שבעה ימים בסלובניה

תמונה ראשית עבור: שבעה ימים בסלובניה
Ladja Lucija

שבעה ימים בסלובניה

יצאנו בני ואני (הבן כתב את מרבית הבלוג)בספונטניות לסלובניה. הזמנו דרך אתר חוליו טיסה ישירה של ישראייר ללובליאנה ומשם יצאנו במסלול מעגלי בהקפה על רכס הטריגלב (Triglav)לחלקה הצפון מערבי של המדינה.

לינק למסלול כולל הנקודות שהיינו בהם

כללי

אוכל🍕 - אוכל טעים מאוד וגם המחיר בהתאם המסעדות לא מאוד זולות מחירי ארץ מינוס. בסופר mercato שהוא ממש מונופול פה יש מאפיה טובה נקניקים וגבינה ובמהלך היום היינו מנשנשים פירות וסנדוויצ'ים ובערב אוכלים ארוחה גדולה.

אוכלים פה בעיקר גולש, פיצה ועוד הרבה דברים .

אטרקציות🏞️- את רוב המקומות פשוט מצאנו בגוגל מפס. רוב נקודות העניין בתשלום, לפעמים לוקחים כסף על חנייה ולפעמים פר אדם בכניסה. רוב הדברים לא יקרים ועולים 2 - 10 יורו לאדם ויש מספר אטרקציות שעולות יותר כמו רפטינג ועלייה ברכבל (30 - 70 יורו לאדם). מכיוון שלמדנו את סלובניה על הדרך( כל יום בערב תכננו את היום הבא והרבה מהדברים גילינו בטעות) אני בטוח שפספסנו מלא מקומות יפים אבל מרגיש לי שהקפנו יפה. אנחנו לא דחסנו הרבה אטרקציות לכל יום וגם דאגנו שהן יהיו על הדרך שבה אנחנו נוסעים. 2-3 אטרקציות ביום פלוס טבילות במקורות מים הספיקו לנו יפה למלא את היום בכיף.

לינה🏠 - ישנים בדירות וצימרים(apartma/sobe) או מלונות קטנים .לא סגרנו כמעט שום לינה מראש אבל זוהי העונה הכי חמה(תרתי משמע) בסלובניה ומומלץ לסגור מראש. אנחנו הסתדרנו יפה עם לסגור כל פעם ליום אחרי כדי לשמור על גמישות וגם הצלחנו להשיג מקומות לינה טובים במחירים זולים(ממוצע 100 יורו לחדר), אבל זה יכול ליצור סיטואציה בעייתית כי באמת כל העיירות בתפוסה מלאה עכשיו. הרבה נחישות וקצת טלפונים וחיפוש בגוגל מפס והצלחנו למצוא.בוקינג כמעט ולא מציע מקומות לינה וגם אם יש בבוקינג שווה להתקשר למקום ולסגור דרכו לפעמים יותר זול.

🧡טיפ זהב🧡 - היה חם מאוד השבוע , תשימו בגד ים בתיק או עליכם כי כל שנייה יש איזה מקור מים להיכנס אליו ובחום הזה פשע לא להיכנס. המים אמנם קרים מאוד אבל שווה להיכנס לכמה שניות ותוך דקה בחוץ כבר בא לכם להיכנס שוב.

*מסלול הטיול

ניתן לחלק את הלילות לפי רצונכם. מצורפת המלצה לא מחייבת שלנו

Bled שלושה לילות כולל הגעה

Bohinjska bitricia לילה אחד

Tolmin לילה אחד

Bovec לילה אחד

Kranjiska gora לילה אחד- לילה אחרון לפני החזרה למחרת

התחלנו בבלד.עיירה כיפית על אגם יפיפה ואי קטן בתוך האגם(מרחק חצי שעה מהשדה) . מקום אווירה עם הרבה תיירים, כנראה היעד הכי תיירותי בסלובניה .

מבחינת דברים שיש לעשות אפשר לדחוס הכל ליום אחד אבל העיירה עצמה מאוד כיפית ולכן מומלץ יומיים.

