאדם. חזרה להוארז בערב.
יום 13
Glacier pastoruri
לקחנו משהו יחסית קל היום אחרי מאמץ האתמול. יציאה בשעה 9:00.
שעה נסיעה עד הכפר Tica Pampa שנתקע איפה שהוא בזמנים מוקדמים, שם שותים תה קוקה, ממשיכים משם דרך לגונה קטנה Pato Cocha שדומה יותר לשלולית, ומשם נכנסים לשמורה של פארק Huascaran,
עולה 30 סול לאדם. בדרך אפשר לראות עמק מדהים שזור בקקטוסים הגבוהים Puyas Raimondi שהם בני משפחה של האננס. בערך בשעה 13:00 מגיעים לתחילת המסלול שהוא לא ארוך במיוחד אבל מגיע למעל 5000 מטר גובה, 4 ק"מ הלוך וחזור.
הקרחון מדהים וכבר שמגיעים רואים כיצד ההתחממות הגלובלית גורמת לנסיגה של הקרחון שיעלם לחלוטין בעוד כמה שנים.
הנוף מהמם, מדברי ובזלתי, הקרחון מרשים והמאמץ לא קשה במיוחד. שווה, 30 סול לאדם.
יום 14
Panorama +Laguna 69
זה מסלול שונה מהמסלול הקלאסי של לגונה 69. מסלול בינוני - קשה
יציאה מהגסט האוס ב 3:00 לפנות בוקר,
3.5 שעות נסיעה, כניסה לפארק Huascaran והגעה עם הזריחה 30 סול כניסה לאדם.
6:30 ארוחת בוקר במזג אוויר קודר מעט ומעונן, גשם קל. תחילת הטרק היא טיפוס אל הפס בערך 40 דקות 4650 מטר.הפנורמה מרהיבה למרות העננות ואפשר לראות את ההרים הגבוהים בפרו Nevado Huascaran עם הפסגה Chopicalqui,ו,הרי Pisco, . Chacraraju, נוף מרהיב, עוצר נשימה.
מהפס מתחילים לרדת אל העמק בגובה 4200 מטר כשמולנו הר Yanapaccha כשבתחתיתו לגונה ירקרקה Liangannuco במתאר שטח מרובה עצים וצמחיה ואל מול הרים סלעיים עטורים במפלים גבוהים.
אחרי שעתיים הליכה במורד העמק מתחברים אל המסלול הקלאסי של לגונה 69 ומתחילים בטיפוס ממושך של שעתיים, עליה מתונה, מישור, ואז עליה עם שיפוע חזק של קילומטר אבל קשה מאד לגובה 4600 מטר עד לגונה 69 הכחלחלה והמפורסמת. צבע המים, המפל, הנוף והאווירה שווים את המאמץ. הדרך חזרה יורדת עד לעמק ולתחילת המסלול הקלאסי של לגונה 69.
סה"כ 16 ק"מ, בינוני - קשה, 135 סול לאדם
ארוך ושווה כל רגע. חזרנו ב 19:00 בערב להוארז .
רוב היום ירד גשם קל, חייבים פונצ'ו.
יום 15
היום אחרי ארוחת הבוקר הסתובבנו בהוארז. אם הייתי צריך לתאר את העיר אומר שהיא ההיפך המוחלט מקוסקו, ודומה יותר לעיר הודית טיפוסית, רעשנית ומבולגנת. הלכלוך בולט ברחובות והכניסה אל השוק הגדול מדכאת משהו. למרות הצבעוניות והאותנטיות של האנשים, הלבוש המסורתי, המגבעות של הנשים, הכל נראה ומרגיש מבולגן ובאי סדר, פרחים יחד עם בשר וכלוב ארנבת והכל בדוכן אחד. המדרכות מלאות רוכלים המוכרים ירקות, פירות, חיות, בדים. הרחובות הסמוכים לשוק מתרכזים במכירת נעלים ובגדים אך קיימת הרגשה כי כולם מוכרים אותו דבר.
יחד עם זאת האנשים נחמדים, אדיבים, חייכנים ומברכים לשלום. ניכר שיש כאן ריבוי של מקומות בילוי, מועדונים והמון בתי קזינו והימורים עם מכונות משחק.
הנשים הכפריות יורדות מן הכפרים בהרים ע"מ למכור סחורה, תפוחי אדמה, ירק, חיות.
ראינו אותן עובדות השדה כפופות גב וראינו גם נשים רבות במדי משטרה מכוונות את התנועה אבל לא ראינו כאן אפילו אישה אחת נוהגת במכונית. יש כאן ובכלל בפרו מאבק עצום ומשמעותי נגד חברות הכרייה המחפשות נחושת וזהב ומזהמות את מקורות המים של הכפריים ופוגעות במרקם של הטבע המשמש פרנסה ותיירות לתושבים.לפני שבוע התאבד הנשיא הקודם של פרו על רקע של שחיתות ומכירת זכיונות כרייה ובניה לחברה ברזילאית.
