לונדון וניוקאסל 6-2018 – הופעה של אד שירן - סיכום הטיול
הקדמה:
לפי הכותרת ניתן להבין שהבסיס לטיולנו היה ההופעה של הזמר אד שירן.
בטיול הזה הגשמנו שני חלומות; החלום של ביתי – לראות הופעות בחו"ל והפעם את אד שירן והחלום שלי לטייל בחו"ל עם ביתי.
למיטב הבנתי הצלחנו שתינו בגדול...וזו רק ההתחלה...
יצאנו אם (51) ובת (26).
לפני כ- 22 שנה הייתי עם בעלי בלונדון... זו לא העיר שזכרתי מאז...אז היתה אפרורית משהו...היום היא תוססת צבעונית ושמחה...כיף.
ההופעה של אד שירן:
ההופעה התקיימה בעיר Newcastle Upon Tyne – כ- 470 ק"מ צפונית מזרחית ללונדון. הסיבה – הכרטיסים להופעה בלונדון אזלו (Sold Out ) מיד בתחילת המכירה...אז יצאנו להרפתקה נחמדה...וחזרנו עם טעם של עוד.
פירוט בהמשך.
כללי:
טיסות אל על – אני מזמינה לרוב אל-על רק בגלל השעות, אוהבת לנחות על הבוקר ולטוס בחזרה בלילה כך מרוויחים את הימים הראשון והאחרון. חוץ מזה הארוחות סבירות הנוחות בינונית, המטוסים לא מתוחזקים היטב ואין תמורה מלאה למחיר הגבוה.
תחבורה:
הגעה אל העיר ובחזרה לנמל התעופה עם קארל שהומלץ רבות ע"י קבוצת "לונדון שלנו" בפייסבוק וכעת אנחנו ממליצות עליו בחום.
קארל, נהג נעים הליכות, איש שיחה על כל תחומי החיים, ובשעה נסיעה עד המלון יש המון על מה לדבר. ברגע ששמע שאנחנו משפחה מוזיקלית מיד השמיע לנו פלייליסט של שירים מוכרים והמליץ על מקומות לטיול.
עלות נסיעה כזאת: 55 פאונד מלוטון למלון בעיר + 3 פאונד דמי חניה. ובחזרה 55 פאונד. מאחר וחזרנו מהיתרו הוא ביקש 52 פאונד. עסק לא זול אבל יעיל.
מאידך נראה לי שבפעם הבאה ניסע בתחבורה זולה יותר.
רכבת לניוקאסל:
Virgin Trains – קנינו כרטיסים מראש דרך האינטרנט והשתמשנו באפשרות לקבל הנחת כרטיס Railcard Two Together שהקנה לנו 30% הנחה, את הריילכארד רכשנו בתחנת רכבת עילית בלונדון.
בחרנו קרון שאינו שקט ועל כן יכולנו לדבר חופשי בינינו ובטלפון הנייד. היה אמור להיות WI-FI ברכבת אבל הוא לא נקלט לנו בטלפונים ולכן השתמשנו בחבילות שרכשנו מהבית. המושבים שבחרנו היו ליד שקע חשמלי, בו הטענו את הטלפונים.
המרחק שגמענו הוא כאמור כ- 470 ק"מ (תחשבו מדן ועד אילת) ונסענו ברכבת מהירה. לפי מדידה שביצענו תוך כדי נסיעה עם וייז היא נסעה כ- 190 קמ"ש . הגענו בשעתיים וחמישים דקות. מהירות הבזק... הנסיעה הייתה נוחה, בדרך מכרו קפה, עוגות, כריכים וחטיפים, היה מקום מיוחד למזוודות וכמובן שירותים בכל קרון .
תחבורה ציבורית בלונדון:
ליד המלון הייתה תחנת רכבת תחתית Lancaster Gate ממנה נסענו לכיוונים שונים.
כמו כן בסמוך למלון היו תחנות אוטובוס לכיוונים שונים ונחמד היה לנסוע איתם, לעיתים קרובות אלו היו אוטובוס קומתיים
וכך יכולנו לראות את הנוף העירוני מלמעלה (החיסרון ברכבת התחתית שהיא מתחת לאדמה ולא ניתן להביט מחלונה אל העיר) . החיסרון באוטובוס הוא עצירה ברמזורים ולפעמים נתקע בפקקים .