יום 1 -

האטרקציה הראשית של היעד היא פשוט ללכת סביב האגם ולהקיף את כולו.שביל מסודר מקיף את כל האגם שאורכו 6 ק"מ . בדרך לעצור בחופים באגם ולהיכנס למים. המים צלולים מאוד וזה רק הולך ומשתפר עם הטיול תראו בהמשך. יש שתי נקודות תצפית שבמהלך הסיבוב שווה לעלות אליהן הן קצת תלולות אבל לא מאוד קשות. תצפית ozrica(מדהימה) ותצפית bled grad.

במהלך הסיבוב ניתן לקחת שיט לאי הקטן שבאמצע האגם(18 יורו הלוך חזור) או שאפשר לשכור סאפ(15 יורו לשעה) מנקודה יחסית קרובה לאי.

יום 2 -

קניון וינטגאר vintgar gorge✅ - קניון מפורסם ויפה 5 דקות ברכב מבלד .

ניתן להזמין כרטיסים אונליין ואז אין צורך להמתין בתור בקופות

אנחנו הלכנו ברגל מהעיר. ניתן ללכת מסלול מעגלי(13 ק"מ) ובסיום הקניון הולכים ביער יפה במסלול מעגלי אל העיר

יש אפשרות גם לעשות רפטינג בבלד שאנחנו עשינו אבל עדיף לעשות בהמשך בנהר סוצה שהוא נהר עמוק יותר.

הקפת הטריגלאב

הגיע הזמן להניע קצת את הרכב אז יצאנו לראות את המקומות שיש לאלפים היוליאנים להציע. מסלול שלמעשה מקיף את רכס הרי הטריגלאב ואורכו סהכ 4 שעות נסיעה שנפרשים על גבי 3 ימים.זה לא באמת משנה איפה ישנים לאורך הדרך אנחנו השתדלנו לישון בעיירות הראשיות כדי שיהיה קצת חיים בערב. העיירות שרשמתי בלינה מסודרות גיאוגרפית כך שלא צריך לחזור חזרה לאיזה אטרקציה . כל המקומות שאני כותב הם על הדרך או ממש קרובים לכביש הראשי. חלק מהנקודות ממש שתי דקות הליכה וחלק חצי שעה עד שעה הליכה הלוך חזור לכל מקום בערך.

🔵 למשהו מקומי ו✅ למשהו מפורסם שכנראה תשמעו עליו בכל מקרה.

יום 3 -

מפל lagica 🔵- מפל יפה עם תצפית לעמק 10 דקות מבלד

ליד המפל יש שתי בריכות קטנות שניתן להכנס אליהן. תכנסו אחרי שעליתם במדרגות מימין לפל לתצפית שמעליו

מפל Slap Grmečica🔵 - מפל קטן ויפה 10 דקות מהמפל הקודם. חונים בתחנת הרכבת שעל הכביש(C על המפה) והולכים 10 דקות למפל

יש מסלול קצר שעולה מעל המפל ויורד בצד השני

עלייה להר Vogel✅ - עלייה ברכבל לאתר סקי עם נוף יפהפה לאגם בוהין ולכל הסביבה .

שווה להסתובב באתר ולקחת רכבל קטן ( ללא תשלום) הנמצא 5 דקות הליכה מהרכבל הגדול.

ממשיכים לכיוון מזרח למפל סביצה savica ✅ - מפל מפורסם ויפה מאוד

אגם בוהין bohinj✅ - האגם הכי גדול בסלובניה, יש אפשרות לעשות סאפ ולהסתובב לאורכו

הלכנו גם במסלול של 45 דקות לכל כיוון למפל Slap Mostnice

הדרך למפל

בדרך עברים מחסום בו לוקחים כרטיס ומשם נוסעים בכביש צר וחונים ליד מסעדה שלידה החניה. בחזור משלמים - 20 יורו

לינה 🏠 בוהיניקה ביסטריציה Bohinjska Bistrica או אגם בוהין bohinj

יום 4-

משנים איזור לכיוון נהר הסוצ'ה שצבוע בצבע כחול נדיר (הוא יהיה איתנו עד שנחזור לבלד).

