עמק אאוסטה והאלפים הצרפתים

כמה מילים כלליות ורקע עלינו- אנחנו משפחה מטיילת (עם בן חייל שנשאר בארץ) ותאומים (בן ובת) בני 14. כבר 6 שנים אנחנו נוסעים בהרכב משפחתי לטיול קיץ בחו"ל וכל שנה אני מרגישה שאני משתפרת עם ההכנות. בד"כ אני מתחילה לתכנן טיול כחודשיים לפני. אני עצמי חובבת צילום (מצרפת תמונות).
הטיול הזה התחיל מהמחשבה על המון בלאנט (ספוילר- בסוף לא עלינו עליו). ומשם הגעתי לסביבתו. היה לי קשה למצוא חומר על עמק אאוסטה באיטליה (נעזרתי בכרמית וייס ובגיל חסקין) ולכן החלטתי לכתוב יומן טיול. מכיוון שלא ראינו ושמענו ישראלים במשך 10 ימים (ביולי!) חשבתי שלאזור הזה מגיע יותר קרדיט.
 הטיולים שלנו בדרך כלל כוללים השכרת דירה ושם אנחנו מכינים סנביצ'ים מעולים לכל הבוקר-צהריים ואחה"צ -ערב כאשר חוזרים מהטיולים אני מבשלת ארוחות ערב מזינות (מטעמי חיסכון וטעם אישי). באזור אאוסטה הדירות מושכרות משבת עד שבת ולכן תכנון הטיול צריך להתחשב בפרט זה.(חוזרת לעמק אאוסטה).
בדיעבד הייתי מקדישה יותר ימים לאנסי (צרפת) המקסימה ואת רוב הימים בעמק אאוסאה הייתי מקדישה לגראנד פרדיסו שהוא מהמם ביופיו ועשיר במסלולים. הטיול הורכב מטיולי טבע למטיבי לכת. למזלנו הילדים שלנו אוהבים ללכת וכבר מיצו את פארקי השעשועים למינהם. עמק אאוסטה אינו בנוי לילדים בני 10 שמחפשים פארקי שעשועים (כי אין בנמצא אפילו אחד גדול (יש פארק חבלים)), אבל הוא מדהים ומומלץ לחובבי הטבע.
 יום ראשון- טיסה לג'נבה (נחיתה ב11 בבוקר)-לוקחים אוטו מהצד הצרפתי (יותר זול) ונוסעים ישירות למלון באנסי -צרפת (כ40 דקות נסיעה). תנומה קלה ויוצאים לעיר ולאגם הנהדר. מבלים אחה"צ חמים במסעדה וברביצה בדשא ליד האגם. אם מחפשים מסעדה כדאי להמשיך קצת לכיוון הקצה הדרומי מערבי של האגם. יש הרבה מסעדות מזמינות לצד הכביש. נוסעים עם האוטו סביב האגם (הקפה של 40 דקות ויופי עד בלי די). חוזרים לעיר בערב כאשר היא מלאה באנשים. הופעות קיץ ברחובות וחגיגה שלמה.
כמה יפה את אנסי
עיר חוגגת בלילה
 .יום שני- התעוררות מאוחרת וחיפוש אחר ארוחת בוקר. מצאנו את המקום הנכון בכביש שסובב את האגם.- סנביץ טעים ועוגות קרואסונים וקפה. אחרי שמילאנו את הבטן נכנסנו לאחד החופים המוסדרים של האגם. שחייה באגם המדהים ובשעות הצהריים המאוחרות יוצאים לכיוון האוסטה. נסיעה של שעתיים דרך מנהרת מון בלאנט (50 יורו לשני הכיוונים-במידה והחזרה היא באותו שבוע)ודרך כבישי אגרה. הגענו לדירה המקסימה בלב העיר העתיקה של AOSTA. הדירה מאובזרת מצוין. נקודת תורפה- חניה קצת רחוקה.
שוחים באגם
 יום שלישי- נוסעים לעמק BREUIL CERVINA עד לעיירה באותו שם. טיפה מסתבכים עם חניה עד שמבינים שצריך לעלות ימינה עם הכביש עד לחניה של הרכבל היחיד שעובד בקיץ. קונים כרטיסים לכולם ומתחילים בטיפוס עד לתחנה השניה. הנוף נהדר והכל מושלג. יורדים חזרה לתחנת הביניים ושם מחליטים לחזור חזרה לעיירה ברגל. לא כל כך ברור מאיפה המסלול הרגלי מתחיל כי אין ממש שילוט אבל לקחנו את המסלול הימני לתחנה (ליד שביל לרוכבי האופניים חובבי האקסטרים). ירידה ארוכה בנוף מושלג ומפלי מים מהפשרת השלגים. אמנם לא מרגישים באותו הרגע אבל למחרת השרירים שהופעלו בירידה מסמנים שעבדנו קשה. ממש בצד היציאה מהעיירה יש אגם קטנטן LAC BLUE. שווה עצירה. אם תעלו קצת רגלית מעל האגם תראו איך ההרים המושלגים משתקפים באגם הקטן.BLUE LAKE
יום רביעי- נוסעים הדירה לכפר ETROUBLES שנכתב עליו שהוא אחד הכפרים היפים באיטליה. סיבוב קטן בכפר הקטנטן (באמת יפה) ואז מחליטים לא להמשיך למעבר סאן ברנרדו אלא לנסוע לאגם ליד BIONAZ.
מטפסים עד האגם LAC DE PLACE MOULIN שזה בעצם אגם מלאכותי שנוצר מסכר ענק.
 יוצאים למסלול הליכה לאורך האגם. מי האגם בצבע טורקיז ברקע הרים מושלגים וכמובן מפלים מכל עבר. מסלול לא קשה כלל אבל אם מגיעים עד קצה האגם זה קצת יותר ארוך (8 ק"מ בערך).
BIONAZ
יום חמישי- פארק גראנד פרדיסו. מאאוסטה נסיעה של 45 דקות ל COGNE ומשם ממשיכים עם הכביש ימינה לעמק VALNONTEY.
 הולכים במסלול מספר 22 עד כמה שהרגלים יגידו די. יוצא כ5.5 ק"מ לכל כיוון בטבע מהמם ביופיו. נהר שוצף למטה,הרים מושלגים מלפנינו בדרך הלוך ומפלים מכל עבר. הליכה הלוך עם טיפוס בסוף אבל המסלול די נוח (מתחיל קל למשפחות עם עגלות). הדרך חזרה כולה ירידה. רצוי להמשיך כמה שיותר הנוף משתלם. בהחלט אחד מפארקי הטבע היפים שהלכנו בהם.

