מדריד- טיול באווירה אחרת, 4 לילות בעיר רגועה ומקסימה

תמונה ראשית עבור: מדריד- טיול באווירה אחרת, 4 לילות בעיר רגועה ומקסימה

מדריד- טיול באווירה אחרת, 4 לילות בעיר רגועה ומקסימה

אז זהו...כבר כמה שנים בעלי היקר אומר לי כדאי לנסוע למדריד, ואני מתלבטת ובסוף אנחנו מחליטים לנסוע למקום אחר. הפעם החלטנו כבר לפני מספר חודשים שאנחנו נוסעים באפריל למדריד. אחותי היקרה הצטרפה אלינו כך שהיינו שלושה מבוגרים שבאנו לראות את מדריד.

היום הראשון היה אמור להתחיל בטיסה בשעה 6:00 בבוקר, עלינו למטוס בכיף ואז התברר שישנה בעיה והקברניט עדכן שהתקלה תתוקן רק עוד כמה שעות כך שאנו עוברים למטוס אחר. ההחלפה לקחה כשעתיים ובסוף הגענו למדריד בשעה 14:00 בצהריים במקום בשעה 10:00 בבוקר.

הגענו למלון מקסים , התארחנו במלון NH ממש בסמיכות לככר סנטה אנה, כ-300 מטר מפוארטה דה סול. המיקום היה נהדר. ירדנו מהמלון ומצאנו את עצמנו תוך דקות במרכז העניינים.

מזג האוויר היה שמשי, רוח נעימה עם שמש מחממת והתחלנו להסתובב במדריד.

התחלנו להסתובב בפוארטה דל סול וברחובות הסמוכים , מדרחובים מלאים בחנויות נעליים, ובחנויות של נעלי ספורט ובגדי ספורט, ומדי מספר בניינים אנחנו רואים את הכולבו של הקורט אינגלס. המשכנו ללכת עוד מספר דקות ובתוך המדרחובים מאות אנשים מסתובבים והגענו לכיכר קולון ולאחריה הגענו לרחוב הראשי הגרנד ויה. בגרנד ויה ישנן כל חנויות המותגים שאנחנו מכירים: זארה, מנגו, h&m וכמובן חנות ענקים של פרימארק האנגלית. חמש קומות של כיף , תמיד כיף להיכנס לפרימארק אבל בגרנד ויה החוויה מתעצמת , גם המחירים הנמוכים להפליא כמו בכל חנות פרימארק אך העיצוב החדיש והאווירה של חנויות יוקרה עם מחירים נמוכים מוציא את כולם עם שקיות גדולות ומלאות בכל טוב.

המשכנו במעלה הרחוב והגענו לתיאטרון בו מציגים את מלך האריות, המוני אנשים צובאים על התיאטרון וממתינים להיכנס להצגה...יום ראשון כבר אמרנו.. אז כולם בחופש. מחר נבין שבעצם מדריד זאת חופשה אחת גדולה וכל הזמן כולם בחופש.

עוד כ-200 מטר והגענו לכיכר אספניה. בכיכר מסיבה גדולה, באותו יום ראשון התקיים שוק גדול ובו הוצגו דוכנים עם בגדים, צעיפים, מיניאטורות וכובעים. בכיכר מזרקה גדולה עם הרבה מאוד ספסלים ובמרכז הכיכר מוצגת אנדטרה לזכרו של הסופר הספרדי מיגל דה סרוואנטס, כן זהו הסופר של הרומן המפורסם של דון קישוט וסנצ'ו פנצ'ו . ישבנו לנו בכיף באחד הספסלים והסתכלנו על ההמולה העליזה בכיכר ועל התנועה הסואנת ברחוב גרנד ויה ... התחלנו להרגיש אנחנו בחופשה..

חזרנו חזרה למלון והיום לא נגמר...האור במדריד נמשך עד השעה שמונה וחצי ולפני ששמים לב האור הטבעי מתחלף בהרבה מאוד נורות חשמליות, כל הרחובות מסביב מוארים ואנחנו מרגישים שהיום לא נגמר , כך שלמרות שהגענו בצהריים למדריד , היום היה מהנה ומיצינו את היום כולו.

ביום השני קמנו בבוקר והצטרפנו לסיור בעברית של חברת רגוניס טורס. אמנם ביום הראשון התחייבו לקחת אותנו משדה התעופה ולא הגיעו, אך לנוכח סמס שקבלנו מאינה מהחברה עם התנצלותה שלא הגיעו, הבנו שיכולות לקרות תקלות אז ניתן להם הזדמנות נוספת, ובאמת היה כדאי.

התחלנו את הסיור עם דניאל המדריכה בשעה עשר בכיכר פוארטה דל סול, דניאל הינה ישראלית שגרה כבר 10 שנים במדריד והיא לקחה אותנו לסיור של כשלוש שעות בעיר העתיקה של מדריד.

ממליצה מאוד על הטיול בעברית, הוסיף לנו רבות , גם מבנים שראינו ביום הקודם, פתאום קבלו משמעות אחרת בסיור ועם הסיפורים ששמעו מדניאל.

