סלובניה - תרמיל גב, נעלי הליכה ומצלמה!

תמונה ראשית עבור:  סלובניה - תרמיל גב, נעלי הליכה ומצלמה!
הנוף מהדירה

תחילת יולי. טיול טבע זוגי . היעד שנבחר – סלובניה. המטרה -הליכות בטבע והרבה. broken heart

משך הטיול – משלישי לשלישי, טיסה ללובליאנה וחזרה.

תכנון משפחתי שנעשה לפני מס' שנים שלא יצא לפועל והתאמות שעשינו. הכנסנו לתכנון מסלולים שחלקם מוכרים וחלקם גילינו משוטטות ברשת.

אנחנו זוג בסביבות גיל ה 50 שאוהב ללכת אבל אנחנו לא מחשיבים את עצמינו כמיטיבי לכת (הסבר חשוב כדי להבין את תאור המסלולים בהמשךwink).

התלבטות קצרה בהתחלה– אם להוסיף את קרואטיה – הוחלט שלא. בדיעבד, לנסיעה של שבוע ההחלטה היתה נכונה למי שרוצה יותר מטעימה מהמדינה המדהימה הזו .

טיסה ללובליאנה

טיסת ישראייר ללובליאנה .נוחתים בערב. אוספים את הרכב .ישנים ב מלון G Design בפאתי לובליאנה כי אנחנו לא אוהבים לנהוג בלילה במדינה שלא מכירים. בטח שלא בכפרים הקטנים . מלון עסקים חדש ,נהדר, קטן, נקי מאוד, חדרים גדולים .הזמנה דרך בוקינג. ארוחת בוקר קטנה. קצת נקניק וגבינות ,מאפים, קורנפלקס, לנו הספיק להתחיל את היום - ללילה אחרי נחיתה או לפני טיסה – אני ממליצה בחום על המלון!!.

נקודות ציון : N 46.0283546 E 14.4337311

יום 1 –

העיר Kranj , קניון וינטגר (Vintgar gorge) ואגם בלד.

קמים ליום חם ובהיר. בתכנון קניון וינטגר. בדרך מחליטים לעצור בקראן. העיר הרביעית בגודלה בסלובניה. קיבלנו המלצה מהמלון לעצור שם לסיבוב קצר בסמטאות העתיקות . חניה ללא תשלום בחניון צמוד לעיר העתיקה.

נקודות ציון לחניה : N 46.2368584 E 14.3543472

עיר עתיקה מנומנמת ...עושים סיור קצר בסמטאות היפות, מס' בתי קפה, גלידריות וחנויות קטנות. קונים סים מקומי בחנות סלולר וקצת צידה לדרך בסופר מקומי ויוצאים לכיוון Vintgar gorge.

קניון וינטגר – לא ארחיב במיליםlaugh. הרבה חומר ברשת. מסלול מקסים על גשרים למפל ובחזרה. לוקח כשעה לכל כיוון. לאורך המסלול ניתן לרדת לגדה ולהיכנס למיים. למרות שהאתר מתויר מאוד מבחינתינו קיבל ציון 100.איזו התחלה לשבוע שלנו! no

yesטיפ – תנסו להגיע כמונו אחרי הצהריים. אנחנו הגענו ב 15:00 ולא היו הרבה אנשים. היות ורוב המסלול הינו על גשרים יותר נחמד ללכת בלי לעצור כל הזמן כדי שהאנשים ממול יוכלו לעבור. הנוף מדהים. ירדנו למיים כשהתאפשר לשכשך רגליים. תענוג!!

yesטיפ  – בסוף המסלול מגיעים לבית קפה/קיוסק קטן שנמצא בראש המפל.. כמעט כולם נעצרים כאן קונים גלידה/שתייה הולכים לשרותים…. וחוזרים.

