ונואטו!
מעטים מכירים את המדינה המדהימה הזאת ששוכנת לה אי שם בפסיפיק. החלטתי לגוון את הטיול ובנוסף לניו זילנד ולאוסטרליה החרושות,
החלטתי להוסיף את ונואטו לאחת מהתחנות שלי בטיול באסיה ואוקיאניה.
לונואטו הגעתי בלי לדעת יותר מדי. קראתי בויקיפדיה, קצת סרטונים ביו טיוב ובאתרים השונים המידע היה זהה.
הזמנתי כרטיס טיסה עם אייר ניו זילנד מאוקלנד לפורט וילה וכרטיס יציאה מפורט וילה לסידני עם פסיפיק בלו. סה"כ 18 יום וכ400 דולר אמריקאי ל2 הטיסות.
4-5/04/2010:
נחתתי בבוקר בשדה תעופה הבינלאומי של ונואטו בפורט וילה הבירה. מז"א טרופי,להקה מקומית, חותמת ל30 יום ויצאתי אל הלא נודע!
כבר ביציאה הרגשתי שהנהג מונית מנסה לתחמן וחיפשתי לי טרמפ ללא הצלחה. נאלצתי להתמקח על המחיר ואחרי 10 דקות נסיעה ותשלום סמלי הגעתי לעיר.
לדור העתיד: נסיעה מהשדה תעופה לעיר תעלה 150 ואטו (1USD= 100 VATU) באוטובוס. שזה כמו מונית שירות עם האוטובוס B בלוחית זיהוי. להבדיל ממונית עם האות T.
הגעתי לעיר באמצע חג הפסחא וכמעט כל החנויות היו סגורות. 2 צעירים מקומיים ליוו אותי עד שמצאתי מלון ואחרי יום הבנתי מה הולך בעיר (2 רחובות ראשיים באורך ק"מ כ"א).
רחוב אחד מקביל לחוף עם חנויות כלליות,בנקים,משרדי ממשלה ושוק שעובד על השבוע (24/6) מלבד יום ראשון. הרחוב השני מלא חנויות של סינים שמוכרים מייד אין צי'ינה.
לינה: המלון הכי זול בעיר Vila Hibiscus Hotel,טלפון 28289, לילה בחדר עם מאורר של 2-3 עולה 1600 וואטו.חדר זוגי עולה 2500 ואטו לבן אדם.
יום למחרת הבנתי שחבל על הזמן כי הכל סגור אז הזמנתי חבילה שתכסה את רוב השהות שלי בונואטו בסוכנות בIHT-Island Holiday Tour. סוכנות תיירות בונואטו הכוונה לשולחן, טלפון ואטרקציות בכתב יד על הקיר. המקומיים לא נוהגים להתווכח על המחיר אבל אני ישראלי אז אחרי כמה שעות של התמקחויות סגרנו על מחיר לחבילה להר געש בטאנה, טקס הנאגול בפנטקוסט וקורס צלילה באספריטו סנטו. הכל יצא לי 1500 דולר ואפשר היה לסגור על מחיר יותר טוב...במיוחד אם מתקשרים ישירות לבאנגלויים או שפשוט מגיעים בטיסה וכבר שם רואים מה הולך.
06-09/04:
מימה(Mima),המנהלת של הסוכנות תיירות אספה אותי מהמלון לשדה תעופה והביאה לי את הצ'קים לכרטיס טיסה,לינה ודמי כניסה להר געש( Mt. Yasur), אחרי טיסה פנימית עם אייר ונואטו לאי Tanna בדרום ונואטו אספו אותי ועוד זוג אוסטרלי לנסיעה של שעתיים בטנדר מקומי. הגענו לבאנגלו ואחרי ארוחת צהריים(בתשלום) התחלנו לעלות להר געש. ההר געשה היה מסוכן מדי אז לא יכולנו לעלות לתצפית ולראות את הלבה אבל החוויה של הנוף וסלעים לבה שעפים לכיוונך היתה בהחלט מדהימה.
