תמונה ראשית עבור: טיול משפחת עזר אורלנדו- מיאמי- קרוז לקאריבים- קיי ווסט- מיאמי(או במילים אחרות:שכחו אותי בבית....)
שקיעה מהחדר שלנו בקרוז

טיול ארהב אפריל 2018

הקדמה: הטיול הזה נבנה במשך שנה מראש(כן, כן שנה!!) בעיקר בגלל הקרוז אבל גם בגלל שבאמצע היה מעבר דירה ומעבר עבודה שלי. חיכינו לטיול הזה מאוד מכיון שהקרוז הוא משהו שאף אחד מאיתנו עדיין לא התנסה בו וכמו כן זאת הפעם הראשונה שאנו טסים לבד ארבעתנו כמשפחה לארה”ב(עשינו לפני שנה את איטליה). חרשנו את האינטרנט קראנו והחכמנו מכל פוסט/טיפ/בלוג.

היו המון שאלות שנענו במקצועיות עם המון ניסיון ואנחנו מוקירים מאוד את הזמן שהקדשתם בשביל לענות לנו על השאלות, יש המון אנשים שעזרו לנו מאוד בבניית טיול זה אז על מנת לא לשכוח משהו ה-תודה היא גלובאלית לכולם עם המון ההערכה.

יצאנו לדרך ב-2/4 ונחתנו באותו יום במיאמי חזרה ייצאנו בתאריך 18/4 ממיאמי ונחתנו בישראל ב-19/4

משתתפי הטיול:אני,סיגל ,אריאל בן החמש ונויה בת שלוש.

טיסות: ואוו כמו התלבטנו לגביי זה האם לעשות טיסה ישירה או שמא ללכת על טיסה עם קונקשן מכיון שאנחנו עם ילדים קטנים החלטנו ללכת על טיסה ישירה למיאמי של ״אל על״ מה שממש עזר לנו בטיסת הלוך ואפרט על כך בהמשך.

טיסת הלוך למיאמי הייתה טיסת ערב נעימה שארכה ה-13 וחצי שעות מכיון שהטיסה הייתה טיסת ערב הילדים יישנו מרבית הטיסה מה שהקל עלינו מאוד, במהלך הזמן שלא יישנו שיחקו במערכת הבידור המשודרגת של אל על.

טיסת חזור הייתה טיסת צהריים והייתה ממש קשה מבחינת הילדים, הם לא יישנו כמעט כל הטיסה מה גם שמערכת הבידור לא עבדה אולם לשמחתי העניין נפתר בכך שהביאו לנו טאבלט.

בסופו של דבר חשוב לי להגיד טיסה עם ילדים קטנים זה לוגיסטיקה מסובכת אבל אם נערכים מראש עם בובות, חוברות מדבקות, טאבלט עם סרטים ומשחקים הדבר הופך את העניין להרבה יותר פשוט.

רכב: השכרנו דרך חברת ״אוטו שי״ מהארץ ובארהב מחברת ״דולר״. להשכרה הראשונה לנסיעה ממיאמי לאורלנדו וחזרה לפורט לוטרדל קיבלנו ג'יפ שירוקי שממש נהננו ממנו, שילמנו תוספת תשלום עבור החזרה של הרכב בכל מצב דלק (לא משתלם!!) ובמהלך התקופה הזאת תידלקו פעם אחת ב-20$.

להשכרה השניה שאחרי הקרוז שבה נסענו ממיאמי לקיי ווסט וחזרה קיבלנו רכב דודג׳ שהיה פחות נוח לנסיעה אבל עשה את העבודה מילאנו בו דלק(טנק מלא) ב-40$.

חשוב לציין שאת הכסאות בטיחות לילדים הבאנו מהבית וכך חסכנו את העלות האסטרונומית של חברת ההשכרה על כך(13$ ליום לכיסא?!?!??)

כמו כן, מכיון שהחזרנו את האוטו במקום אחר ממקום ההשכרה חוייבנו בעוד כסף על כך.

מבחינת דלק

מספר טיפים בנושא הרכב:

-רצוי מאוד לעשות את חבילת ה-Ezpass לכבישים המהירים של פלורידה.

- אל תמהרו לשלם עבור החזרת רכב ללא דלק- גובים מחיר מאוד גבוה על כך עדיף לתדלק בתחנת דלק לפני החזרת האוטו.

-לנקות את הרכב לפני החזרה אחרת בעת ההחזרה יחייבו אותכם על ניקיון(וזאת למרות שבלאו הכי הם מנקים את הרכב גם אם תחזירו אותו מצוחצח).

פלאפון: עשיתי חבילה של 30 G אינטרנט דרך חברת פרטנר החבירה כללה. וויז+ אינסטגרם+ פייסבוק ועוד אפליקציות ללא הגבלה בעלות של 230₪.

מלונות:אנחנו תמיד משתדלים להזמין בבוקינג לפי הסינון של חוות דעת מעל 8 ועוד סינונים כאלה ואחרים שחשובים לנו למשל המלון באורלנדו שיהיה קרוב לדיסני. המלון בפורט לוטרדל שיהיה קרוב לשדה תעופה על מנת שנחזיר את האוטו.

מהלך הטיול:

היום הראשון-הטיסה בהפתעה (או במילים אחרות:״שכחו אותי בבית״)

1/4 22:00 בלילה חוזר מפגישה עם חברים, ואני וסיגל מתחילים לסדר את המזוודות והדברים לקראת הטיסה שבראשנו תתרחש רק למחרת ב00:30.

ואז עוברים על מספר דברים אחרונים,קוראים עוד מהבלוגים של החברים בפורום.. ולפתע זה מכה סיגל אומרת לי:

״הטיסה היום״ ונראית חיוורת לחלוטין... אני מסתכל עליה ואומר:״מה?!?״ והיא חוזרת:״אלי הטיסה היום״

אני מתחיל להלחץ לא מבין על מה היא מדברת וניגש יישר לפלאפון לחייג לאל על....

הנציג עונה לי דיי מהר ואני בלי להסס שואל אותו מתי הטיסה למיאמי ממריאה..(בתקווה שיגיד לי מחר כפי שחשבנו) הנציג אמר לי שהטיסה עוד שעה וחצי(השעה כבר הייתה 23:00).

ופה מתחיל סצנה שאתאר אותה כלקוחה מתוך הסרט ״שכחו אותי בבית״

אנחנו בטירוף... קוראים לכל עזרה אפשרית ...

אני רץ עם המזוודות לרכב מעירים את הילדים שמים אותם באוטו מתניעים ונוסעים במהירות האפשרית... ומגיעים לשדה ב-20 דק שבכל אותו הזמן הנציג של אל על איתי על הקו מוודא היכן אנחנו...

מגיעים לשדה השעה 23:30 לשמחתנו הרבה השדה ריק ואנחנו עוברים בידוק מהיר רצים בטירוף בגל השדה ומגיעים עם הלשון בחוץ לשער ב-00:00(חצי שעה לפני הטיסה)

הטיסה עוברת בנעימים... טיסה של 13:30 שעות שבה בעיקר הורדנו לחץ תפסנו את הראש ולא האמנו שהצלחנו לעשות זאת…

אבל כעת אנחנו בבעיה אחרת לא הזמנו רכב, מלון לאותו היום כי היינו בטוחים שרק בשלישי ננחת החלטנו לא לדבר על זה בטיסה ולהגיע ושהכל ייסתדר....

היום השני 2/4- נסיעה ממיאמי לאולנדו

עם הנחיתה מגיעים לאימיגרשן שלהפתעתי היה יחסית ריק(או שהגענו ממש ממש מוקדם).

אני וסיגל עדיין בהלם מכל מה שעברנו לפני הטיסה ולוקח לנו זמן להירגע ולהבין שהגענו למיאמי(מוכרח לציין שאני לא עיכלתי עד שאספנו את האוטו...)

עוברים את האימיגרשן ומתחילים לצעוד לעבר השכרת הרכבים.

שם אנחנו מסבירים את הטעות שקרתה לנו עם נושא הטיסה, להפתעתי הרבה הנציג מאוד עזר ובא לקראתנו.. דאג לנו למחיר הוגן על היום הנוסף והאמת יחסית למה שחשבתי הבין ממש מהר את הבעיה ונתן פתרון. יורדים למטה ורואים שהרכב שהובטח לנו בארץ לא נמצא באופציות הבחירה(אנחנו יודעים שאין התחיבות מראש.. אבל ממש רצינו את הרכב הזה שהיה לנו ממש נוח איתו מנסיעות קודמות (ובאמת בסוכנות בארץ אמרו ששרינו לנו... הייתי סקפטי אבל זרמתי איתם)

לשמחתנו ההתעקשות הזאת מצילה אותנו... הפלאפונים שלי ושל סיגל מחליטים לא לעבוד !! אין וויז אין ווטס אפ-כלום!! מופיע אין קליטה.

