ארבע שנים אחרי (הבלוג הקודם שלי ), אני חוזרת לעמק אאוסטה באיטליה לשבוע ימים קסום ובהרכב שונה: אחותי ואני. אנחנו מתמקמות במלון דרכים פשוט בעיירה Saint-Pierre עם גישה נוחה לשמורת הטבע המופלאה גראנד פרדיסו. טיול שמורכב מטרקים יומיים בשמורות הטבע של עמק אאוסטה. מזג האוויר בימים האחרונים של אוגוסט ותחילת ספטמבר, אידיאלים להליכה במידה ולא יורד גשם (במהלך השבוע שלנו ירד גשם קל רק ביום אחד). רוב הימים היה סביב 20 מעלות צלסיוז.
תכנון הימים:
יום 1: נחיתה במילנו, נסיעה לעמק אאוסטה עם עצירה בעיירה IVREA
יום 2: שני מסלולים בעמק Val di Cogne ( מסלול 8 ומסלול 22)
יום 3 : טיול לאגם לואי. נקודת התחלה Lillaz (מסלול 12+ 13)
יום 4: גשום -עיירה קרומאייר ומעיינות המרפא QC Terme- Saint Didier (לא להחמיץ!)
יום 5: מנוחה במסלול קצר בעמק Valsavarenche ואחה”צ בעיירה AOSTA
יום 6: עמק Valsavarenche מסלול 3+3A
יום 7: שמורת הטבע MONT AVIC חלק ממסלול 5C
יום 8: נסיעה לשדה תעופה עם עצירה לקניות בקניון IL Centro
התארגנויות וכאלו במהלך הטיול: רוב מסלולי ההליכה כוללים טיפוס רציני (ממוצע של 750 מטר ) ואחריו ירידה של כל הגובה, ולכן יש צורך להיות בכושר ועם ברכיים בריאות :). האיטלקים מעריכים מסלול גם לפי קושי (אנחנו צעדנו לרוב בקושי E) וגם על פי זמן. בימים הראשונים לקח לנו פי 3 ! זמן לעבור את המסלול. מיום ליום השתפרנו כי למדנו לחלק את הכוח. יש צורך להגיע מצוידים בנעלי הליכה טובות, רצוי מאד להשתמש במקלות, תיקי גב שנושאים בהם בנוחות 3 ליטר מים ואוכל להליכה של יום שלם (אנחנו צעדנו כל יום בין 9-5 שעות).
תאור הימים במעט מילים והרבה תמונות:
יום 1: אנחנו נוחתות בצהרים בשדה התעופה ליד מילנו, שוכרות את הרכב ויוצאות לדרך. נסיעה של שעה וקצת עד העיירה IVREA. אנחנו מגיעות בשעת הסייסטה ונזכרות בחוק הראשון באיטליה: אין לכם מה להסתובב בעיירות בין השעות אחת לארבע אחרי צהריים אם אתם מצפים למצוא חנויות ומסעדות פתוחות. העיר עצמה נחמדה ובעיקר אנחנו מוצאים סניף של דקטלון (חנות ספורט זולה) ושם אני מתחדשת בנעלי הליכה טובות. משם אנחנו ממשיכות לנסוע בתוך עמק אאוסטה בכביש הצדדי SS26. כביש יפה ואיטי שחוצה את כל העמק. אנחנו מגיעות למלון בשבע בערב רעבות ועייפות. ארוחת ערב במסעדה ממול המלון.
יום 2: נסיעה של בערך חצי שעה לעיירה המקסימה cogne. עצירה בinformation כדי לרכוש מפה מפורטת עם מסלולי הטיולים. מסלול ראשון- מסלול מספר 8 שיוצא מתוך העיירה Gimillian. המסלול מתפצל להרבה מאד מסלולים ארוכים ואנחנו הולכות רק בתחילתו עד המפל וחוזרות (סה”כ שעתיים- שלוש הליכה עם המון עצירות בנוף המקסים)
חוזרות לאוטו ונוסעות לValnontey למסלול 22 המקסים (שכבר צעדתי בו בפעם הקודמת אבל הנוף אינו משעמם אף פעם). גם במסלול הזה אנחנו צועדות עד מתי שנמאס.
יום מספר 3:
אנחנו מרגישות מוכנות למסלול הטיפוס הרציני הראשון שלנו. פנינו ל Lago di Loie שנמצא מעל מפלי לילז. אנחנו צועדות בעלייה תלולה במסלול 12 וכאשר אנחנו מגיעות לנקודה הגבוהה ביותר ממש מעל האגם הקטנציק בגובה 2350, אנחנו מקבלות החלטה שלא לחזור באותה דרך אלה לחזור לעיירה עם מסלול 13. המסלול מדהים ביופיו אבל ארוך מאד באופן שלא צפינו. אנחנו מגיעות חזרה לעיירה אחרי 9.5 שעות. ממש בקצה המסלול בעיירה יש בית קפה קטן ומקסים. היה שווה כל המאמץ.
