שמי רחל ואני מדריכת טיולים, סטודנטית להיסטוריה ובעלת צימרים ברמת הגולן. סקוטפיל היא מילה חדשה שהומצאה זה עתה על ידי. כולכם מכירים את המילה אנגלופיל שמשמעותה היא אוהב אנגליה, וכמובן את המילה פרנקופיל שמתארת את אוהבי צרפת. אז אם יש אנגלופיל ויש פרנקופיל, מעכשיו יש גם סקוטפיל שמשמעותה - אוהב סקוטלנד. האיים הבריטים תמיד נקשרו בדמיוני עם סיפורי אבירים, מלכים ונסיכות קסומות, ובמיוחד סקוטלנד ואירלנד עם ההיסטוריה והמסורת הארוכה וסיפורי האגדות הרבים. במהלך לימודי בקורס מדריכי טיולים, עבודת הגמר שכתבתי הייתה על (איך לא) סקוטלנד. תוך כדי כתיבת העבודה נחשפתי לארץ קסומה עם היסטוריה ותרבות עשירה שלא תמיד נחשפת לציבור הרחב. טיול בסקוטלנד בעקבות העבודה שכתבתי גילתה מקום קסום, פראי ואנשים לבביים, חיכניים ואוהבי חיים. בבלוג זה אכתוב את הגיגיי בנושא ואביא לידי ביטוי את הסקוטפיליות שבי. וכמובן גם סיפורים ממקומות אחרים בעולם בהם ביקרתי.

ארמון סקון (Scone Palace)

תמונה ראשית עבור: ארמון סקון (Scone Palace)
tripadvisor

ארמון סקון עומד בלב אחוזה רחבת ידיים על הגדה המזרחית של נהר הטאי (Tay) קרוב מאוד למרכז העיר פרת' והכפר סקון. לשם סקון יש קשר עמוק וארוך עם ההיסטוריה הסקוטית הסוערת. סקון הייתה הבירה של הממלכה הפיקטית שהתקיימת לפני כ-2000 שנים, והייתה מרכז דתי ואתר ההמלכה של כמה מלכים סקוטים. 

ארמון סקון מציע היום למבקרים בו כמה נקודות משיכה: פארק רחב ידיים הכולל גם מבוך. ארמון מפואר הממחיש כיצד חיה האצולה הסקוטית במאה ה-18. וכמובן ההיסטוריה הסקוטית שאופפת את המקום. 

ההיסטוריה של סקון משולבת בכמה סיפורים שונים השזורים בינם. הארמון נבנה החל משנת 1803 ע'י הרוזן השלישי ממאנספילד ולא שונה מאז השלמתו 9 שנים לאחר מכן (ו-60,000 לירות סטרלינג). כיום הבית נחשב לאחד הארמונות הגותיים החשובים ביותר בסקוטלנד מהתקופה הג'אורגיאנית. 

ביקור בארמון כולל סיור בקומת הקרקע שמכילה את חדרי האירוח הרשמיים וכמובן את חדר האוכל בו אירוחו בשנת 1842 את המלכה ויקטוריה ואת הנסיך אלברט, בעלה. עוד אחת מנקודות העניין היא הספרייה שמדפיה מציגים את אוסף כלי הפורצלן של המשפחה. לאחר מכן, יתקדם המבקר לעבר האולם הגדול שכשמו כן הוא, האולם הארוך ביותר בבית פרטי בסקוטלנד – 45 מטרים. כאן חזו המלכה והנסיך לראשונה בתצוגה של ספורט ה – Curling (מעין הוקי קרח). מרוב התלהבות, הסכים הנסיך להיות פטרון האגודה המלכותית הקלדונית ל – Curling. 

עוד בשטח האחוזה, הכנסייה שנבנתה מחדש בשנת 1807 על גבי כנסייה קודמת מהמאה ה-17. כיום הכנסייה משמשת כמוזוליאום של משפחת מאריי, משפחת רוזני מאנספילד. 

לא רחוק משם יוכל המבקר לראות את שער הכניסה ואת הצלב בכיכר השוק של הכפר הקדום של סקון. בשנת 1805, כחלק מעיצוב הגנים של ארמון סקון, הכפר הקדום פונה מיושביו ופורק. 

הכנסייה יושבת על גבעת מוט ( Moot Hill) ולפניה מונחת אבן שנראית כספסל. זוהי אבן המשחזרת את אבן סקון, אבן ההכתרה של סקוטלנד, אחד הסמלים החשובים ביותר ללאומיות הסקוטית. 

לפי האגדה, סקוטלנד נקראה כך על שם נסיכה מצרית השם סקוטה שהוגלתה ממצרים בשנת 1400 לפני הספירה ואשרר צאצאיה התיישבו בצפון מערב ספרד, לאחר מכן באירלנד. הם היו ידועים בשם סקוטי לפני שחצו את הים האירי והתיישבו במערב סקוטלנד והקימו את הממלכה הקדומה דלריאדה. אחד הדברים שסקוטה לקחה עימה ממצרים עת יצאה לגלות הייתה אבן במשקל 152 קילוגרמים ששימשה ככר לראשו של יעקב אבינו בעת ששכב לישון וחלם את חלום יעקב המפורסם. אבן זו שימשה כאבן ההכתרה של מלכי סקוטלנד וקיבלה את השם "אבן הגורל". 