יום 16
Laguna Churup
היום טיילנו באופן עצמאי. יצאנו אחרי ארוחת הבוקר בשעה 7:30 במונית (70 סול) לתחילת הטרק. 40 דק נסיעה.
זה לא טרק ארוך במיוחד אבל השיפוע מאד תלול. זו עליה רצופה של 3.5 ק"מ עם קטעים קשים כאשר הקטע האחרון הוא טיפוס על מצוק עם חבלים. האופי השונה של המסלול מאתגר משהו, מעניין ומהנה. העליה בגובה היא של קילומטר עד ללגונה שנמצאת בגובה
4450 מטר. הנוף מרהיב, נחנו ואכלנו ואף עלינו עוד 200 מטר לתצפית מעל הלגונה.
מזג האוויר היה אידאלי, חמים, שמש והנוף של ההרים והעמק מרהיב.
לקח לנו 2.5 שעות לעלות ברמת קושי בינונית כי השיפוע הוא בשביל שיש בו המון מדרגות גבוהות ובשילוב עם הגובה זה ממש מעייף. הירידה היא באותה דרך עד לחניה עוד שעתיים בערך. הירידה במדרגות גבוהות לא הופכות את זה להרבה יותר קל.
סה"כ הסיבוב לקח לנו 6 שעות עם ההפסקה בלגונה,. 7 ק"מ הלוך וחזור.
מהחניה יש שתי אפשרויות: הראשונה היא מזל והוא שממתין קולקטיבו שממלא 6 אנשים להוארז ויקח אתכם תמורת 10 סול.
האופציה השנייה היא לרדת ברגל בשביל שיורד מן החניה (לא לרדת בכביש זה ארוך בגלל הפיתולים 11 ק"מ) , בשביל רק 4 ק"מ עד Llupa משם יש קולקטיבו להוארז.
יום מעולה.
יום 17
הזמנו מראש אוטובוס לילה ללימה, Cruz del Sur, בשעה 22:00, 86 סול לאדם.
לא עשינו כל היום דבר כי החלטנו לנוח אחרי מאמץ השבוע האחרון. אכלנו טוב, נחנו.
הגסט האוס Akilpo נמצא בתוך קומפלקס קטן שמסביבו יש הרבה מסעדות וחנויות מטיילים. אפשר להשיג כאן כל דבר מבחינת ציוד אבל יקר כאן מאד ובחלק מהמקומות יקר כמו בארץ. מבחינה זו בקוסקו יש הרבה יותר אפשרויות משתלמות אבל שם כמות הסחורה המזויפת עצומה , סחורה שראינו הרבה בסין, בגרושים אבל זבל. לשיקולכם. מבחינת מסעדות ברדיוס של 100 מטר יש
לפחות 5 מסעדות. הרוב לא משהו אבל יש בית קפה מעולה עם האספרסו הכי טוב ששתיתי בפרו ונקרא Pashta /מבחינת מסעדות, במקום הראשון זו Chili Heaven אוכל הודי ומקסיקני פשוט מעולה במסעדה קטנה ואווירה ביתית, ממש טעים ארוחה ממוצעת לזוג 70 סול.
צמוד אליה יש מסעדה איטלקית עם פיצות טובות ופסטות ממש טעים, אותו סדר גודל של מחיר.
יום 18
ההגעה ללימה היא מוקדם בבוקר, 5:00
הזמנו מלון מעולה Andenmar במיקום מעולה ב מיראפלורס, 5 דק מהים. 75 USD
והלכנו לאכול צהרים בקניון שנמצא על הים Larcomar שיש בו המון מסעדות ואחת יפנית הנקראת KO, אוכל בליגה אחרת.
אח"כ נסענו למוזיאון לימה לאמנות, מוזיאון ששוכן במבנה ספרדי מדהים ומציג תערוכות מתחלפות שחלקן השאירו אותנו פעורי פה.
מעבר לכך אוסף המוזיאון מראה את על ההיסטוריה של פרו מהתקופה הקדומה עד היום, מומלץ מאד.
בערב הלכנו לאזור פארק קנדי השוקק המוני אנשים הצועדים במדרחוב שבו מציגים אמנים שונים וציירים.
אכלנו אוכל פרואני אותנטי ב La Lucha Sangucheria, לחמניות עם בשר וירקות טעים.
יום 19,20
קצת קניות וטיסה לארץ עם אייר פראנס..
כמה דקות לפני הצ'ק אין בשדה התעופה בלימה הביאו לנו את התרמיל האובד שלנו שלא ראינו 3 שבועות, בדיעבד כולה 10 ק"ג של בגדים אבל בגלל שאפשר להשיג כאן הכל התגברנו על זה בקלות.
היה טיול מדהים :)