מעיינות חמים באיסלנד
איסלנד היא גן עדן לחובבי מעיינות חמים. מודה שאחת הסיבות שנסעתי לשם היה למצוא כמה שיותר מעיינות ומצאתי לא מעט.
יש גדולים,מסודרים ובתשלום אבל יש גם מעיינות קטנים שרק המקומיים יודעים לספר עליהם. יש כאלו שהמים כל כך חמים שלא ניתן להכנס אליהם. בכל עיירה שהגעתי שאלתי וכך הצלחתי להגיע ללא מעט מעיינות נהדרים שניתן לטבול בהם . מהלגונה הכחולה שכולם מכירים ועד למעיינות קטנטנים שמצאתי על אם הדרך או ליד כפרים נידחים. חלק מהמעיינות נובעים מעצמם וחלק מקידוחים שהמקומיים קדחו. חלק נקיים ואפילו ניתן לשתות את המים וחלק מריחים מגופרית.
ניתן למצוא את המעיינות לפי התמרור לצד הדרכים בו רואים ברכה ולידה מד חום. לא בכל מעיין תמצאו את התמרור. בשנה שעברה גם מצאתי את מפת המעיינות שבינתיים לא מאכזבת.
מצרף לינקים לאתרים שמרכזים את רוב המעיינות החמים באי:
מפה המתארת מעיינות חמים(לחצו על הלינק המוכחל ותקבלו את המפה)
תאור מפורט יותר של חלק מהמעיינות מאתר מקומי - מעיינות איסלנד
ריכוז גדול במערב האי לא רחוק מעיר הבירה
מספר מצומצם במזרח ובצפון מזרח האי ומספר מעיינות בפיורדים המערביים
תאור מעיינות שביקרתי בהם
המעיין המוכר מכולם ושמו הלגונה הכחולה
הכניסה לאתר כרוכה ברישום מוקדם באתר של הלגונה . ניתן להזמין חבילות שונות לפי הרצון והצורך.
לא רחוק מהלגונה הכחולה מעיין קטן ונחמד בטבע .
את המעיין הבא מצאתי לא רחוק ברייקיאוויק ליד הכפר Hveragerði כל האזור נובע ומבעבע. לאחר שמגעים לחניה ניתן ללכת במסלול שאורכו כ3 ק”מ לאחר הליכה יפה מגעים לכמה בריכות ולידן מסלול מעץ עם פינות החלפת בגדים.מצורף לינק לתחילת המסלול
המעיין הבא נקרא הלגונה הסודית. זהו קומפלקס גדול ומסודר וכמובן שהכניסה בתשלום. מצורף לינק למיקום המעיינות
Hrunalaug. ממש ליד הלגונה הסודית נמצא מעיין קטן .ליד המעיין יושבת בחורה וגובה 1000 קרונות לרחצה.אם רק תרצו לראות את המקום זה ללא תשלום.
לאחרונה גם הרחיבו את המקום וניקו את חדר ההלבשה. מעט מאוד אנשים מגעים לכאן ואני הייתי לבד.כיף אמיתי. אפילו קיבלתי סלסלה קטנה לבגדים.
מעין חם קטן בישוב העתיק ריקהולט נמצא צמוד לכנסיה במקום. הכניסה למים אסורה
מעיין חם נימצא ב Deildartunguhver. לא ניתן להכנס .המים רותחים.
ליד האתר נמצא אתר מרחצאות חדש בשם KRAUMA מחירים סבירים
ליד המרחצאות בחניה עומד פודטראק נהדר. מומלץ לאכול את המרק שלהם
מעיין חם הנמצא מנחלה פרטית של חוואי בישוב. לא ניתן ללכת אלא בסיור מאורגן היוצא מהוספל ממרכז המבקרים ממנו יוצאים סיורים שונים באזור.הסיור לא זול. במידה ואתם לקוחים את הסיור למערת הלבה הקרובה הם מציעים הנחה של 20% על הטיול למעיין.
מעיין הבא מוכר בשמו גייזר. לא ניתן להכנס למים אבל החוויה בצפייה בהתפרצות מדהימה.
המעיין הבא נקרא Laugarvatn Fontana
קומפלקס מסודר עם ברכות חמות על שפת אגם יפה. כניסה בתשלום
בקפיטריה יש מרק שורשים עם ג'ינג'ר מצויין.
ליד רייקיאוויק ובכלל כמעט ליד כל עיר או עיירה באיסלנד יש מרכזים קהילתים עם ברכות מחוממות
אני מצרף בריכה אחת נחמדה לא רחוק מעיר הבירה. כניסה בתשלום של 7 יורו.
