אז רגע לפני שנסחפנו עם הטיול מה צריך לארגן בארץ בשביל נסיעה עם ילדה??
אז מבחינת חיסונים ותרופות:
נסענו עם ילדה בת שנה-אז אם סיימתם את כל סדרת חיסוני השגרה של טיפת חלב-אז את מסודרים. אם לא אז מקסימום מקדימים לכם טיפה איזה שני חיסונים וכשחוזרים לארץ משלימים אותם כי אחרי גיל שנה זה כבר לא תקף. בתכלס חבל על הכסף ללכת למרפאת מטיילים עם אתם עם ילד סביב גיל שנה-כי הכל אפשר לקבל בטיפת חלב בחינם. לגבי תרופות המלריה-תלוי על איזה רופא תיפלו במרפאת מטיילים-ולכן שוב לא כדאי ללכת כי התרופות מלריה הם בהחלט מיותרות בתאילנד! אלא אם כן אתם מתכננים מלא תרמילאות בג'ונגלים על גבול בורמה ולאוס-מה שאתם לא רוצים לעשות עם תינוקת!!!
לכן אני אומרת אל תהיו חסרי אחריות-אבל לא צריך להתחרפן.. תקפצו לרופא ילדים שלכם שאתם סומכים עליו,
תבקשו ממנו רשימת תרופות שיתן לכם מרשמים לכל מה הוא חושב לנכון לקחת -כולל חומרי חבישה יתושים ואנטיביוטיקות. ובגדול זה מה שצריך.
אני הלכתי עם הילדה למרפאת מטיילים וחוץ מלקיחת לי 160 שקל על יעוץ(שבכלל לא הייתי צריכה כי היה לי את כל המידע לבד) הם סתם ביזבזו לי את הזמן.
גם לעצמכם כדאי לבקש מרופא המשפחה שיתן לכם אנטיביוטיקות רחבות טווח או חומרי חבישה ותרופות לשילשולים על מקרה שלא יבוא.
עד כאן חיסונים ובריאות!
ועכשיו-אז מה אורזים?????
אנחנו דתיים ולכן סוגיית האוכל בחו'ל היא תמיד תסבוכת- תאילנד היא עולם אחר!! ופשוט לא נשארנו רעבים אפ פעם!! יותר מזה-פשתאום בבית היא עשתה לנו פרצופים-כי היא התגעגעה לפרגיות ולסטייקים בבית חבד:)
תכלס הבתי חבד בתאילנד מעוווולליייםםם!!! ובאמת שלא צריך כמעט כלום. אפילו פסטות ואורז ,שהם בד'כ עיקר האוכל למטיילים שומרי מסורת, מהארץ לא כדאי לסחוב.
צריך לקחת: אמצעי בישול-גזיה או כירה חשמלית-הרבה יותר מומלץ מגזיה. וקצת תבלינים, ואולי טיפה שמן להתחלה.כל השאר אפשר להשיג בכל מקום וממש בזול!!
אנחנו היינו מכוונים לשבתות בבית חבד-ואז ביום ראשון מצטיידים באוכל ובשר קפוא להמשך השבוע.. אפשר לקנות בשר קפוא מכל הסוגים בבתי חבד מלבד בפוקט ששם אין להם קהילה אז זה לא רלוונטי.
מעבר לזה -הפסטות כשרות,לחמניות אפשר לקנות בבית חבד, האורז התאילנדי הרבה יותר טעים, יש שמן,וירקות ופירות בשפע, וקטשופ כשר ,וחמאת בוטנים,ובקיצור חבל על המשקל לסחוב מהארץ.
לגבי הילדונת שלנו שכבר אוכלת מוצקים, והרבה:)!!!
היא פשוט אכלה כל מה שאנחנו אכלנו בגדול.. אבל אם אתם כבר הורים לילדים אוכלים'אתם יודעים
שהם אוכלים בתדירות שהם ינקו כשהיו פיציים ולכן כן ממש חשוב להצטייד באוכל זמין ומהיר הכנה..
ולא אני לא מדברת על מנות חמות חס וחלילה-אלא על אוכל מזין.
אנחנו הבאנו מהארץ חבילת שיבולת שועל(קוואקר) חבילת טחינה ובקבוק לחיץ של סילאן(ראיתם איזה מזין) ופשוט כל פעם שרצינו לתת לה לאכול כל שנותר לנו הוא לשים את שלושתם בקופסת NUBY(סתם קופסא שנסגרת טוב) להוסיף מים חמים ואחרי שתי דקות יש לילדה אוכל מזין טעים ובעיקר משביע להרבה שעות!