הגענו ללונדון עם שני כרטיסי OYSTER והטענו אותם מידיי פעם. הם קלים לטעינה, מה גם שבכל תחנת רכבת תחתית יש צוות או אדם יחיד שעוזרים בעת הצורך בסבלנות רבה.
לא ניתן להטעין OYSTER באוטובוס.
ברכבת התחתית מתקפים את OYSTER בעיגולים הצהובים ויש שם צג שמראה את היתרה של הכרטיס. ביציאה מהרכבת שוב צריך לתקף את הכרטיס וכך יורד רק סכום הנסיעה שביצעתם. אם "תשכחו" ותתקפו בנסיעה הבאה ירד לכם סכום גדול. באוטובוס יש לתקף רק בעלייה.
תקשורת וצילום:
לפני מספר שנים רכשנו בארץ סים אסטוני דרך חברת סימלס. מאז הוא משמש אותנו בכל טיול בחו"ל והשנה רכשנו סים נוסף.
הסים עולה כ- 50 ₪ חד פעמי ולפני הטיול מטעינים אותו בחבילת אינטרנט ובחבילת שיחות. הטענו אותו ב- 1 ג'יגה – 75 ש”ח. מעט יקר יותר מחו”ל אבל לא היינו צריכות לחפש קניית סים בחו”ל.
לשתינו היה סים ויכולנו לתקשר בינינו.
לשתינו היו מטענים ניידים – חובה!!! ומטעני הטלפונים היו לנו תמיד בתיקים – חובה !!!
כמו כן לקחנו מפצל לחיבור שלושה מכשירים לחשמל ושני מתאמים לאנגליה.
דבר נוסף הוא איך לצלם...אנחנו לא צלמים מקצועיים ולכן בשנים האחרונות מצלמים עם הטלפונים הניידים, התמונות יוצאות נהדרות.
על מנת לצלם צילום עצמי נעזרנו גם במקל סלפי וגם בחצובה המיועדת לטלפון נייד. כך אין צורך לבקש מעוברים ושבים לצלם אותנו.
מלונות:
- Best Western Mornington Hotel Hyde Park
הגענו אליו פעמיים בטיול לפני ואחרי ניוקאסל – ציון 7-8
יש Wi-Fi בחינם.
החדר הראשון שקיבלנו - חדר טווין, היה סביר אם כי פנה לצד של המזגנים (לא רועש במיוחד) יחסית למלונות בלונדון עליהם שמעתי היה מרווח עם חדר אמבטיה שניתן לזוז בו בלי להתנגש במשהו...מזגן ,כספת (קשה לתפעול – אם לא עובדת צריך לברר אם הסוללות לא נגמרו), כורסא כפולה, שולחן כתיבה, מתאם נוסף חוץ מהמתאם שהבאנו מהארץ, טלפון נייד ע"ח המלון לסיבובים בעיר עם טעינה בשולחן, אמבטיה נקיה עם מוצרי רחצה, מגבות גדולות ונעימות (היו בשני החדרים) ומחמם מגבות שגורם לכל החדר להיות מחומם (ניתן לכבות עם מתג בחדר עצמו). בסקוויטים בערכת הקפה הנמצאת בארון השולחן. החדר נקי. אין מקרר.
2. Best Western Mornington Hotel Hyde Park
חזרנו בסוף הטיול ללילה אחרון.
החדר שקיבלנו כשחזרנו היה ברמה ירודה – ביקשתי הפעם חלון לרחוב ולא למזגנים ואיש הצוות בדלפק אמר שייתן לנו את אחד מהחדרים הגדולים שלהם....פחחחח...
חדר קטן יותר מהראשון, הצטערתי שביקשתי. לא ניקו מתחת למיטה (ראינו שאריות של האורחים הקודמים), היו מלא חרקים תקועים בחלון האמבטיה ורואים שזה כבר מזמן ככה, היה עובש במקלחת. וכמובן גם כאן הכספת היתה קשה לתפעול.
ייתרונות המלון (על החסרונות כבר כתבתי) :
- צוות המלון אדיב וחייכן ועוזר בכל בקשה ושאלה. שירות טוב.
- יש לציין שארוחת הבוקר הייתה נהדרת בהשוואה למלונות באירופה: החל מסוגי לחמים ולחמניות, ירקות, דגים, נקניקים, גבינות, חמאות, מיצים, ביצים, נקניקיות, בייקון, פירות, יוגורטים וכמובן קפה טעים (באמת לא בציניות).