lamtayel4.jpg

יום שישי- פארק טבע MONT AVIC. מאאוסטה נסענו כשעה לעיירה CHAMPORCHER.
הנסיעה דרומה לאורכו של עמק האאוסאה המדהים עם טירות עתיקות לצידי הדרך. מהעיירה פונים מערבה ומתחילים לטפס לכניסה הצדדית של הפארק. הדרך פתלתלה וצרה עד להגעה לחניה קטנה ושלטים לתחילת הדרך של מסלול מספר 10.
הרעיון המקורי היה לעשות מסלול סובב אגמי הפארק התגלה כלא ריאלי בכלל למטפסים לא מיומנים כמונו. טיפסנו בעלייה חדה של 300 מטר לגובה לאגם LAC MUFFE שלידו ישנה בקתת לינה למטיילים. הנוף עוצר נשימה וכשמגיעים לאגם אנחנו בתוך העננים.
 שתינו קפה מצויין בבקתה המקסימה וירדנו חזרה לאוטו. המסלול הקצר הזה מאד מאתגר בגלל הטיפוס והירידה אבל בהחלט משתלם.
MONT AVIC
עם האוטו המשכנו בעיירה עד לרכבל שמשמש את אתר הסקי ושם ראינו מפל מדהים שבשביל האיטלקים הוא בטח לא יותר מסתם עוד מפל.
יום שביעי- מזג האויר לא חייך היום. ירד גשם כל הבוקר ולכן יצאנו מהדירה רק בצהריים לאחר ארוחת בוקר. נסענו ל VALLE DE RHEMES.
 הגשם פסק אך היה אפור וקר ולכן הוחלט על טיול מכונית. נסענו לאורכו של העמק היפה. חנינו בצד הדרך בסמוך לאגם LAC PELLAUD. טיילנו סביב האגם הקטן והיפה.
Rhemes
יום שמיני - VALSAVARENCHE
השמש זרחה בבוקר ואיפשרה לבצע מסלול טיול בעמק המקסים הזה בשמורת GRAND PARADISO.
 הגענו עם הכביש עד סוף הכביש של העמק ושם החנינו. הכביש לשם עובר בנוף מדהים עם מפלים מכל עבר ונהר לצד הכביש. נדמה שאפשר להשתכן בתוך העמק למשך שבוע ימים וכל מסלול שנבחר יהיה מרהיב. לאחר התייעצות החלטנו על מסלול מספר 1. במפות ובהסברים מדובר על מסלול טיפוס של 2.15 שעות (לכל כיוון). בפועל לקח לנו 3.5 שעות לטפס עליה קשה ביותר עם המון קיטורים (בעיקר שלי) ומחשבות על ויתור. למזלי לא ויתרנו וטיפסנו במסלול עוצר נשימה לגובה רב שחשף נוף מהמם ופסגות מושלגות במרחק נגיעה. המסלול נגמר ב RIFUGIO VITTORIO EMANOELE. שם לצידו של אגם קטן עם השתקפות של פסגות מושלגות, שתינו קפה וצברנו כוחות לירידה שערכה כשעתיים למרות שהייתה יחסית קלה. חשוב לציין שכל המטיילים שחלפו על פנינו היו מאובזרים בציוד טיפוס מכף רגל ועד ראש כולל מקלות הליכה ומעילי גשם מצויינים(ירד קצת גשם). בבקתה נאמר לנו שאנחנו הישראלים השניים שהגיעו לשם השנה..
מסלול 1
 יום תשיעי- בבוקר פיננו את הדירה ויצאנו לכיוון המונט בלאט. התכנון הראשוני היה לעלות עליו אבל כבר יום לפני החלטנו שמיצינו רכבלים ואת מסחטת הכסף והחלטנו לוותר. בנוסף היה זה יום שבת: סוף שבוע והעיירה CHAMONIX הייתה מפוצצת בתיירים. הסתובבנו בעיירה התיירותית והחלטנו לחתוך לאגם בצמוד לעיירה ולעשות שם פיקניק. ליד האגם יש צלע הר עם פעילות טיפוס הרים לילדים חובבי אקשן. נוף המון בלאנט יפיפה גם מלמטה. נסענו משם למלון בעיירה CLUSES.
מונט בלאנט
יום עשירי- יום אחרון לטיול ואני מתעקשת על עוד קצת טבע. נסענו כ30 דקות לאלפים הצרפתים לשמורת טבע מקסימה שנקראת CIRQUE DU FER A CHEVAL . הנסיעה בעמק מקסים עם עיירות מטופחות (הרבה כפרי נופש בעיירת SAMOENS).ארוחת בוקר בדרך לשמורה- עוצרים בצד הכביש בחנות פסטרי מאגדות. עוגות מכל הסוגים וכל המינים כיאה לצרפת.
 בדרך לשמורה ראינו גם הצעות לרפטינג ואופניים. עם הכניסה לשמורה (עולה כמה גרושים) מיד מתגלה מחזה מרהיב של הרים גבוהים עם מפלים שיוצאים מכל עבר. על אף שהיה קשה להפתיע אותנו אחרי הנוף שראינו בגראנד פרדיסו זוהי בהחלט שמורה מהממת ביופיה עם מסלולי הליכה בכל מיני דרגות קושי כולל למשפחות עם ילדים.
CIRQUE
 חשבנו לעשות טיול של חצי שעה אבל הארכנו בתוך היופי הזה למסלול של שעתיים (כלל לא קשה). לאחר השמורה התחלנו את דרכינו חזרה לג'נבה. מכיוון שהיה יום ראשון כל החנויות סגורות החננו בחניון ליד האגם יצאנו מהאוטו ולאחר הליכה של 10 דקות החלטנו שמיצינו את ג'נבה היקרה להחריד.ונסענו למלון ליד שדה התעופה.

