טיול משפחתי בין דורי בצפון יוון: צוקי מטאורה, כפרי זגוריה, והאי לפקדה.

תמונה ראשית עבור: טיול משפחתי בין דורי בצפון יוון: צוקי מטאורה, כפרי זגוריה, והאי לפקדה.
חופי Lefkada- איילת כהן

קצת רקע כללי על הרכב המשתתפים וסגנון הטיול. יצאנו ליוון בהרכב לא שיגרתי של זוג הורים (45-55), תאומים בני 17.5 וסבתא שלהם בת 70 (אליפות!).

היו כמה הנחות יסוד בתכנון הטיול: לא יהיו מסלולי הליכה ארוכים וקשים, מכיוון שאחד הילדים הוא טבעוני ואנחנו כולנו (חוץ מהסבתא) צמחונים- צריך לשכור בית עם מטבח כדי שיהיה אפשרי לבשל. בבלוג הזה לא תמצאו המלצות על מאכלים מקומיים ומסעדות נהדרות. אנחנו לא חיפשנו ולכן גם לא מצאנו אוכל מקומי טוב. יוון לא פשוטה לטבעונים אבל היא מדהימה בהיבטים אחרים ולכן אוכל לא היה ה-עניין בשבילנו.

מידע על האזור ועל מסלולי הטיול אני מוצאת באתר הנהדר greece-islands.co.il וגם בעל הבית שאנחנו שוכרים בפפיגו מכין לנו תוכנית עם מסלולי טיול לאזור.

וכך תוכנן הטיול: טיסה לאתונה, משם שוכרים רכב גדול ונוסעים לצוקי מטאורה. לילה אחד במלון באזור מטאורה (Kalabaka). משם נוסעים לכפרי זגוריה (ZAGORI). ארבעה לילות בוילה באחד מכפרי זגוריה (Papigo). משם נוסעים ללפקדה (LEFKADA). חמישה לילות בוילה בלפקדה. חזרה לאתונה וטיסה הביתה באותו יום. סה”כ חמשה ימי טיולי טבע וחמשה ימי חופים ונופש "בטן גב".

יום ראשון: טיסת אלעל לאתונה ממריאה ב 7:00 בבוקר. בשעה 9:00 אנחנו נוחתים באתונה. סידורי קבלת רכב ואנחנו יוצאים בדרכנו למנזרים התלויים במטאורה. בדרך אנחנו עוצרים בעיירת חוף יפה בשם Kamena Vurla. נחתנו ביום חם מאד – יולי ביוון. אנחנו מחנים את הרכב קרוב לים ויושבים במסעדה מקומית עם נוף יפה לים אבל עם אוכל לא כל כך מוצלח. הדרך למטאורה ארוכה מאד, כ-5 שעות נסיעה על אוטוסטרדה נוחה אך לא זולה. על כל מקטע של 20-30 ק"מ מבקשים בערך 3 יורו.

הדרך מאד משעממת והשילוב עם עייפות, מכיוון שחצי לילה לא ישנו, עושה את הנסיעה בדרכים לקשה.

בשעה 17:30 אנחנו מתקרבים לצוקי מטאורה ובבת אחת נגלה לעינינו נוף עוצר נשימה. צוקי הסלע האפור בהחלט מצדיקים את הנסיעה הקשה והמשעממת.

אנחנו מניחים את המזוודות במלון הנחמד שמשקיף על הנוף (Hotel Doupiani House), ועולים לראות שקיעה (אחרי 8 בערב) בדרך המנזרים התלויים. שום תיאור לא יכין אותכם לנוף המדהים הזה (ולכן צירפתי תמונות). אנחנו נוסעים ועוצרים לתצפיות על הנוף וליד המנזר הגדול (מטאורון הגדול) אנחנו מחנים, חוצים את הכביש ויורדים למסלול קצרצר להשקיף על הנוף. כאשר אנחנו יורדים מההרים כבר חשוך ואנחנו עוצרים בעיירה המקסימה KALAMBAKA לאכול ארוחת ערב במסעדה.

יום שני

אחרי ארוחת בוקר במלון, אנו מטפסים שוב לדרך המנזרים התלויים. האור השונה של הבוקר נותן נופך שונה לנוף- מקסים גם באור הלבן של הבוקר. אנחנו עוצרים להשקיף בתצפיות קצת שונות ואז יורדים עם הכביש ומתחילים את הדרך לכפרי זגוריה.