שימו לב – מאחורי בית הקפה מצד ימין – מדרגות נסתרות שבקושי שמים אליהן לב -יורדים בהן , הולכים כ5 דקות ומגיעים למרפסת תצפית מדהימה שממנה רואים את כל המפל מלמטה.

אל תתעצלו. חפשו את המדרגות!!

זה מה שרק אלו שיורדים למרפסת למטה רואים...laugh

מקניון וינטגר קופצים לאגם בלד .

אגם יפיפה אבל מתוייר וממוסחר. המון בתי מלון, מסעדות ובתי קפה מסביב, טיילת סביב האגם להליכה . סירות שניתן לשכור ולהפליג לאי במרכז. למי שכמויות התיירים לא מפריעות יכול לבלות כאן יום שלם. אנחנו אכלנו ארוחת ערב ועזבנו לכיוון הצימר.

היעד שנבחר היה כפר קטן בשם stara fuzina ליד אגם בוהיני.

yesטיפ  – לכל מי שלא אוהב לעבור כל יומיים מקום לינה (מעדיף טיול כוכב) – אזור אגם בוהיני מאפשר לכם להגיע לכל נקודות התיור בזמן סביר . זמן סביר מבחינתינו זה עד שעה/שעה וחצי לכיוון . לפי בדיקה שלנו – לינה ליד אגם בלד לא מאפשרת להגיע לכל האתרים שרצינו להגיע אליהם בזמן שאנחנו הגדרנו אותו כסביר.

הצימר Apartments Bohinj Mavrica

בית דירות מקסים, אדי הבעלים דובר אנגלית שוטפת ונותן מידע רב על טיולים/מסלולי הליכה בכל סלובניה. ניתן לקחת במקום אופניים ללא תשלום, הדירות נקיות מאוד והמטבח מאובזר בכל מה שצריך. יש גינה ענקית עם המון נדנדות לילדים . חנות מכולת קטנה מרחק הליכה וסופר גדול במרחק נסיעה של כמה דקות בכפר הצמוד. והנוף שנשקף מהדירות במילה אחת וואו!!!

מעבר לכך הצימר צמוד לשמורת מוסטניצה שהיתה בתכנון שלנו.

ביחד עם המפתח לדירה אנחנו מקבלים משימה או יותר נכון משפך . . ואני חשבתי שאנחנו בחופש...blush

מה המשימה ?– כולם מכירים את צמחי הגרניום שנשפכים מהמרפסות באירופה וגורמים לנו תמיד לשאול בקנאה למה בארץ זה לא נראה אותו דבר ? blush. גם בדירה ששקיבלנו היתה מרפסת עם עציצים והיה עלינו להשקות את העציצים כל בוקר בכמות מסוימת ובזמן הנכון כי המארחים לא נכנסים לדירה במשך כל השהות. אנחנו מקבלים הוראות איך כמה ולמה ומקווים שהגרניום יעבור את הביקורת כשנעזוב. איזו אחריות!!indecision

יום 2 –

מסלול הליכה בווגל, 500 מדרגות במפל Savica ואגם Bohinj

קמים ליום חם ובהיר. מתחילים את היום בהר ווגל.

נקודת ציון לחניה – N 46.27569 E 13.83494

עולים ברכבל סגור שעולה לתחנה הראשונה – שיש בה מסעדה גדולה עם תצפית מדהימה על הנוף ומשם גם ניתן לקחת רכבל כיסאות לתחנה השנייה. אנחנו בחרנו לעשות את המסלול לתחנה השניה ברגל.

לפי השילוט במקום – מדובר בהליכה קלה של שעה. וכמו שרבים מאיתנו כבר למדו על בשרם – יש להכפיל את הקושי ואת הזמן כדי להיות מציאותיים. המקומיים הרי נולדים עם נעלי הליכה. laugh

ההליכה לתחנה השניה לא פשוטה – היא לא קשה אבל היא ברובה עלייה (מתונה) בשבילי עפר ולנו לקח קצת יותר משעה+ להגיע . למיטב זכרוני השילוט המקומי דיבר על מסלול קל של כ 40 דקות. blushבסוף המסלול מגיעים לגבעה קטנה עם עמוד פעמון וכולם עולים למעלה ומצלצלים. כבשנו את ההר….!