למזלנו ברכב שעליו התעקשנו יש גי פי אס מובנה...

שמים את הייעד של המלון באורלנדו (בתקווה שיש מקום ללילה נוסף על מה שהזמנו ויוצאים לדרך)

הנסיעה אורכת כ-5 שעות עם 3-4 עצירות בדרך לטובת חיפוש מקום עם וויי פי כדי לסדר את הפלאפונים(מה היו עושים לפני עשרים שנה??) לקראת אורלנדו מצאנו מקום ומספיק זמן כדי להתקשר לגיסי ואשתו לעתיד בארץ על מנת שידברו עם חברת הפלאפונים ויבינו מה הבעיה ואכן אחרי מספר דקות הפלאפון מסתדר(הבעיה הייתה שחברת הפלאפונים לא סידרה את ההגדרות כשורה משהו שקשור לקבלת נתונים בנדידה-חשוב לוודא את זה מולם זה משהו שאצלהם במערכת נמצא ולא בפלאפון)

מגיעים בסביבות 14:30 למלון שהזמנו באורלנדו(שהוזמן ליום למחרת בעקבות הפאדיחה שלנו) קיווינו לטוב אבל לא היה מקום פנוי אחד...

עברנו לאופציה הבאה אמרתי לסיגל:״אם יש לילה אחד בואי נישן כבר בדיסני״ ונסענו למלון של האנימל קינגדם(כי כבר התחלנו לעשות תוכניות בראש שלמחרת ביום הנוסף שיש לנו נלך לאינמל קינגדם)

עוד נסיעה למלון של האנימל מגיעים וגם פה אין מקום... לשמחתנו נתקלנו בפקיד קבלה ממש ממש נחמד שעזר לנו למצוא מקום במלון אחר (מלון פופ )

מילה על המלון הזה ובכלל על מלונות של דיסני-התלבטנו רבות האם לישון את כל השהות באורלנדו במלונות של דיסני או שמא לישון מחוץ לדיסני בסופו של דבר החלטנו לישון מחוץ לדיסני.

המחירים משמעותית יותר יקרים,בכמה עשות אחוזים מחייבים על חניה (13$). ויש הסעות חינם לפארקים שאליהם מותר להגיע שעה לפני לאורחי המלון(לא הצלחנו להשתמש בזה כי קמנו יותר מאוחר וההתארגנות הייתה איטית)

כל המלונות הם עם קונספט מסוים שלנו למשל היה מלון של שנות ה50/60/70/80 הרמה של המלון והתחזוקה ברמה מאוד גבוהה.

אז לאחר שהתמקמו במלון שלנו יצאנו לכיון דיסני ספרינגס שכמו שייעצו לנו בפורום הוא ממש עוזר להכנס לאווירת דיסני בצורה חלקה.

המקום מדהים מסודר מאוד ונקי יש שם מלא חנויות של מיטב המותגים ואווירה מדהימה.

אחרי שעתיים הילדים נרדמו וגם אני מתחיל להרגיש את העייפות... תוסיפו לזה את הגשם שהתחיל לטפטף ילדים רדומים על הידיים... והליכה של 10 דק לאוטו הגענו לאוטו מותשים...

אבל החלטנו לסחוט את המיץ עוד קצת (והאמת גם היינו צריכים מספר דברים בסיסים שחלקם שכחנו בבית עקב ההתארגנות המהירה)

אז נסענו לוול מארט לקניות (מים, מברשת שיניים, משחת שיינים ואוכל..) הגענו בסביבות 22:00 למלון מותשים.

3/4 יום שלישי

היום הזה בפועל תוכנן להיות יום הנסיעה שלנו לאורלנדו אבל בגלל מה שקרה יש לנו יום נוסף מלא באורלנדו (היידד!!)

ופה עלו כמה אופציות:

1. יום באאוטלט

2. יום באנימל קינגדם

בסופו של דבר נבחרה האופציה השנייה לשמחתי....העניין היה שאת היום הזה לא תיכננו כלל(יותר נכון רק אישתי ערב לפני הזמינה fast pass - שעל אחד מהם וויתרנו במהלך היום כי רצינו להחליף-טעות ענקית! למצוא fast pass אחר בשעה נורמאלית זה כמעט משימה בלתי אפשרית )

האנימל קינגדם מכיל 11/12 מתקנים ועוד הופעות מדהימות של ״מחפשים את נמו״ ו״מלך האריות״ מתוך 11/12 המתקנים יש שני מתקנים שהתור שלהם משעות הפתיחה ועד הסגירה עולה על שעתיים!!!(כן,כן גם שהגענו מוקדם היה כבר תור של שעתיים) מדובר על המתקנים אווטאר ונאווי ריוור(מתקן חדש באתר) הצמוד אליו-אנחנו וויתרנו על שני המתקנים הללו כמו על עוד הרבה אחרים בעיקר בגלל גיל הילדים (3,5).

הפארק עצמו מחולק לאזורים ( אסיה, דינו לנד,אפריקה, פנדורה ובאמצע אי שנקרא דיסקובר לנד)

מתחילים במתקן קילימנזרו שנמצא באזור אפריקה החלטנו ללכת לשם בעיקר בגלל שהוא הכי רחוק מהכניסה וגם מכיון שהתור אליו היה הכי קצר(10 דק המתנה, במהלך היום התור שם הגיע לשעתיים!!)

מתקן מדהים וחובה לכולם שנותן לך להרגיש למשך חצי שעה שאתה באפריקה

המשכנו משם למתקן ״it's though to be a bag” שאליו היה לנו fast pass לשעה 9:15-10:15

מתקן מדליק למרות שנויה קצת פחדה...

לאחר מכן החלטנו ללכת ולשכור למהלך הימים הבאים עוד עגלה, מהארץ הבאנו עגלה לנויה אבל לאריאל(בן 5 ) לא הבאנו ,החלטה נהדרת שעזרה לנו המון במהלך הפארקים(לקחנו דיל לכל ה-4 ימים שלנו)

לאחר מכן הולכים לממלכת הדינוזאורים משחקים בקליעות לסל ועוד מספר משחקים ואז הולכים לפגוש את מיקי ומיני(תור של שעה...) הילדים מתחילים קצת לאבד סבלנות במהלך התור.

מחכים שעה בתור ובסוף זה מגיע... מצטלמים איתם.

לאחר מכן החלטנו ללכת לאכול צהריים... העניין שהשעה הייתה כבר 12:00 והאמריקאים בשעה הזאת לא משנה מה יקרה הולכים לאכול. מה שגרם לתורים ממש ממש ארוכים לשמחתי הצלחנו להזמין באפליקציה של דיסני(ממליץ בחום להוריד היא ממש עוזרת!) את האוכל כך שכל מה שנותר זה ללכת לאסוף אותו ולשבת

סיימנו את ארוחת הצהריים שאותה גם ניצלנו להטענת הפלאפונים(אני מכור לתמונות).. ומשם המשכנו לתמונות עם דונלד דאק והמופע של מחפשים את נמו מופע מרהיב שלא מבייש את המופעים הגדולים של ברודווי, משם המשכנו למופע של מלך האריות מופע חובה!!! אני אחזור על זה שוב מופע חובה לכל המשפחה שבמהלכו לקחו את אריאל להשתתף כחלק במופע (לא נורא שלא יודע כמעט מילה באנגלית הוא פשט זרם ואנחנו היינו גאים ביציע)

לאחר מכן כבר התחלנו להתקדם לקראת מופע הסיום של היום שגם לו היה לנו fast pass. המופע עצמו מאוד מרשים משלב תאורה ומים וכך סיימנו את היום.

חשוב לציין (וצוין פה גם בעבר) האנימל קינגדם מאוד חשוך בלילה.

אני חייב להוסיף משהו חשוב -הילדים אצלנו קטנים ולכן לא עשינו את כל המתקנים שיש לפארק להציע אני מאמין שילדים יותר גדולים היו עולים על כלל המתקנים בפארק.

אולם למרות זאת הילדים היו בעננים וממש ממש נהנו מהמופעים ומהמתקנים שכן עלינו עליהם,הפארק הוא משהו מיוחד וחדשני שאני בהחלט ממליץ ללכת אליו במידה ויש מספיק זמן.

לאחר מכן מתקדמים לכיון המלון Floridays resort שאני ממליץ עליו בחום החדר ענקי יש בריכה וסטארבקס במלון ( לנו כחובבי קפה זה מאוד חשוב)

החדר מכיל: מטבח מאובזר כולל מדיח,תנור,מכונת קפה,

מייבש ומכונת כביסה.