כמעט שעה וחצי נסיעה בדרך צדדית ואנחנו עוצרים בעיירה חמודה בשם METSOVO. הכפר כולו מורכב מבתי אבן עתיקים והרבה מסעדות וטברנות נחמדות. לאחר הפסקת קפה ארוכה ונעימה אנחנו ממשיכים את דרכנו ל Papigo. אנחנו נוסעים עוד כשעה וחצי (לא כולל עצירת קניות בסופר ביואנינה). גם בנסיעה זו הדרך עוברת בנוף משעמם ומוזנח. הדרכים ריקות ואנחנו משתוממים לראות שאין רבבות תיירים איתנו.

אחר הצהרים אנחנו מגיעים לכפר המקסים Papigo שם שכרנו בית אבן עתיק מאד עם מטבח מאובזר שמאפשר לנו להתמקם ולהרגיש בבית. בתי הכפר בנויים מאבן (To Spiti Mas). בכפר יש בתי קפה ומסעדות מקסימות והוא יושב בתוך שמורת הטבע המדהימה VIKOS-AOOS.

יום שלישי של הטיול

אנחנו מתחילים את היום עם פנצר בגלגל ולכן התוכנית משתנה. אנחנו מחליפים לגלגל רזרבי ונוסעים כחצי שעה עד לעיירה הקרובה שבה יש פנצריה. כל האירוע מעלה מחשבות על החיים בכפרים המרוחקים האלו והלא נגישים. מה קורה אם משהו חולה או צריך בדיקות דם (יש רופא אחת לשבוע), איפה לומדים הילדים (יסודי בכפר ותיכון ביואנינה שמרוחקת כשעה נסיעה) ועוד שאלות על החיים במקום שעליהם אנחנו מקבלים תשובות מבעל הבית שאנו משכירים.

לאחר תיקון הגלגל אנחנו נוסעים לטיול בנהר VOIDOMATIS. אנחנו חונים ליד הגשר מעל הנחל שנמצא בין הכפר ARISTI לבין הכפר PAPIGO ומתחילים מסלול מ ARISTI BRIDGE לvoidomatis bridge. הטמפרטורה גבוהה מאד ולכן די בתחילת המסלול אנחנו פורשים ומתיישבים ליד הנהר ומנסים להיכנס לטבילה במימי הנהר הצלולים. המים קפואים (6 מעלות) וגם בחום ששורר בחוץ, זה בתי אפשרי לטבול בנהר.

לאחר מכן אנחנו נוסעים לכפר הפצפון מיקרו פפינגו. אנו מסיירים בכפר שיושב על ההר בנוף מדהים ויושבים לשתות אספרסו קר בטברנה. לאחר מכן, בדיוק באמצע הדרך בין הכפר מיקרו פפינגו לכפר פפינגו אנחנו עוצרים בצד הדרך ויוצאים לראות את ערוץ הנחל הקטן שיוצר מעין "בריכות שחיה" קטנות בגבים. לא באמת שוחים שם. טיול קצר ונחמד.

יום רביעי

בלילה יורד גשם ואנחנו מתעוררים לבוקר קר ומעונן. אנחנו נוסעים לכפר Mondendri. בתוך הכפר עובר כביש שמטפס גבוה לנקודת תצפית יפה לערוץ Vikos Gorge. יש לעקוב אחר השלטים שמובילים ל OXIA. בדרך אנו עוברים ליד יער האבנים Forest Stone, יוצאים מהרכב לצלם כמה תמונות וממשיכים לתצפית. בסוף הכביש יש חניה לתצפית. בחניה מחכה לנו חמור נטוש והוא נצמד אלינו בהליכה של 100 מטר עד התצפית היפה על הנוף המרהיב.

אחרי התצפית אנחנו נוסעים לכפר Kipi. ממש לפני הכפר אנחנו כבר רואים את גשרי האבנים העתיקים. עוצרים בצד הדרך ומטפסים על הגשרים העתיקים.

לאחר ביקור בשני גשרים, המשפחה מיצתה את עניין הגשרים ואנחנו נוסעים לכפר KAPESOVO. זהו כפר קטנטן שבנוי על מדרון הר ונראה נטוש בשעה 16:00- שעת הסיסטה . מהחניה אנחנו מזהים למטה בית קפה קטן שצופה על הנוף. ירידה רגלית בין הסמטאות הצרות ומתיישבים בבית קפה שבעלת הבית המבוגרת מתרגלת עלינו את העברית הדלה שהיא כתבה לעצמה בפנקס קטן. משם אנחנו חוזרים לבית שלנו בכפר פפיגו לריטואל של הכנת ארוחת ערב טובה ואחר כך טיול וקפה באחד מבתי הקפה בכפר המקסים שבו אנחנו שוהים.

