סקירה כללית
תאילנד (Thailand) ממוקמת בדרום-מזרח אסיה ומהווה יעד פופולארי לתיירים מכל רחבי העולם. משפחות, זוגות ותרמילאים בוחרים להגיע למדינה אקזוטית זו ולא בכדי. חופים יפהפיים, אטרקציות רבות ומעניינות, טרקים מרתקים, מקדשים מפוארים, שווקים ססגוניים ומאכלים מיוחדים. בצפון המדינה מחכים לכם כפרים ושבטים אותנטיים, טיולי ג'יפים, פילים, מקדשים, הרים, שמורות טבע ועוד.
העיר צ'אנג מאי היא העיר הגדולה ביותר בצפון תאילנד וממנה יוצאים לטיולים באזור. לעומת זאת, בדרום המדינה נמצאים האיים והחופים המפורסמים של תאילנד. בין האיים הידועים והפופולאריים לביקור: קו פיפי, קופנגן, פוקט, קו טאו וקו סמוי. התמונות לא משקרות - עצי קוקוס, חופים זהובים, מים צלולים בצבע כחול-ירוק ונוף נפלא. קופנגן ידוע במיוחד כאי המסיבות, לאור העובדה שכל חודש, בליל ירח מלא, מתקיימת בו מסיבת מסיבות הפול מון (Full Moon), שאליה נוהרים צעירים מכל העולם. בנוסף, פעמיים בחודש מתקיימת מסיבת האף מון (Half Moon), מסיבה מדליקה בלב יער, עד אור הבוקר.
במרכז תאילנד נמצאת בירת המדינה הסואנת, בנגקוק (Bangkok), אחת הערים הגדולות באסיה. בנגקוק ממוקמת בעיקול של נהר צ'או פראיה. בעיר מקדשים חשובים, מרכזי קניות גדולים, שווקים מעניינים, פארקים ועוד. רחוב הקוואסן הוא אזור האהוב במיוחד על תרמילאים רבים ובעיקר על ישראלים. לסיכום, אם אתם מעוניינים בשייקים ומאכלים טעימים, טיולים אתגריים, שופינג מטורף, חופים נהדרים ומסג'ים מפנקים, אתם מגיעים למקום הנכון. בתאילנד ההנאה מובטחת!
שפה ושליטה באנגלית
התאילנדים מדברים מספר שפות ומספר ניבים. השפה הרשמית היא השפה התאית, כאשר בצפון-מזרח המדינה מדברים בשפה הנקראת פאסה איסן, דומה לשפה המדוברת בלאוס. בצפון-מערב תאילנד דוברים בשפה פאסה צ'יאנג-מאי, ניב של השפה התאית.
רוב נותני השירות שולטים בשפה האנגלית ברמה סבירה ובאזורים מתוירים במיוחד, הם אפילו ישתמשו בכמה מילים בעברית. "סאוואדיקה" זה שלום ומילה נוספת בה תשתמשו רבות היא "קפונקפ" (לזכר) או "קפונקה" (לנקבה), שמשמעותה תודה.
גיאוגרפיה/טופוגרפיה
שטחה של תאhלנד משתרע על פני 513,120 קמ"ר, פי 25 משטחה של ישראל והיא מחולקת לשישה מרחבים: צפון, דרום, מרכז, מערב, מזרח וצפון-מזרח (איסאן). אזור צפון תאילנד הוא הררי וזורם בו נהר המקונג, בעוד שבדרום המדינה האזורים משופעים באיים. נהר הצ'או פראיה (Chao Phraya) חוצה את העיר בנגקוק מצפון לדרום וזורם למפרץ תאילנד. אורך קו החוף של תאילנד הוא 3,219 קילומטרים. מבחינת גבולות: תאילנד גובלת עם לאוס מצפון-מזרח, מלזיה מדרום, קמבודיה מדרום-מזרח ומיאנמר (בורמה) מצפון-מערב.