שם המקום Fólkvangur
מעיין חם הראשון שהפכו לברכה נימצא ליד סקוגר. לאחרונה ניקו את הברכה ואת חדר ההלבשה
שם המקום Seljavallalaug Swimming Pool. נכנסים בכביש 242 בחלקו המערבי ונוסעים צפונה עד הסוף. חונים שם והולכים 10 דקות לברכה
המעיין הראשון בדרך לפיורדים המערביים . מעיין קטן כשלידו חדר החלפה.
את המעיין השני מצאתי לא רחוק משם ליד צומת של כביש 60 עם כביש 62 בדרך למעבורת.
קצת לפני הצומת יש תמרור כחול וחניה קטנה ליד פח אשפה. המעיין לא גדול והטמפרטורה של המים נוחה מאוד.שמו של המקום - Hellulaug
המעיין השלישי מורכב מבריכה קטנה וגדולה. בה ניתן לשחות . ניתן לחנות למטה ליד המעיין או למעלה בחניה הצמודה לכביש. שמו של המעיין- Birkimelur Swimming Pool
בלא מעט מעיינות צמוד למעיין מצאתי ברכות שחיה עם מי המעיין.
את המעיין הבא מצאתי ליד כפר נידח בפיורדים המערביים. בעלת הצימר שהגעתי אליו המליצה לי ללכת לשם ולהמתין בלילה לזוהר הצפוני. פגשתי שם מקומי שסיפר לי שהמעיין הוא בעצם קידוח מעומק 300 מטר וניתן לשתות את המים. שמו של המעיין- Pollurinn Hot Pool
מעיין נוסף נמצא על כביש 63 אך לא הייתי בו. גם הוא מורכב מבריכת שחיה ומעיין קטן. שמו -Reykjafjarðarlaug Hot Pool
המעיין הבא נמצא בצידם המזרחי של הפיורדים המערביים ליד Hotel Reykjanes .כל האזור שופע במעיינות וכאן הקימו בריכה גדולה עם חדרי הלבשה ומקלחות נקיות. הכניסה בתשלום של 7 יורו.
למעיין הבא הנמצא ליד הכפר Heydalur אני מצרף לינק למיקומו למרות שלא הייתי בו. יש אומרים שהוא נחמד מאוד ועוד אחד ממש קרוב אליו ושמו- Hörgshlíðarlaug
המעייו הבא נמצא ליד אגם מיוואטן ושמו Grjótagjá cave זה בעצם מעיין בתוך נקבת סלע. טמפרטורת המים משתנה ולעתים לא ניתן להכנס למים. כשאנחנו היינו ניתן היה להכניס את הרגליים.
המעיין הבא מוכר מאוד והוא נימצא ליד אגם מיוואטן. שמו Mývatn Nature Baths
הכניסה בתשלום
המעיין הבא הוא שטח מבעבע עם ברכות רבות שלא ניתן להכנס אליהם ליד אגם מיוואטן.
מעיין חם נוסף נמצא בתחילת טרק Landmannalaugar
המעיין משלב מים קרים וחמים. מסלול מעץ מוביל אל המעיין
מקום חדש ממש בעיירה אוסוויק. לא הייתי שם אבל נראה נהדר.
Kvika footbath -ברכונת קטנה לרגלים נמצאת לא רחוק מהנמל. כשהגעתי לא היו מים בברכה
חוף רחצה ציבורי נמצא לא רחוק משדה התעופה המקומי רייקיאוויק -אמורים ליהיות מים חמים בברכה בתוך הים והברכה על החוף.
מרכז ספא ומעיינות חמים חדש נפתח בעיר הבירה שמו SKY LAGOON
הוא ניפתח בKársnes Harbor, Kópavogur
שני מעיינות קטנים בפיורדים המזרחים וברכה גדולה בתשלום
הראשון בהופל . בריכות עגולות קטנות בתשלום.
יש שלוש בריכות קטנות ליד המבנה. יש קופה להכניס כסף. לא תמיד יש שם למי לשלם
השני:
Djúpavogskörin Natural Geothermal Pool
ליד כפר הביצים Djúpivogur
ברכה נוספת בתשלום בפיורדים המזרחיים נקראת VOK
יש אפשרות לעבור מהבריכות המחוממות לאגם. חוויה מעניינת. מ40 מעלות ל13 מעלות
שני אתרי מרחצאות צפונית לאקורירי ואחד בדרומה של העיר
מרכז חדש נפתח ליד אקורירי נקרא Forest Lagoon נראה מצויין. עדיין לא הייתי שם.לינק לאתר המרחצאות

מצורף לינק לסרטון על ספא הבירה. לא הייתי אבל נראה מצויין
שמו של האתר השני-Hauganes Hot Pot
צרפתי פרטים של מספר מעיינות חמים. כמובן שיש עוד רבים ואשמח אם תוסיפו את שלכם לטובת המטיילים הבאים.
טיפ למתחילים- אם אתם פעם ראשונה באי ראו לינק לחומר נוסף למי שמעוניין
טיול נעים