שמי רחל ואני מדריכת טיולים, סטודנטית להיסטוריה ובעלת צימרים ברמת הגולן. סקוטפיל היא מילה חדשה שהומצאה זה עתה על ידי. כולכם מכירים את המילה אנגלופיל שמשמעותה היא אוהב אנגליה, וכמובן את המילה פרנקופיל שמתארת את אוהבי צרפת. אז אם יש אנגלופיל ויש פרנקופיל, מעכשיו יש גם סקוטפיל שמשמעותה - אוהב סקוטלנד. האיים הבריטים תמיד נקשרו בדמיוני עם סיפורי אבירים, מלכים ונסיכות קסומות, ובמיוחד סקוטלנד ואירלנד עם ההיסטוריה והמסורת הארוכה וסיפורי האגדות הרבים. במהלך לימודי בקורס מדריכי טיולים, עבודת הגמר שכתבתי הייתה על (איך לא) סקוטלנד. תוך כדי כתיבת העבודה נחשפתי לארץ קסומה עם היסטוריה ותרבות עשירה שלא תמיד נחשפת לציבור הרחב. טיול בסקוטלנד בעקבות העבודה שכתבתי גילתה מקום קסום, פראי ואנשים לבביים, חיכניים ואוהבי חיים. בבלוג זה אכתוב את הגיגיי בנושא ואביא לידי ביטוי את הסקוטפיליות שבי. וכמובן גם סיפורים ממקומות אחרים בעולם בהם ביקרתי.

חווית הקרוז שלי

תמונה ראשית עבור: חווית הקרוז שלי
ROYAL PRINCESS עוגנת ב-INVERGORDON (צילום: רחל נווה)

טיולי קרוז אף פעם לא דיברו אלי. תמיד ראיתי את הקרוזים כשעמום אמיתי. עד שחוויתי קרוז בעצמי.

אז נכון שאני לא באתי ליהנות אלא לעבוד. כמדריכת טיולים שמלווה קבוצה בטיול מאורגן על קרוז. אבל עדיין, השתחררתי ונהניתי. ואיך אפשר שלא?

אז לרגל מדור הקרוזים החדש של אתר למטייל, אספר על החוויה שלי.

כשקיבלתי את הובלת הקבוצה בקרוז האיים הבריטים בקיץ 2015 הייתי נרגשת, גם בגלל המסלול הייחודי שכל כך קרוב לליבי- מי יכול להגיד לא ללונדון במלון מרכזי, או לביקור נוסף בעונה בסקוטלנד אהובתי? ואת אירלנד המיוחדת איך אפשר לשכוח? ומי בכלל שמע על אי קטן בתעלה בשם גרנזי?

אבל הדובדבן שבקצפת היתה ללא ספק הספינה הגדולה, ה-ROYAL PRINCESS של חברת פרינסס. כבר עם הגעתנו לנמל בסאות'המפטון, כשראינו את המפלצת הלבנה (כפי שכיננו אותה מעכשיו) מחלונות האוטובוס, נשמע רחש של התפעלות בין חברי הקבוצה. הספינה בלטה מעל מבנה הטרמינל על 19 קומותיה ונראתה למרחוק.

בטרמינל, ביעילות שאין כדוגמתה, מסרנו את המזוודות, עשינו צ'ק-אין ועברנו בידוק ביטחוני והופ – אנחנו בספינה. לאחר הנחת התיקים בחדר, התחלתי לתור את הספינה ואני בטוחה שבשבועיים שביליתי על סיפונה לא גיליתי את כל סודותיה.

לאחר תרגול בטחון לכל הנוסעים, עזבה הספינה את הנמל ויצאה לים. ואיזו הרגשה טובה זו להרגיש את המפלצת הגדולה הזו מחליקה על הגלים. למחרת בבוקר כבר עגנו באי גרנזי אחד מאיי התעלה שמשמש מקלט מס. כקבוצה מאורגנת, ירדנו יחד בהנחיית איש ביטחון של הספינה ישר לאוטובוס שחיכה לנו על הרציף. תוכנית הטיול היתה מלאה באתרים שמשלבים את ההיטוריה והתרבות של האי. בסוף היום עוד נשאר לנו זמן לשיטוט קצר במדרחוב ההומה תיירים (3000 מהספינה לבד) של עיר הבירה סט. פיטר פורט.

בערב השני התקיים ברחבת האירועים (הפיאצה) של הספינה ערב הקפטין עם מפל השמפניה המסורתי. כל אורחי הספינה לבושים במיטב מחלצותיהם כפי שיוצאים לערב על השטיח האדום. לאחר מכן ארוחת ערב שלא מביישת אף מסעדת גורמה (וזה כל ערב עם תפריט משתנה).

ובסוף היום, אם עוד נשאר כוח, מופע מרכזי באולם המופעים, קאזינו, דיסקו, סרט תחת הכוכבים, או סתם שיטוט שקט בסיפון העליון. אין רגע דל.

בהמשך השיט זכינו להופעה מיוחדת של מוסיקה אירית, ערב הביטלס, כנר מיוחד שהפך מיד לכוכב והופיע 3 ערבים רצוף במקומות שונים בספינה. וכמובן, סיורי החוף שעליהם הייתי אחראית אני ששילבו הרבה היסטוריה ותרבות של האיים הקסומים האלו.

במשך השיט היו לנו שני ימי ים בהם הספינה לא עגנה בשום נמל ואיפשרה לכולם להירגע ולנוח. לי היא איפשרה למתוח את ארוחת הבוקר על פני שעתיים ויותר מול החלונות הפנוראמיים שנוף הים הניבט מהם פשוט מהפנט. נהנינו גם ממכירת דיוטי פרי ומהרצאות ומפגשי קבוצה שהפרו את כולנו כשכל אחד תרם מניסיונו והידע האישי שלו.

לקראת הערב האחרון, כשהייתי צריכה לארוז חזרה את "בגדי העבודה" גי'נס, נעלי ספורט וטי שירטס וגם את שמלות הערב ונעלי העקב, הצטערתי על סיומה של החוויה אבל הפכתי באחת ל"שבוייה" של קרוזים. אז אני מחכה כבר בכיליון עיניים לקיץ הקרוב ולקרוז הבא באותו מסלול חוויתי.

אם אתם מעוניינים להצטרף אלי, מוזמנים ליצור קשר לפרטים נוספים.

תמונת הפרופיל של racheln20
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של racheln20