הנוף מהתחנה השנייהsurprise (רואים את התחנה הראשונה עם המסעדה).

מהתחנה השנייה ישנם מסלולי הליכה לפסגות נוספות אבל אנחנו החלטנו לחזור לתחנה הראשונה, להתמקם שם בכסאות החוף על מרפסת התצפית במסעדה ופשוט לתפוס שלווה winkבמקביל, תופסים גם ארוחת צהריים טובה ואין… אין על הטיול הזה!!

אחרי הארוחה – יורדים למטה ברכבל . התלבטות קלה בחניה. לאן להמשיך….מחליטים שלא הלכנו היום מספיק אז למה לא להמשיך את היום בטיפוס של 500 מדרגות?

ממשיכים בנסיעה למפל Savica. ממש מעבר לפינה של הר ווגל. מטפסים במדרגות בתוך חורש.

בדרך ישנם מספר ספסלים לעצירה. אנחנו עולים… עולים… ובסוף מגיעים לתחנה שממנה ניתן להשקיף על הנוף וממנו ניתן לרדת מס' מטרים לכיוון המפל. למה לכיוון? כי לא ניתן להגיע אליו. . מבאס… התאמצת , הגעת והמפל נמצא במרחק נגיעה…. רק לראותו ניתן. sad אין במפל משהוא מיוחד , ראינו בטיול יפים ממנו אבל בסופו של דבר – זה היה מעבר לפינה ליד הר ווגל והמדרגות היו חוויה.

הנוף שנגלה בסיום הטיפוס….

יורדים למטה ומתנחמים בכוס קפה ענקית ועוגת תפוחים טעימה בבית הקפה בכניסה.

yesטיפ– הטיפוס במדרגות – משהוא שונה וחוויתי. המפל לא משהוא. לדעתינו לא להגיע במיוחד. אם אתם בווגל – תיכנסו כי זה מעבר לפינה. חזרנו לרכב והחלטנו לסיים את היום באגם Bohinj.

נקודת חניה N 46.2789597 , E 13.8294602 למיטב זכרוני אחרי 16:00 ללא תשלום.

החניה הזו תביא אותכם לחלק הפחות עמוס של האגם ולתחילת המסלול הרגלי להקפה שלו. מבחינתינו האגם המנצח.broken heart

לאגם לשני צדדים. הצד שקרוב לכביש מלא בחניוני קמפינג וממנו ניתן להכנס מכל מקום לאגם להתרחץ. אנחנו נקרא לו “הצד המסודר” . ואילו הצד השני גובל בחורש. בחורש יש מסלול הליכה של כ 6 ק”מ שמקיף כמחצית האגם. המסלול עצמו אינו קשה אולם הוא אינו סלול ויש בדרך גזעי עצים שנפלו. ומהשביל ניתן לרדת לאגם במקומות מסוימים. עושים חלק קטן ממנו כי כבר היינו עייפים ומחליטים לחזור אליו ביום אחר לעשות את כולו. בדיעבד...לא חזרנו למרות שהיה מאוד קרוב לדירה. לא נורא, ישאר לפעם הבאה...wink

יום 3 –

אגם Jasna, מעבר וורשיץ', מפל Virje וערוץ Glijuna

קמים לבוקר אפור. מרחוק עננים. צפי לגשם בהמשך היום. זהו. יומיים שמש ונגמר. indecision מעתה ועד הסוף ילווה אותנו מזג אויר אפרפר מלווה בממטרים.