- ניתן להשאיר ביום הראשון והאחרון את המזוודות בחדר מיוחד מאחורי הקבלה, ללא עלות כספית.
- ביום הראשון המזוודות חיכו לנו בחדר.
- המיטות נוחות בשני החדרים.
- המלון סמוך לטיוב ולתחנות אוטובוס, הכל במרחק הליכה של כ- 5 ד'.
- המלון קרוב לרחוב אוקספורד מרחק תחנת טיוב אחת.
- המלון סמוך להייד פארק.
הערה: אין הרבה מסעדות לארוחת בוקר מסביב למלון, פירוט על בית קפה אחד בו אכלנו, ראו בהמשך.
3. Hilton Newcastle Gateshead
בסה"כ המלון קיבל אצלנו ציון גבוה...חוץ מארוחת הבוקר.
יש Wi-Fi בחינם.
החדר מרווח מאוד ונקי, נוף יפה אל הגשרים שעל נהר הטיין.
הכספת נוחה לתפעול. יש מזגן, מקרר, חדר מקלחון מרווח וכן המקלחון עצמו, ישנם מוצרי רחצה ומגבות גדולות ונעימות. יש ערכת קפה, תה וחלב עמיד, כשכל יום שמים עוגיות במגש. צוות המלון אדיב ועונה על כל השאלות. עזרו לנו לתפעל את האינטרנט בניידים שלנו כי לא הצלחנו בעצמינו.
מתחנת הרכבת בניוקאסל עד המלון בצידו השני של הנהר בשכונת גייטסהד עלתה לנו מונית 8 פאונד, הזמנו מספר פעמים מונית מהמלון עד לעיר ועד לתחנת הרכבת המרכזית והמחיר מצחיק
כ- 5-8 פאונד. יש תחבורה ציבורית אבל הבנו שעלות אוטובוס או מטרו הייתה עולה לנו כמו מונית אז החלטנו לא לבזבז זמן מיותר על חיפוש תחב"צ.
הנהגים חמודים להפליא, אנשי שיחה והסבירו כל אשר חפצנו.
ארוחת הבוקר אכזבה, היא כללה כמו המלון הנ"ל אך הביצה המקושקשת היתה נעה לגמריי וטפלה עם טעם לוואי.
שבענו, בעיקר מיוגורט, לחם וחמאה, עוגות לא טריות וקפה סביר.
- במלון יש בר המגיש בערב גם ארוחת ערב למי שמעוניין. ארוחה טעימה במחיר ארוחת גורמה יקרה.
פירוט הטיול:
היום הראשון – יום ה'
טיסה ב- 5:00 בבוקר עם אל-על, נחיתה ב- 8:30 בנמל התעופה "LUTON".
שדה תעופה קטן, תור ארוך לבידוק הדרכונים, עם זאת, לקח לנו כשעה מרגע הנחיתה עד שיצאנו מהשדה.
בחוץ חיכה לנו קארל הנהג, אתו סגרנו כחודשיים לפני הנסיעה (הלוך ושוב לשדה) – כתבתי עליו בהקדמה.
רגע לפני הטיול הודיעה לנו סוכנת הנסיעות שהטיסה חזור השתנתה והיא תהיה מ"היתרו" והוקדמה כשעה.
בדרך למלון, כאמור עצרנו בתחנת רכבת עילית כדי לרכוש את הריילכארד, קארל הגיע איתנו לדלפק הקופה ועזר לנו לתקשר עם הקופאית.
אגב תחנת הרכבת בה רכשנו את הריילכארד היא תחנת הרכבת ממנה נוסעים לסיור באולפני הארי פוטר – תחנת ווטרפורד. ראינו לידה את האוטובוסים עם התמונות של סרטי הארי פוטר.
משם הביא אותנו קארל אל המלון, נרשמנו, השארנו את המזוודות ויצאנו לתור את לונדון.
היה מוזמן לנו ביקור בסקיי גארדן אז דבר ראשון נסענו לשם ואף עלינו לפני הזמן.
במקום לא מגבילים בזמן ואפשר לשהות כמה שרוצים.
אחרי סיור בגינה היפהפיה וצילומים על רקע הנופים המשגעים של לונדון,
נכנסנו לאכול צהריים במסעדת DARWIN בסקיי גארדן. לא הזמנו מקום אבל אמרנו שאנחנו שתיים ונתנו לנו להיכנס עם תנאי שנצא אחרי כשעה וחצי.
