נסענו לספרד לירח דבש בספטמבר 2017. טיילנו 3 ימים במדריד, 6 ימים בפלמה דה-מיורקה ועוד 7 ימים בברצלונה. החלטתי לכתוב על כל עיר בפוסט נפרד כי אחרת זה יהיה ארוך מידי. אני מפרטת בהתחלה על המסלול שעשינו והאטרקציות, ובסוף על התחבורה, אוכל והמלון שהיינו בו.
מדריד
יום 1: נחתנו בבוקר והגענו מוקדם מידי למלון אז לא יכלנו לעשות עדיין צ'ק-אין. השארנו את המזוודות במלון והלכנו להסתובב בעיר. הדבר הראשון שאנחנו מאוד אוהבים לעשות בכל פעם שאנחנו בחו”ל זה סיבוב באוטובוס תיירים קומתיים (Hop on-Hop Off Bus. בלונדון יש אוטובוס כזה מצויין, בפריז, רומא, כמעט בכל עיר גדולה יש כמה חברות כאלו). זו דרך מצויינת להכיר את העיר, לראות מיד את כל האתרים, ויש אפשרות לרדת מהאוטובוס בכל אחת מהתחנות שיש לו, להסתובב, ולחזור שוב לאוטובוס עם אותו הכרטיס ולהמשיך את הסיור. את הכרטיס אפשר לרכוש על האוטובוס עצמו, או מראש דרך האתר של החברה (ברכישה מראש מקבלים גם הנחה).
אחרי האוטובוס חזרנו למלון, עשינו צ'ק-אין והלכנו לארוחת צהריים במקום אקראי ואז למוזיאון השעווה. התור לכרטיסים היה מינימלי אבל יש גם אפשרות לרכישת כרטיס מראש באינטרנט (כמו לרוב האטרקציות). המוזיאון היה סה”כ חביב ונחמד, אבל היינו גם במוזיאון מדאם טוסו בלונדון, ואם הייתם במדאם טוסו אז אפשר בהחלט לוותר על מוזיאון השעווה במדריד כי הוא הרבה פחות טוב ממדאם טוסו, אבל אם אתם עם ילדים אז לדעתי הם יהנו שם (בכל מקרה – לא חובה). אחרי זה פשוט המשכנו לטייל ברחובות בעיר, אכלנו, שופינג, וחזרנו למלון.
יום 2: בבוקר נסענו לאיצטדיון סנטיאגו ברנבאו (של ריאל-מדריד בכדורגל). את הכרטיס רכשנו מראש כדי לא לעמוד בתור (בפועל ראיתי שהיה ממש תור קצר בקופות, יכול להיות שזו הייתה תקופה פחות מתויירת, אבל אם אתם לא רוצים להסתכן אז תקנו מראש). בעלי מאוד מאוד נהנה באיצטדיון (וגם אני האמת, למרות שלא איכפת לי מכדורגל). הסיור הוא מאוד מקיף, רואים כמובן את האיצטדיון מבפנים (וזה מדהים לראות איצטדיון ענקי כזה כשהוא ריק ללא אנשים). הסיור כולל כניסה לחדרי ההלבשה של ריאל-מדריד ושל הקבוצה המתארחת, סיור בחדר התקשורת/חדר הראיונות, המוזיאון עם כל הגביעים, היינו גם על הדשא עצמו וישבנו בכיסאות של השחקנים על המגרש. חוויה נהדרת, סיור שווה ביותר. לקח לנו שעתיים וחצי לראות את הכל (אבל ממש לקחנו את הזמן והתעכבנו הרבה כדי לא לפספס כלום) אבל בקצב מהיר יותר אפשר באמת לסיים את הסיור תוך שעה וחצי-שעתיים גג.
אחרי האיצטדיון נסענו לרכבל של מדריד אבל היה שם תור די ארוך לכרטיסים (כשעה המתנה) והיו לנו כרטיסים שהזמנו מראש לארמון המלוכה שהוזמנו לשעה ספציפית, אז החלטנו לדלג על הרכבל, לראות את הארמון ולחזור לרכבל אח”כ. כשהגענו לארמון ראינו את התור שהיה שם לקופת הכרטיסים (מאה אנשים שעומדים בחום) אז אמרנו תודה לאל שרכשנו את הכרטיסים מראש ויכלנו פשוט לעקוף את כולם ולהיכנס ישר, במיוחד שהיה חם באותו יום (אם אתם יודעים שאתם רוצים ללכת למקום פופולארי שיהיה בו תור ארוך לכרטיסים, תעשו לעצמכם טובה ותקנו את הכרטיסים מראש מהבית דרך האינטרנט, זה ממש פשוט וחוסך המון כאב ראש). ארמון המלוכה היה מדהים, מרשים בגודלו, ראינו את כל החדרים, יש שם גם רחבת כניסה ענקית ומרשימה, והארמון עצמו נבנה כאילו על צוק אז הנוף משם מדהים! בקיצור מקום מהמם ומומלץ מאוד.
אחרי הארמון חזרנו לרכבל מדריד והפעם כשהגענו לא היה תור בכלל לכרטיסים אז ישר קנינו ונכנסו תוך שתי דקות. הרכבל לקח אותנו מעל הפארק והנוף היה משגע. בתחנה שיורדים מהרכבל יש קפיטריה, עוד נוף, ואפילו יש פארק שעשועים, אבל ויתרנו על הפארק כי ידענו שכשנגיע לברצלונה אנחנו הולכים לפארק פורט אוונטורה המטורף, אז אין טעם לבזבז כסף בפארק אחר שקטן יותר. חזרנו לרכבל שלקח אותנו לתחנה ממנה עלינו, ואז חזרנו למלון.