התחלנו את הסיור כאמור בפוארטה דל סול עם הפסל של הדובה ועץ המדרידי –דניאל הסבירה כי כל מי שנוגע בכף רגלה השמאלית של הדוב יזכה למזל טוב, אז כמובן כולנו הצטלמנו

הסבירו לנו כי חשוב לשים לב, הכיכר מלאה צועניות אשר מבקשות נדבות ובלי לשים לב לוקחות את הארנקים, ולכן חשוב להיזהר וללכת עם תיקים צמודים לגוף וסגורים.

התחלנו בסיור, דרך הרחוב הראשי מאיור, הגענו לכיכר מאיור- הכיכר העתיקה שהשתמרה מאז ימי המלך פיליפ (פסלו מופיע במרכז הכיכר) הכיכר מלאה חנויות ובתי קפה, בבוקר יחסית אין הרבה אנשים, אבל כשחזרנו אחה"צ לכיכר היו הרבה אנשים והיה כיף להסתובב ולקנות מזכרות

מהכיכר המשכנו לכיוון שוק סן-מיגל, חוויה מאוד ממולצת, השוק מקורה ודומה לשוק של שרונה מרקט, שתינו סנגריה ואכלנו זיתים ממולאים... השוק מלא דוכני בוטיק עם אוכל שלא תמיד התאים לנו, אבל היה כיף להסתכל על הסדר ועל האריזות של המוצרים, הכל שם מסודר ומאורגן באופן שנותן לך הנאה וכיף בשוק. ממליצה בחום על סיבוב בשוק, אנחנו חזרנו אליו פעם נוספת ביום למחרת..

דניאל המדריכה אמרה לנו לאכול מעט בשוק... היא כבר לוקחת אותנו לחנות בה מייצרים ממתקים משקדים ולאחריה לקונדיטוריה הכי טעימה במדריד שם קונים צורוס חם עם סירופ שוקולד ..יאמי... (שכחנו לצלם...קרדיט לאתר “השף הלבן”)

אמרתי לבעלי לקנות לנו שלוש מנות.. לא הבנו שכל מנה זה 6 חתיכות של צ'ורוס חם...אז טעים מאוד אבל כמה אפשר לאכול...כבר אכלנו קצת בשוק, וקצת בחנות השקדים... נתנו את הצ'ורוס עם השוקולד החם להומלס שהיה ברחוב והתענגנו על החיוך הגדול שהיה על פניו כאשר ראה מה קיבל... הוא קרא לעוד חבר וביחד ישבו על הספסל ואכלו מהצ'ורוס החם.....אז בסוף יצא לטובה שקנינו כל כך הרבה..

הגענו למדרחוב המוביל לכיכר האופרה, שם ראינו את הפסל של איזבל הסקונדו (איזבל השניה) מלכת מדריד שהאגדה מספרת שבנתה את בניין האופרה על מנת לשמוע את הצעקות של בעלה...אבל חוץ מהסיפורים...בית האופרה משמש היום כבית אופרה מהודר שרבים מגיעים בערב לראות בו מופע טוב...לנו פחות התאים, אבל מומלץ להגיע לכיכר האופרה.

מאחורי הכיכר שוכן הארמון המלכותי, שם בגנים ראינו את הפסלים של המלכים הקודמים והמדריכה ספרה לנו על בית המלוכה ועל המלכים הנוכחיים המלך פיליפ ואשתו לטיסיה שהינה עיתונאית שפגשה את הנסיך והתאהבה בו והמלך חואן קרלוס והמלכה ריינה סופיה אישרו את השידוך ...סיפור סינדרלה מודרנית....דניאל סיפרה שהמלך והמלכה מגיעים למרכז מדריד לעיתים לצילום עם ההמונים...אבל כנראה לא היום.

ליד הארמון המוני אנשים מסתובבים חלקם פסלים אנושיים וחלקם תיירים....

מול הארמון ישנה הכנסיה של בית המלוכה, נכנסו לכנסיה, כנסיה מרשימה כדאי להיכנס ולבקר.

אכלנו במסעדה קטנה וחמודה בשם קפה וטאפס ....בסוף מתברר כי זוהי רשת שנמצאת כמעט בכל פינת רחוב, מומלץ בחום אכלנו שם מרק קישואים ובטטה עם קרוטונים, פיצה ופסטה.

למחרת, לקחנו את אוטובוס התיירים של מדריד, לאוטובוס שני מסלולים (ROTE) , מספר 1 ומספר 2. חשבנו שכדאי לקחת את האוטובוס ולכן קנינו כרטיס ליומיים , עלות כרטיס ליום 21 אירו וליומיים 25 אירו. יום אחד מספיק בהחלט, המסלול הראשון במרכז העיר מקסים וממצה, הסיור השני ארוך ומיגע ...ובשלב מסויים עצרנו והתחלנו ללכת ברגל, מומלץ לקחת ליום א

האווירה של מדריד מיוחדת, ביום השני אתה קם מוקדם, ומבין שבעצם אין צורך ללכת לאכול בשעה שמונה, כי כל העיר קמה ומתעוררת לחיים רק בסביבות עשר וחצי בבוקר לא לפני כן...