המלון נמצא 10-15 דק נסיעה מהפארקים. משום מה ביום הראשון לא ניקו לנו את החדר אז רק צריך להעיר להם והכל מסודר.

צוות הקבלה מאוד נחמד ועוזר ופותר כל בעיה.

במלון קיימת גם בריכה אולם אנחנו לא השתמשנו בה.

יום רביעי 4/4

הילדים קמים מוקדם...מאוד מוקדם (5:30 שעון מקומי) מתחילים להתארגן לוקחים ארוחת בוקר מהמלון ויוצאים לכיון המגיק קינגדם, מגיעים יחסית מוקדם 7:50 ועדיין יש תור אבל לא מרגישים אותו. נוסעים ברכבת המהירה לכיון הפארק ואז נכנסים.

את היום הזה תיכננתי לפרטי פרטים לפי שעות ומקומות

הקו המנחה שלי בתכנון היה קודם כל לסנן את כל המתקנים שהילדים יכולים לעלות עליהם לפי הגובה לאחר מכן חילקתי את הפארק לאזורים ואז התחלתי לעשות סינון לפי זמני המתנה הכי ארוכים שקראתי שיש לכל מתקן

לגבי המגיק קינגדם- הפארק עצמו מחולק לחמישה אזורים:Tomorrowland, FantasyLand,Libertysquare,Frontierland,Adventureland

לא חובה ללכת לפי האזורים וניתן לעבור מאזור לאזור.

בכל אזור יש מסעדות והוא מעוצב בסגנון שונה.

מתקיים מצעד אחד מרכזי בצהריים (בשעה 15:30). וכל מספר שעות יש הופעה של הדמויות האהובות בטירה המרכזית, בערב יש מופע זיקוקים מרהיב שאני ממליץ ללכת אליו בחום!!

מתחילים במתקן buzz lightyear שאליו הזמנו fast pass נכנסים בתוך דקה למתקן המאוד חביב הזה שאריאל מאוד אהב (נויה קצת פחות...)

לאחר מכן הלכנו למתקן Astro מתקן ממש נחמד הילדים מאוד אהבו.

לאחר מכן הלכנו למתקן monster מדובר על מופע בידור לכל המשפחה שמשלב את הקהל שאנחנו אהבנו הילדים פחות בגלל קושי השפה.

מצטלמים עם באז ואז בעקבות הקושי למצוא מקום לארוחת צהריים אתמול באנימל החלטנו להזמין מראש למסעדה באזור ה- adventure land ההזמנה הייתה לשעה 11:55 והיה לנו זמן לעוד מתקן אז החלטנו ללכת למתקן של אלאדין the magic carpet of Aladdin מתקן חביב לכל המשפחה

לאחר מכן ארוחת צהריים הילדים ישנים ואנחנו אוגרים כוחות להמשך היום.

בשעה 14:30 יש לנו כבר את המתקן אריאל בת היה הקטנה בfast pass אבל אז אנחנו מקבלים מייל מדיסני שהמתקן התקלקל ושנבחר איזה מתקן שנרצה בתמורה

החלטנו ללכת לsplash mountain , תוך כדי ההליכה אנחנו רואים את המצעד שייצא לדרך(מרשים אבל ממש לא כמו המצעד של הערב שלצערי כבר בוטל במגיק קינגדם).

אשתי עולה עם אריאל למתקן ואני ונויה שישנה בעגלה ממתינים למטה (אגב בתור הרגיל יש המתנה של שעתיים!!!).

אבל סיגל ואריאל גילו שגם המתקן הזה לא עובד..... וירדו.

החלטנו לנצל את הfast pass במתקן jungle cruise שאליו עלינו אני ואריאל שייט חביב ורגוע בסירה בגלל הביטול של בת הים הקטנה ומכיון שנויה יישנה גילינו פירצה וביצענו ״תרגיל״לאמריקאים

השתמשנו בצמיד של נויה בfastpass במתקן זה

ואני וסיגל עלינו עם אריאל כל פעם מישהו אחר מאיתנו ומשם הלכנו לfast pass הבא שלנו speedway שאריאל חיכה לו ממש.(ונויה, עדיין יישנה- ככה זה שקמים מוקדם)

מדובר על מרוץ מכוניות נחמד.

לאחר מכן אני ואריאל ממשיכים לכיון ה-fast pass שהזמנו מראש לכולם space mountain (ואז מגלים לנו שלנויה המתקן לא מתאים)

אני ואריאל עולים למתקן וממש נהנים בעיקר אריאל אני הייתי ממש בלחץ(לא מהמתקן אלא מזה שהוא בסדר ולא בוכה כי יושבים אחד מאחורי השני אבל להפתעתי הוא היה ממש מבסוט!!!)

בנתיים בגלל שסימנו את כל ה-fast pass מותר לנו להתחיל להזמין עוד אחד בכל פעם

סיגל מוצאת fast pass לפו הדוב ואנחנו רצים(מגיעים מוקדם ב-8 דק לתור אני מבקש להיכנס והאחראית על התור מאשרת) מתקן נחמד מאוד שעובר בנעימים ומתאים לכל. המשפחה. במהלך התור סיגל מזמינה fast pass למתקן בת הים הקטנה שנמצא ממול וממש נחמד מתקן שמספר את כל הסיפור של בת הים הקטנה.

באזור ה-Fantasyland ישנם מספר מתקנים שפשוט החלטנו לוותר כמו כוסות תה וקרוסלה דברים שיש גם אצלנו בלונה פארק ולא רציני להשקיע את זמננו בהם.

לאחר ארוחת הערב החלטנו ללכת לתפוס מקומית למופע הערב(המופע עצמו מתחיל בשעה 20:55) אנחנו מגיעים בשעה 19:45 ומגלים שאנשים מתחילים לתפוס מקומות, במקרה הצלחתי לתפוס מקום ממש מול הטירה באמצע ואנחנו מתיישבים ומשחקים במשחקים שקנינו במהלך היום.

המופע מדהים!!! פשוט מדהים ותעשו לעצמכם טובה גם אם אתם ממש עייפים ותשושים אל תחשבו בכלל לוותר עליו...(אני עם יד על הלב כבר אמרתי לסיגל בואי נוותר ואין מאושר ממני שנשארנו)

יום חמישי 5/4-הוליווד סטודיו

אני מתעורר מוקדם, עובר על הדברים לקראת היום וקונה כרטיסים לקראת המשחק NBA מחר שאני ואריאל הולכים אליו אורלנדו-שארלוט

התארגנות מהירה ומגיעים לפארק ב-8:30(בפועל כתבו שייפתח ב-9:00) אבל היה פתוח.

מנסים להגיע למתקן Toy story mania אבל התור כבר עומד על 85 דק אז אנחנו מוותרים על התענוג

ומתחילים בצילום עם אולף שנויה ממש ממש חיכתה לו.

לאחר מכן החלטנו להתפצל סיגל ונויה הלכו להביא קפה ואני ואריאל הלכנו לכיון המתקן star tours the adventure continues מתקן ממש נחמד שמדמה חללית זזה(קצת מיושן ) אבל אני ואריאל מאוד נהננו!

אחרי זה עברנו ל-fastpsss הראשון שלנו ההצגה של Disney junior למען האמת אני חושב שזה היה ממש בזבוז של fastpass התור הרגיל היה הרבה יותר קצר מהfastpass ובמקומו יכולנו לקחת משהו אחר, צילום עם עוד דמויות במהלך הפארק ואז הלכנו להופעה של “היפה והחיה״ הופעה ברמה מאוד גבוהה ומרשימה ממליץ בחום ללכת.

לאחר מכן המשכנו לארוחת צהריים במסעדה Hollywood &vine בופה שבמהלכו מסתובבות הדמויות ומצטלמות כל הילדים. מומלץ מאוד!!!

אחרי ארוחת צהריים היה לנו fast pass להצגה Frozen לומר את האמת מאוד ציפינו לזה בעיקר נויה אולם כגודל הציפיה כך גודל האכזבה, מדובר על שני אנשים שמספרים את הסיפור עם בדיחות באנגלית שאנחנו הבנו, אולם הילדים ממש לא. ורק השירים פיצו על האכזבה.

לאחר מכן עברנו להצגה ״בת הים הקטנה״ שהייתה ממש נחמדה. ואז התיישבנו לראות ברחוב המרכזי את ההופעה של מלחמת הכוכבים, לאחר מכן קפה (כמובן...)