יום חמישי

את מסלול הטיול הזה אסור לכם לפספס!! ליד העיירה/כפר KONITSA זורם נהר Aoos River. זהו נהר מדהים שצבעו טורקיז שזורם בתוך קניון עמוק. נוף פראי עוצר נשימה.

קצת לפני קוניצה יש שלט שמפנה לOld Stone Bridge גשר האבנים העתיק הגדול ביוון. אנחנו מחנים שם ויוצאים במסלול לעבר Stomio's Monastery. לדעתנו זהו מסלול הטיול היפה ביותר שביקרנו בו באזור זה. הליכה לא קשה ב3.5 ק"מ הראשונים. עוצרים לטבילות בנהר (מים קרים מאד!) ולספיגה של הנוף.

כאשר אנחנו מגיעים לעליות למנזר, אנחנו עוצרים וחוזרים חזרה. ממה שאנחנו יודעים העליות לא קלות אבל בסופם (עוד 2 ק"מ לכל כיוון)מגיעים למנזר שמשקיף על הנוף.

לאחר המסלול אנחנו נוסעים לעיירה קוניצה. עם הכביש שחוצה את העיירה אנחנו מטפסים עד למעלה ומגיעים ל"מרכז" העיירה שבו בתי קפה ומסעדות. אנחנו מוצאים שלט שמפנה לנקודת תצפית על כל העמק ושם ממוקם בית קפה נחמד שמתאים בדיוק להפסקת הקפה היומית.

העיירה קוניצה נראית שונה מהכפרים של זגוריה. הבנייה בה חדשה עם בתי קרקע מטופחים. בעל הבית שלנו הסביר לנו שהעיירה נבנתה מחדש לאחר שהנאצים במלחמת העולם השנייה, שרפו את כולה.

יום שישי

אנחנו נפרדים בעצב מהבית ומבעל הבית המקסים שאירח אותנו כל כך יפה ומתחילים בנסיעה ללפקדה LEFKADA. האי היפה הזה מחובר בכביש ליבשת יוון. הנסיעה לוקחת 3.5 שעות ואנחנו מוסיפים לה עצירה בעיר יואנינה Ioannina (לא ממש הקדשנו לעיר הזאת כך שאין לי המלצות מיוחדות).

לפקדה מרוחקת כ5-6 שעות נסיעה מאתונה בכבישים לא נעימים (עובדים על אוטוסטרדה) ובנוף משמים. לדעתי האי הזה הוא כל כך קסום ואם לא מתאים לכם לנסוע כל כך הרבה שעות אז יש אפשרות לקחת טיסה פנימית מאתונה ליואנינה (2.5 שעות משם ללפקדה) ויש גם שדה תעופה קטנטן במרחק 20 דקות Airpo Aktio

אנחנו מגיעים אחה"צ לוילה ששכרנו בלפקדה ליד החוף Kathisma. בתמונות הווילה נראית מבטיחה עם ברכת שחיה קטנה ונוף לים. בפועל אנחנו פחות נהנים בה (מטבח קטן ללא כלים לבשל, ועוד כמה קלקולים ).

בלפקדה אנחנו עובדים ל”מוד” של חופשת בטן גב. בלפקדה יש חופים עוצרי נשימה ומקומות מקסימים לבלות בהם את אחה”צ. פשוט לבחור כל יום חוף אחר וליהנות מחופשה מדהימה.

חוף Kathisma

כדאי להגיע עד שעה 10 בבוקר לחופים. בערך בשעה 12 מתמלאים החופים. בחוף יש מיטות שיזוף ושמשיות לרוב והם בחינם. בחוף זה יש מסעדות ובתי קפה שהמלצרים שלהם באים עד קו המים כדי להציע את מרכולתם.