המלך האחרון של דלריאדה היה קנת' בראשון או קנת' מקאלפין. הוא כבש גם את ממלכת הפיקטים השכנה והעביר את מקום מושבו לסקון שהייתה מרכז דתי קדוש לשבט הפיקטי. במאה ה-11 הוקם בסקון מנזר חשוב שהיה אבן שואבת לאנשי דת נוצרים בסקוטלנד והפרלמנט הראשון של סקוטלנד התכנס כאן והמשיך לעשות כן עד שנת 1450. בסוף המאה ה-13 אבן ההכתרה של סקון נגנבה ע'י האנגלים והושמה בכנסיית ווסטמינסטר. כל המלכים האנגלים כולל המלכה אליזבת השנייה בשנת 1953, הוכתרו כאשר האבן מונחת תחת כיסא ההכתרה. בשנת 1996 הוחזרה אבן סקון לסקוטים והיום היא מוצגת בטירת אדינבורו לצד הכתר והשרביט הסקוטים. 

המנזר בסקון שגשג עד שנהרס בידי תומכי הרפורמציה בשנת 1559. ארמון סקון נבנה על גבי מגורי אב המנזר. 

ארמון סקון פתוח למבקרים בחודשי הקיץ מ-1 באפריל ועד 31 באוקטובר בין השעות 10:00-17:45

בחודשי החורף נובמבר עד 17 בדצמבר ופברואר עד 31 למרץ. כניסה לגנים בחינם כל יום שישי שבת וראשון בין השעות 10:00-16:00. 

מחיר כניסה: מבוגר - £ 11.75

יעדי הפוסט

אהבת את הפוסט?
תמונת הפרופיל של racheln20
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של racheln20
רוצה לקבל עדכונים בכל פעם שמתפרסם תוכן חדש?
 

תגובות ושאלות

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים לסקוטלנד

הכתבות הכי נצפות השבוע

הפוסטים הכי נצפים השבוע

חדשות התיירות והתעופה

קצת השראה לטיול הבא

המיוחדים שלנו

הטיפים הכי נצפים השבוע

לאן טסים בקיץ?

חופשת קיץ למשפחות בהרי האלפים

טסים עם אל על

ROAD TRIP: המדריך להשכרת רכב בחו"ל

טיולי טבע ושטח בחו"ל

קרוזים והפלגות נופש

כתבות ומדריכים לחופשת סקי

חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 9 שעות
החל מ-125 אירו הלוך ושוב: מבצע טיסות חדש לאירופה בשיא הקיץ לאייטם המלא
החל מ-125 אירו הלוך ושוב: מבצע טיסות חדש לאירופה בשיא הקיץ
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 14 שעות
לא רק סרטונים וריקודים: כך הפכה טיקטוק למנוע החדש לתכנון חופשות לאייטם המלא
לא רק סרטונים וריקודים: כך הפכה טיקטוק למנוע החדש לתכנון חופשות
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
החופשה מתייקרת: עיר הבירה הפופולרית הכפילה את מס התיירים לאייטם המלא
החופשה מתייקרת: עיר הבירה הפופולרית הכפילה את מס התיירים
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
תשכחו מכרית צוואר מתנפחת: ענקית התעופה השיקה פיתוח שיעזור לכם לישון בטיסה לאייטם המלא
תשכחו מכרית צוואר מתנפחת: ענקית התעופה השיקה פיתוח שיעזור לכם לישון בטיסה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יום
העצמה נשית בישראייר: שלוש טייסות חדשות הצטרפו לצוות הטיסה לאייטם המלא
העצמה נשית בישראייר: שלוש טייסות חדשות הצטרפו לצוות הטיסה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
הקיף את כדור הארץ פעמיים וחצי: המסע האווירי המטורף של נשיא פיפ"א במהלך המונדיאל לאייטם המלא
הקיף את כדור הארץ פעמיים וחצי: המסע האווירי המטורף של נשיא פיפ"א במהלך המונדיאל
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
בשורה לישראלים: הוויזה לאירופה נדחתה שוב לאייטם המלא
בשורה לישראלים: הוויזה לאירופה נדחתה שוב
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
עכשיו זה רשמי: דרישת הוויזה לקולומביה עבור ישראלים תבוטל בקרוב לאייטם המלא
עכשיו זה רשמי: דרישת הוויזה לקולומביה עבור ישראלים תבוטל בקרוב
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
אזהרה לטסים לאיטליה: שיבושים וביטולי טיסות ברחבי המדינה לאייטם המלא
אזהרה לטסים לאיטליה: שיבושים וביטולי טיסות ברחבי המדינה
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני יומיים
בצל המלחמה באיראן: שר החוץ של המדינה הידידותית הגיע לביקור תמיכה בישראל לאייטם המלא
בצל המלחמה באיראן: שר החוץ של המדינה הידידותית הגיע לביקור תמיכה בישראל
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 5 ימים
אזהרה חמורה במדינה הפופולרית: סכנה ממשית לתיירים ומקומיים ב-16 ערים לאייטם המלא
אזהרה חמורה במדינה הפופולרית: סכנה ממשית לתיירים ומקומיים ב-16 ערים
חדשות התיירות
חדשות התיירות
לפני 5 ימים
סופ"ש עמוס בנתב"ג: רשות שדות התעופה מפרסמת המלצות למגיעים עם רכב לאייטם המלא
סופ"ש עמוס בנתב"ג: רשות שדות התעופה מפרסמת המלצות למגיעים עם רכב
פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל
ברוכים הבאים ל-Travel Maker, הפודקאסט של למטייל על כל מה שחם בתיירות בארץ ובעולם. פודקאסט למטייל
פודקאסט למטייל