ואז התקדמנו למופע של פנטסמי פה חשוב לי לציין אנחנו שילמנו עבור חבילה של קינוחים ומקום מועדף להופעה החבילה עולה 30$ לאדם ומקבלים בה שקית עם קינוחים בקופסא, שתייה(אלכוהול למבוגרים) ומקומות מועדפים המום הכי טוב באמפי...לדעתי זה שווה את זה אבל כמובן כל אחד ייעשה את החשבון לעצמו אנחנו מאוד נהננו!

המופע עצמו מאוד נחמד משלב מים עם תאורה ומספר איך מיקי מנצח את הרעים

הוליווד סטודיו הוא פארק ממש קטן ביחס לפארקים האחרים אנחנו לא עלינו על שלושה מתקנים משמעותיים:

Toy story mania בעיקר בגלל התור

Tower of terror- לא התאים לגיל של הילדים שלנו

Rock n roller coaster starring Aerosmith – לא התאים לגיל הילדים שלנו

מספר המתקנים בפארק מאוד קטן(יש 6 מתקנים השאר סרטים)אנחנו עלינו רק על אחד (פירטתי למעלה מדוע לא עלינו על השאר) מספר המתקנים לא מספיק לטעמי יש מספר הופעות ממש נחמדות, אך הפארק לא מלהיב כמו הייתר, חשוב לציין שבמאי הקרוב נפתח מתחם חדש של צעצוע של סיפור שישלב רכבת הרים ועוד מתקנים.

יום שישי 6/4- מג'יק קינגדם סיבוב 2+משחק NBA:

אני כרגיל קם מוקדם מתכנן את היום, במהלך הביקור בהוליווד סטודיו מכיון שהיה לנו המון זמן פנוי נפגשנו עם נציג של דיסני שהציע לנו לעשות חבר מועדון של דיסני בתמורה לפגישה אישית באחד ממלונות היוקרה של הרשת אנו נקבל חניה חינם באותו מלון הסעת vip לאיזה פארק שנרצה ועוד 3 fastpass חינם ללא הגבלת זמן לאותו פארק בניגוד לfastpass הרגיל ששם יש לך שעה שלמה שבה אתה יכול להגיע למתקן(לי זה נראה כמו דייל דיי שווה). התלבשנו וייצאנו לכיון מלון האנימל קינגדם קימאדי (המלון מדהים וממש מרגיש כאילו אתה באפריקה דרך החלונות ובמרפסות של החדרים אתה רואה את החיות ממש במרחק נגיעה).

בפגישה עצמה הוסבר לנו על המועדון ומה הוא כולל הכל נראה טוב ויפה עד שהגיע למחיר(18000$?!?!?) אמרנו תודה יפה ושנחשוב על העניין,הפגישה עצמה ארכה כ-שעה ובסיומה חיכה לנו רכב וואן שלקח אותנו ישירות למגיק קינגדם.

שמחים וטובי לב יצאנו, הטעינו לנו את ה-3 fastpass ויצאנו לכיון המגיק קינגדם(עם 6 fast pass. כאשר 3 הטעינו לנו אחרי הפגישה ועוד 3 שאותם הזמנו וידעני בידיוק איזה מתקנים אנחנו רוצים) בבוקר שקמתי מוקדם סימנתי את כלל המתקנים שלא הספקנו לעשות ואליהם התכוונו.

מתחילים במתקן Branstromer רכבת הרים נחמדה של גופי שכולנו עלינו עליה.

לאחר מכן עלינו למתקן it's a small world בעזרת ה-fastpass שקיבלנו בעקבות הפגישה שהייתה לנו בבוקר.

אריאל וסיגל עשו את מתקן ה-splash mountain (הפעם הוא עבד בניגוד ליום רביעי שהייתה בו בעיה ולכם הם לא עלו עליי) ומאוד נהנו...

המשכנו לעבר ארוחת הצהריים שאותה הזמנו מראש במסעדת קריסטל פאלאס הארוחה הינה בופה עשיר וכוללת מפגש עם הדמויות של פו הדוב וזאת הפעם השניה שאנחנו עושים אותה -אני ממליץ מאוד עלות 47$ למבוגר ולילד 28$, הילדים בעננים!!!

לאחר מכן הלכנו למתקן של Peter Pan שאליו היה לנו fastpass שהזמנו מראש מתקן נחמד מאוד וכולנו נהננו

לאחר מכן אני ואריאל עושים את המתקן

buzz light year שאותו עשינו בfastpass שקיבלנו מהפגישה בבוקר

לאחר מכן הולכים לכיון המתקן pirates of Caribbean שאליו הזמנו fastpass מראש

לאחר מכן אני ואריאל הלכנו למתקן big thunder mountain railroad רכבת הרים ממש כייפית אני ואריאל ממש נהננו, גם במתקן הזה השתמשנו בfastpassשקיבלנו מהפגישה בבוקר

בגלל שלא כתוב בצמידים את המין של בעל הצמיד העברנו את הצמידים בינינו

בשעה 16:30 התקדמנו לכיון הרכב שהחננו באנימל קינגדם קימאדי(מלון של אנימל קינגדם) ופה התפצלו הכוחות הבנים הלכו למשחק של אורלנדו-שארלוט( אורלנדו הובסו!!!) היה מאוד מהנה במשחק. אני ממליץ מאוד בעיקר למי שעדיין לא היה וזהו המשחק NBA הראשון שלו (כמו שהיה של אריאל) ללכת לעמדת המידע של האיצטדיון ולעדכן אותם בכך שזהו המשחק הראשון של הילד והם מפרגנים בתעודת הוקרה ובתג אישי(״זהו המשחק הראשון שלי״) ממש נחמד.

והבנות הלכו ל-Disney springs בעזרת האוטובוס שייצא מהמלון. שם נויה עשתה חוויות נסיכות שכוללת איפור שיער ותלבושות לפי בחירתה חוויה לא זולה שנקראת bibbidi bobidi bo(קיים גם בתוך המגיק בטירה וגם בתוך דיסני ספרינגס), הילדה בעננים מאושרת ולא מוכנה להוריד את השמלה למשך מספר ימים....(על התסרוקת אין מה לדבר כמובן)...

מספר עצות חשובות לדיסני:

1. תביאו איתכם צעצועים זוהרים - מומלץ בחום ללכת לקנות בארץ זוהרים(אני קניתי בדרום תל אביב) ולחלק לילדים לקראת הערב.

2. לילדים קטנים טיולון חובה- אנחנו הבאנו 1 לנויה בת השלוש ויישר אחרי זה השקענו לכל הימים שלנו בדיסני לאריאל בן החמש מה שהציל אותנו בעיקר בסוף היום שהילדים היו שפוכים וגם אנחנו.

3.אנחנו קנינו צמידים וקודדנו את הכרטיסים לצמידים כך היה הרבה יותר נוח להסתובב במהלך היום.(כמובן דאגנו לוודא שהצמידים של הילדים כל הזמן עליהם) - את הקידוד עשינו בדיסני ספרינגס

4. חשוב לצלם את אזור החנייה שבו חניתם יחסיך לכם המון זמן בסוף היום שתהיו מותשים ועייפים

5. ארוחת צהריים - אנחנו ניצלנו אותם לטובת מנוחה לילדים ולנו, המלצתי להזמין מראש מקום לאחת המסעדות אחרת מבזבזים זמן מיותר. כמובן שניתן גם להביא דברים מהבית אבל לנו היה חשוב העצירה הזאת לטובת התרעננות

6. במגיק קינגדם קיים מצעד צהריים בלבד שמתחיל בשעה 15:30(בעבר היה גם מצעד ערב אולם הוא בוטל)

7. מזהג באורלנדו יכול להשתנות מידי שעה תביאו איתכם בגדים להחלפה/שכמיות/טרנינג-כמובן הכל תלוי בעונה בה אתם נוסעים.

8. רצוי מאוד לבדוק את מד העומס בפארקים-אנחנו ״נפלנו״ בידיוק בזמן חופשת האביב והפסחא והפארק היה מפוצץ אבל לא הייתה לנו ברירה אחרת בפועל לא הורגש כל כך הלחץ וזה בגלל שהאמריקאים ובכלל דיסני ממש מונחים בעניין הזה.

9. במידת האפשר תככנו את ה-fast pass כך שתסיימי אותם הכי מוקדם שאתם יכולים ככה תוכלו לקבל עוד fastpass ולהנות מהם במהלך היום.

10. המרחק בין החניה לפארק מג'יק קינגדם מצריכה לעבור רכבת לכיון הבידוק הביטחוני לאחר מכן עוד רכבת מהירה/שאטל לכיון הכניסה לפארק בכניסה התהליך מאוד מהיר בחזרה לקח לנו שעה להגיע לאוטו מכיון שייצאנו יישר אחרי שהמופע זיקוקים נגמר.