תיאור מסלול קצר ומסלול ארוך
תיאור מסלול קצר (שבועיים) בצפון: בגנקוק – צ'אנג מאי – פאי – צ'אנג ראי
תיאור מסלול קצר (שבועיים) בדרום: בנגקוק – קו סמוי – קופנגן – קו פיפי – פוקט
תיאור מסלול בינוני (חודש) צפון ודרום: בנגקוק – קו טאו – קופנגן – קו פיפי – צ'אנג מאי – פאי – צ'אנג ראי
תיאור מסלול ארוך (ללא הגבלת זמן): בנגקוק – קנצ'נבורי – איותיאה – סקותאי – טאק – לאמפנג – צ'אנג מאי – פאי – צ'אנג ראי – פוקט – קו פיפי – קו לנטה – קראבי (ריילי ביץ') – קו סמוי – קופנגן – קו טאו
חמישה דברים שאסור לפספס
- טיול שבעת האיים בקו פיפי – טיול שיוצא מקו פי פי שבמשכו תגיעו לנקודות שנרקול יפות ולחופים מדהימים. בין היתר, תגיעו לחוף מאיה ביי (Maya Bay), שבו צילמו את הסרט "החוף" עם ליאונרדו דיקפריו. החוף זהוב, המים בצבע טורקיז והנופים מרהיבים ביופיים. מראה שלא תשכחו במהרה…
- מסיבת הפול מון והאף מון בקופנגן – האי, שבדרום תאילנד, הוא אחד האיים האהובים והפופולאריים על מטיילים צעירים. חיי הלילה כאן הם בהחלט בלתי נשכחים. בליל ירח מלא, כל חודש, נערכת מסיבת ענק, הנקראת פול מול, לאורך כל רצועת חוף הסנרייז. יש בה אלפי רוקדים צבעוניים וצוהלים, מוזיקה מקפיצה, אטרקציות חוף והרבה, הרבה אלכוהול.
מעבר לכך, מתקיימת בקופנגן גם מסיבת האף מון (Half Moon), שמטיילים רבים סבורים כי מדובר במסיבה הטובה יותר מהפול מון. מסיבת האף מון מתקיימת בלב יער, בכפר באנתאי (Ban Tai Village). המוזיקה במסיבה זו היא לרוב אלקטרונית, אך גם מי שלא אוהב את סגנון מוזיקה זה, בהחלט יכול ליהנות ממנה ובעיקר, מהאווירה הסוחפת והתוססת בה. - מסאג'ים ושייקים – טסתם 12 שעות, לא תתפנקו? מעבר לכל האטרקציות, הטיולים והפעילויות הרבות שמציעה תאילנד, מומלץ לקחת את הזמן וליהנות גם מהדברים הקטנים, אחרי הכל אתם בחופשה... עלות מסאג' בתאילנד היא זולה מאוד, בעיקר בצפון המדינה ובבנגקוק. תרשו לעצמכם להתפנק ממסאג', כאשר לבחירתכם סוגים שונים של עיסויים: עם שמנים, רגליים, פנים ועוד.
בנוסף, מכוני פדיקור-מניקור זולים קיימים בשפע, אז תרשו לעצמכם ל"בזבז" זמן על טיפוח עצמי. מלבד זאת, כמעט בכל רחוב תוכלו למצוא דוכן שייקים, שבו מומלץ לקנות שייק פירות מרענן וטרי, שנעשה במקום. - חוות שיקום של פילים – כידוע, במזרח בכלל ובתאילנד בפרט, נעשה שימוש רחב בפילים ובבעלי חיים שונים למטרות תיירותיות – רכיבה על פילים, מופעי נחשים, ליטוף נמרים וכו'. אטרקציות מסוג זה תוכלו למצוא בהרבה אזורים שונים במדינה והן מוצעות אצל רוב הסוכנויות המקומיות.
