יום שני 28.1.18
נפרדים מוואנקה, כל הלילה ירד גשם והבוקר נראה יבש ומבטיח. אנחנו נוסעים לארץ הפיורדים , נוסעים לקווינסטאון. עיר גדולה במושגי ניו זילנד. עיר האטרקציות האתגריות.
נסענו דרך cardorona. ליד מבשלת הוודקה ג'ין וויסקי והליקרים . במבנה יפיפה בתוך גן
גדר עליה תלויות מאות חזיות . מודעות לסרטן השד וקריאה לתרומה.
הבנו שלא ברור מי היו הראשונים שתלו חזיות. היה ניסיון להורידן. כיום הגדר מלאה בחזיות מכל הצבעים גדלים וסוגים.
נכנסנו למבשלת. קיבל את פנינו אחד מעובדים. כשהתברר לו שאנחנו מישראל אמר: לכם יש משקה מתפוזים ושוקולד.
התכוון למשקה הסברה מאז קום המדינה.
אמרתי לו שזה ממש כבר לו המשקה הלאומי.
שאל: אז מה שותים בישראל,
קיבל הרצאה קטנה על ייקבי הגולן.
המשכנו בדרכנו, הפעם ללא טעימות בכל זאת עשר בבוקר.
בדרך פריחת התורמוסים, לקראת סיום הפריחה. הדרך עקלקלה ומתפתלת ולא יכולים היינו לצלם. את התורמוסים הצהובים היפיפיים.
עולים לתצפיות מדהימות על העמק.
שלטים על ייקבים ואגם.
נכנסים לאגם Hayes . אגם קטן ומקסים.
הפסקת בוהריים . הברוזים התקבצו לזכות בשאריות ואנחנו נהנינו מהשלווה והיופי.
נכנסנו לייקב AMISFIELD.לקחנו 5 טעימות של יינות מעולים והמשכנו לקווינסטאון. כל סיבוב מגלה עוד מהאגם. וזוכה לקריאות התפעלות ואנחות פולניות של אויי מה שיש להם לניוזילנדים.…
Queensrown
כהרגלינו מתחילים בביקור ב I SITE לבדוק שלא מפסידים כלום באיזור. הצטיידנו במפות ובורשורים.
ויצאנו לחפש מקום ללון ליומיים. החנינו את הרכב בעיר למטה, טיפסנו בעליות קווינסטאון ומצאנו מוטל דירות AMITY QUEENSTOWN.
לא ברור למה הסכימו לבקשתינו לקבל הנחה..ואנחנו בדירת שני חדרים מטבחון
ומרפסת במחיר מציאה לשני לילות.
דירה נחמדה, מאובזרת נקייה.
ירדנו חזרה ועלינו לגונדולה.
נוף משגע של האגם. טיילנו למעלה ,
הכנו ארוחת ערב מושקעת ובריאה.
קפה על המרפסת, השמש צבעה את השמיים בורוד שיפה לה לקווינסטון
יום שלישי 29.1.19
יום בעיר המקסימה הזו, שבאמת משאירה אותנו מלאי שמחה וחיוך כל היום.
כצעירים חסרי מנוח , היה לנו ברור שעושים משהו אקסטרימי. דודי פסל את אפשרות הב נג'י., אני את מצנחי הרחיפה. לא נראה לנו מתאים לעוף מרוגטקה, ולעמוד על זרם מים , נראה מגוחך.
אז מיד בחרנו ב jet boat. סירת תעלולים על המים מקפצת על המים, מסתובבת 360 מעלות, טסה מול העצים ועוצרת בזמן, כמעט ונתקלת בעמודי הגשר והופ מסתובבת הלאה. בקיצור תענוג מצחיק מאתגר ומהנה.
אחרי התענוג, קנינו תמונות שצילמו אותנו וסרט וידאו למזכרת. בינתיים באגם הברווזים עושים לנו הצגה.
מלאי שביעות רצון ואושר, קנינו כרטיסים לאטרקציות הבאות הזמנו שייט למילפורד ולדאוטפול למחר ומחרתיים. )הכל מקרן פ.י.ל להזכירכם פחות ירושה לילדים. )
מאושרים ,יצאנו ברכב דרומה לגלנורקי.
נסיעה לצד האגם wakatipu , שמימיו משתנים מירוק לכחול לטורקיז. ועוטפים אותו הרים גבוהים פשוט תענוג.
עצרנו לטיול רגלי ב bobi cove. ירידה מהכביש למסלול על גדת האגם ובתוך היער. תענוג.
תופעה מעניינת שגילינו, חתונות של סינים בניו זילנד. בגרנוקי צילומי כלה סינית על גדות האגם עם מעודדים סינים רבים. האגם כל כך יפה.
בדרך לגרנוקי ראינו שלט little paradise.גן מיוחד.
החלטנו ששם נעשה הפסקת קפה.
אכן גן עדן.
גן וצימרים שבנו זוג, תומס שוויצרי ואשתו הפיליפינית כריסטי.
הוא אומן פסל.
פשוט מקום מיוחד במינו.
הגנים פורחים במאות סוגי צמחים. טווסים, ברווזים מסתובבים מלא פרחי ליליות.
הסיור בגן כרוך בתשלום.
ראינו שלט שהמקום למכירה שאלנו את כריסטי והיא ענתה שאכן בלב שבור אחרי 26 שנים הם חושבים לפרוש מהמקום והגן .
אז עד שזה קורה כדאי למי שמגיע להכנס. חוויה מיוחדת .
הגענו לחדר בשבע בערב. ארוחת ערב ויצאנו לעיר לגנים לראות את השקיעה.
בכניסה לגנים על הטיילת מאות יושבים על החוף, בככר, שותים, מלקקים גלידה,שרים, הופעות רחוב וכלם מחכים לשקיעה. השקיעה מאוחרת בסביבות 21:30.
פגשנו בחור ישראלי ושוחחנו איתו. מצאתי בחור סיני שהעמיד את המצלמה על החוף בזווית מקצועית. מיד התישבתי לידו. השמים נצבעו בזהב. ואז מההר קבוצת צונחים במצנחי רחיפה עשו הצגה לקהל. ירדו מההר באקרובטיקה וצנחו ממש על החוף בין האנשים והכל בזמן שהשמש צובעת את השמיים והים. ואוווו איזו התרגשות באוויר.
סיימנו את הערב בביקור בסניף גלידת פטגוניה הזכורה לטוב מוואנקה.