זה התאים לנו מאוד מכיוון שבאותו יום גם היה מוזמן לנו סיור מודרך בשורדיץ'.
האוכל מצויין, ליקקנו את האצבעות ויצאנו מפוצצות. המחיר אמנם מעט יקר אבל המסעדה מומלצת בחום.
משם הלכנו ברגל למקום המפגש של הסיור החינמי של חברת Strawberry ויצאנו לסיור של כשעתיים (15:30 – 17:30)
הסיור היה מעניין אם כי קשה מבחינת שפה. למי שלא יודע אנגלית על בוריה, יתקשה להבין את השפה האנגלית הכבדה. כמו כן, מאחר ושמעתי המלצות וראיתי תמונות של רחובות Shoreditch התאכזבתי לגלות שהמדריך לא לקח אותנו לציורים מוכרים, אליהם לוקחים בסיורים אחרים. עם זאת הציורים שכן ראינו היו מרהיבים.
אחרי הסיור המשכנו לטייל בסביבה, הלכנו ל- Liverpool Street Station - תחנת הרכבת (עילית ותחתית), תחנה יפה וענקית.
ראינו שני פסלי זיכרון (בשתי קומות התחנה) למשלוחי ההצלה של אלפי ילדים יהודים בזמן השואה.
משם המשכנו ל- Old Spitalfields Market אך לצערנו הוא כבר נסגר ונשארו מסביבו רק מסעדות ופאבים פעילים.
פגשנו את פסל העז Goat Statue.
נכנסנו לבית קפה נחמד בשם Patisserie Valerie. עוגות צבעוניות וקרמיות עמדו וחייכו אלינו מהמקררים.
חיש קנינו שתי חתיכות עוגות, וקפה ויצאנו לגינה הסמוכה. ישבנו לנוח, לאכול ולנשום אוויר צח לונדוני. נהנינו מכל רגע. אני ממליצה בחום על בית הקפה ועוגותיו הנפלאות.
משם חזרנו לרחוב בריק ליין לחנות השוקולדים הנפלאה Dark Sugars, שם הסתנוורנו ממבחר ענק של שוקולדים וכמויות עצומות של מתיקות וטעמים שונים. קיבלנו טעימות ובחרנו לנו במשורה שוקולדים בשתי שקיות. בדיעבד הייתי לוקחת את כל החנות, אבל באל על אפשר עד 23 ק"ג...
…
חזרנו עוד קצת לרחובות שורדיץ' ולציורים המהממים.
צירפתי כאן שמות רחובות בהם ראינו גרפיטי.
היום השני – יום ו'
בבוקר השני של טיולנו החלטנו לאכול ארוחה בבית קפה הסמוך למלון - Sheila's Cafe- עליו ראיתי המלצות בגוגל. המצב בפועל לא תאם את ההמלצות והתאכזבנו קשות. הזמנו ביצה מקושקשת, סלט ירקות, טוסט עם סלמון, קפה ותה, לעומת זאת, קיבלנו סלט.....בו מעורבבים יחדיו...ירקות, ביצה, לחם, סלמון...
וקיבלנו קפה טעים...אבל היכן התה? המקום מצומק ולא נקי. לא מומלץ!
ליתר הבקרים הזמנו ארוחת בוקר במלון שפיצתה על זו שאכלנו בחוץ.
אגב, יותר זול להזמין במלון א.בוקר לימים הבאים (לא בבוקר הארוחה) ולא בבוקינג, הבדל של 5 ליש”ט.
בפועל תכננו בבוקר זה לנסוע לראות את החלפת המשמרות, אבל לא חישבנו טוב את הזמנים וכשיצאנו לתחנת האוטובוס ראינו את הפקקים שממתינים לנו על הכבישים ובכלל השעה הייתה מאוחרת...לא היה טעם לנסוע לשם. בדקנו את זמני החלפת המשמרות וראינו שביום האחרון שלנו בלונדון תתקיים החלפה אז יש עוד הזדמנות לכך.
חישבנו מסלול מחדש ועל פי המלצתו של קארל הנהג, נסענו עם אוטובוס
ל- CAMDEN MARKET , מה שהתברר כהמלצה נהדרת שקלעה בול לטעמנו.