עם הזמן, המודעות להתעללות שבעלי החיים האלה עוברים הולכת וגדלה, ולכן תוכלו למצוא אופציות רבות להתדבות עם פילים – דבר שלא רק שאינו כולל התעללות, אלא על הדרך תוכלו גם לתרום למטרה טובה. חוות השיקום הללו מאמצים וקונים פילים מקרקסים ומחוות רכיבה מתעללות ונותנים להם חיים טובים יותר. אתם תוכלו להגיע לחוות האלה ולהאכיל, ללטף ואף להתרחץ עם החיה המרהיבה הזאת. חוויה מומלצת ביותר! - שופינג – תאילנד ובעיקר בנגקוק, ידועה כמקום זול וטוב לקניות. בצפון וגם בבירה תוכלו למצוא שלל שווקים מעניינים וזולים, עם כל המותגים (מזויפים בדרך כלל). השווקים המפורסמים הם: שוק הלילה בצ'אנג מאי, שוק סוף השבוע (Chatuchak Market), שוק הלילה בפטפונג (Patpong Night Market) וכדומה. מלבד זאת, הקניון האהוב מכל על התיירים המגיעים לתאילנד הוא ללא ספק קניון ה-MBK בבנגקוק. שבע קומות של שופינג בלתי נגמר.
הגעה למדינה
טיסה
חלק נכבד מהמטיילים בוחר להתחיל את הטיול שלהם בתאילנד משיקולים שונים, בין היתר כי מדובר ב"נחיתה רכה", שלעתים עלולה להיות מעט מבהילה במידה ונוחתים במדינה פחות מתויירת ו"מערבית" מתאילנד.
שדה התעופה הבינלאומי בבנגקוק, Suvarnabhumi, הינו שדה תעופה ענק שמקבל טיסות רבות מכל העולם. ישנן חברות תעופה רבות שתוכלו לטוס איתן לבנגקוק, כאשר מדובר בטווח מחירים שבין כ-600-1,100 דולרים לטיסה הולך-חזור, כמובן שתלוי במספר הקונקשנים, בתקופה בשנה וכו'.
בנוסף, תוכלו כמובן לטוס גם לצ'אנג מאי בצפון, לקו סמוי באיים ולשדות תעופה אחרים במדינה, אך לרוב מדובר בקונקשיין בשדה התעופה בבנגקוק.
כמובן שאם אתם מגיעים לתאילנד ממדינה אחרת במזרח ולא מהארץ, תראו שרוב המדינות במזרח מוציאות טיסות רבות יחסית לתאילנד, במיוחד לבנגקוק, כי בכל זאת מדובר במדינה מאוד מרכזית.
יבשה
תאילנד גובלת יבשתית עם קמבודיה, לאוס, מיאנמר (בורמה) ומלזיה.
לאוס: המעבר הראשי ללאוס הוא ה-Friendship Bridge, ליד ויאנטיין (Vientiane). בנוסף, בצפון: מעבר Chiang Kong-Huay Xai, מעבר אליו מגיעים מצ'אנג ראי, צ'אנג מאי או פאי. בדרום:מעבר Chong Mek, כשעה מ-Pakse בדרום לאוס.
קמבודיה: מבנגקוק יוצאים אוטובוסים אל שני מעברי הגבול היבשתיים שבקמבודיה: פנום פן וסיאם ריפ.
מיאנמר: בין תאילנד למיאנמר ארבעה מעברי גבול יבשתיים שלאחרונה ביטלו לתיירים את הצורך ב"פרמיט" (אישור) לעבור בהם, ולכן כעת אפשרי לעבור קרקעית בין המדינות, דבר שהיה קשה מאוד לעשות בעבר. עם זאת, עדיין ממליצים למטיילים לעבור בין שתי המדינות האלה בטיסה, מכיוון שתשתית של אוטובוסים עדיין אינה מפותחת כמו זאת שבין תאילנד לשכנותיה האחרות.
- Mae Sot (תאילנד, מחוז טאק) – Myawaddy (מיאנמר, מדינת Kayin)
- Mae Sai (תאילנד, מחוז צ'אנג ראי) – Tachileik (מיאנמר, מדינת Shan)
- Ranong (תאילנד, מחוז ראנונג) – Kawthaung (מיאנמר, מדינת Tanintharyi)
- Phunaron (תאילנד, קרוב לקנצ'נבורי) – Htee Kee (מיאנמר, מדינת Tanintharyi)
אם בכל זאת תבחרו לעבור קרקעית, תוכלו לקחת אוטובוס למשל מיאנגון (עיר הבירה של מיאנמר) לעיירת הגבול מיאוואדי (Myawaddy) במיאנמר, לחצות לתאילנד לעיירה מיי סוט (Mae Sot) ומשם לקחת אוטובוס לבנגקוק.