הבאנו שישיית גרבר אחת בלבד!! ואותם נתנו כשממש נתקענו או כשידענו שיוצאים לטיול שיהא בלתי אפשר להתארגן על אוכל או אפילו על מים חמים בשביל קוואקר- כמו למשל בשיט מפוקט או בבוקר אחרי שהגענו בלילה ולא הספקנו לקנות כלום בערב-אז זה היה הSOS למקרה שנתקענו..
ותכלס פשוט לא נתקענו!
סחבנו איתנו-קופסת מטרנה אחת-סתם בשביל השגרה..ובכלל לא סיימנו אותה, ועוד כמה שורות של ביסקוויטים,שהיו ממש מעולות..כי פשוט נותנים לה לנשנש כשהיא משתעממת (על הפיל לדוג'-די משעמם מבחינתה-היא אפילו נרדמה..:)) העיקר שאבא ואמא נהנים..
פסטה גם היתה אופציה נהדרת -מכינים בערב בחדר-ושמים בקופסא ליום למחרת.
מה גם-שיש מקרר בכל חדר שתישנו בו-כי ככה זה בתאילנד גם בהוסטל הכי דפוקים תמיד יש מקרר בחדר.
אז אם אכלתם בבית חבד בערב-תמיד אפשר לקחת מנה אחת בקופסא לחדר בלילה ולשים במקרר..ועד הצהריים היא תפשיר ואפשר לתת לפיצפונת.
אז גם אם אתם אוכלים כשר-באמת שאין צורך להכנס ללחץ ולהביא את כל רמי לוי איתכם במזוודה!!
תביא שיבולת שועל טחינה וסילאן, ביסקוויטים או נישנושים שהילד מכיר ואוהב, וכל השאר הוא פשוט ילמד לאכול כמו אורז- ירקות מוקפצים,עוף ,שניצל ופרגית..
כמובן שהנקה היא בהחלט יעילה! אבל יותר בשביל הרגעה והרדמה-כי בגיל שנה זה כבר לא משביע אלא סתם פינוק. ולכן לא להסתמך על זה-זה נפלא להרגיע ילד צורח במטוס או במעבורת,אבל עדיף שישתה מים והרבה, כי אחרת האמא עלולה להתייבש מהנקות תכופות מדי.
לגבי המים-חשוב להחליף א המים בתדירות גבוהה(כל שעה בערך) בבקבוק כדי להמנע מהרבות חיידיקים ושאר חברים מזיקים במים שבגלל החום פשוט מתרבים להנאתם בתוך הבקבוק ויפילו עליכם מכת שילשולים..וחבל..
ואם בשילשולים עסקינן.. אז יש פתרונות בבתי מרקחת דאגו להצטייד בהם..ואם לא אז אורז ובננות הם בהחלט הפיתרון האידיאלי.. והנה אנחנו מגיעים לנושא הבא..
טיטולים!!!
לא לא לא ולא לסחוב מהארץ ארגזים!!! יש טיטולים תאילנדים מעולים-mamy puko!! אנחנו צלחנו בעזרתם כמה התקפות שילשולים והם עברו את המבחן בהצלחה רבה!! מגבונים אפשר לקחת אם יש מקום כי הם פשוט ממש יקרים בתאילנד-אבל גם לא צריך לסחוב מליון..אפשר גם לשטוף בברזאנחנו יצאנו עם ארבע חבילות וחזרנו עם אחת לארץ וממש לא התקמצנו..
בגדים-לא הייתי סוחבת ערימות -קנינו שם בגדים קלילים ונעימים מבדים מקומיים שהיו מצוינים, כמו מכנסי אלאדין קטנות שהתגלו כהמצאה מעולה נגד שמש ויתושים כשלא רוצים להלביש שורטס וגם לא מכנס ארוך מפאת החום.וכמובן במחיר שווה לכל נפש של 50 בהט-או במילים אחרות חמישה שקלים!! בהחלט לא כדאי לסחוב הרבה מדי בגדים,חוצמזה שאפשר לעשות כביסה בכל קרן רחוב בערך בכל מקום,אז קחו בגדים לשבוע מקסימום-בכל מקרה פעם בשבןע תעשו כביסה או לחלוםפין תקנו מלא בגדים:)