מחליטים לקחת סיכון ולסוע לכיוון המעבר למרות מזג האוויר. היום מתוכנן מסלול ארוך ומתיש שכולל נהיגה ארוכה. מחליטים להשאיר את רכבת המכוניות ליום אחר ולעשות מסלול מעגלי לא פשוט.

נוסעים לאגם Jasna. מתלבטים אם לעצור כי חוות הדעת ברשת לא היו מדהימות עבור האגמון הזה. החלטנו עוצרים. ואיזה מזל. בדיעבד התברר שזהו האגם האהוב עלינו במיוחד. טוב, קצת אחרי בוהין. אגמון קטן, שקט, מס' בתי קפה מסביב. מוזיקה מצוינת בבתי הקפה שנשמעת כשמטיילים מסביב לאגם, מס' קטן של מתרחצים.קונים גלידה ויושבים בכיסאות נח מול האגם.

הנוף מדהים!!! ….היה צריך לגרר אותי משם. יכולתי לשבת שם יום שלם.surprise

נוסעים למעבר וורשיץ'.

yesטיפ – ראיתי ברשת הרבה אנשים ששאלו אם לעשות את המעבר מכיוון אגם JASNA לכיוון BOVEC או הפוך. …לדעתי אין תשובה חד משמעית. כל אחד צריך לבחור מה מתאים לו.

מצד אחד – המעבר לא פשוט לנהיגה. יותר קל לרדת אותו מאשר לעלות. כלומר להתחיל ב JASNA ולרדת לכיוון BOVEC.

מצד שני- רב תחנות העצירה ממוקמות דווקא בחלק העליון של המעבר -כלומר מאמצע הירידה ועד סופה אין כלל עצירות ומדובר בנסיעה רציפה. כלומר, אם מתחילים באגם ויורדים לכיוון BOVEC “האטרקציות” נגמרות כבר בהתחלה.

yesטיפ – ממליצה בחום לעצור בנקודה N 46.4154396 , E13.7401381 – כמעט ומפספסים אותה… בקושי רואים מהכביש שיש שם בכלל נקודת עצירה אבל הליכה של דקה מהרכב למרפסת נוף מביאה אותכם לפסגת העולם….מבטיחה!!laugh

ממשיכים לרדת וכשמגיעים למטה וממשיכים למפל Virje .

נקודת ציון של החניה N 46.3348808 , E 13.5141811

אחרי שראיתי את התמונות של המפל ברשת, המפל נכנס לאתרי החובה שרציתי לראות. ההליכה קצרה . כ15 דקות מהחניה , מגיעים למפל שנמצא מחוץ למעגל המתויר. אנחנו הגענו אליו בגשם שסוף סוף תפס אותנו (עדיין היו שם מקומיים אמיצים שנכנסו למיים) אולם מזג האויר רק העצים את החוויה. לא הצלחנו לתפוס את הצבעים בצילום בגלל מזג האויר. רק לעמוד ולהתפעם.

מהחניה יש מסלול נוסף של מספר דקות שיורד לכיוון מאגר מיים מלאכותי ולכיוון ערוץ Glijuna

הלכנו לאורך הערוץ מס' דקות עד שהמסלול הפך לסלעי מאוד. הגשם השוטף הבריח אותנו לצערי לרכב ולא הספקנו למצות את הערוץ. שוב, הצבעים מדהימים. הערוץ עובר דרך יער והלחות הרבה במקום גורמת לצמיחה של טחב על הסלעים.

בגשם שוטף התחלנו את נסיעתינו בחזרה לצימר.

yesטיפ – בדיעבד, הויתור על רכבת המכוניות לאותו יום כנראה לא היה מוצלח. הנסיעה חזרה לא היתה פשוטה, גשם שוטף, הכבישים צרים ומתעקלים לבלי סוף, נסיעה איטית, עייפות של סוף יום. לקח לנו שעתיים וחצי להגיע בחזרה לצימר. יש מצב שאם מזג האויר היה בהיר – הייתי חושבת אחרת frown

יום 4 –

מפל Pericnik, מפל Martuljski חזרה לאגם JASNA וסיום באגם בלד

קמים ליום גשום. מחליטים שמזג האויר לא יעצור אותנו!! אנחנו כבר רגילים מטיולים קודמים באוסטריה וסלובקיה ללכת בגשם. מעיל גשם, מטריה, בגדים להחלפה ברכב ויאללה נוסעים. laugh

מתחילים את היום במפל Percnik. נקודת ציון חניה N 46.4385109 , E 13.8959923.