מלזיה: מדינה שלא ניתן להיכנס אליה (או לעבור דרכה, גם לא קונקשיין בשדה התעופה) עם דרכון ישראלי.
תחבורת פנים
בתאילנד קיימות דרכים רבות להתנייד: טיסות, אוטובוסים, רכבות ומעבורות. כבר בעת ההגעה למדינה תוכלו לקחת טיסת המשך לצפון ולנחות בצ'אנג מאי. בהמשך, בכדי להגיע לדרום, ניתן לקחת טיסה לאי פוקט או לקו סמוי. ההתניידות בין האיים השונים היא באמצעות מעבורות או טיסות פנים קצרות. כמובן, שאם תרצו לחסוך קצת בהוצאות על נסיעות, תוכלו תמיד לקחת אוטובוסים או כרטיסים משולבים של מעבורות ואוטובוסים.
רוצים לטייל בראש שקט? הזמינו מראש כרטיסי נסיעה לאוטובוס, רכבת ואפילו מעבורות בתוך תאילנד!
אוטובוסים בין עירוניים
באוטובוסים הללו קיימים, לרוב, שירותים והם נוחים וממוזגים. כדאי לשמור את הדברים יקרי הערך, כמו גם את הדרכון והכסף עליכם ולנעול את התיקים שבתא מטען (ראו מידע נוסף בסעיף בטיחות). הנסיעה לאיים היא לרוב נסיעת לילה, כך שתשנו רוב הדרך אך לעיתים מחיר הטיסה זול, כך שכדאי לברר ולבדוק טרם הנסיעה באוטובוס.
רכבות
אמצעי תחבורה לא כל כך פופולארי, מאחר שבדרך כלל תצטרכו מונית מתחנת הרכבת, שנמצאת באזור מרוחק מהעיר. ובכל זאת, רכבת זו אופציה נוחה יחסית כשמדובר בנסיעות ארוכות. משך הנסיעה והעלות משתנים בהתאם לסוג הרכבת ולסוג המושב, אך מדובר בדרך תחבורה נוחה וזולה יחסית. ה-Sky Train היא מערכת תחבורה מהירה בבנגקוק, הנוסעת כ-20 מטרים מעל האדמה. ניתן להגיע באמצעותו לאתרים המרכזיים בעיר.
מונית
אמצעי התחבורה הפופולארי, במיוחד בערים הגדולות. מומלץ לבקש מהנהג שיפעיל מונה בעת הנסיעה ולוודא איתו שאכן הבין מהו יעד הנסיעה.
טוקטוקים
ברחבי בנגקוק, בעיקר, לא תוכלו להתעלם מהרכבים הקטנטנים והפתוחים הנקראים טוקטוקים. הנסיעה בטוקטוק היא לא כל כך נוחה, ללא מיזוג ועם הרבה פיח של הרכבים הנוסעים לפניכם. אך, מדובר באמצעי תחובה זול וזמין.
טיסות
אין ספק כי אם אתם מוגבלים בזמן או מעדיפים נוחות, טיסה היא הבחירה האולטימטיבית כאמצעי תחבורה למרחקים גדולים. בתאילנד פועלות מספר חברות וניתן להזמין טיסה ישירות באתרי האינטרנט שלהם לפני הטיול או במהלכו.
אופנועים
בתאילנד ובעיקר באיים בדרום, אופנוע הוא דרך תחבורה מאוד נפוץ ופופולארי. יחד עם זאת, חשוב להקפיד על כללי זהירות, לשכור בסוכנות בעלת המלצות, לבדוק פגמים קודמים ולהיזהר מהאגזוז הרותח בעת העליה והירידה מהאופנוע. בפאי או בקופנגן, למשל, תראו מטיילים רבים מסתובבים עם תחבושת ברגלם, בעקבות כוויה מאגזוז האופנוע. כמו-כן, חשוב לזכור שרכיבה על אופנוע היא עניין מסוכן ושמצב הכבישים ורמת הנהיגה בתאילנד אינם טובים ומגבירים את הסיכוי לתאונות.