בקאמדן טיילנו ברחוב הראשי עם תבליטי הענק הצבעוניים על המבנים הצבעוניים,
נכנסנו לחנויות המזכרות הממלאות את הרחוב הראשי
טיילנו בשוק הססגוני ובסמטאות הקטנות ומלאות כל טוב ולבסוף גם נתקלנו בחנות מוזיקה עם תקליטורים שחיפשנו.
המוכרת הייתה חברותית להפליא ולא נתנה לנו ללכת, כי פשוט מצאה אתנו שפה משותפת. כיף!
ברחוב הראשי בצאתנו מהשוק ראינו הופעת רחוב, אז ישבנו לנוח...על המדרכה.
משם חזרנו ל- Leicester Square כיכר לסטר.
ארוחת ערב מוקדמת – ראמן ב- WAGAMAMA – טעים אבל לא וואו (לטעמינו)
צילומים עם צ'רלי צ'פלין והמזרקה בכיכר
Neal`s Yard - פינה ירוקה וחמודה
התיאטראות המלווים את דרכנו, Covent Garden - המבואה, החצר והמבנה המקורה, בחוץ הופעות רחוב ובפנים אופרה מחוץ לאחת המסעדות. נכנסנו בין היתר לחנות אפל היפה ולחנות מגניבה של המומינים שהזכירה לביתי את ילדותה.
משם נסענו עם הטיוב ל- Piccadilly Circus כיכר פיקדילי המוארת וההומה אדם ואח”כ לכיכר טרפלגר הענקית, משום מה המזרקות לא עבדו. שם מצאנו מקום לשבת ולצחוק מרוב עייפות...וזהו...חזרנו מוקסמות ומרוצות.
היום השלישי – יום שבת
היום מתחילה ההרפתקה שלשמה הגענו לאנגליה נסיעה לניוקאסל הצפונית להופעתו של אדוארד הג'ינג'י... ארוחת בוקר נפלאה ומגוונת במלון, מונית בעלות של 15 פאונד עם נהג חמוד מאוד, שהזמנו דרך המלון עד לתחנת הרכבת
קינגס קרוס, תחנה יפהפייה וענקית, שם צלמו פרסומת לפארק היורה 1300...סתאאם... ראינו את התור לצילומי המעבר של הארי פוטר ברציף ¾ 9.
חיכינו עד שלוח הרכבות יראה את מס' הרציף , אתה ניסע לניוקאסל וכשזה קרה, דהרנו יחד עם עוד מאות אנשים אל הרציף המדובר, עלינו על הקרון שהזמנו מהארץ והתיישבנו במקום המוזמן.
נסיעה של כשעתיים וחמישים דקות ואנחנו בצפון מזרח אנגליה בעיר NEWCASTLE UPON TYNE הקרירה והנעימה.
מיד עם הירידה מהרכבת חשנו בצינה ולבשנו מעילים, יצאנו מהתחנה ועלינו על מונית עד למלון – 6 פאונד. הגענו למלון שהוזכר לעיל וכבר קיבלנו את החדר המקסים והמרווח, אין מה להשוות לחדר בלונדון. שלא לדבר על הנוף הנשקף מהחדר אל הנהר וגשריו. מקסים.
התאפסנו על עצמינו לקחנו מיטלטלים קלים ויצאנו להכיר את העיר ניוקאסל ואת מה שיש לה להציע מבחינת שופינג. שוב נסענו עם מונית שהוזמנה מהמלון – 8 פאונד .
התחלנו באצטדיון St. James Park, בו התקיימה למחרת ההופעה של אד שירן, גם ביום שהגענו הייתה הופעה .
לאחר מכן מעבר לכביש עברנו לצ'יינה טאון וצעדנו במהרה לכיוון הפרימארק,
בדרך עצרנו בעוד קניון ואכלנו ארוחת צהריים במסעדת מזון מהיר וטפל ולכן אני לא מזכירה כאן את שם המסעדה. לאחר מכן הגענו לפריימארק שם בילינו כשעתיים עד שנסגר ב- 19:00.
משם צעדנו בין רחובותיה של ניוקאסל, ליד כנסיות ומבנים יפים ועתיקים,
ודרך אחד מגשריה היפים שעל נהר הטיין חצינו לעבר המלון שלנו ששכן בשכונת GATESHEAD (גייטסהד) מעבר לנהר.
אפשר לראות את המלון מיד אחרי הגשר, על הגבעה.
ב- 22:00 בערך, הגענו למלון ובחוץ עדיין אור מלא. מסתבר שמחשיך שם
ב- 23:00.