יום מספר 4: מזג האויר גשום וערפילי מאפשר לנו לנוח ללא ייסורי מצפון. אנחנו נוסעות לעיירה המקסימה קורמאייר ומשוטטות בגשם דק. אחרי קפה קצר, אנחנו מחליטות לנסוע עם הכביש לעמק Ferret אבל מגלות מהר מאד שלא רואים כלום ממטר.
משם אנחנו נוסעות למעיינות המרפא QC Terme- Saint Didier.
כל ניסיון לתאר את המקום הזה בוודאי ייכשל: אין סוף בריכות מי מרפא חמות חיצוניות ומקורות, סאונות, ג'קוזי, מכל הסוגים וכל המינים. קפיטריה עם כיבוד של פירות ושתייה חופשית. כל מה שצריך להביא זה בגד ים ומסרק ופשוט להתמכר למקום הזה. בילינו שם חמש שעות מפנקות ביותר.
יום מספר 5:יום קריר ואפור, אנחנו נוסעות לעמק Valsavarenche חונות בעיירה DEGIOZ וצועדות לצד הנחל במסלול עממי מספר 15. אחרי הליכה קצרה וחזרה לאוטו אנחנו נוסעות למלון לנוח ואחר הצהרים יוצאות למרכז העיר AOSTA לשיטוט בעיר המקסימה ולארוחת ערב.
יום מספר 6: יוצאות בסביבות 8 בבוקר (אחרי הצטיידות במאפייה שמתחת למלון) לעמק Valsavarenche, בקצה העמק יש חניה גדולה שמשם מתחילים המון מסלולים. אנחנו יוצאות מהאוטו כשמד הטמפרטורה מראה 0 מעלות. לא באתי ערוכה לקור הזה ואני מנסה לאלתר בגדים חמים ולהלוות מהאחות המאורגנת:).פנינו למסלול מספר 3 בתחילתו ואחר כך צעידה במסלול 3A עד לאגם קטנציק מדהים ביופיו Plan Borgno. הטיפוס מאד תלול ומהר מאד אנחנו מתחממות. הדרך מקסימה כשברקע הרים מושלגים. בדרך אנחנו רואים איילים ושפני סלע ענקיים ופרוותים. באגם פורחים פרחים שנראים כמו סביונים.
יום מספר 7: אנחנו נוסעות לשמורת הטבע Mont Avic שנמצא בתחילת עמק אאוסטה (לכיוון מילאנו). נסיעה כ40 דקות לעיירה Fabbrica ומשם מתחיל הכביש לטפס בפיתולים, מפחידים שמאתגרים את הנהיגה שלי, עד לChampdepraz. שם בהרים המדהימים אנחנו חונות ליד מרכז המבקרים הגדול. יחד עם הבחורה הנחמדה במרכז המבקרים אנחנו מחליטות לצעוד חלק ממסלול 5C עד Lac de Servaz. מסלול יחסית נוח להליכה אבל גם הוא כרוך בטיפוס של 600 מטר בערך. אנחנו מפתיעות את עצמנו ועוברות את המסלול בזמן שהאיטלקים העריכו שייקח. זה מאד משמח בהתחשב בעובדה שביום השני לקח לנו פי 3 זמן לסיים את המסלול.
שמורת הטבע הזאת יפה מאד ואולי שווה להקדיש לה יותר ימים ואף ללון בקרבתה.
יום אחרון- מספר 8 : אנחנו אורזות ומתארגנות באיטיות ויוצאות בדרכנו חזרה לשדה התעופה. התכנון שלנו הוא לנסוע באוטוסטרדות (היקרות!) עד למול קניות ענק צפונית למילנו IL Centro ומשם להמשיך לשדה התעופה לטיסת ערב חזרה לתל אביב. בפועל היינו תקועים יותר משעה בפקק רציני בגלל תאונה קטנה באוטוסטרדה וכתוצאה מכך נסיעה של שעתיים וחצי הופכת להיות נסיעה של ארבע שעות. הקניון באמת ענק עם סניף של primark מצויין. אנחנו מבלות שם כשעתיים שלוש אבל מרגישות שהיינו צריכות עוד.
מילים לסיכום: עמק אאוסטה מופלא ובהחלט מקום ששווה לחזור אליו. מומלץ בחום.