בערב היו לנו כרטיסים שרכשנו מראש למופע פלמנקו שכלל גם ארוחת ערב (Tablao Restaurante Las Carboneras). זה למעשה מופע בתוך מסעדה לא גדולה. אווירה מאוד אותנטית וחמימה. יש גם אפשרות לקנות כרטיס מסוג מופע+משקה בלבד. המופע היה מדהים, עם נגנים וזמרים (היה גיטריסט מוכשר בטירוף שגם נתן סולו מדהים בין לבין הריקודים) ורקדניות פלמנקו יפות. מאוד נהנינו, לא ציפיתי לכזאת רמה גבוהה, היה מהפנט! גם ארוחת הערב לפני המופע הייתה מאוד טעימה. כשרוכשים כרטיסים יש אפשרות לבחור את סוג התפריט ממנו תאכלו, ואנחנו בחרנו בתפריט היותר זול (אפשר לקרוא באתר שלהם מה מכיל כל תפריט ולבחור ככה. בתפריטים היותר יקרים היה פשוט אוכל שפחות אהבנו). האוכל היה מצויין וכלל גם כוס שמפניה/בירה, מנה ראשונה וקינוח. מומלץ מאוד מאוד! זה באמת היה שיא הטיול במדריד.
שימו לב, לפי מפות גוגל הכניסה למסעדה היא לא בדיוק מדוייקת. כתבתי פה בתמונה איפה בדיוק זה נמצא (פשוט בצד הבניין) שלא תתבלבלו:
יום 3: ביום השלישי הלכנו בבוקר למוזיאון פראדו. אם מגיעים על הבוקר אז התור לכרטיסים מאוד קצר, חיכינו חצי שעה בערך. אפשר כמובן גם לרכוש כרטיסים מראש. המוזיאון עצמו נחמד מאוד, מומלץ לחובבי האומנות, אבל לא חובה אם זה לא מעניין אתכם. סה”כ די נהנינו והמקום מאוד יפה בפנים. אחרי המוזיאון הלכנו לגנים הבוטניים שנמצאים ממש ליד המוזיאון. היה שם מאוד יפה, הרבה צמחייה, פרחים יפים. יש שם גם כמה חממות גדולות (מרגישים כמו בתוך יער גשם). טיילנו שם במשך שעה- שעה וחצי בערך ואז הלכנו לטייל בפארק דל-רטירו הסמוך, שזה פארק ענק במדריד עם שלל דברים לראות ולעשות. נמצא שם גם ארמון הקריסטל, שהוא שקוף למעשה וממש יפהפה (הוא היה סגור לשיפוצים אז לא נכנסנו, אבל ראינו אותו מבחוץ והוא מדהים). יש אגם גדול במרכז הפארק ולקחנו שם סירת משוטים (6 יורו עבור 45 דק' אם זכור לי נכון). היה ממש ממש כיף, מומלץ מאוד. אחרי זה חזרנו למלון לארוז, ולמחרת טסנו לפלמה דה-מיורקה להמשך הטיול שלנו (על זה פוסט נפרד).
תחבורה: משדה התעופה למלון (וגם בחזור) השתמשנו בשירות הסעות בשם RT הסעות (ארטי הסעות) שיש עליו מלא המלצות פה באתר וככה גם הגענו אליהם. בתוך מדריד נסענו בעיקר במטרו. רכשנו לכל אחד כרטיסיה של 10 נסיעות. קנינו במכונה האוטומטית בכניסה למטרו והמכשיר הוציא לנו רק כרטיס 1, אבל למעשה היו טעונים בתוכו 2 הכרטיסיות (זה כרטיס אלקטרוני). אז אל תיבהלו אם אתם רוכשים במכונה כרטיס לכמה אנשים והמכונה מוציאה לכם בסוף רק כרטיסי פיזי אחד. זה בסדר. פשוט העברנו אותו ביננו כדי לעבור בשער בכניסה למטרו. ההתמצאות מאוד קלה ונוחה, יש מפות של כל הרכבות, אבל לי באופן אישי הכי נוח להשתמש ב-Google Maps כשאני מטיילת בחו”ל. מקלידים במפות גוגל את היעד, בוחרים אמצעי תחבורה (רכב, הליכה, תחבורה ציבורית) והוא מראה את המסלול הכי טוב (מראה גם מסלולים חלופיים), איזה רכבת לקחת, באיזו תחנה להחליף, מתי לרדת, כמה תחנות נוסעים, מה זמן הנסיעה, וזה הכי טוב ונוח לדעתי.
אוכל: אנחנו לא חובבי מסעדות גדולים או בתי קפה כשאנחנו בחו”ל ומעדיפים לחסוף כסף כשזה נוגע לאוכל (במיוחד בטיול הזה שנסענו ליותר משבועיים, אז זה יכול להיות מאוד יקר לאכול במסעדות במשך שבועיים פלוס), אז במדריד אכלנו בעיקר במסעדות המזון מהיר ויש מיליון כאלה דוגמת מקדונלדס, subway, בורגר קינג, פיצריות, אפילו קיוסקים פשוטים שמוכרים סנדוויצ'ים יכולים להוות ארוחת צהריים טובה (סנדוויץ ענק ב2-3 יורו לדוגמא) אז תחשבו על זה...
המלון: התארחנו במלון בשם Boutique Hotel H10 Villa de la Reina שנמצא ממש במרכז העיר, מרחק הליכה מרוב האטרקציות. תחנת המטרו הקרובה ביותר במרחק דקת הליכה. ארוחת הבוקר הייתה טובה מאוד, שירות טוב. קיבלנו שמפניה חינם לחדר ביום הראשון (אמרנו להם שאנחנו בירח דבש). החדר עצמו היה מאוד יפה ונעים. מומלץ.