מטבע מקומי, עלויות והתנהלות עם כסף
המטבע הרשמי של תאילנד נקרא באט (Baht) וערכו נכון לדצמבר 2016 הוא 0.1074 שקלים, לבאט אחד. כלומר, שקל אחד שווה ל-9.3 באט ולכן בשביל חישוב המרה מהיר, תוכלו לחלק ב-10 את המחיר שמציעים לך בבאטים על מנת לקבל את הערך בשקלים.
בתאילנד נוהגים להשתמש במטבעות ובשטרות, כאשר ערכי השטרות הם: 10, 20, 50, 100, 500, 1,000 באט. ניתן להחליף יורו ודולרים בכל בנק, כמו גם המחאות נוסעים. כמו כן, ניתן להחליף כספים בעמדות ה-Change, אך הקפידו לבדוק את השערים המוצעים לכם. בערים השונות ובדרך כלל גם באיים, קיימים כספומטים וניתן לשלם ברוב המקומות בכרטיס אשראי בינלאומי.
קניות
מטיילים רבים רואים בקניות בתאילנד כחלק בלתי נפרד מהחוויה, ולא בכדי – מרכזי הקניות בבנגקוק עצומים, השווקים ענקיים והמחירים, בדרך כלל, זולים. מרכז הקניות המפורסם ביותר של תאילנד הוא ה-MBK Shopping Center, המשתרע על פני שמונה קומות, העמוסות בחנויות בתחומים שונים: נעליים, בגדים, אלקטרוניקה, מזכרות, אופטיקה, תיקים, קוסמטיקה ועוד. המחירים זולים, אך קחו בחשבון שרוב המוצרים מזויפים. מעוניינים בחולצות לקוסט? נעלי בירקנשטוק? משקפי שמש ריי באן? בקניון זה תמצאו את מבוקשכם, אמיתי או לא. ניתן לשוטט כאן חצי יום ואף יום שלם ומומלץ להגיע עם תיק או מזוודה ריקה, בכדי שלא תאלצו לפרוש ממסע הקניות רק כי הידיים שלכם זקוקות למנוחה מרוב שקיות…
השווקים בתאילנד מפורסמים ברחבי העולם ומומלץ לבקר בהם, גם אם רק בשביל האווירה בהם. המחירים זולים והמוצרים מעניינים. בין השווקים המומלצים: שוק סוף השבוע (Chatuchak Market) בבנגקוק, שוק הלילה בפטפונג שבבנגקוק, שוק הלילה / נייט בזאר בבנגקוק והשוק בצ'אנג מאי.
למידע נוסף על קניות בתאילנד לחצו כאן »
ויזה ותהליכי מעברי גבול
תיירים ישראלים המגיעים לתאילנד מקבלים חותמת בדרכון, אשר מאשרת שהייה במדינה למשך 30 יום. בעת ההגעה לשדה התעופה תצטרכו למלא טופס עם הפרטים שלכם ולפרט אודות מטרת הביקור שלכם בתאילנד. כמו כן, להציג כרטיס טיסה המוכיח שהיציאה מהמדינה היא במהלך 30 הימים הקרובים, מיום הנחיתה. אם תגיעו לתאילנד דרך מעבר גבול יבשתי תקבלו ויזת כניסה ל-15 יום.
אם אתם מתכננים לשהות בתאילנד לתקופה של יותר מ-30 יום, עליכם להוציא ויזה מיוחדת. אפשר להוציא את הוויזה מראש עוד מהארץ, בשגרירות תאילנד בישראל ותקבלו ויזה ל-90 יום. במידה ואתם כבר בתאילנד וברצונכם להאריך את השהייה, יש לגשת לרשות ההגירה, לשלם 1,900 באט ותקבלו הארכה לשבעה ימים נוספים. במידה וברצונכם לשהות מעבר לחודש ולקבל ויזה, יש לגשת לשגרירות בבנגקוק ותקבלו ויזה ל-60 יום, יחד עם אופציה להארכה לעוד 30 יום ברשות ההגירה. עלות הוויזה 1,900 בהאט.