מהחניה עולים מס' מסלולים שמגיעים כולם לאותו המקום. למפל. עליה של מס' דקות ומגיעים למפל נחמד שהאטרקציה שבו היא שניתן לללכת מאחוריו. ניתן להמשיך במסלול לראש המפל אבל העליה קשה ובגשם לא נעימה. אנחנו מוותרים.

משם ממשיכים למפל Martuljski. זהו מפל מחוץ למעגל המתויר וחוץ מאיזכור בודד באחד הבלוגים הישראלים לא ראיתי שום חומר עליו בארץ. לשימחתי המסלול למפל היה מהאהובים עלינו (למרות שלא סיימנו אותו) כי הוא היה לא צפוי. התחיל במסלול סלול, עבר למסלול כורכר באחו והסתיים בהליכה לאורך ערוץ מיים.

נקודות ציון חניה N 46.4818611 , E 13.8380308

ההליכה נעימה וקלה, מתחילה בשביל סלול שמגיע לתוך חורש מוצל וממשיכה למסלול כורכר.

אחרי כחצי שעה מגיעים ל 2 מפלונים קטנים.

ממשיכים הלאה והולכים במקביל לערוץ המיים עוד כ 20 דקות

עד שמגיעים למסלול העולה למפל המרכזי. העליה קשה, השביל העולה צר ולא מתאים למי שיש לו פחד גבהים.המדרון בצד השביל מאיים מאוד. שוב – היום הזה מלא בויתורים בגלל מזג האויר הגשום והסכנה בהחלקה.

למי שמחפש מסלול ישר וקל שעובר בשדות ובחורש – לדעתי מתאים ביותר עם ילדים. אני ממליצה בחום. כ45 דקות-שעה לכל כיוון. עד התחלת העליה. אם ממשיכים עד למעלה למיטב זכרוני מדובר על עוד כשעה (לפי השילוט במקום).

משם נוסעים שוב לאגם Jasna laugh מזג האויר נרגע. האגם מבחינתינו אהבה ממבט ראשון….הולכים לאט לאט ומקיפים את כל האגם ומקנחים בקפה ועוגה באחד מבתי הקפה.

את היום מסיימים באגם בלד. בטיילת מתקיים פסטיבל מוסיקה . דוכני אוכל ואומנות מקשטים את כל המקום. אחרי בילוי של שעה מזג האויר חוזר לסורו ואנחנו מגורשים ע”י גשם שוטף שמתחיל לרדת.

יום 5 – Mostnica

קמים בבוקר ליום מעונן. תחזית לגשם חזק בצהריים. היום היה מתוכנן לעשות את שמורת מוסטניצה. את כל המסלול. מתלבטים.מתלבטים. יאללה הולכים!! laugh קצת גשם לא יעצור אותנו.

השמורה צמודה לצימר שלנו. הולכים ברגל.

נקודות הציון של החניה N 46.2898254 , E 13.8886957

המסלול מתחלק לשני חלקים. הראשון – מסלול לאורך ערוץ מיים. אורך כחצי שעה .

רב הישראלים לפי מה שקראתי עושים רק את החלק הראשון. החלק השני אורך כשעתיים. מתחיל בעליה בתוך יער וממשיך בהליכה מדהימה בתוך שדות ואחו. מזג האויר מתחשב בנו ולא יורד עדיין גשם. laugh.