לינה: Jungle Oasis. מחיר ללילה 2500 וואטו. חדר עם כילה ונר ללא חשמל וללא אורור. אין מזגנים וכו'-מדינת עולם שלישי במלואו ההגדרה למחרת הלכנו לCustom Village ובדרך עברנו בכפרים מקומיים ולמדנו על התרבות המקומית. בכפר הציגו בפנינו ריקוד מקומי ואחכ הדליקו אש כמו שמופיע בתמונה. למחרת הסתובבתי בגונג'ל לבדי ובצהריים ג'קסון המקומי הסביר לי על הפירות הטרופיים והראה לי טכניקות לקטיפת הפירות,וכו'.. מאוד מעניין! ביום האחרון ג'קסון(השכן של האכסניה) לקח אותי ועוד בריטי לסיבוב בג'ונגל על מנת לאסוף קוקוסים לארוחת צהריים ובחזור הסביר לנו על האופן בו המקומיים מכינים אוכל כיוון שאין חשמל והכל מבוסס על עיקרון של חימום בסירים והטמנה האוכל באדמה כשהוא עטוף בעלים. בערב חזרתי לפורט וילה.
![הר געש 1]()
![IMG_0934.jpg]()
![IMG_0796.jpg]()
10-11/04:
בבוקר אותו תהליך כמו שהיה בטיסה לטאנה. הפעם טס לאי Pentecost בשביל טקס הN'gol/Land Diving. הנגול מתקיים בחודשים אפריל-יוני בכל שבת. המקומיים קופצים מהמתקן לזכר בחור מקומי שרדף אחרי אישתו אך היא קפצה מצוק שרגליה קשורות לענפים והבחור זינק אחרי ומת בזמן שחייה ניצלו. הקפיצה כוללת שירה וצעקות של הקופצים ושל הלהקות. מוזמנים לתת חיפוש ביו טיוב לסרטון. מדי פעם מופיע גם בNG. לאחר הטקס הגעתי עם זוג נ"ז וזוג צרפתים מקלדוניה לNoda Waterfall Bunglow ליומים לינה תחת ניהולו של סיילאס וזקאוס-בחורים נפלאים. פרטים בפלאפון 5473071. מחיר לא בחבילה 2500 וואטו ללילה בחדר בסגנון של טאנה הכל כלול.
הבאנגלו ממוקם ליד מפל אדיר של 20 מטר,נהר זורם שאפשר להתחרץ בו ורצועת חוף סלעית שאפשר לעשות בה שנורקלים או סתם להזרק על החוף.
האוכל המקומי נהדר וכולל מאכלי ים וגם בשר. בערב הלכנו לנאקאמאל (בית הצ'יף) לשתות את הקווה(Kava) המשקה האלכוהולי המקומי שמיוצר מעשבי צמח מסוים שצומח ברוב האיים הפסיפיים אבל לכל אי יש את החוזק שלו. הקווה בפנטקוסט נחשבת להכי חזקה ואכן תוך 5 שניות ההשפעה היא כמו של כמה בקבוקי בירה-סטלה חזקה!

12-16/04:
טסתי מפנטקוסט לאי הצפוני והגדול ביותר בונואטו-אספריטו סנטו. האטרקציה המרכזית באי היא צלילה בספינה טבועה ובנקודת מיליון הדולר.
הבאתי את הצ'קים לחנות צלילה בשם Aquamarine ולמחרת התחלתי את הקורס. קורס צלילה אישי 1-1 באנגלית ברמת OpenWater שמאפשר צלילה עד 18 מטר.