שינה מתוקה.
היום הרביעי – יום ראשון – יום ההופעה
ארוחת בוקר במלון.
שוב מונית שהזמנו דרך המלון אל העיר – 6 פאונד, ממש זול ותענוג, תוך 5-10 דקות אנחנו במרכז העיר.
והיום אנחנו הולכות להתמקם באצטדיון מהבוקר עד אחרי ההופעה.
ב- 11:00 נפתחות הקופות, ביתי מראה את ההזמנה ומקבלת בתמורה את כרטיסי ההופעה, ההתרגשות מתחילה, הצליח לה...להזמין מספר חודשים מראש בחברת הכרטיסים See tickets ולבסוף לקבל את הכרטיסים במקום ההופעה, היו קצת חששות כי היו סיפורים של אנשים שהזמינו בחברת Viagogo ולא קיבלו את הכרטיסים עד יום ההופעה.
מגיעות ומצטרפות לקבוצה שתיכנס ראשונה לאצטדיון , פוגשות עוד זוג ישראלים. מגלות שהרבה חבר'ה הגיעו בלילה וישנו שם בחוץ עם שקי שינה, אותם הם יזרקו לפני הכניסה להופעה כי לא ניתן להכניס חפצים שונים מלבד תיק קטן עם מים.
מתמקמות, מתיישבות ומוקסמות מהסדר המופתי ששורר שם.
השומרים שמסתובבים שם כל העת חביבים על הקהל ואפילו מצחיקים. בין לבין אני הולכת לסופר מרקט הסמוך לאצטדיון וקונה כריכים, חטיפים ופירות כדי להעביר את הזמן עד ההופעה.
ב- 16:30 פתחו את השערים, בדקו את הכרטיסים ונכנסנו לאצטדיון בליווי צמוד של מאבטחים. בערך עד מרכז האצטדיון הם הובילו ומשם כבר רצנו ותפסנו מקום בצמוד לבמה.
אחרינו נכנסו עוד קבוצות ולאט לאט האצטדיון התמלא.
כחצי שעה לפני ההופעה הראשונה החל לרדת גשם חזק, אך במקרה הכינונו מראש...מעילים וכובעים, אז נשארנו די יבשות. למזלנו גורם על... החליט להפסיק את הגשם רגע לפני ההופעה.
לפני הופעתו של אד שירן היו שתי הופעות פתיחה, הראשונה של ג'יימי לוסון
שהייתה בגדר "נחמד אבל בואו נמשיך הלאה...", אחריו הופיעה אן מארי החמודה ששרה במתיקות ובעליזות.
ולבסוף הוא הגיע...הג'ינג'י החייכן והמוכשר. אד שירן המקסים עלה על הבמה ונתן את כל מרצו וגרונו, ההופעה הייתה נהדרת ומרהיבה, מופע של זמר אחד המלווה עצמו עם מספר סוגי גיטרות ולופר אחד, כאשר ההרגשה היא שתזמורת שלמה מלווה אותו, ג'ינג'י חייכן ומקסים הבחור, מילא לנו שעתיים עם שירים מוכרים וקליפים מרהיבים שהתפרסו על כל המסך האחורי ושני מסכים בצידי הבמה. תענוג !!!
מסתבר שהקהל מנה כ- 55,000 צופים.
אחרי ההופעה יצאנו יחד עם עשרות אלפי הצופים ומילאנו את רחובות ניוקאסל.
הלכנו ברגל למלון כי לא היה כל סיכוי למצוא מונית ובדרך עוד הצטלמנו על רקע הגשרים המוארים.
האדרנלין המשיך לדהור בלב ואיכשהו נרדמנו.
היום החמישי – יום שני – בחזרה ללונדון
ארוחת בוקר, צילומי פרידה מהמלון ומניוקאסל.
מונית לרכבת ורכבת שדהרה ללונדון.
צילום מהיר על רקע המצטלמים ב”רציף ¾ 9 “
ביקור קצר בחנות המותג “הרי פוטר”
מונית למלון, מסתדרות בחדר ויוצאות להמשיך לכבוש את לונדון. מזג האוויר היום חם.
דבר ראשון יוצאות להייד פארק הסמוך למלון, נכנסות דרך Marlborough Gate הישר לאנדרטת מים לזכרו של Edward Jenne שהיה רופא כפרי בריטי שגילה ראשון את החיסונים.