במידה ותצאו מתאילנד במהלך התקופה הזו הויזה תבוטל, גם אם לא ניצלתם אותה עד סופה. כך גם אם הגעתם לתאילנד וקיבלתם אשרת שהייה ל-30 יום ויצאתם מהמדינה לאחר מספר ימים בדרך יבשתית, כשתחזרו תקבלו אשרת שהייה חדשה ל-15 יום בלבד. אם אתם מעוניינים במספר כניסות ויציאות מתאילנד, כדאי להוציא ויזה שמאפשרת עד שלוש כניסות, בשגרירות תאילנד. במידה ותעברו את תקופת השהייה עם הוויזה תאלצו לשלם קנס על סך 500 באט, על כל יום שחרגתם.
מידע נוסף על הוצאת ויזה לתאילנד »
חגים ופסטיבלים שנתיים
פסטיבלים רבים נחגגים לאורך השנה בתאילנד, כמו פסטיבל הפרחים בצ'אנג מאי, לוי קרא טונג - חג האורות התאילנדי, חגיגות יום ההולדת של מלך תאילנד, ראש השנה הסיני בבנגקוק וכמובן, סונקראן - ראש השנה התאילנדי וחג המים, שמומלץ לקחת בו חלק.
סונקראן: ראש השנה התאילנדי וחג המים: בכל רחבי תאילנד חוגגים את ראש השנה התאילנדי עם הרבה מים. רובי מים, אקדחי מים, צינורות ומה לא, אפילו שופכים מים מבניינים על עוברי האורח ברחוב. אף אחד לא נותר יבש. בערב חוגגים במסיבות שונות. תאריכי הפסטיבל: 13-24 באפריל.
פסטיבל הפרחים בצ'אנג מאי: מדובר באחד מהפסטיבלים המפורסמים ביותר בתאילנד. בין התאריכים 3-5 בפברואר ניתן לראות פסלים של מקדשים מפורסמים, בעלי חיים וכדומה, מפוסלים, מעוצבים ועשויים רק מפרחים. הפסלים מובלים ברחובות צ'אנג מאי והעיר נצבעת בצבעים שונים ושמחים. בין הפרחים מהם מורכבים הפסלים: סחלבים, שושנים, חרציות, ורדים ועוד.
רשימת הפסטיבלים המומלצים ביותר בתאילנד »
קוד התנהגות ומנהגים
התאילנדים הם עם חייכן ונחמד, אך בכל זאת, יש לדעת מספר כללי התנהגות. הם מצפים שגם התיירים הזרים המגיעים לארצם ישמרו על כבוד בית המלוכה. אי לכך, הערה או התנהגות מבזה כלפי בית המלוכה וסמליה אינה מתקבלת בברכה ועלולה להתפרש כעלבון. כמו כן, חוסר כבוד לפסלי בודהה נחשבת כפשע בתאילנד.
בנוסף, התאילנדים מייחסים חשיבות לראש, שנחשב לאיבר מקודש. לכן, ליטוף ראש, גם של ילד, תיחשב כפוגעת. התאילנדים בזים לכף הרגל והפנייתה לפסל בודהה או אפילו לאדם כלשהו מהווה עלבון. אנא חלצו נעליים בכניסה למקומות בהם אתם רואים נעליים בחוץ. משרדים, חנויות ואפילו בחלק מהמסעדות, מבקשים להיכנס יחפים. כמובן שגם בעת כניסה למקדשים.
בנוסף, בעת ביקור במקדשים יש להתלבש בצורה מכובדת ולהתנהג בנימוס ובהתאם לכללי המקום. כדאי להגיע עם חולצה ארוכה ומכנסיים ארוכים.
עונות לטיול ומזג אוויר
האקלים בתאילנד טרופי וידוע במונסונים. העונה הטובה ביותר לטיול בתאילנד היא בין החודשים נובמבר עד מרץ, שבהם הלחות נמוכה והטמפרטורות ממוצעות. מחודש אפריל ועד יוני הלחות והטמפרטורות גבוהות מאוד. מחודש יולי ועד סוף אוקטובר מתחילה עונת המונסונים. טמפרטורות גבוהות יחסית וגשמים קלים פוקדים מדי יום לזמן מה. ניתן בהחלט לטייל בתקופה זו, מאחר שהגשמים נעלמים כלא היו והם בדרך כלל בשעות אחר הצהריים.