יום שבת 7/4-נסיעה לפורט לוטרדל ויום קניות

בתכנון הטיול מאוד התלבטנו האם לעשות עוד יום באורלנדו ואז לנסוע לקרוז ישירות או האם להגיע יום לפני . לאחר מחשבה החלטנו לעשות את הנסיעה יום לפני על מנת שלא יהיו בלת״מים כאלה ואחרים דוגמת מה שקרה לנו בתחילת הטיול.

קמים מוקדם, התארגנות מהירה ויוצאים לדרך לכיון פורט לוטרדל עם עצירה כמובן במרכז הקניות sawgrass maill

הנסיעה לוקחת 3 שעות בלי עצירה בדרך(הילדים ישנים ננצל את הזמן לנהיגה).

הקניון הזה הוא עצום, עם מגון חנויות רחב מאוד. אנחנו לא הספקנו לעשות חצי ממנו ב-8 שעות שהיינו בו. מה שכן זה השארנו בו המון כסף...

לקראת השעה 18:00 אני כבר מתחיל לאבד סבלנות ביחד עם אריאל(הבנות יכולות להמשיך עוד שעות..)

יוצאים לכיון המלון שלנו בפורט לוטרדל לקראת הקרוז

המלון הוא Hyatt house Fort Lauderdale ואני יכול להמליץ עליו בחום שרות מצוין, נקי ומסודר.

ליד המלון יש מרכז קניות גדול וגם את המסעדה שאנחנו מאוד אוהבים בשם TGI Friday (אגב TGI הם ראשי תיבות של Thanks god its)

מגיעים למלון (לא לפני שעצרנו בחנות Marshal ) עייפים ונכנסים למיטות לקראת היום שלו חיכינו כל הטיול(לפחות אני... חחחח)

יום ראשון 8/4-עולים על הקרוז

התעוררנו וירדנו לאכול ארוחת בוקר במלון.

בגלל שהיינו רק לילה אחד במלון זה המזוודות היו כבר מוכנות, מעמיסים הכל למכונית ויוצאים לדרך.

פה עשינו טעות קלה ביקשנו להחזיר את הרכב בנמל התעופה של פורט לוטרדל במקום בנמל שבו האונייה עוגנת.

היינו צריכים לקחת מונית עם נהגת ממש ממש לא נעימה(30$ כולל טיפ!!!! עבור נסיעה של 10 דק!

לאחר מכן המשכנו לכיון הציק אין מכיון שהגענו יחסית מוקדם ב-11:00 אין תור ארוך (אחרי שקראתי רבות בפורום, החלטתי לקנות לי לסיגל ולילדים שרשראות עבור הכרטיסים לפני העלייה לאוניה ואכן זה היה רעיון מצוין מכיון שזה היה ב-50% פחות מאדר על האונייה) ותוך חצי שעה אנחנו בתוך האונייה, אבל החדרים יהיו מוכנים רק בשעה 13:00 אז בנתיים אנחנו מסתובבים ומנסים ללמוד על האונייה

האוניה עצומה!!!! והמילה הראשונה שכולנו אומרים זה ווואוווו…

את הכרטיסים המגנטים אתם לא מקבלים עם הכניסה לאונייה אלא הם מחכים לכם בחדר ובנתיים משתמשים בכרטיסי נייר.

אנחנו התחלנו להסתובב באונייה וניסינו ללמוד אותה האמת, זה לוקח המון זמן וגם ביום השלישי עוד לא ראינו הכל אבל לאט לאט.

אגב, במהלך הטיול ראיתי לא פעם אנשים שקנו ווקי טוקי ובכך קישרו בין הילדים להורים/בין בני הזוג.

ההזמנה:

את ההזמנה ביצעתי כשנה מראש, חשוב לציין שבעת ההזמנה ועד התשלום האחרון רויאל קאריביאן מתחייבת שבמידה והמחיר שבו הזמנתם יירד ואתם תתקשרו ותגידו להם את זה הם יעדכנו את המחיר למחיר הנמוך..(לי זה קרה פעמיים חשוב להיכנס אחת לחודש לוודא) כל זה תקף רק עד התשלום האחרון לאחר מכן הם יכולים להוריד מחיר ולא להשוות את המחיר.

אני הזמנתי מראש מספר דברים:

1. הופעות

2. חבילת שתייה ללא אלכוהול (אבל כוללת קפה כמובן...)רק בשבילי ופה אני חייב לציין שלפי הפורום הבנתי שהם לא ממש בודקים למי שייך הכרטיס ואכן זה כך, מה שנתן אופציה לסיגל להזמין וגם לי וזה היה מצוין

3.אינטרנט-יש שני סוגי אינטרנט: במהירות הרגילה שמספיק לווטסאפ, אינסטגרם, פייסבוק ומיילים ואינטרנט המהיר שנקרא voom שנותן גם אופציה להעלות סרטונים ולהוריד סרטים. אני הזמנתי את האינטרנט הרגיל והוא עשה את העבודה.

חדר: החדר שהזמנתי היה בקומה 11 חדר עם מרפסת ונוף לאוקיינוס(היה לי חשוב) למרות שרוב היום הסתובבנו בחוץ אין על ההרגשה הזאת של לפתוח את היום מול המרפסת.

עלות:

אנחנו שילמנו מחיר של 2470$ לכל המשפחה כאשר במהלך הקרוז כל יום מחייבים בתשר של 14.5$ לאדם(תלוי בסוג חדר) כמו כן אינטרנט שילמתי 111.93$

איך שלא נקמט את זה הגענו כל המשפחה לתוספת של עוד 1300$ לכל השבוע.

במהלך כל השבוע לכל מספר חדרים יש אחראי שתפקידו לדאוג לניקיון וסידור החדר. החדרים מסודרים פעמיים ביום בבוקר מקפלים את המיטה הנפתחת ומסדרים את החדר ובערב פותחים את המיטה ומכינים דמויות מהמגבות(ממש מגניב!!!!)

לארוחת צהריים החלטנו לאכול בקומה 8 שם נמצאת השדרה המדהימה central park. ובה אכלנו במסעדה park coffee שהייתה ממש טובה וכולנו ממש נהננו

הגיעה השעה 13:00 ואנחנו מקבלים את החדר החלטנו להזמין חדר עם מרפסת לים

התארגנות קלה, יצאנו מההלם הראשוני לגבי גודל החדר(ממש קטן לטעמי..)

והתחלנו להסתובב באונייה

ירדנו לקומה 5 אני ואריאל עשינו סיבוב בקרוסלה סיגל ונויה יישבו בפאב ליד (נויה ישנה בעגלה)

לאחר מכן נכנסנו להרצאה על הפעילויות בספינה שבסופה הייתה הגרלה נושאת פרסים.

השעה הייתה כבר 16:30 וביצענו תרגיל לשעת חרום שבו התכנסנו כל אזור במקום מסויים באונייה אנחנו התרכזנו בקומה 4 באולם ההחלקה על הקרח.

בסוף התרגיל ייצאה האונייה לדרך אנחנו עלינו לחדר וראינו את היציאה מהמעגן תוך כדי הילדים התלבשו ועלינו לזמן קצר לבריכה- אזור הבריכה מחולק למספק מתחמים למבוגריםולילדים הרוח הייתה כל כך חזקה שכמעט העיפה אותי לתוך המים אבל הילדים היו בעננים!!! לאחר מכן יירדנו לחדר אוכל שהזמנתי מקום מראש.

אחד הדברים החשובים לעשות לדעתי זה לתכנן מראש את הדברים כמו הארוחות והמופעים שתרצו לראות.

לשמחתי איך שהגענו התפצל התור לשניים:אנשים שביצעו הזמנות ואנשים שלא ביצעו הזמנות( מיותר לציין שהתור של אלה שהזמינו מראש היה ממש קצר ונכנסנו בשניות)

נכנסנו ונהננו מארוחה מדהימה.

לאחר מכן היה לנו הזמנה למופע של קפיצות למים באזור ה-Aqua theatre מופע מדהים מאוד שמשלב מוזיקה עם קפיצות למים מגבהים שונים, מומלץ בחום!!!

לאחר מכן הלכנו לקומה 14 לראות את עולם הילדים-מדובר על אזור שמכיל 5-6 חדרים לפי גילאים ושם יש פעילוית לילדים חלק מההורים משאירים את הילדים באזור זה והולכים(אנחנו בגלל גיל הילדים וקושי השפה לא עשינו זאת).

