גירונה, העיר הקטלנית ביותר בקטלוניה. שמחתי לצאת קצת מהעיר הגדולה בחופשה שלי לברצלונה ובחרתי לקחת סיור יום בגירונה ובמוזיאון של סלבדור דאלי. (המוזיאון מהחוויות המדהימות ביותר שלי בספרד, אבל זה כבר נושא לפוסט אחר) הפעם רציתי לחלוק את קסמייה של העיר גירונה, האשם אגב בהתאהבות שלי בעיר זה המדריך רועי של חברת ארט טוריזם שעשה עבודה יוצאת מן הרגיל וזאת יש לציין!
דמיינו לעצמכם שחזרתם אחורה בזמן ונכנסתם לעיר המוקפת חומות. אמנם מבחוץ היא מרגישה מודרנית לחלוטין אך מהרגע שחציתם את נהר האונייר על אחד מהגשרים הצבעוניים ונכנסתם לתוך חומות העיר העתיקה שם הקסם של העיר כבר יעטוף אתכם. ההיסטוריה המרתקת של העיר, שמתחילה בנסיונות הכיבוש הבלתי פוסקים עקב מיקומה האסטרטגי של העיר (מה שגרם לתושבים לנשק חלק מוזר מאוד בפסל הלביאה המפורסם שידוע כי מעניק הגנה לתושבי העיר) וממשיכה במסע מרתק אל תוך ההיסטוריה היהודית המורגשת עד עצם היום הזה בכל סמטאות העיר העתיקה. המדריך רועי חלק איתנו את הנוחכות החשובה של הרמב”ן בקהילה היהודית העתיקה של גירונה וקטלוניה כולה, ועל הקשר הישיר של גירונה היום לכל נושא ה”קבלה” בזכותו.
ואחרי כל ההיסטוריה המפתיעה של העיר אפשר פשוט להנות מאיזור מיוחד כלכך, מהסמטאות היפות, הגשרים הצבעוניים, בתי קפה על שפת הנהר ומסעדות טאפאס מקומיות. והכי חשוב לחובבי גלידה כמוני היה הטיפ של המדריך על מקום אחד, השייך לשני אחים ממשפחת רוקה הקטאלנית בעלי מספר מסעדות משלן בחבל הארץ אשר פתחו את הגלידריה רוקאמבולאסק (אצרף קישור בסוף) אשר הביאו לי שמחה גדולה בלב כאשר הציעו לי לטעום גלידה בתוך לחמניה מחוממת!!
לסיכום,
אתם בברצלונה? סעו לגירונה, סעו החוצה מהעיר הגדולה, שטפו את העיניים עם החלקים האמיתיים יותר של חבל הארץ היפייפה שמארח אתכם בחופשתכם!
בהחלט אמליץ על חברת ארט טוריזם בברצלונה שנתנה שירות מעולה ומקצועי! ועל רועי המדריך המקסים בעל הידע הלא נגמר והסובלנות המעוררת הערצה.
האתר של החברה:
הגלידריה המהממת: