חזרנו זה מכבר מטיול של 9 ימים בגאורגיה, שני זוגות חברים בשנות ה-50 לחיינו. בהמלצה של ישראלים רבים אחרים חברנו לסאני המדריך-נהג שגם היה השותף שלי לתכנון הטיול בתפירה אישית.
סאני בנה עבורנו מסלול מגוון ומאוזן, ששילב בצורה נהדרת בין טבע עוצמתי, טרקים ונופים מרהיבים, כפרים אותנטיים, אתרי מורשת, יקבים, אוכל גאורגי מצוין ומקומות לינה מיוחדים. במהלך הטיול הגענו בין היתר למסטיה ואושגולי שבחבל סוונטי, לקרחון שחארה, לקניוני אוקאצה ומרטווילי, לבורג'ומי, קזבגי, עמק טרוסו, מצחתה וטביליסי. חוץ מיום הנחיתה וההמראה חזרה כל הטיול היה בטבע הגאורגי המדהים. המסלול היה מתוכנן היטב ואפשר לנו לחוות את גאורגיה על כל גווניה דרך הג'יפ, ברגליים ואפילו מהאוויר (עשינו לראשונה PARAGLIDING (מצנחי רחיפה בעמק גאודורי).
מעבר לבניית המסלול עצמו, סאני היה גורם מרכזי בהצלחת הטיול. הוא אוהב ישראל (ואפילו ביקר כאן פעמיים), מכיר היטב את המנטליות הישראלית, דובר מעט עברית ויודע להתאים את הטיול בדיוק לרצונות ולקצב של המטייל הישראלי. לאורך כל הדרך הוא גילה מקצועיות, סבלנות, ידע רב והיכרות מעמיקה עם המקומות המיוחדים שפחות מגיעים אליהם בטיולים סטנדרטיים. סאני יודע להיצמד לתכנון אבל להיות גמיש כאשר נדרש (באחד האתרים שתוכנן לטיול סוסים ולינה היה מושלג באופן קיצוני וביחד בחרנו פעילות חלופית מהנה לא פחות).
הרגשנו שאנחנו לא מטיילים עם נהג בלבד, אלא עם אדם שאכפת לו באמת שהאורחים שלו ייהנו ויחזרו עם חוויה בלתי נשכחת. בזכותו נחשפנו לתרבות המקומית, לאנשים, למטבח הגאורגי ולנופים עוצרי נשימה שלא היינו מגיעים אליהם לבד.
עברו כבר כמה ימים מאז שחזרנו, ואנחנו עדיין מוצאים את עצמנו מדברים על החוויות, הנופים והאנשים שפגשנו בדרך. תודה סאני על טיול בלתי נשכח.
אני מצרף את מספר הטלפון של סאני והוא זמין בווטסאפ: 995574280606+ או במייל: [email protected]