לעיר יש קצב של רוגע, איך אמרה המדריכה מתחילים ללמוד בשעה 10:00 עם ארבע שעות ספורט ביום ....הכל בקצב רגוע, ביום הראשון קצת מבלבל וביום השלישי והרביעי כבר נהננו מהחוויה..

בצהריים המאוחרות נכנסים לחדר ונחים שעה שעתיים ובסביבות שש יוצאים שוב לכיכר ולמרכז כי השמש עדיין מאירה בשמיים ובתי הקפה מלאים וכיף לשבת ולהסתכל תוך שתיית דיאט קולה קרה עם קרח ולא לעשות כלום... פשוט אווירה אחרת של טיול, כיף עם רוגע ונחת...

ביום הרביעי קמנו בכל זאת מוקדם...כי רצינו להגיע לקניון קסאנדו אשר נמצא מחוץ למדריד ( כ23 ק"מ מחוץ לעיר) ראיתי באינטרנט כי אפשר להגיע במטרו ולאחריו להחליף לאוטובוס, כאשר קמנו והתייעצנו עם הפקיד הנחמד בקבלה של המלון, הפקיד הסביר כי לא כדאי לקחת אוטובוס ומטרו כי מחכים הרבה זמן לאוטובוס...המליץ לקחת מונית במיוחד לנוכח העובדה שאנו שלושה מבוגרים...אז שמענו בקולו ונסענו במונית.

הגענו לקניון, קניון שתי קומות שלא נגמר....כל החנויות שראינו בגרנד ויה ועוד... בנוסף, מדרון של סקי באמצע הקניון, הסתכלנו ולא האמנו...שמש וחם בחוץ אבל באמצע הקניון מסלול מפואר של סקי ואנשים בחליפות סקי ובמגלשיים עולם למדרון וגולשים ממנו...

הסתובבנו בקניון עד שעות הצהריים, למטה יש חלק נכבד של הקומה מוקדם לאוכל, ישבנו במסעדה שנקראת הוליווד ואכלנו המבורגר טעים..

כאשר נסענו במונית לקניון לקחנו מהנהג את מספר הטלפון שלו על מנת שנוכל לחזור איתו...התקשרנו לנהג לא ענה ושלח לנו הודעה שנמצא בנהיגה ולא יכול לענות כרגע.... שאלנו בקניון כיצד ממתינים למונית, הפנו אותנו לשלט של מוניות, עמדנו וחיכינו ואף אחד לא הגיע... ניסינו לחפש אוטובוס מחוץ לקניון וראינו אוטובוס שנוסע לתחנת הרכבת במדריד... מזל שבסוף בעלי ראה מונית שנכנסת לקניון ורצנו ותפשנו אותה אחרת היינו מגיעים עוד שעתיים בחזרה למלון... למרות הקושי להגיע ממליצה על הקניון במידה ויש זמן.

למחרת ביום החמישי, אורזים וחוזרים לארץ...חזרנו עם החברה הישראלית, הם הגיעו הפעם אפילו לפני הזמן, הנהג הגיע עם מיניבוס מהודר ולקח לנו את המזוודות ...הנסיעה חזרה התעכבה בשעה ...הגענו בסביבות השעה חמש וחצי אחה"צ לישראל שמחים, רגועים ומרוצים.

תודה לבעלי על התמונות היפות...

תמונת הפרופיל של adi2013
צפייה בפרופיל שליחת הודעה הבלוג של adi2013

הזמנת טיסות, מלונות, אטרקציות ועוד שירותים למדריד

לפני שעתיים
אחרי יומיים בלבד: וויז אייר שבה היום לפעילות מלאה בישראל לאייטם המלא
אחרי יומיים בלבד: וויז אייר שבה היום לפעילות מלאה בישראל
קנדה נגד בוסניה: מי מנצחת בקרב על החופשה? לאייטם המלא
קנדה נגד בוסניה: מי מנצחת בקרב על החופשה?
מי קריסטל משגעים ומצוקים פראיים: הכירו את האי הסודי של האיטלקים לאייטם המלא
"לנסיעות חיוניות בלבד": מדינות בעולם מחמירות את אזהרת המסע לישראל לאייטם המלא
"לנסיעות חיוניות בלבד": מדינות בעולם מחמירות את אזהרת המסע לישראל
טסים עם ארקיע? אלה השינויים במדיניות ההזמנות בעקבות המצב הביטחוני לאייטם המלא
טסים עם ארקיע? אלה השינויים במדיניות ההזמנות בעקבות המצב הביטחוני
האם נתב"ג ימשיך לפעול כרגיל? פיקוד העורף דורש להגביל את מספר השוהים בשדה לאייטם המלא
האם נתב"ג ימשיך לפעול כרגיל? פיקוד העורף דורש להגביל את מספר השוהים בשדה