בטיחות ובריאות
תיירים רבים חשים ברוב חלקי תאילנד תחושת ביטחון, לנוכח שוטרים רבים יחסית ברחובות. כמו בכל מקום, קיימים "נוכלים" שינסו להפעיל תרמית כלשהי עליכם. היו זהירים במקומות הומי אדם, הימנעו מוויכוחים מיותרים ותמיד תזכרו שאין דבר כזה כסף קל.
לאחרונה, תיירים רבים מספרים כי במוקדי האטרקציות בבנגקוק, כמו ארמון המלך, מחכים בכניסה תאילנדים שאומרים כי ארמון המלך סגור או בשיפוצים, ושאין טעם לנסות להיכנס. במקום, יציעו לכם לבוא איתם למקום אחר. אל תאמינו להם ובדקו אם המקום אכן סגור בעצמכם.
בנוסף, מומלץ להזמין מונית בצורה מסודרת ולבקש להפעיל מונה. בחרו בסוכנות נסיעות או טיולים מוכרת ומסודרת. חשוב לדעת כי בנסיעות ארוכות בתאילנד באוטובוס יש לשים את התיק הגדול בתא המטען נעול. אם יש ברשותכם דברי ערך, הקפידו להשאיר עליכם יחד עם הדרכון והכסף. לא פעם מתרחשים גניבות מתא המטען, למשל, בנסיעות לילה.
מבחינת בריאות, בתאילנד קיימים מוסדות רפואיים מערביים נהדרים, בעיקר בערים הגדולות. יחד עם זאת, חשוב להקפיד ולהימרח בתרסיסים דוחי יתושים, בייחוד בג'ונגלים בצפון תאילנד ובאיי הדרום. החיסונים המומלצים לכולם הם חיסון נגד צהבת A ונגד טיפוס הבטן. כמו כן, כדאי להתחסן נגד צהבת B, בייחוד אם תזדקקו לטיפול שיניים או תעשו קעקוע או פירסינג. בנוסף, דלקת מוח יפנית וכלבת הן מחלות חמורות שעלולות לסכן מטיילים בתאילנד. רוצים לדעת אילו חיסונים אתם חייבים לקבל לפני שאתם יוצאים לטיול? כאן תמצאו את כל מה שאתם צריכים לדעת.
מידע נוסף על חיסונים בתאילנד »
כל מה שצריך לדעת על בריאות בטיול »
מידע מיוחד לנשים/ לקהילת הלהט"ב
תאילנד היא מדינה בטוחה לנשים, באופן יחסי, אך תמיד מומלץ לנקוט באמצעי זהירות ולהיות ערניים. במקומות קדושים יש להתלבש בצניעות, מתוך כבוד למקום.
תאילנד מגלה פתיחות רבה כלפי הקהילה הגאה והחברה התאילנדית ידועה בקהילת הטרנסג'נדרים הגדולה שלה וגם ב"קרוס דרסינג" הנפוץ במדינה. בפוקט, קו סמוי ובמקומות נוספים מתקיימים מופעי קברט בכיכוב "ליידי בויז".
אוכל מקומי
פאד תאי, קארי, אורז, בננה לוטי ושייקים, יהיו מרכיבים מרכזיים בתפריט שלכם, במהלך השהות בתאילנד. האוכל המקומי מורכב מאורז על שלל סוגיו כמו אורז מטוגן, עם בשר, ירקות, סטיקי רייס ואף כקינוח עם חלב קוקוס ופרי. בנוסף, אטריות הנודלס - פאד תאי, הוא מאכל אהוב ופופולארי, עם בשר או טופו, ביצה, ירקות ואגוזים המוקפצים יחדיו בווק. חשוב לדעת כי האוכל התאילנדי הוא חריף ומתובל לרוב עם צ'ילי, תבלין נפוץ בתאילנד. יחד עם זאת, במקומות רבים, תוכלו לאכול באחת מהרשתות המוכרות כגון: מקדונלדס, בורגר קינג, פיצה האט, סטארבאקס, KFC ועוד. בכל זאת, מומלץ בחום לנסות את האוכל האותנטי של תאילנד. תרשו לעצמכם לקנות בדוכני האוכל השונים ולהתענג משלל הטעמים המרכיבים את הבישול התאילנדי.