המקום מנוהל ע"י אוסטרלים ואמריקאים ברמה גבוה עם צוללנים מנוסים בעלי עשרות ומאות צלילות. אחרי מספר ימים סימתי את הקורס ולמחרת צללתי בSS President Coolidge מוזמנים להתרשם מהספינה בגוגל-חוויה לחיים. בשאר הזמן הסתובבתי עם תיירים אחרים שבאו לצלול ועוד כמה חברה שההורים שלהם סחבו אותם לונואטו לצורך עסקים.
לינה: Unity Park חדר אישי עם מאורר ב1800 ואטו.
17-22/04:
בשאר הימים האחרונים ביליתי בסיבובים בפורט וילה ובאחד מהם צללתי פעמיים בצפון האי אפטה.נגמר לי הכסף לכן לא יכולתי לעשות עוד אטרקציה למרות שמציעים מספר סיורי יום. ב22/4 טסתי לאוסטרליה.
סיכום ומידע כללי:
ויזה: מקבלים בנחיתה ל30 יום, אין צורך בויזה לישראלים. נדרש כרטיס יציאה מהמדינה בטרם מגיעים אליה. בפורט וילה יש סניפים לכל חברות הטיסה שטסות מ/אל ונואטו. אין נציגות ישראלית במדינה.
תחבורה באיים: ישנם רק 2 כבישים ראשיים סלולים. אחד בוילה וסנטו שסלולים שם מתקופת מלחה"ע ה2. כל השאר אלה כבישי עפר שמצריכים 4*4 על מנת לנסוע בהם.
תחבורה בין האיים: עם החברה הלאומית http://www.airvanuatu.com ישנה עוד חברה פרטית אבל יקרה.
אקלים: טרופי.
שפה: השפה המקומית היא ביסלמה(מן אנגלית עם תחביר שונה). רוב האוכלסיה מדברת אנגלית ואחוז קטן מדבר צרפתית, זכר לשליטה הצרפתית בזמנו.
מטבע: 100 ואטו= 1 USD. ישנם כספומטים,בנקים וWU בפורט וילה ובאספריטו סנטו. כספומט נוסף נמצא באכסניית evergreen, ליד השדה תעופה של האי טאנה.
מחלות: מלריה בסיכון בינוני. אני לא לקחתי כדורים/תרופות.
אוכלסיה: הרוב המוחלט הם כהיי עור. מעט סינים ב2 הערים הגדולות ומעט אנשי עסקים. בעיקר מאוסטרליה וניו זילנד.
תקשורת: האינטרנט מאוד יקר ולא נפוץ. ניתן לקנות סים מקומי ולהתקשר לארץ במחיר סביר. לא ניתן לשלוח הודעות.
ביטחון: אין פשע! לא מסוכן להסתובב בלילות. בערים הגדולות יש משטרה ובשאר המקומות יש צ'יף שכל בעיה נפתרת באסיפת זקני השבט על בסיס יומי- אמיתי לגמרי!
אלכוהול: יש בירה(tusker) ו-ודקה מקומית. כמו כן יש את הקווה המשקה המקומי. יש אומרים שזה סם,יש אומרים שזה אלכוהול. אם לא תנסו לא תדעו.
מומלץ לכל מי שמחפש משהו אחר ב"סוף העולם", במיוחד תרבות שהתיירות העולמית לא הרסה אותה, טבע קטלני, אנשים נחמדים, שקט ועוד הרבה דברים.
לעוד פרטים ותמונות מוזמנים לשלוח הודעה בפרטי
qtl position: absolute; border: 1px solid #cccccc; -moz-border-radius: 5px; opacity: 0.2; line-height: 100%; z-index: 999; direction: ltr; qtl:hover,qtl.open opacity: 1; qtl,qtlbar height: 22px; qtlbar display: block; width: 100%; background-color: #cccccc; cursor: move; qtlbar img border: 0; padding: 3px; height: 16px; width: 16px; cursor: pointer; qtlbar img:hover background-color: #aaaaff; qtl>iframe border: 0; height: 0; width: 0; qtl.open height: auto; qtl.open>iframe height: 200px; width: 300px;