יום שני 9/4- יום בים

קמים בשעה 7:00 אבל לוקחים את הזמן כי חושבים שהארוחה עם הדמויות של Dream works בשעה 9:00 אומנם בפועל היא הייתה בשמונה... מתבאסים מעט אבל יש לציין שהצוות הזיז אותנו ליום אחר וככה האכזבה הייתה יותר קלה...

עוברים לארוחת הבוקר בקומה 3 בבופה (מבחר עצום של אוכל).

החדר אוכל מכיל שלוש קומות וניתן לבחור האם רוצים בופה או הגשה. אנחנו בחרנו ללכת על הבופה. זאת ההזדמנות לציין שניתן לאכול באונייה בעוד מספר מסעדות ללא תשלום.

לאחר מכן עוברים בין הבריכה למצעד של הדמויות של Dream works (קונד פו פנדה, החתול במגפיים ועוד...)-ממש מומלץ!

שוב בריכה, משחקי מחשב בקומה חמש ולאחר מכן מתכוננים לארוחת ערב כאשר הארוחה היום הינה ארוחה במעמד של קפטן האונייה(בפועל לא ראינו אותו) ולכן צריך לבוא לבושים מחוייט.

ניתן לבוא בלבוש לא פורמלי אבל אז תיראו ממש שונים בנוף... וחוצמזה לערב אחד זה ממש ממש כייף וממש נחמד.

ממליץ מאוד לעשות תמונה משפחתית שלכם באחת העמדות באונייה.

אחרי ארוחת הערב הסתובבנו מעט בספינה עלינו לאזור הילדים בקומה 14 והלכנו לישון לקראת יום ראשון בהאיטי

יום שלישי 10/4 -לבריטי האיטי:

מתעוררים בבוקר לנופי האי לבריטי בהאיטי האי הזה הוא בעצם אי פרטי של רויאל קריביאן והכל שם מתוחזק ברמה מאוד גבוהה.

אכלנו ארוחת בוקר באונייה ומשם המשכנו.

אנחנו קנינו חבילה לילדים שנקראת safari dream work החבילה התחילה בקומה 14 באזור הילדים ומשם יצאנו לאי למשחק חפש את המטמון (משחק של בערך 45 דק שעוברים בכל מיני נקודות באי ומנסים למצוא דמויות מהסרטים של Dream works הדמויות הם פוסטרים ולא הדמויות עצמן שאני לתומי חשבתי שזה מה שיהיה(מעט מבאס אבל אריאל ממש נהנה אז זה כבר לא משנה).

לאחר מכן מסיימים את המשחק מול מגרש משחקים צף שנקרא Aqua park ונכנסים אליו למשך שעה וזה גם חלק מהחבילה שקנינו(ממש ממש נחמד ממליץ לכולם -מתאים לכל גיל גם נויה נכנסה).

לאחר מכן ארוחת צהריים, הארוחה נחמדה מאוד מדובר על ברביקיו העניין הוא שיש רק שלוש עמדות מה שיוצר קצת עומס (אנחנו פחות התחברנו לסוג הזה של ארוחת הצהריים) לאחר ארוחת הצהריים נויה נרדמת ואריאל וסיגל הולכים לשחות בים עוד קצת, אני שומר על נויה ונח גם על האי עם אוויר מצוין ומוזיקה מעולה שמי שהיה לידי שם בפלאפון שלו.

חוזרים לאונייה מתארגנים סיגל והילדים הולכים להופעה של Dream works ואני הולך למסאג.

לאחר מכן ארוחת ערב בשולחן הקבוע עם המלצרים המדהימים שלנו. לאחר מכן לילדים הייתה מסיבת ריקודים ביחד עם דמויות של הסרט טרולי(חלק מהחבילה שקנינו בבוקר safari dream works ) והילדים קיבלו מתנה והיו בעננים-בהחלט שווה את ההשקעה.

אני והילדים עולים לקומה 14 סיגל הולכת קצת לנוח ולברר מה אנחנו הולכים לעשות מחר...

לגבי קומת הילדים שממוקמת בקומה 14 היא מכילה מספר חדרים מדהימים שמחולקים לפי גילאים היא בנוייה בצורת מעגל שהחדר המרכזי הוא גימבורי שאותו מנקים ומחטאים שלוש פעמיים ביום(אולי יותר...) בכללי מאוד מקפידים על היגיינה וניקיון באונייה בכל מקום יש חומרי חיטוי. ומקפידים מאוד על הנושא!

חדר הגימבורי מבריק ומצוחצח !!!

הילדים ממש נהנים וגם אני …

יום רביעי 11/4-ג׳מייקה

קמים בבוקר ומסתכלים על השעון בפלאפון רואים 8:00 ולוקחים את הזמן אני אחרי מספר דקות מצלצל בטלפון של ההשקיה ואני מבין שייתכן שהשעון מכוון לשעון ג׳מיקה ולא לפי שעון ארהב בודק בטלויזיה ואכן צדקתי השעה בפועל היא 9:00(חשוב לשים לכך לב מכיון ששעות החזרה לאונייה הינה לפי שעון ארהב ולא לפי השעון המקומי!!) מתארגנים מהר מאוד ועולים הפעם לחדר אוכל בקומה 16 שנקרא windjamme marketplace.

הנוף משגע... נופי גמיקה נפרשים מולנו ומוזיקת בוב מרלי ברקע...

הבעיה שחדר האוכל הזה ממש המוני ואנחנו פחות התחברנו...

משם יורדים לכיון היציאה מהאונייה לעבר ג׳מייקה, הכניסה מלאה בדוכנים עם מחירים מופקעים אבל לגמרי גורמת להיכנס לאווירה.

אנחנו בחרנו לקחת את הפעילות:

בעלות 230$ לכולנו, לא זול בכלל. הפעילות כללה חוף ים פעילויות על החוף שתייה ללא הגבלה (כולל אלכוהול וארחות צהריים).

העניין הוא שהיית צריך לשלם על שמשייה(10$).

הילדים היו במים ושיחקנו בחול אבל אחרי שעתיים העניין דיי מייצה את עצמו.. הפעילות לא מצדיקה את הכסף אבל זאת הייתה בין הפעילות ביחידות שיכולנו לעשות עם הילדים הגילאים שלנו.

העלייה והירידה מהאונייה מתבצעת מקומה 2 ולא מרגישים בכלל את העומס ואת כמות האנשים הגדולה שבאוניה.

אנחנו מחליטים לחזור לאונייה בשעה 14:00(שעון ג׳מיקה)

התארגנות לארוחת ערב

ולאחריה הלכנו להופעה Dragon on ice שהתקיימה בקומה 4 באולם הקרח הופעה ברמה מאוד גבוה ואני מממליץ מאוד ללכת אליה.

לאחר מכן עברנו לאולם ממול להופעה שנקראת private stock band Rock & Roll FANTASY הופעת רוק כבד עם שלל להיטים.

בתום המופע עלינו לחדרים כי הילדים היו כבר ממש עייפים

והלכנו לישון לקראת יום ים.

יום חמישי 12/4 יום ים

זוכרים את ארוחת הבוקר עם הדמויות שאיחרנו אליה, אז הבוקר התעוררנו בזמן והגענו לארוחת בוקר הזאת כפי שהובטח נכנסנו ללא בעיה והארוחה הייתה ממש מושקעת.

הילדים הצטלמו עם הדמויות של מדגסקר שנכנסו אחד אחרי השני והיו בעננים!!

לאחר כן הלכנו לראות סרט באולם המרכזי שממוקם בקומה 4 (סרט לגו נינג׳גו).

לאחר מכן מסתובבים באונייה הולכים לכיון משחקי המחשב לאריאל ונויה שניהם משחקים ואז עוברים לארוחת צהריים בקומה 16 החלטנו הפעם שוב לתת לה צ'אנס והאמת שהפעם העומס לא היה נורא וכמעט ולא הורגש ונהננו מאוד מהבופה של ארוחת הצהריים

יורדים לקומה 6 לboardwalk עושים ציורי פנים לאריאל ונויה, שוב משחקים...

בנתיים סיגל עולה לעשות מניקור פדיקור. ואני והילדים נשארים למטה עד שאני מרגיש שהם כבר עייפים(בעיקר נויה) ואז עולים לחדר נוה נרדמת בשניה ואריאל רואה מדגסקר.

מתחילים להתארגן לקראת ארוחת הערב שהיום היא ארוחה פורמאלית משמע יש להתלבש יפה.

חשוב לציין שניתן גם ללכת לחדר אוכל בקומה 16 (בופה) ואפשרי לבוא בלבוש רגיל כך שמי שסולד מהלבוש הפורמאלי יש לו פיתרון.