מגיעים לסוף המסלול emoji – בסופו מפלון לא מרשים … אבל לא המפל הוא העיקר אלא המסלול אליו. הליכה באחו, צמחיה, פרחים, שומעים רק את הצרצרים . והנוף emoji בקיצור מדהים!!.

מפל מוסטניצה

ליד המפל בית קפה קטן. עוצרים לקפה ועוגה. מתחילים לחזור בחזרה, עוצרים המון כדי לצלם את הנוף, ההליכה קלה. באמצע הדרך מחליטים לעצור במסעדה הבייתית היחידה לאכול צהריים.

כשיוצאים תופס אותנו גשם רציני שמתחיל לרדת ואת כל הדרך שנותרה לנו חזרה – עושים בהליכה זהירה בבוץ, רטובים עד העצם. אחלה חוויה. נהנים מכל רגעlaugh

כל המסלול +עצירות לצלם +ארוחות+גשם לקח לנו בסביבות ה -6.5 – 6 שעות.

yesטיפ – אם כבר הגעתם לעשות את המסלול במוסטניצה – אל תקצרו. תעשו את המסלול הארוך. בשמש/בגשם… !!

יום 6 –

רכבת המכוניות ב Bohinjska Bistrica, מפל Kozjak , ערוץ Tolmin והאגמון ב Most na Soci

קמים מוקדם לבוקר אפרורי. לפחות לא יורד גשם. יום קודם מחליטים שהיום לוקחים את רכבת המכוניות כדי להקטין את מרחקי הנסיעה. צריך להגיע בזמן. הרכבת יוצאת מתחנת הרכבת של Bohinjska Bistrica

נקודות ציון N 46.2751174 E 13.9589773

מיד כשנכנסים לתחנה יש שלטים לבנים עם ציור כחול של רכב על רכבת שיביא אותכם לתור של המכוניות.

yesטיפ – קחו בחשבון שמס' המקומות על הרכבת אינו גדול וצריך להגיע לפחות חצי שעה-45 דקות לפני. אין צורך לשלם לפני, הכרטיסן ניגש לכל רכב בתור וגובה את מחיר הנסיעה. אחרי התשלום הוא מכוון את הרכבים לעליה לרכבת. הוא דואג להצמיד כמעט פגוש לפגוש כדי שמס' רב יותר של רכבים יוכל לעלות ולפעמים בנסיעה המיטלטלת נדמה כי המכוניות מתנגשות אחת בשניה. טוב, רק נדמה...wink הבחור יודע מה הוא עושה.

אל תשכחו לסגור את החלונות לפני הנסיעה כי חלק גדול ממנה הוא בתוך מנהרות ולא נעים לנשום את עשן הרכבת.

יורדים ב Most na Soči בנקודות הציון הבאות N 46.146366 E 13.759494

זיכרו לשמור את הנקודות לדרכיכם חזרה.אנחנו מתחילים את היום בנסיעה לכיוון מפל Kozjak .

yesטיפ – לא תמיד WAZE צודקים. למדנו על בשרינו. אנחנו שמים ב WAZE מפל kozjak ומוצאים עצמינו במקום הלא נכון. אומנם בנקודה כלשהיא לאורך הערוץ אבל לא בתחילת המסלול. טוב שהבאתי איתי את ההסבר המילולי. נקודות הציון הנכונות – יש להגיע לחניה מול KAMP KOREN בנקודות N 46.24997 E 13.5870. יש שם חניה מסודרת . מהחניה בשילוט ברור הליכה של כחצי שעה למפל. הלוך וחזור.החלק הראשון הינו שביל כורכר חשןף שמביא לנהר, מס' גשרים ואז הליכה מוצלת במקביל לאחד הערוצים השקטים.

מסיימים את המסלול בערוץ – צריך לעלות מס' מטרים על מדף בסלע בעזרת חבל שמחובר אליו כדי לראות את המפל. היות וניתן לעלות אחד אחד על המדף נוצר תור . אל תוותרו . העליה פשוטה ולא מסוכנת והמפל שווה כל מאמץ.