לאורך כל הנהר יש מלא מקומות פשוט לעצור את הרכב ולרדת לנהר , המים בצבע כחול טורקיז ושווה להיכנס במיוחד שחם בחוץ . לא מסוכן מבחינת סחף יש הרבה בריכות קטנות שנוצרות . יותר יפה מכל חוף בתאילנד .

נביעת dicova voda spring🔵 - נביעה שמגיעה 700 מטר בתוך ההר והמים נחשבים קדושים. מאוד …

אנחנו נכנסנו לנחל ליד המעיין והמקומיים שרחצו בו סיפרו לנו עליו

משם המשכנו לכיוון טולמין ובדרך עברנו בלי לדעת באחד המקומות היפים במקום

אגם כחול טורקיז Ladja Lucija

לא רחוק משם לאחר שעוברים את העיירה טולמין מגעים לקניון המקומי

Tolminska korita

לכל עיירה יש את הקניון שלה. המסלול הקפי ולוקח כשעה וחצי. יש שתי חניות אחת ממש ליד הכניסה (P1ׂׂ)וכשהוא מלאה מפנים אותכם לחניון שרואים בדרך אליו P2

יום 5- לינה בTolmin

בהמשך מפל יפה שגם אליו מסלול מסודר Waterfall Kozjak

משם ממשיכים למפל הגבוה בסלובניה. לא ניתן להגיע אליו אלא לתצפית לא רחוק מהחניה שנמצאת במלון הקרוב-Boka Waterfall

Boka Waterfall

ראפינג

למחרת המשכנו לעוד טבילה נחמדה בSmall Soča Gorge

ומשם דרך מעבר הרים יפה ל Kranjska Gora

יום 7- לינה Kranjska Gora

למחרת צאו ללובליאנה לחצי יום במידה והטיסה מאפשרת זאת.

ממליץ לחנות בכיכר הקונגרסים -Kongresni Trg-

יורו שבעים לשלוש שעות הראשונות ולאחר מכן 2.5 לשעה

לקחנו את סיור החינם שיוצא לא רחוק משם. שעתיים נהדרות

מבט על מצודת העיר
המדריכה שלנו. תושבת העיר

טיפ חשוב- לא בכל מקום יש קליטת אינטרנט. מומלץ להוריד את מפות גוגל של האזור לנסיעה במצב אופליין

רכב שכור- הטיול כולו בסלובניה ללא יצאה למדינות שכנות. מוזיל את השכרת הרכב

למי ששוכר רכב וצריך להחזיר מיכל מלא ליד שדה התעופה יש תחנת דלק על הכביש המהיר במחיר גבוה. מומלץ לתדלק בעיירה הקטנה הנמצאת על כביש 104 ליד Šenčur (חצי יורו פחות לליטר מהתחנה על הכביש המהיר)

Šenčur מצורף לינק למיקום של התחנה

לסיכום כמה מילים על סלובניה. ארץ בגודל שלנו. הכל ירוק בעניים ומלא נחלים צלולים וקרים. נקי ומטופח בכל מקום. 2 מיליון תושבים שמפוזרים בכל הארץ.עם חרוץ ומאיר פנים. תמיד קיבלו אותנו בשמחה מלבד במסעדה אחת. היחידה בכפר קטן שהגענו אליו כשלהפתעתנו הייתה מלאה והמלצר קרס מהעומס. שרות מעולה לתיירים בלי קומבינות. נותנים קבלה גם על 2 יורו.כולם עובדים ומשלמים מיסים גם השייט בסירה לכנסיה במרכז אגם בלד. מעורר קנאה. כשאמרתי שנראה לי שזו ארץ בלי דאגות אמרו לי חברי שבטח גם להם יש משהו. אז נכון ששבוע לפני שהגענו היו שטפונות קשים כאן אבל כששאלנו את המדריכה בטיול חינם בלובליאנה היא ספרה לנו שהוויכוח הכי סוער כאן זה האם הם מדינה סוציאליסטית או מדינה קומוניסטית לשעבר. הלוואי עלינו

תהנו

תמונת הפרופיל של noam