למידע נוסף על אוכל תאילנדי »
תרבות ומוזיקה
התרבות התאילנדית מתפארת באהבתה הגדולה למוזיקה, מופעים ואמנויות. המוזיקה בתאילנד, בדרך כלל, שקטה ומרגיעה וכוללת סגנונות שונים ומגוונים. לאורך השהות בתאילנד מומלץ לצפות במופע קברט משעשע, כמו כן, מופעי אגרוף תאילנדי הם עוד אטרקציה פופולארית המומלצת לצפייה בתאילנד.
חשמל ומתאמים לשקע
מתח החשמל בתאילנד הוא 220V ושקעי החשמל שונים מהארץ. לכן, יש צורך במתאם (אם יש ברשותכם מתאם לארה"ב הוא מתאים גם לתאילנד).
הפרשי שעות מהארץ
הפרש השעות בין ישראל לתאילנד הוא חמש שעות קדימה.
שגרירות ישראל
שגרירות ישראל בבנגקוק
- כתובת: 25th Floor, Ocean Tower II, 75 Sukhumvit Soi 19
- טלפון: 66-2-2049200
- שעות קבלת קהל: שני-שישי, בין השעות 9:00-12:00
- מייל: [email protected]
- אתר אינטרנט: embassies.gov.il/bangkok
שגרירות תאילנד בישראל:
- כתובת: רח' משכית 3 קומה שנייה, הרצליה פיתוח
- טלפון: 09-9548412/3
- פקס: 09-9548417
- דואר אלקטרוני: [email protected]
- אתר אינטרנט: www.thaiembassy.org/telaviv
קחו השראה מהטיול הקסום של חן קליש:
קהילה יהודית
בתאילנד פועלים בתי חב"ד ומרכזי קהילה יהודית, במספר מקומות: בנגקוק, פוקט, צ'אנג מאי וקו סמוי. בבתי חב"ד מתקיימות סעודות שבת, תפילות, לעיתים חנות למוצרים כשרים ונחגגים חגי ישראל כמיטב המסורת. בחלקם תוכלו להשתמש בשירותי האינטרנט והטלפון במקום. בתי חב"ד בתאילנד.
בית חב”ד בנגקוק
- כתובת: 96 Ram Buttri Rd. Banglamphuu, 10200 Bangkok
- טלפון: 66-2-6292770+ שלוחה 103
- נייד: 66-81-8695164+
בנוסף, יש בבנגקוק גם בתי כנסת, מאפיה ומסעדה
בית חב”ד צ'אנג מאי
- כתובת: 189/15 Chang-klan Rd. Chiang mai
- טלפון: 66-53-279-015+
- נייד: 66-81-989-4438+
- מייל: [email protected]
בנוסף, יש גם בתי כנסת, מקווה, מסעדה ואפשרות לקחת אוכל לטיולים
בית חב”ד קו סמוי
- כתובת: 39/8 Chaweng Beach Moo 3 T.Bophut
- טלפון: 66-74141807+
- נייד: 66-8240588-81+
- מייל: [email protected]
בקו סמוי יש גם בית כנסת מסעדה, מקווה
בית חב”ד פוקט
- כתובת: 52/30 Ratchauthit Song Roy Pee Rd
- נייד: 8922353 89 66+
- מייל: [email protected]
יש גם בית כנסת ומסעדה כשרה בפוקט.
קישורים רלוונטיים
- למפת תאילנד לחצו כאן: www.lametayel.co.il
- רשימת טרקים מומלצים בתאילנד: www.lametayel.co.il
- תיירות תאילנד: www.thailand.org.il
- האתר הממשלתי של תאילנד: www.thaigov.go.th/eng
- תחבורה בתאילנד: 12go.asia