חיפשנו סנאים ומצאנו...ברווזים, אווזים, ברבורים...ועוד בעלי כנף.
עברנו ליד המזרקה לזכרה של הנסיכה דיאנה,
וממול באגם הסרפנטין The Serpentine ראינו את המיצג הצבעוני של טרפז החביות "המסטבה", שנבנה ע"י זוג האומנים האמריקאים המכונים "כריסטו" (Christo Javacheff ו- Jeanne-Claude Denat de Guillebon). המסטבה בתרגום ויקיפדיה הוא שם כולל למבני קברים קדומים במצרים העתיקה, הנבנים בצורת טרפז.
*** באחד מעיקולי השבילים מצאנו אותם...זריזים וחמקנים. לקחו אגוזי לוז וחמקו לנו בין הידיים...הסנאים.
עשינו עיקוף דרך השבילים בפארק רחב הידיים ויצאנו דרך פינת הנואמים, הישר ל- Marble Arch
ומשם הדרך לרחוב הקניות האגדי הייתה קצרה. אוקספורד.
למעשה לא היה לנו זמן רב לבזבז (כסף דווקא היה...) כי באותו יום היו מוזמנים לנו כרטיסים למחזמר, ועד להגעה לאזור התיאטראות החלטנו לנסות מזלנו קצת בשופינג.
בדרך גם נכנסנו למסעדה בשם " THE MAYFAIR CHIPPY " באחד מהרחובות האנכיים לאוקספורד ואכלנו פיש אנד צ'יפס טעים. מומלצת ביותר!
נגמר הזמן... טסנו עם תחבורה ציבורית (וואללה לא זוכרת אם זה היה אוטובוס או טיוב) לתיאטרון אפולו, קיבלנו את הכרטיסים בקופה ונכנסנו לתיאטרון הפצפון העתיק.
ראינו את המחזמר "כולם מדברים על ג'יימי" ולהלן המלצתה של ביתי המשקפת גם את דעתי (ההמלצה פורסמה בקבוצת לונדון בפייסבוק):
" הייתי, וממליצה. זה היה המחזמר היחיד שהייתי בו עד עכשיו. העלילה מעניינת וחדשנית, הבמה והתפאורה מעוצבות יפה, הכל ססגוני, קופצני וחי. אהבתי מאוד את השירים (ואני אחת שבדרך כלל אין לה עצבים למריחות וחפירות). האנגלית שלי לא משהו אז נראה לי שפספסתי כמה פאנצ'ים אבל צחקנו הרבה תוך כדי. נשארתי עם טעם של עוד :) "
הספיק לנו באותו יום, נסענו למלון ללילה אחרון.
היום השישי – יום שלישי – אחרון בלונדון
ארוחת בוקר טעימה במלון, אריזת המזוודות, עושות צ'ק אאוט ומשאירות את המזוודות בחדר המיועד לכך.
אוטובוס לתחנת ויקטוריה ומשם ברגל לארמון בקינגהאם. החלפת המשמרות, לי זו הפעם השנייה לביתי הפעם הראשונה, קצת צחוקים ודאחקות על השואו ובעיקר נהנינו מהתזמורת שנגנה שירים מוכרים בין היתר של להקת אבבא ושל מייקל ג'קסון.
לאחר מכן, סנט ג'יימס פארק, סוף סוף הצלחנו להאכיל סנאים ...ואחד גם השאיר לביתי שריטה למזכרת…
לא היה יותר מידיי זמן, מאוד רצינו עוד קצת שופינג, אז ויתרנו על הטיול לאזור וסטמיניסטר וישר חזרנו לתחנת האוטובוס ונסענו לרחוב אוקספורד.
ארוחת צהריים במסעדה איטלקית Ponti's Italian Kitchen
ברחוב אנכי לאוקספורד – מומלצת ביותר!!!
עוד קצת קניות ב- Primark, River Island, Bershka
Ben's Cookies – כמה עוגיות לנשמה ולחצי השני שנשאר בבית...ונגמר הזמן.
קבענו עם קארל שיבוא לקחת אותנו מהמלון ב- 19:30 ולכן ב- 18:30 כבר עלינו על טיוב חזרה למלון.
מה לאמר? לפעמים חלומות מתגשמים.
תודה לביתי נופר, אתך ביחד הגשמתי חלום ♥ ... להתראות בהופעה הבאה...