לאחר מכן היה לנו הזמנות להופעה Ice games הופעה מדהימה מומלצת לכולם....

יום שישי 13/4 קוזמל מקסיקו:

מגיעים מוקדם בבוקר אני מבקש השכמה ל-7:00 בבוקר(בפועל הפלאפון מראה 6:00)

מתלבטים אם ללכת לקומה 15 או קומה 3 בסוף הולכים לקומה 3 לארוחת בוקר.

אנחנו בחרנו לעשות צלילה עם דולפינים דרך האונייה במקום שנקרא Dolphin discovery בעלות של 330$ לכל המשפחה.

אני ואריאל עשינו פעילות עם הדולפינה אנאל שכללה שחיה עם הדולפין גלישה ונשיקה וחיבוק עם הדולפין

סיגל ונויה עשו פעילות של ללטף דולפין. הפעילות כללה ארוחת צהריים ממש טובה ומשקאות חופשי.

סהכ הפעילות הייתה ממש מוצלחת, החלק המבאס היה שעבור תמונה רצו מאיתנו 40$!!!! ועבור כל הדיסק 200$!!!

אנחנו ויתרנו על התענוג....

לאחר מכן ראינו הופעה של אריות ים (שהייתה כלולה) ועשינו את דרכנו לאונייה.

באונייה נויה יישנה ואני ואריאל נכנסנו לבריכה, אחרי זה החלפנו וסיגל נכנסה עם אריאל ואני נשארתי עם נויה.

התארגנות לארוחת ערב ולאחר מכן ארוחת ערב במקום הקבוע, בשולחן הקבוע עם אותם המלצרים המדהימים שלנו.

לאחר מכן סרט באקווה טיאטר תחת כיפת השמיים, סיבוב באונייה מתיישבים לשמוע להקה מצויינת שרה שירים עדכניים(עד שלילדים נמאס ואנחנו עולים לחדר לישון)

יום שבת 14/4 יום בים:

קמים מאוחר 9:00( חוץ ממני שכבר בשש מתחיל לעבור על הפלאפון).

מתארגנים ועולים לארוחת בוקר בקומה 16 לאחר מכן סיגל ממש רוצה לעשות את האומגה אז אנחנו עולים לקומה 14 נרשמים וסיגל עושה פעמיים את האומגה(אני מוותר על התענוג...)

לאחר מכן יורדים ומתכוננים להופעה של מדגסקר Let you entertain me שנמצא באקווה טיאטר בקומה 6 הופעה ממש ייפה שגם המבוגרים וגם הילדים ממש נהננו ממנה.

לאחר מכן ארוחת צהריים במסעדה בקומה 3 שבה ניתן לבחור האם להזמין מהתפריט אן לבחור בבופה.

ואז ניסינו משהו חדש שמנו את הילדים בקומה 14 באזור הילדים והפעם השארנו אותם שם לבד למשך שעה. הביאו לנו פלאפון בגלל שנויהה עדיין קטנה ומכיון שהילדים לא דןברי השפה (המדריכים שם גם לא יודעים עברית אלא רק אנגלית).

להפתעתנו לא צלצלו במשך שעה אני וסיגל הלכנו שתינו קפה ויכולנו להנות למשך שעה קצת משקט ומזמן איכות לשנינו שהיה חסר בשבועיים האלה.

להפתעתנו אחרי שעה הגענו והילדים למרות קושי השפה השתלבו נהדר.

הכל תלוי בילדים כמובן אבל גם בביטחון שתינתו להם.

אל תהססו להשאיר את הילדים ותתרצו את זה בקושי שפה (הילדים שלנו בני 3,5) ולמרות שלא יודעים יותר מידי מילים באנגלית השתלבו נהדר.

הצוות מאוד מיומן ומנוסה מאוד תחשבו שכל שבוע יש להם קרוז וילדים מכל העולם מגיעים שגם הם לא יודעים אנגלית.

אנחנו יכולים להגיד בפה מלא שבקרוז הבא נשאיר את הילדים באזור הילדים לזמן ממושך יותר, מצד שני חשוב לציין שהיה לנו זמן נהדר עם הילדים וכולנו מאוד נהננו(אבל יש גם זמנים שהסבלנות של שני הצדדים אובדת-וזה מובן)

לאחר מכן הלכנו לראות את הסרט ״איך לאלף דרקון״ באזור הילדים אני נשארתי עם הילדים וסיגל הלכה לארגן את המזוודות מכיון שיש להוציא אותם עד השעה 23:00 ושמה עליהם את הצמיד שהושאר לנו בחדר על מנת שייאספו אותם והם יילכו לנו למחרת בטרמינל איפה שהספינה תעגון.

בשעה 17:00 כבר היה לנו את ההצגה ״blue planet” שאליה הזמנתי כרטיסים מראש מופע מרהיב שאסור לפספס ומדבר על שמירה על כדור הארץ בשילוב אקרובטיקה ותפאורה מדהימה ממליצים בחום!

לאחר מכן ארוחת ערב אחרונה עם המלצרים שליוו אותנו לכל אורך השבוע הודיע להם מקרב לב וכמובן אריאל ונויה חילקו להם מעטפות עם ה״תודה האישית שלהם״תשר נוסף.

לאחר כן הלכנו לתפוס מקומות לקראת התהלוכה של היום האחרון שהייתה דומה מאוד לתהלוכה בתחילת השבוע רק שהפעם כל העובדים באונייה השתתפו בתהלוכה וקיבלו את מחיאות הכפיים המגיעות להם.

מספר עצות חשובות לגבי הקרוז:

1. ווקי טוקי למשפחה-ראינו מספר משפחות אמריקאיות משתמשות בזה וזה נראה לנו כדבר ממש חשוב לעשות לצורך תקשורת בין בני זוג/עם ילדים מתבגרים-אגב יכול להיות ממש מצרך חשוב גם במקומות נוספים כמו דיסני ויוניברסל

2.בצק איין במידה ולא תתנו את הכרטיס אשראי שלכם יוקצב לכם לבזבוז 500$ פר משפחה ואז הכרטיס שלכם ייחסם-אני הבנתי את זה בדיעבד ולאחר מכן נתתי את הכרטיס שלי והכל עבד חלק.

3. תשימו לב כל יום לתוכנית שמחולקת לכם תקראו אותה תסמנו דברים שחשובים לכם.

4. האמריקאים נוהגים להקדים לכל מקום כ-חצי שעה לפני ולהתחיל לעמוד בתור כמו כן הם מתחילים בזמן! על השניה שימו לב לכך.

5. במהלך הקרוז(שלנו לפחות) השתנו זמני השעון חשוב להקפיד להבין מה השעה על האונייה ולא להסתמך על השעון בפלאפון.

6. במידה ואתם רוצים לקנות מהחנויות באונייה אל תתפתו לקנות על היום הראשון, אחרי היום הרביעי מתחילים לבצע סיילים ומכירות חיסול עדיף להמתין עם הקניות.

7. במידה ואתם מגיעים עם רכב לאונייה שימו לב לבקש להחזיר איתה ב-port Everglades ולא בנמל התעופה (במידה והקרוז שלכם יוצא משם).

8.אל תתפתו ללכת על הארוחות בתשלום, הארוחות שמציעים באונייה מספיקות לגמרי ועונות על המצופה ומעבר לכך

9.במידה ואתם מעונינים במסאג חכו ליום האחרון המחירים יורדים משמעותית!

10. תשתדלו לבצע את ההזמנה כמה שיותר מוקדם. כמו כן לעקוב תמיד אחרי ההזמנה ולראות האם המחירים יירדו (במידה וכן התקשרו לרויאל ותבקשו מהם להשוות את המחיר-אני ביצעתי זאת פעמיים וחסכתי הרבה כסף).

יום ראשון 15/4 -סיום הקרוז ונסיעה לקיי ווסט

היים זה יום מיוחד לא רק כי סיימנו את הקרוז אלא גם כי זה יום ההולדת שלי.

אני קם מוקדם ועובר על כל ההודעות מזל טוב מהארץ בשעה 7:00 מצלצל הטלפון לצורך ההשכמה שאותה ביקשתי וכולנו מתארגנים לקראת ארוחת הבוקר.

ההתארגנות יותר קלה כי השארנו בגדים ושני תיקי גב ככה שהדברים יותר זריזים הבוקר.

הולכים לארוחת בוקר בקומה 3 ולאחר מכן עולים לקומה 5 ליציאה. אומנם שעת הירידה שלנו נקבעה ל-9:45 אולם הייתה לנו הסעה לכיון נמל התעופה לטובת השכרת רכב ונסיעה לקיי ולכן בGuest service הציעו לנו לעמוד בתור החל מהשעה 9:00 הירידה מתוקתקת והמזוודות שלנו מחכות בטרמינל, לוקחים אותם ומגיעים לאימיגרישן שגם מתוקתק ממש מהר(סה״כ מרגע העמידה בתור ועד שהיינו על האוטובוס לשדה לקח 50 דק).