תמונת הפרופיל של Ayelet3221669

לא רק סרטונים וריקודים: כך הפכה טיקטוק למנוע החדש לתכנון חופשות לאייטם המלא
לא רק סרטונים וריקודים: כך הפכה טיקטוק למנוע החדש לתכנון חופשות
החופשה מתייקרת: עיר הבירה הפופולרית הכפילה את מס התיירים לאייטם המלא
החופשה מתייקרת: עיר הבירה הפופולרית הכפילה את מס התיירים
תשכחו מכרית צוואר מתנפחת: ענקית התעופה השיקה פיתוח שיעזור לכם לישון בטיסה לאייטם המלא
תשכחו מכרית צוואר מתנפחת: ענקית התעופה השיקה פיתוח שיעזור לכם לישון בטיסה
העצמה נשית בישראייר: שלוש טייסות חדשות הצטרפו לצוות הטיסה לאייטם המלא
העצמה נשית בישראייר: שלוש טייסות חדשות הצטרפו לצוות הטיסה
הקיף את כדור הארץ פעמיים וחצי: המסע האווירי המטורף של נשיא פיפ"א במהלך המונדיאל לאייטם המלא
הקיף את כדור הארץ פעמיים וחצי: המסע האווירי המטורף של נשיא פיפ"א במהלך המונדיאל
בשורה לישראלים: הוויזה לאירופה נדחתה שוב לאייטם המלא
בשורה לישראלים: הוויזה לאירופה נדחתה שוב
עכשיו זה רשמי: דרישת הוויזה לקולומביה עבור ישראלים תבוטל בקרוב לאייטם המלא
עכשיו זה רשמי: דרישת הוויזה לקולומביה עבור ישראלים תבוטל בקרוב
אזהרה לטסים לאיטליה: שיבושים וביטולי טיסות ברחבי המדינה לאייטם המלא
אזהרה לטסים לאיטליה: שיבושים וביטולי טיסות ברחבי המדינה
בצל המלחמה באיראן: שר החוץ של המדינה הידידותית הגיע לביקור תמיכה בישראל לאייטם המלא
בצל המלחמה באיראן: שר החוץ של המדינה הידידותית הגיע לביקור תמיכה בישראל
אזהרה חמורה במדינה הפופולרית: סכנה ממשית לתיירים ומקומיים ב-16 ערים לאייטם המלא