ממפל Kozjak ואחרי עצירה לצהריים, ממשיכים את נסיעתינו למפל Tolmin. מגיעים למפלים בסביבות 15:00 . שעה נהדרת כי מדובר במפל מתויר מאוד ומעידים על כך מס' מגרשי החניה והסדרנים בכניסה.כשמגיעים כבר אין הרבה רכבים ואנחנו מצליחים להחנות ממש ליד הכניסה.

מסלול מעגלי עוצר נשימה של כשעה וחצי/שעתיים .ישנן תחנות ממוספרות לאורך המסלול. בכניסה מקבלים חוברת שמסבירה על כל התחנות. ממליצה לא להתעצל. לעבור את כולן .

אתם רואים את הגשר במרכז התמונה? זהו סוף המסלול. עמדנו על הגשר וראינו את כל הערוץ והמסלול מלמעלה.!!!

את דרכינו חזרה עושים לכיוון תחנת הרכבת של Most na Soči כדי להספיק לרכבת המכוניות אבל בגלל שיש לנו חצי שעה עוצרים ב”אגם” שראינו בדרך . מה שאני קוראת “אגם” הינו בעצם התרחבות גדולה מאוד של ערוץ נהר הסוצ'ה ב כפר Most na Soči היוצר כאילו אגם גדול.

אין חניה מסודרת ליד, עוצרים את הרכב ליד בית קפה קטן צמוד לתחנת דלק ופשוט הולכים רגלית לכיוון ה”אגם”. נקודות ציון של העצירה N 46.1527764 E 13.7414865

ישנו מסלול הליכה/שביל אופניים סביב ה”אגם” ויש לפחות בית קפה אחד שראיתי. ישנם מס' ספסלים וניתן לעצור ולהנות מהנוף המדהים.

yesטיפ   תקפידו להגיע גם בחזרה חצי שעה לפני הזמן. ואל תתרחקו מהרכבים. אנחנו הגענו כחצי שעה לפני…השארנו את הרכב בתור... הלכנו לקנות קפה בתחנה וכשחזרנו ראינו כי המוכוניות כבר התחילו לעלות על הרכבת ומס' רכבים פשוט עקפו אותנו. 2 דקות איחור והיינו מוצאים עצמינו חוזרים לדירה ברכב ולא על רכבת המכוניות .

יום 7 –

קניות ב BTC לובליאנה

קמים לבוקר שימשי. די… מספיק הליכות בטבע. מחליטים את חצי היום עד הטיסה לבלות ב BTC . בדיעבד...אני חושבת שזה היום שבו הלכנו הכי הרבה.laugh

BTC הינו מתחם פתוח גדול מאוד… ענקיייי! הנמצא בפאתי לובליאנה ומכיל עשרות חנויות לאוהבי השופינג.

אנחנו מצטיידים בבגדי ספורט ומתנות לילדים ומפנים רכבינו לשדה התעופה לחזור לארץ.

לסיכום:

סלובניה היא מדינה מהממת. יפיפיה!! למי שמחפש טבע היא חגיגה אמיתית.

המדינה עצמה נקיה מאוד, שמה דגש על מיחזור, כמות הגשם היורדת שם צובעת את הטבע בהרבה ירוק והתושבים – כולם מאירי פנים. רובם דוברי אנגלית ואין שום בעיה להסתדר שם עם השפה.עלות הלינה והארוחות נמוכה. יש בה עשרות אתרים – אגמים, מפלים, ערוצים, מערות, מסלולי הליכה ומסלולי אופניים . השבילים מצוידים בשילוט מתאים. הרגיש לנו שלא מיצינו גם אחרי שבוע. השאיר המון טעם לעוד!!

נ.ב.

מה אתם אומרים על הגרניום???blush