את האוטובוס קיבלנו מתנה מרויאל קריביאן והוא הסיע אותנו ישירות לשדה התעופה של פורט לוטרדל ומשם לקחנו את הרכב לכיון קיי ווסט

בדיעבד וכפי שציינתי בהתחלה עדיף ורצוי לעשות את ההשכרה וההחזרה של הרכבים מ-port Everglades

הנסיעה לקיי ווסט אורכת שלוש וחצי שעות(אולי קצת יותר...) ללא עצירות.

הדרך מדהימה אתה נוסע על כבישים וכל מה שאתה רואה מימין ומשמאל זה רק את האוקינוס חוויה מדהימה!

ממליץ מאוד למי שיש זמן לשלב את הנסיעה הזאת..

בקיי ווסט עצמה לנו במלון: ocens edge resort שעליו אני ממליץ מאוד החדרים ענקיים(אנחנו קיבלנו נוף לאוקיינוס), במלון יש סטארבקס והסעות אחת לשעה למרכז העיר.

הגענו בשעה 15:15 עשינו צ'ק איין מהיר ולאחר מכן לקחנו את ההסעה של שעה 16:00 למרכז העיר, הלחות הייתה אדירה והחום מטורף!!

בגלל שהיה מעונן לא ניתן היה להשכיר סיירת מרוץ ולכם התחלנו להסתובב קצת במרכז העיר.

הלכנו את רחוב Douval st אכלנו עוגית Kermit שהיא key pie lime פאי בטעם לימון מדהים מומלץ מאוד!!

אחרי סיבוב של שעתיים העייפות התגברה על כולנו והחלטנו לחזור למלון לאכול של ארוחת ערב ולנוח.

החלטה שהתבררה כמצויינת כיון שאחרי חצי שעה החל לרדת גשם זלעפות.

יום שני 16/4 נסיעה חזרה למיאמי:

קמים בבוקר מאוחר מהרגיל.... לאט לאט מתארגנים ויורדים לארוחת בוקר במלון לקראת הנסיעה למיאמי.

במקור את היום הזה רצינו לעשות באברגליידס אולם החלטנו להוריד פרופיל ולוותר על אברגליידס ולנסוע ישירות ליומיים מנוחה במיאמי.

אחד הטיפים החשובים והמסקנות החשובות מהטיולים שלנו זה שצריך גמישות בתכנון ולדעת להרגיש את האנשים שמטיילים, אנחנו הגענו למסקנה שהילדים רווים מריצות על מנת להספיק דברים והאמת גם אנחנו התעייפנו. לכם החלטנו ביומיים האחרונים להוריד פרופיל ולקחת את היומיים האלה כמנוחה בלי תכנונים(חוץ מעוד קניות...)

הגענו למלון בשעה 14:00 מלון Nautilus,a sixty hotel שנמצא במיאמי ביץ ברחוב Collins בין שדרה 18 ל-19 ועליו אני מאוד ממליץ החדרים גדולים ויש בריכה וחוף פרטי למלון.

אחרי התמקמות קלה התחלנו לטייל פנינו לרחוב לינקולן שבו נמצאות מגון רחב של חנויות. בחלק מהשדרה היא הופכת לביות מדרחוב עם בתי קפה ומסעדות.

וכמובן חנות אפל שבה קנינו לסיגל איפון חדש ולאריאל ונויה אייפד.

לאחר מכן חזרנו למלון וירדנו לבריכה המים היו נעימים... ומזהג היה מצוין הילדים ואנחנו מאוד נהננו.

התארגנות קלה ויוצאים לסיבוב בחושך מגיעים עד השדרה ה-10 אבל אז אריאל מתחיל להתעייף ונויה כבר הרדמה בעגלה אז מחליטים לחזור למלון.

סיגל ממש רוצה קפה ולכן אנחנו עוצרים במאפייה נהדרת בשם Rosetta שם סיגל קונה קפה ואני לוקח סנדוויץ

מגיעים למלון אוכלים ארוחת ערב וצופים בפלייאוף ה-NBA בטלוויזיה.

יום שלישי 17/4 Dolphin mall:

את היום האחרון בכל טיוח אנחנו משתדלים להקדיש לקניות. דברים אחרונים ששכחנו לקנות ואולי ויתמזל מזלנו ונמצא עוד דברים שווים כי לשופינג אין סוף...

קמים ב-8:00 ויורדים לארוחת בוקר לוקחים את הזמן כי הקנים עצמו נפתח רק ב-10:00.

ואנחנו מגיעים ממש לפתיחה, הקניון יחסית ריק בשעות האלה וזה ממש נחמד ונעים להסתובב בין החנויות היחסית ריקות.

הקניון עצמו מכיל מעל 200 חנויות אוטלט שמציעות מגון רחב של מחירים והנחות.

בשעה 16:00 יצאנו לכיון המלון להתארגנויות לקראת הטיסה שלנו.

לאחר מכן הולכים שוב לטיול ברחוב לינקולן מעט.

יום רביעי 18/4 הטיסה חזרה הביתה:

קמים ב-7:00 בבוקר אוכלים ארוחת בוקר ויוצאים לכיון השדה מגיעים בשעה 9:30 החזרת האוטו לוקחת ממש שניה, בצק איין אין תור ואנחנו מסיימים הכל תוך חצי שעה.

הטיסה עוברת בצורה סבירה….

נוחתים אחרי 12 שעות בארץ טיסה ישירה של אל על.

עוד טיול נהדר מסתיים לו עם המון הנאות וחוויות שילוו אותנו המון במהלך החיים!!!!

וכעת הפנים קדימה לתכנון הטיול הבא....

הצעות יתקבלו בברכה

בשורות טובות לטסים למזרח: זאת חברת התעופה שתשוב לישראל ממש בקרוב
אירוויזיון 2025: כך תטוסו לעודד את יובל רפאל בשווייץ לאייטם המלא
אירוויזיון 2025: כך תטוסו לעודד את יובל רפאל בשווייץ
האם חברות התעופה האמריקאיות חוזרות לישראל? לאייטם המלא
האם חברות התעופה האמריקאיות חוזרות לישראל?
סאן דור משיקה את יעדי קיץ 2025 וחושפת את הלהיט היווני של העונה החמה לאייטם המלא
סאן דור משיקה את יעדי קיץ 2025 וחושפת את הלהיט היווני של העונה החמה
איך נתב"ג נערך לחזרת החברות הזרות – ומה זה אומר על עונת הטיסות הקרובה? לאייטם המלא
איך נתב"ג נערך לחזרת החברות הזרות – ומה זה אומר על עונת הטיסות הקרובה?
סוף סוף זה קורה: וויז אייר בצעד חשוב שכולנו חיכינו לו לאייטם המלא
סוף סוף זה קורה: וויז אייר בצעד חשוב שכולנו חיכינו לו
גל החזרות נמשך: אייר פראנס חוזרת השבוע לישראל! לאייטם המלא
גל החזרות נמשך: אייר פראנס חוזרת השבוע לישראל!
ממשיכה להתייקר: האם הצעד החדש של בריטניה ירחיק ממנה תיירים? לאייטם המלא
ממשיכה להתייקר: האם הצעד החדש של בריטניה ירחיק ממנה תיירים?
בשורות טובות: איטליה מורידה את אזהרת המסע לישראל לאייטם המלא
בשורות טובות: איטליה מורידה את אזהרת המסע לישראל
חופשה באחד מהיעדים המרתקים והמגוונים ביותר בעולם! אזרבייג'ן - ארץ האש
אזרבייג'ן - ארץ האש
טיול טבע באזרבייג'ן: גן עדן פראי, אטרקציות מלהיבות ונופים עוצרי נשימה לכתבה המלאה
בין מגדלי הלהבה לאתרי הסקי: טיול משפחתי מפתיע באזרבייג'ן לכתבה המלאה
טעימה מאזרבייג'ן: מסע קולינרי בארץ האש והתבלינים לכתבה המלאה
בדרך המשי אל השלווה: החיים הטובים של אזרבייג'ן לכתבה המלאה
לאן טסים עכשיו?
קבלו השראה לחופשה הבאה שלכם לאן טסים עכשיו?
הריזורט המושלם שהילדים יעופו עליו בחו"ל לכתבה המלאה
יוצאים לקרוז משפחתי וחווייתי עם הילדים לכתבה המלאה