חוף Porto Katsiki

הנסיעה לחוף הדרומי הזה עוברת בדרך צרה עם פיתולים רבים וכביש משובש. אסור לכם לוותר על ביקור בחוף הזה. זהו החוף היפה ביותר שראינו. כדי להגיע מהחניה (בתשלום- באופן מפתיע ולא אופייני ליוון) לחוף, יש לרדת במדרגות תלולות. עד השעה אחת בצהריים החוף מוצל לחלוטין מהצוק. המים צלולים בצבע טורקיז מהמם. החוף מורכב מאבנים קטנות ומכאיבות ולא מחול ים. רצוי לבוא עם נעלי צלילה שתוכלו לצאת ולהיכנס מהים ללא בעיה. גם ובעיקר בחוף זה אני ממליצה להגיע בבוקר. בצהרים החוף הופך עמוס והחוויה פחות כיפית.

חוף Egremni- כביש הגישה אליו היה חסום לגמרי ממפולת אבנים.

היה קשה להבין איך לא תיקנו את הגישה לפני העונה המתויירת

חוף Ponti במפרץ Vasilikis

זהו החוף לספורט ימי. אנחנו השכרנו שם SUP. בתי המלון שממוקמים על החוף מציעים שמשיות ומיטות חינם ומלצרים נחמדים באים להציע אוכל ושתייה. אפשר לבלות שם יום שלם בכיף. החוף נעים עם מים רדודים. צהרים אכלנו במסעדה על הים בעיירה הנחמדה Vasiliki.

ביקור של אחה"צ בעיר לפקדה. חנויות נחמדות ומסעדות לרוב.

שווה להגיע גם לעיירה NIDRI עיירה מלאת תיירים ומסעדות רבות על החוף.

בערב האחרון שלנו בלפקדה אנחנו מבלים בחוף Ag. Nikitas הגישה לחוף היא רגלית במדרחוב שעמוס במסעדות יפות ודוכני תכשיטים. מקום חביב למדי.

יום אחרון לטיול. בבוקר אנחנו יוצאים מלפקדה ומתחילים בנסיעה ארוכה ולא פשוטה לאתונה. לוקח לנו כ 6 שעות (לא כולל עצירה). הטיסה שלנו יוצאת קרוב לאחת בלילה אחרי יום ארוך ומתיש. למרות כל זאת נראה לי שנחזור ללפקדה הקסומה.

תמונת הפרופיל של Ayelet3221669

לא רק סרטונים וריקודים: כך הפכה טיקטוק למנוע החדש לתכנון חופשות לאייטם המלא
לא רק סרטונים וריקודים: כך הפכה טיקטוק למנוע החדש לתכנון חופשות
החופשה מתייקרת: עיר הבירה הפופולרית הכפילה את מס התיירים לאייטם המלא
החופשה מתייקרת: עיר הבירה הפופולרית הכפילה את מס התיירים
תשכחו מכרית צוואר מתנפחת: ענקית התעופה השיקה פיתוח שיעזור לכם לישון בטיסה לאייטם המלא
תשכחו מכרית צוואר מתנפחת: ענקית התעופה השיקה פיתוח שיעזור לכם לישון בטיסה
העצמה נשית בישראייר: שלוש טייסות חדשות הצטרפו לצוות הטיסה לאייטם המלא
העצמה נשית בישראייר: שלוש טייסות חדשות הצטרפו לצוות הטיסה
הקיף את כדור הארץ פעמיים וחצי: המסע האווירי המטורף של נשיא פיפ"א במהלך המונדיאל לאייטם המלא
הקיף את כדור הארץ פעמיים וחצי: המסע האווירי המטורף של נשיא פיפ"א במהלך המונדיאל
בשורה לישראלים: הוויזה לאירופה נדחתה שוב לאייטם המלא
בשורה לישראלים: הוויזה לאירופה נדחתה שוב
עכשיו זה רשמי: דרישת הוויזה לקולומביה עבור ישראלים תבוטל בקרוב לאייטם המלא
עכשיו זה רשמי: דרישת הוויזה לקולומביה עבור ישראלים תבוטל בקרוב
אזהרה לטסים לאיטליה: שיבושים וביטולי טיסות ברחבי המדינה לאייטם המלא
אזהרה לטסים לאיטליה: שיבושים וביטולי טיסות ברחבי המדינה
בצל המלחמה באיראן: שר החוץ של המדינה הידידותית הגיע לביקור תמיכה בישראל לאייטם המלא
בצל המלחמה באיראן: שר החוץ של המדינה הידידותית הגיע לביקור תמיכה בישראל
אזהרה חמורה במדינה הפופולרית: סכנה ממשית לתיירים ומקומיים ב-16 ערים לאייטם המלא